Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: Η ασθενής και ο γιατρός στην καρότσα αγροτικού. Την ίδια στιγμή 3 ασθενοφόρα ήταν ακινητοποιημένα στο προαύλιο, από έλλειψη οδηγού

Οι γιατροί, όπως εικονιζόμενος Δημήτρης Κούβελας,
αγωνίζονται με κάθε τρόπο να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Η Πολιτεία όμως...
Είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε στο θέαμα της μεταφοράς ασθενών στην καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων. 

Πρώτη φορά όμως μαθαίνουμε για την μεταφορά ασθενούς σε καρότσα και βλέπουμε μαζί της, στην ίδια καρότσα και τον γιατρό που πήγε να την παραλάβει, να την συνοδεύει καθ’ όλη την διάρκεια της διακομιδής παραμένοντας και αυτός στην καρότσα για να την φροντίσει αν χρειαστεί.

Το περιστατικό, που συνέβη στον χώρο ευθύνης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου τον προηγούμενο μήνα, είναι αξιομνημόνευτο και για ένα ακόμη λόγο. 
Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου διαθέτει 3 ιδιόκτητα σύγχρονα ασθενοφόρα, προσφορά ευπόρων πολιτών της περιοχής, τα δύο των οποίων ήταν ακινητοποιημένα στον προαύλιο χώρο του, από έλλειψη οδηγού και το τρίτο, το πιο σύγχρονο, είναι μονίμως «παρκαρισμένο» στην αυλή του Νοσοκομείου Ναυπλίου.



Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι, ο εφημερεύων ιατρός, κ. Δημήτρης Κούβελας (είχε έρθει από τις Σπέτσες για να καλύψει την εφημερία), ορθώς πράττων, όταν διαπίστωσε πως τα ασθενοφόρα ήταν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης οδηγού, και δεδομένης της απαγόρευσης να οδηγήσει ο ίδιος κάποιο από αυτά, προχώρησε στην «επίταξη» διερχόμενου αγροτικού, μετέβη στα Δίδυμα, παρέλαβε (στην καρότσα) την ηλικιωμένη ασθενή του έκτακτου περιστατικού και την συνόδευσε (παραμένων και ο ίδιος στην καρότσα) στο Κ.Υ. Κρανιδίου όπου και της έδωσε την ιατρική περίθαλψη που είχε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: