Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μπαίνει σε τάξη η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και η ελεύθερη διάβαση των πεζών από τα πεζοδρόμια

Η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργούν κάποιοι επαγγελματίες με την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους τους, φτάνει στο τέλος της.
Το πλήθος των διαμαρτυριών και η ανεύρεση του νομικού πλαισίου διαχείρισης του προβλήματος οδήγησε την δημοτική αρχή να προωθήσει την δημιουργία ενός υποκατάστατου της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία η συγκυβέρνηση είχε καταργήσει χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας τους Δήμους χωρίς όργανα βεβαίωσης των όποιων παρανομιών.
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων κατά την διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης επικύρωσε την απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου για σύσταση «Γραφείου Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων»


στο πλαίσιο της αρχικής πρότασης που συζητήθηκε τον Ιούνιο.  
Το νεοσύστατο αυτό γραφείο το οποίο θα έρθει, στην ουσία, να αναπληρώσει αρμοδιότητες που όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούνταν από την καταργηθείσα δημοτική αστυνομία και που η ΕΛ.ΑΣ. η οποία τις είχε επιφορτισθεί, δήλωνε ότι αδυνατεί να τις αντιμετωπίσει. Οι αρμοδιότητες αυτές θα ασκούνται παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του «Από τη στιγμή που καταργήθηκε  η δημοτική αστυνομία έχει κριθεί απαραίτητο να συσταθεί ένα γραφείο που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των ελέγχων για τη βεβαίωση των παραβάσεων».
Στην απόφαση, προβλέπεται εκτός από τη σύσταση και τη στελέχωση του γραφείου και το ειδικό ωράριο της υπηρεσίας ελέγχου, το οποίο μάλιστα διευρύνθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου ώστε να συμπεριλαμβάνει και την ημέρα του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: