Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Χρυσαυγίτης, ο Κομμουνιστής, ο Συριζαίος και ο Εθνικιστής

Τέσσερις φίλοι, ένας Χρυσαυγίτης, ένας Κομμουνιστής, ένας Συριζαίος και ένας Εθνικιστής έχουν πάει στην Πινακοθήκη και σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ και της Εύας που βρίσκονται Παράδεισο…
Ο Χρυσαυγίτης λέει:
– «Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ’ αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες… Πρέπει να είναι Γερμανοί».
Αμέσως, ο Κομμουνιστής αντέδρασε:
– «Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες… Εκείνη τόσο θηλυκή… Αυτός τόσο ανδροπρεπής… Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός… Πρέπει να είναι Ρώσσοι».
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Συριζαίος τους αντικρούει:


– «Παρατηρείστε… Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, την λεπτότητα στη στάση τους, την νηφαλιότητα της κίνησης. Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι».
Τελευταίος μίλησε ο Εθνικιστής και σχολίασε:

– «Δεν συμφωνώ. Κοιτάξτε καλά: Ο Αδάμ είναι ξεβράκωτος. Και οι δύο είναι ξυπόλητοι. Δεν έχουν σπίτι και κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο. Απ’ ότι βλέπω, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε. Αν τους παρατηρήσετε, δεν διαμαρτύρονται για όλα αυτά και επιπλέον οι μ@λ@κες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο. Είναι σίγουρα Έλληνες και μάλιστα Νεοδημοκράτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: