Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μανιάτης και Καμπόσος επαληθεύτηκαν. Βρέθηκαν τα χρήματα για την αποχέτευση της Λέρνας. Εξυγιαίνεται ο υδροφόρος ορίζοντας των πηγών

Το δίκτυο αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Λέρνας, που αφορά τους οικισμούς Σκαφιδακίου, Κιβερίου και Μύλων, έργο προϋπολογισμού 9.925.288 ευρώ, εντάχθηκε, τελικώς, για χρηματοδότηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ. Το έργο, αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων της Δ.Ε. Λέρνας, και περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο μεταφοράς καθώς και πέντε αντλιοστάσια.
Το ιστορικό της ένταξης της απένταξης και της επανένταξης
Το έργο είχε αρχικά ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την θητεία του Γιάννη Μανιάτη ως Υφυπουργού ΠΕΚΑ, με την απόφαση 117618/26-3-2012 της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ.


Με την 126367/21.12.2012 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος το έργο απεντάχθηκε, καθώς η υλοποίησή του θεωρήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητη με βάση τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος. Στο τέλος του 2013, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την  από 18.11.2013 πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ, κατέστησε δυνατή την επανυποβολή  του  αιτήματος ένταξης, από τον Δήμο Άργους Μυκηνών, το οποίο εν συνεχεία την 14/4/2014 αξιολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή θετικά. 
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με το έργο δήλωσε: "Μετά από πολλές προσπάθειες, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δίνεται πράσινο φως για να αρχίσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που θα έχει εξαιρετικά θετική συμβολή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και του υδατικού πλούτου της περιοχής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: