Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ανταμοιβή της έγκυρης δημοσιογραφίας

Οι αστυνομικοί φορτώνουν τη μηχανή των επίδοξων ληστών
για να την πάνε προς έρευνα αποτυπωμάτων και DNA.
(Η φωτογραφία είναι του "πανταχού παρόντος" Β. Μπουγιώτη)
Νοιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε γιατί, με την εντυπωσιακή προτίμηση που δείξατε στην ανάγνωση του θέματος για την «ληστεία στην Alpha τράπεζα με λεία 140 ευρώ», αναδείξατε το θέμα ως πρώτο σε αναγνωσιμότητα μεταξύ όλων των άλλων.
Αναγνωρίσατε την ακρίβεια των πληροφοριών, όπως ότι, οι ληστές ήταν 2 (και όχι 3, όπως έγραψαν όλοι οι άλλοι), δεν συνελήφθησαν, (σε αντίθεση με ότι έγραψαν όλοι οι άλλοι), άρπαξαν μόνον 140 ευρώ (και δεν έγινε ληστεία με 170.000 ευρώ, όπως έγραψαν σχεδόν όλοι οι άλλοι). Είμαστε οι πρώτοι που γράψαμε για τον πολίτη που τους έσβησε τη μηχανή αφαιρώντας το κλειδί (το πήραν μετά όλοι οι άλλοι και έγραψαν ένα σωρό μειωτικά σχόλια για τους Ποντίους). Και βεβαίως, οι μόνοι που επισημάναμε το πεπαλαιωμένο σύστημα και το κενό ασφαλείας που έχει η Alpha τράπεζα, στο κατάστημα της οδού Αμαλίας, στο Ναύπλιον.


Δεν είναι πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Και να είσθε βέβαιοι πως, τιμώντας την όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, δεν θα είναι η τελευταία.

Γιατί, για εμάς, ταχύτητα στην πληροφόρηση με λανθασμένα στοιχεία, όπως και είδηση χωρίς έρευνα, δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι απλή αναπαραγωγή Δελτίου Τύπου και διαρροών που κυκλοφορούν οι ασκούντες εξουσία.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: