Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οι πεζοί και η ιστορία κέρδισαν τη μάχη στην λεωφόρο Αμαλίας. Απαγορεύεται ολοκληρωτικά η στάθμευση. Επιτρέπεται η περιορισμένη στάση με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις

 
ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η λεωφόρος Αμαλίας σε χθεσινή φωτογραφία
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων υιοθέτησε (ομοφώνως) την εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, και αποδίδει την χρήση της Λεωφόρου Αμαλίας στους περιπατητές, «εξοβελίζοντας τα πάσης φύσεως σταθμευμένα αυτοκίνητα».
Η στάθμευση κατά μήκος της πλακοστρωμένης οδού απαγορεύθηκε για όλους (επισκέπτες, επαγγελματίες και κατοίκους), όπως άλλωστε προβλέπει και η μελέτη Μαΐστρου.


Επιτρέπεται μόνο η διέλευση προς το λιμάνι, καθώς και η στάση για φορτοεκφόρτωση τις ώρες 7-11 πμ και 5-6 μμ., καθώς και η στάση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.
Με ειδική σήμανση οριοθετούνται 5 θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ, μπροστά στο σχολείο και, το υπόλοιπο αδιαμόρφωτο τμήμα, στην αρχή της Λεωφόρου Αμαλίας, θα διατεθεί για την στάθμευση των μονίμων κατοίκων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση των αναγκαίων πινακίδων κυκλοφορίας, που θα επισημαίνουν τα ισχύοντα και θα επιτρέπουν στην Τροχαία και το Γραφείο Ελέγχου (που έχουν λάβει πολύ αυστηρές οδηγίες) να επιβάλουν κυρώσεις, προκειμένου να αποτρέπονται παραβατικές συμπεριφορές.
Η εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων υιοθέτησε απόλυτα την απόφαση των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα επί δύο συνεχείς συνεδριάσεις και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση μετατροπής της Λεωφόρου Αμαλίας σε δρόμο φιλικό για τους πεζούς.
«Κάθε αρχή και δύσκολη, κάθε αλλαγή και δύσκολη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε γιατί ξέρουμε ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση...» έγραψε σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο face book ο Δημήτρης Κωστούρος, σχολιάζοντας την μεγάλη αλλαγή που επέρχεται.
Η Λεωφόρος Αμαλίας, αναζητείται τρόπος ώστε κλείνει πλήρως (και ως προς την διέλευση) τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα της τουριστικής περιόδου.
Προσθήκη λεζάντας



Δεν υπάρχουν σχόλια: