Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι πολίτες ξεσηκώνονται για την εξοργιστική ανοχή των αρχών στις παρανομίες των "ευπαθών" Ρομά, που τους κατακλέβουν και προωθούν ναρκωτικά στα σχολεία

Πόσα κλεμμένα παιδιά αξιοποιούνται οικονομικά;
Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι ένας πραγματικός κόλαφος για πολιτικούς και μία ένδειξη ότι η κοινωνία δεν έχει άλλες ανοχές.
«Ευπαθείς», κλέβουν τα σπίτια και τα μαγαζιά μας, απειλούν και προπηλακίζουν τις γυναίκες μας, πουλάνε ναρκωτικά στα παιδιά μας και σεις…
Κάτοικοι της περιοχής Αγίας Τριάδας καταγγέλουν, όχι πια τους Ρομά, τους πολιτικούς και την αστυνομία για το ότι ανέχονται και επιτρέπουν την ύπαρξη και γιγάντωση παράνομων καταυλισμών που είναι κέντρα διακίνησης ναρκωτικών και έδρες εγκληματικών συμμοριών.
Με υπόμνημά που έστειλαν στον Πρωθυπουργό της χώρας και συμπατριώτη τους, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τους αρμόδιους υπουργούς, το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το δήμαρχο Καλαμάτας, οι κάτοικοι της περιοχής Αγία Τριάδα Καλαμάτας, τους καθιστούν υπευθύνους, δηλώνοντας συγχρόνως ότι "Είμαστε αποφασισμένοι να μην προσθέσουμε ούτε ένα νεκρό παιδί ή κάτοικο της περιοχής μας -και όχι μόνο- στο μακρύ θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τα ναρκωτικά".


Η ένστολοι καλούνται να λύσουν τα προβλήματα της άθλιας
πολιτικής των πολιτικών, στα θέματα των δήθεν ευπαθών
Τα κύρια σημεία του υπομνήματος:
«Φορείς και φυσικά πρόσωπα που έχετε την ευθύνη και την αρμοδιότητα εφαρμογής των νόμων, με όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας και ιδιαίτερα με αυτά τα άκρως επικίνδυνα γεγονότα της χρήσης και εμπορίας των ναρκωτικών, μας δίνετε το δικαίωμα να σκεφτούμε και να σας πούμε ορθά και κοφτά, ότι είστε ανίκανοι να εφαρμόσετε το νόμο ή για διάφορους δικούς σας λόγους δεν θέλετε να τον εφαρμόσετε.
Η υπομονή και η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την κοινωνική γαλήνη της περιοχής μας, την περιουσία μας και προπαντός τα παιδιά μας, να γίνουν βορά του κάθε τσιγγάνου, εμπόρου ναρκωτικών. Είμαστε αποφασισμένοι να μην προσθέσουμε ούτε ένα νεκρό παιδί ή κάτοικο της περιοχής μας -και όχι μόνο- στο μακρύ θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τα ναρκωτικά.
Διαμαρτυρηθήκαμε για την υφιστάμενη απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και για την ολιγωρία των αρμοδίων φορέων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των νόμων. Μας αγνοήσατε: Σας καθιστούμε υπεύθυνους για όποιο ατυχές περιστατικό ή έγκλημα συμβεί στην περιοχή. Μας αγνοήσατε και προπηλακίστηκε άγρια, γυναίκα από τσιγγάνους (σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και στο Πρωτοδικείο). Σας ενημερώσαμε και καταγγείλαμε ότι γίνεται χρήση – διακίνηση ναρκωτικών. Η επιχείρηση της Αστυνομίας απέδειξε, δυστυχώς, ότι είχαμε δίκαιο.
Γι’ αυτό το έγκλημα των ναρκωτικών που διαπράττεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στο Λύκειο, μέσα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στον Πολιτιστικό Σύλλογο που πηγαίνουν τα παιδιά μας για πολιτιστική παιδεία (χορό, μουσική, ζωγραφική) από τους παράνομα διαμένοντες τσιγγάνους, ποιος ευθύνεται, ποιος θα το σταματήσει;
Καθημερινά διαπράττονται αδικήματα, όπως προπηλακισμοί, κλοπές σε κατοικίες και λεηλασίες σε παρακείμενα σχολεία, ρευματοκλοπές, παράνομη υδροληψία, ηχορρύπανση και κατάληψη ιδιωτικών και δημοσίων χώρων. Γίνεται χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Σε πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας (13-6-2014) κατασχέθηκαν σκληρά ναρκωτικά (870 γραμμάρια ηρωίνης περίπου 7.000 δόσεις) και συνελήφθησαν αθίγγανοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας…».
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την (29-07-2013), σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Άργους, ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό της ΕΛΑΣ και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής, παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών,
είχαν συλληφθεί 44 άτομα:
11 ημεδαποί Ρομά για κλοπή ρεύματος
5 ημεδαποί Ρομά για διακεκριμένες κλοπές
4 ημεδαποί Ρομά για ναρκωτικά
2 ημεδαποί Ρομά για όπλα και ναρκωτικά
7 ημεδαποί σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης
7 αλλοδαποί για παραεμπόριο
2 αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
3 περί αλλοδαπών
2 περί Κ.Ο.Κ.
1 αλλοδαπός για λαθρεμπόριο τσιγάρων

είχαν βεβαιωθεί:
70 παραβάσεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και
5 πολεοδομικές παραβάσεις.
είχαν κατασχεθεί:
2 κυνηγητικά όπλα
2 πιστόλια replica
1 διπλό γκλομπ
1 φυσίγγιο 0,22
1 βαλλίστρα
5 γρ. ηρωίνη
455 γρ. χασίς
15 ναρκωτικά δισκία
1 ξίφος
11 δενδρύλλια κάνναβης
2 δίκυκλα
ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, φορητοί υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, γεωργικά εργαλεία κ.λπ.) και
είδη παραεμπορίου (γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, αλυσίδες κ.λπ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: