Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το νερό έρχεται, και πάλι, στις βρύσες μας!

Όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, η ταλαιπωρία των Δημοτών και των επισκεπτών της πόλης θα τελειώσει σε λίγες ώρες.
Τα συνεργεία που επισκευάζουν την τρίτη βλάβη που παρουσιάσθηκε στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς πόσιμου ύδατος στα υδραγωγεία της πόλης, ολοκληρώνουν τις εργασίες αποκατάστασης και το νερό θα διοχετευθεί προς τις δεξαμενές Προφήτη Ηλία και Παλαμηδίου, μεταξύ 6 και 8 το απόγευμα.
Είναι λογικό πως για να αποκατασταθεί η πίεση και η απρόσκοπτη ροή μέσω των δικτύων, μέχρι τις βρύσες των σπιτιών και των καταστημάτων, θα χρειασθεί ένα διάστημα κάποιων ωρών.


Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΝ παρακαλούν τους καταναλωτές, τις πρώτες ώρες να λειτουργήσουν με φειδώ στην κατανάλωση για να δοθεί ο χρόνος να γεμίσουν οι δεξαμενές. Συνιστούν δε να αποφευχθεί το πότισμα και το πλύσιμο οχημάτων.
Οι βλάβες, που επέφεραν την πλήρη διακοπή παροχής πόσιμου ύδατος σε ολόκληρο τον Δήμο για περισσότερες από 24 ώρες, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα από τον μηχανισμό επιφυλακής της ΔΕΥΑΝ, της οποίας τα συνεργεία εργάσθηκαν όλο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, πλην όμως η ανάγκη να γίνουν τρεις εκσκαφές και σε μεγάλο βάθος καθώς και η αλληλουχία των βλαβών είχαν ως αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή παροχής από τη Λέρνα προς το Ναύπλιον.
Τα καταστήματα και οι πανσιόν που είχαν προβλέψει να έχουν δεξαμενή και πιεστικό τροφοδοτήθηκαν με βυτία της ΔΕΥΑΝ αμέσως μόλις υπέβαλαν το σχετικό αίτημα.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα εστιατόρια και οι καφετέριες της πόλης ήταν η ανάγκη λειτουργίας των WC, που επισκέπτοντο οι χιλιάδες τουρίστες του Κυριακο-Δεύτερου.
Νεώτερη εγγραφή: (18.00)
Ήδη, η τροφοδοσία του κέντρου του Ναυπλίου ξεκίνησε και σταδιακά τροφοδοτείται όλος ο Δήμος.
Ας ελπίσουμε ότι η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα διερευνήσει τα αίτια των επάλληλων προβλημάτων, θα μας τα γνωρίσει και, κυρίως, θα φροντίσει να μην επαναληφθούν (σε τέτοια έκταση).
Θυμίζουμε ότι, οι πρώτες ποσότητες νερού που θα κυκλοφορήσει στο δίκτυο δεν θα είναι κατάλληλες προς πόση, εκτός αν βάλετε ένα τουλπάνι στη βρύση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να και μια φορά που είπαν στις 6 και το νερό ήρθε στις 6.