Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τρεις Αποχαιρετισμοί στον Κώστα Δήμιζα

Αντί άλλων λόγων η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τιμά
τον άνθρωπο, φίλο και μαχητή, δημοσιεύοντας μια
φωτογραφία του όπου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αγώνος
υπερασπιζόμενος τα δίκαια των συναδέλφων του εργαζομένων.
(Υπόθεση Ύδρα Μπητς)
Έφυγε νωρίς, ο Κώστας Δήμιζας, από την ζωή. Έφυγε όμως, με τα μάτια των φίλων του υγρά και την μνήμη τους γεμάτη αγάπη.
Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, μαζί με τον οποίο αγωνίσθηκε το προηγούμενο εξάμηνο να κάνουν μια "Δυνατή Ερμιονίδα", αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του, εκφράζοντας όλα τα μέλη της παράταξής τους, έδωσε στη δημοσιότητα τα λόγια που ακολουθούν:
"Ο Κώστας έδωσε ακόμη μια μάχη στη ζωή του, ετούτη τη φορά για την ίδια του τη ζωή και η μάχη αυτή ήταν άνιση. Ένα μήνα πάλεψε ο Κώστας και η οικογένειά του αλλά δυστυχώς, η αρρώστια τον νίκησε.
Υπήρξε βιοπαλαιστής και αγωνιστής της ζωής. Ξεκίνησε από το Ράδο για να χαράξει την πορεία του στο Πόρτο Χέλι.


Δημιούργησε οικογένεια μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Αμαλία και αναδείχτηκε άριστος οικογενειάρχης.  Εργάστηκε σκληρά στον τομέα του Τουρισμού προσφέροντας με συνέπεια τις υπηρεσίες του στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Ο Κώστας παρέμεινε αγνός και προσιτός. Αθόρυβος και καλοπροαίρετος. Έδινε τη μάχη του με ήθος συνέπεια και αξιοπρέπεια. Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς.
Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη Κώστα, με τίμησες με τη φιλία σου και την εμπιστοσύνη σου. Ανταποκρίθηκες αυθόρμητα σε κάθε μου κάλεσμα για συνεργασία. Στήριξες με όλες σου τις δυνάμεις τις προσπάθειές μου σε κάθε προεκλογικό αγώνα. Υπήρξες πολύτιμος συνεργάτης. Υπήρξες πραγματικός φίλος.
Καλό σου ταξίδι φίλε Κώστα. Ας είναι αιώνια η μνήμη σου.
Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».

Τον Κώστα Δήμιζα, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία δεκάδες φίλων. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας - Ερμιονίδας, Ραφαήλ Μπαρού, που είπε "λόγια καρδιάς" για τον συνεργάτη που έχασε:
"Έφυγε πρόωρα από κοντά μας από την επάρατο νόσο. Όλοι όσοι βρεθήκαμε κοντά του στην τελευταία μαρτυρική περίοδο της ζωής του διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το ήθος, την καρτερικότητα, την ψυχική του δύναμη, την άδολη αγάπη του προς όλους μας.
Με την πολύχρονη δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχή μας, με την ηγετική του παρουσία στον χώρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες προς όλους. Πάντα πρόθυμος, πάντα εξυπηρετικός, διέθετε το χρόνο του στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων του.
Ευτύχησα να τον έχω επί τρείς περίπου δεκαετίες στενό μου συνεργάτη και επί πολλά χρόνια στην Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου ως Αντιπρόεδρο.
Ετίμησε σε κάθε εκπροσώπηση την Εργατική Τάξη της περιοχής. Με το σταθερό του χαρακτήρα και τις ανυποχώρητες θέσεις του συνετέλεσε στην βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ήταν Γνήσιος. Δεν έθετε ποτέ τις πολιτικές του προτιμήσεις υπεράνω των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Επεδίωκε πάντα την ενότητα, στη βάση των συμφερόντων των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας. Του οφείλουμε απέραντη ευγνωμοσύνη. Μαζί με την στενή μας συνεργάτιδα Μαρκέλλα αποτέλεσαν το πιστό και αγωνιστικό δίδυμο καθοδήγησης και εξυπηρέτησης των συναδέλφων τους σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.
Αν ακόμη οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής μπορούμε να επιβιώνουμε έστω και με μειωμένα εισοδήματα στην λαίλαπα της κρίσης αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό και στη δική του δράση.
Δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατότητα μας στην οικογένεια του, που συλλυπούμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε ότι οι νεότεροι συνάδελφοι του Κώστα θα πάρουν την σκυτάλη που αυτός παραδίδει.
Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Κώστα, Αιωνία σου η Μνήμη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: