Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το παρακράτος των «ευπαθών». «Είμαστε θύματα εκβιαστικών συμπεριφορών από ανεξέλεγκτους Ρομά της περιοχής μας» καταγγέλλουν επωνύμως 40 Δημότες του Άργους

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη έρευνα της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου στο Πόρτο Χέλι.
Η έκταση που έχει καταληφθεί απέχει μόλις 50μ από ξενοδοχείο  και την μαρίνα της πόλης. 
Η κατάσταση με τους δήθεν ευπαθείς Ρομά έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Περιοχές ολόκληρες απαξιώνονται και περιουσίες καταστρέφονται. Παρανομούν ανεξέλεγκτα. Από την απλή κλοπή ρεύματος και νερού μέχρι το ξήλωμα περιφράξεων, μετασχηματιστών και αντλιών. Έφτασαν στο σημείο να ξηλώσουν και 200 μέτρα σιδηροτροχιών προκειμένου να τα οικονομήσουν, πάντοτε εις βάρος του κράτους και της κοινωνίας. Το θράσος τους και η ιδιότυπη ασυλία, της οποίας απολαμβάνουν υποστηριζόμενοι από κάθε λογής κομμουνιστοτραφείς δήθεν ευαίσθητους πολίτες, οδήγησε στην κατάσταση στο απροχώρητο. Το εμπόριο ναρκωτικών, το δια των όπλων ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι απαγωγές και η εμπορία παιδιών, οι κλοπές και οι εισβολές στα σπίτια ηλικιωμένων είναι πια σε καθημερινή διάταξη.
Το Άργος, η Μιδέα, το Ναύπλιον και το Πορτοχέλι υποφέρουν. Στη Νέα Κίο οι κάτοικοι προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Στην Κορινθία και στη Λακωνία, σε λίγο, οι πολίτες θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά ή οργανώνει πολυδάπανες πολιορκίες οικισμών με πενιχρά (γιατί άραγε) αποτελέσματα. Οι Δήμαρχοι διαμαρτύρονται αλλά οι βουλευτές σιωπούν (ίσως γιατί είναι πολλοί, οι εξαγοραζόμενοι, ψήφοι).
Τώρα, μια νέα μορφή επικυριαρχίας των Ρομά, επί της κοινωνίας, ξεκίνησε και σε λίγο θα γενικευτεί. Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!
Διαβάστε την εντυπωσιακή καταγγελία (σε πλήθος παραβάσεων και ανεξέλεγκτης λειτουργίας του παρακράτους των Ρομά) που υπογράφουν 40 Δημότες του Δήμου Άργους, θύματα εκβιασμού, και δημοσιοποίησε ο έγκριτος δικηγόρος κ. Ρήγας Αναγνωστόπουλος.


Είμαστε θύματα εκβιαστικών συμπεριφορών
από ανεξέλεγκτους  Ρομά της περιοχής μας
Οι υπογράφοντες από πολλών ετών, αλλά και οι απώτεροι και απώτατοι δικαιοπάροχοί μας, είμεθα ιδιοκτήτες οικιστικών, αγροτικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στεγαζομένων των ειρηνικών δραστηριοτήτων μας επί ακινήτων κειμένων στην ευρύτερη περιοχή της Άκοβας Άργους.
Δυνάμει του 6963 / 14-6-2014 συμβολαίου της συμβολαιογράφου Άργους Παρθένας Χριστοφορίδη – Κωτσοβού ( καταχωρήθηκε με α.κ. 535 / 19-6-2014 στο Κτηματολογικό Γραφείο Άργους ) ο Κωνσταντίνος Αν. Διγενής και η Φωτεινή – Μαρία Κ. Διγενή , κάτοικοι Χαλανδρίου Αττικής Υψηλάντου 14, πώλησαν μεταβίβασαν και παρέδωσαν στον αγοραστή Ευάγγελο Καραγκούνη, υιό Παυλίνας Καραγκούνη, αγνώστου πατέρα, έμπορο, κάτοικο Λευκακίων Ναυπλίου αγροτεμάχιο με ελαιόδενδρα, μη αρδευόμενο, εμβαδού 2.188 τ.μ. (σύμφωνα με το Κτηματολόγιο), οριζόμενο νοτιοδυτικά με ιδιοκτησίες Αναστασίας Κωτσοπούλου και Δημητρίου Κόλλια, βορειοδυτικά με συνιδιοκτησία Δήμητρας Νικολαΐδη και Αθανασίου Μήλια – Τερζή, νοτιοανατολικά με ιδιοκτησίες Παναγιώτη Κουγιά και Χρήστου Καμουζή.
Δυνάμει του ιδίου συμβολαίου, οι ίδιοι πωλητές πώλησαν, μεταβίβασαν και παρέδωσαν στον ίδιο αγοραστή, εφαπτόμενο αγροτεμάχιο με ελαιόδενδρα, μη αρδευόμενο, εμβαδού 1.105 τ.μ. (σύμφωνα με το Κτηματολόγιο), οριζόμενο νοτιοδυτικά με συνιδιοκτησία Δήμητρας Νικολαϊδη και Αθανασίου Μήλια – Τερζή βορειοδυτικά με ιδιοκτησίες Αναστασίας Κωτσοπούλου, ανατολικά – βορειοανατολικά με ιδιοκτησία Αναστασίας Κωτσοπούλου και νοτιοανατολικά με ιδιοκτησία Αναστασίας Κωτσοπούλου και προηγούμενο ακίνητο, ήδη ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Καραγκούνη, αμφότερα εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού, χωρίς επαφή με όριο οικισμού , μη άρτια και μη οικοδομήσιμα, εντός Γ.Π.Σ. Άργους ( ΠΕΠΔ 2 – όχι προς πολεοδόμηση ), εντός Ζ.Ο.Ε. 3 Α , τα οποία φέρουν κ.α.ε.κ. 020091314048/0/0 και 020091314049/0/0 , αντιστοίχως.
Για τις συμβάσεις πώλησης (ουσιαστικά μία σύμβαση) διαμεσολάβησε (ασχέτως εάν εμφανίζεται ή δεν εμφανίζεται στο συμβόλαιο) το μεσιτικό γραφείο Μαραγκού στο Άργος, ενώ το πραγματικό, αλλά και εμφανιζόμενο στο συμβόλαιο τίμημα είναι τα ποσά των 3.312 € και 1.688 € αντιστοίχως και συνολικά 5.000 €.
Αμέσως μετά την γενομένη πώληση των ακινήτων ο αγοραστής Ευάγγελος Καραγκούνης και άλλοι προσκείμενοι στον κύκλο του, άρχισαν διαπραγματευόμενοι την άμεση πώληση των ακινήτων αυτών και τούτο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι το άμεσο των διαπραγματεύσεων προκάλεσε ερωτηματικά περί των προθέσεών του αφού μόλις πριν λίγες μέρες είχε αγοράσει.
Προσέγγισαν την εξ' ημών Αναστασία Φούρλα και ζήτησαν για την πώληση των ακινήτων το ποσό των 18.000 – 20.000 € και ταυτοχρόνως προσέγγισαν και τον εξ' ημών Γεώργιο Κουγιά και ζήτησαν για την πώληση το ποσό των 17.000 – 20.000 €, επίσης προσήγγισαν και άλλους, αιτούμενοι το ποσό και κατά περίπτωση των 18.000 € των 20.000 € , μέχρι και των 30.000 €!
Προκειμένου να επιτύχουν την μεταπώληση των ακινήτων και επειδή τούτο επέβαλε ο σχεδιασμός τους, όπως κατωτέρω ιστορείται , αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο Ευάγγελος Καραγκούνης προσέλκυσε και εγκατέστησε στο ακίνητο μεγάλο αριθμό σκηνιτών (περίπου 15 με 20 άτομα διανυκτερεύουν, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας συγκεντρώνονται πλέον των 50 ατόμων), οι οποίοι με την εγκατάστασή τους και τα αυτοκίνητά τους, δημιούργησαν αρχικά μεγάλα προβλήματα θορύβων και απορριμάτων, ενώ στη συνέχεια οι ενέργειές τους έλαβαν βαρυτέρα μορφή , μέσω κλοπών ηλεκτρικής ενέργειας.
Μη έχοντες δικαιώματα διόδου και προσπέλασης προς τα ακίνητα, διέρχονται αυθαιρέτως εν μέσω ομόρων ακινήτων και καλλιεργειών, χωρίς την συναίνεση των ιδιοκτητών τους.
Κατεσκεύασαν αμέσως παράνομο, μεγάλο και επίμηκες κατασκεύασμα, από ξύλα, λαμαρίνες και πλαστικά για την στέγαση και την ενδιαίτησή τους, ενώ ήδη συγκεντρώνουν υλικά για την κατασκευή και άλλου μεγάλου προχείρου καταλύματος.
Εν συνεχεία, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν τον καταυλισμό τους και αγνοούντες τους φοβερούς κινδύνους ηλεκτροπληξιών, λόγω υψηλής τάσης ανήρτησαν καλωδιώσεις και συνέδεσαν συσκευές τους με ηλεκτρικό ρεύμα από τα υπέργεια καλώδια της ΔΕΗ, εννοείται παρανόμως και χωρίς μετρητές και τούτο έλαβε χώρα εγγύτατα της επιχείρησης Τσαμπάση (αρτοποιϊα, σφολιατοποιϊα) και των καλωδιώσεων αυτής, των συνδεομένων με μεγάλο υπέργειο μετασχηματιστή επί του οποίου διέρχονται μεγάλα φορτία ρεύματος.
Μέχρι σήμερα ο καταυλισμός ηλεκτροδοτείται παρανόμως με τον προαναφερθέντα τρόπο, μάλιστα δεν ακούγεται από τον καταυλισμό θόρυβος λειτουργίας ηλεκτρικής γεννήτριας και τούτο επισημαίνεται, γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις για να εξαπατηθεί η ΔΕΗ και οι Αρχές, όταν συλλαμβάνονται οι παράνομοι ισχυρίζονται ότι ηλεκτροδοτούνται από γεννήτριες.
Επί παρακειμένης κολόνας της ΔΕΗ έχουν προσδέσει γυμνό αρχικά και πλαστικοποιημένο στη συνέχεια καλώδιο με συνδετήρες.
Το καλώδιο στηρίζεται στην κολόνα με πλαστικές ταινίες, κατέρχεται στο έδαφος και εν συνεχεία υπογείως (σκάφτηκε πρόχειρο κανάλι βάθους 10 – 15 εκατοστών) φτάνει μέχρι τον καταυλισμό, κατά εντελώς αυτοσχέδιο τρόπο.
Τούτο σημαίνει ότι οποιαδήποτε υγρασία (μεταφορά ποσίμου νερού από την πηγή της Αγίας Τριάδας ή διέλευση ανοικτού ντεπόζιτου ή βροχή) δύναται άμεσα να προκαλέσει ηλεκτρικές εκκενώσεις, συνεπώς ηλεκτροπληξία.
Έγιναν αντιληπτοί και την 22-6-2014 ενημερώθηκε τηλεφωνικά και κατέφθασε το πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας Άργους, διαπίστωσε την παρανομία  κατέγραψε το συμβάν και επελήφθη – υποτίθεται - της υπόθεσης.
Και αντί με ένα απλό τηλεφώνημα να κληθεί συνεργείο (έστω το τμήμα βλαβών) της ΔΕΗ και να αφαιρέσει το καλώδιο, διακόπτοντας την παράνομη και ιδιαίτερα επικίνδυνη αυτοσχέδια παροχή, παρέπεμψαν την υπόθεση ... στο βιβλίο συμβάντων.
Την επομένη προσήλθαμε στο κτίριο των αστυνομικών υπηρεσιών στο Άργος και μιλήσαμε σχετικά για το θέμα με τον κ. Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Άργους , ο οποίος είπε ότι «... δεν είμαστε εναερίτες για να κόψουμε το ρεύμα ... ενημερώσαμε την ΔΕΗ ... για τις ποινικές διώξεις έχει νομικό τμήμα η ΔΕΗ ... οι άνθρωποι αυτοί (οι περί τον Καραγκούνη) αποτελούν ακόμα μια εστία παραβατικότητας ... έχοντας και άλλες εστίες στην περιοχή ... δυο περιπολικά έχω τι να σας κάνω .... το ένα φυλάει το Δικαστήριο ... και το άλλο γυρνάει ... προσέξτε μόνο να μην ρίξουν μπετά ...».
Δεν γνωρίζουμε αν ενημερώθηκε η ΔΕΗ, πάντως η παράνομη κλοπή ρεύματος συνεχίζεται (ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΚΩΛΥΤΩΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ) απλά και μόνο γιατί η διαθέτουσα εναερίτες ΔΕΗ αναμένει την επέμβαση του νομικού της τμήματος!
Μέχρι σήμερα προς δόξαν της Πολιτείας και λόγω αδιαφορίας ή αδυναμίας των οργάνων αυτής, συνεχίζει ο καταυλισμός να ηλεκτροδοτείται με κλοπή ρεύματος, χωρίς να επιλαμβάνεται ουδείς.
Όσον αφορά στην υδροδότησή τους, προς το παρόν γεμίζουν βυτία και δοχεία από την δημοτική κρήνη της Αγίας Τριάδας, ενώ προφανώς προσπαθούν να επιτύχουν την υπόγεια σύνδεση του καταυλισμού με παρακειμένους αγωγούς της ΔΕΥΑΑΡΜ, χωρίς εννοείται να γίνουν αντιληπτοί.
Παραλλήλως και έκτοτε οι κάτοικοι του καταυλισμού εγκατέστησαν ... σκοπιές (ναι, όπως ακούγεται) στην κρήνη της Αγίας Τριάδας και στα παρακείμενα σταυροδρόμια, για την ... φρούρηση αυτών.
Ταυτόχρονα ομάδες 4 – 5 σκηνιτών η κάθε μια, τα απογεύματα περιφέρεται στα μονοπάτια και στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, επισημαίνοντας την ύπαρξή τους.
Κατοπτεύουν το χώρο και δια της παρουσίας τους στέλνουν μηνύματα σε όλους μας για το ακώλυτο και το ατιμώρητο της συμπεριφοράς τους.
Επίσης τα απογεύματα ανοιχτά οχήματα (καμιονέτες) έμφορτα αλλαλαζόντων παιδιών, περιφέρονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στους αγροτικούς δρόμους και τα μονοπάτια της περιοχής, φρενάροντας ξαφνικά χάριν παιδιάς, προκαλούντα νέφη σκόνης.
Κλασσικοί τύποι οχημάτων: παμπάλαια και ασυντήρητα ντατσούν, κλπ, με νίκελ ζάντες, πελωρίων διαστάσεων φθαρμένα ελαστικά, εξερχόμενα των αμαξωμάτων, με προβολείς διαφόρων τύπων, μη προμηθευομένων από την αγορά αλλά ...
Όταν δέχονται τις διαμαρτυρίες και τα παράπονά μας, γελώντας σαρδονίως απαντούν ότι πουλάνε το ενιαίο πλέον ακίνητο, για να πάνε αλλού.
Πρόκειται σαφώς για καινούργια μορφή εγκληματικότητας.
Αγοράζουμε με 5.000 €, εγκαθιστάμεθα, ενοχλούμε, απειλούμε ρυπαίνουμε, προκαλούμε φόβο και ανησυχία, κλέβουμε σήμερα ρεύμα, αύριο νερό και ότι άλλο και αν θέλετε να απαλλαγείτε από μας πληρώστε 18.000 – 20.000 – 30.000 € και θα φύγουμε.
Ο εκβιασμός είναι πλέον αυταπόδεικτος και προφανέστατος.
Χρηματοδοτούν, επενδύουν και εισπράττουν.

Κατόπιν τούτων και επειδή οι παραπάνω παραβατικότητες θα κλιμακωθούν και θα επιφέρουν και άλλες παρενέργειες στην καθημερινότητά μας (ήδη κάθε οικογενειακή σύγκρουση και κάθε κτηματική διαφορά, έχει ως επωδό: θα πουλήσω το μερτικό μου σε γύφτους να σας τρελάνουν) και επειδή είμαστε θύματα εκβιαστικών συμπεριφορών, με σκοπό να πληρώσουμε για να αγοράσουμε προστασία μέσω της απομάκρυνσης, ακριβώς γιατί είμαστε πολίτες ανοχύρωτης Πολιτείας.
Ζητούμε
  • από τον κ. Προϊστάμενο και Διευθυντή της ΔΕΥΑΑΡΜ, να μην εγκρίνει την παροχή δημοτικού νερού , σε καταυλισμό, μη διαθέτοντα οικοδομική άδεια.
  • από τον κ. Διοικητή της Ασφάλειας να πράξει τα δέοντα για την άμεση απομάκρυνση καλωδίων κλοπής ρεύματος, αφού πρόκειται περί συνεχομένως αυτοφώρου εγκλήματος, εκδηλουμένου από 22-6-2014 και μέχρι σήμερα αδιακόπως και μπροστά στα μάτια μας και εν γνώσει των Αρχών.
  • από τον κ. Προϊστάμενο του καταστήματος ΔΕΗ Άργους να συμπράξει αμέσως για την άμεση διακοπή και την παύση της κλοπής σε βάρος της μικρής ΔΕΗ, που γίνεται συνεχώς μικρότερη και μέσω των κλοπών ενέργειας.
Και ας μην κατηγορηθούμε για ρατσισμό εμείς.
Η κλοπή ρεύματος μέσω γυμνών καλωδίων απειλεί να σκοτώσει κυρίως τα παιδάκια των σκηνιτών και τους ίδιους.
Ταυτόχρονα η ανυπαρξία της Πολιτείας, η ανικανότητα αυτής, το ανεφάρμοστο του Νόμου, οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους ακριβώς προς τις αγκάλες εγκληματικών οργανώσεων, των οποίων δήθεν απορούντες παρακολουθούμε την αύξηση των ποσοστών τους.
Καταλήγοντες παρακαλούμε και την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου προκειμένου να δώσει τις αναγκαίες εντολές για τον συντονισμό των ενεργειών των ανωτέρω αποδεκτών και οργάνων, ώστε να παύσει κάθε αρμόδιος να επικαλείται πραγματικές ή φανταστικές αδυναμίες, όταν παρατηρούνται προφανείς παραβάσεις καθηκόντων.

Άργος 10 Ιουλίου 2014
 Οι αναφερόμενοι και αιτούμενοι της προστασίας του Νόμου Πολίτες

1.    Παναγιώτης Κούσουλας του Γεωργίου , κάτοικος Άργους, 
2.    Βασιλική Μποζιονέλου του Τρύφωνος, κάτοικος Άκοβας, 
3.    Αικατερίνη χήρα Χρήστου Μποζιονέλου, κάτοικος Άκοβας, 
4.    Νίκη χήρα Φωτίου Μποζιονέλου, κάτοικος Άκοβας, 
5.    Αθανάσιος Μποζιονέλος του Χρήστου, κάτοικος Άκοβας, 
6.    Αγγελική σύζυγος Γεωργίου Κωτσαντή, το γένος Παναγιώτου Πηγαδιώτη κάτοικος Άκοβας, 
7.    Γεώργιος Κωτσαντής του Βασιλείου, κάτοικος Άκοβας, 
8.    Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος του Δημητρίου, κάτοικος Άργους, 
9.    Κωνσταντίνος Καρατζούλης του Ιωάννου, κάτοικος Άκοβας, 
10.   Αγγελική Μαντή του Μιχαήλ, κάτοικος Άκοβας, 
11.  Εμμανουήλ Εξαδάκτυλος του Νικολάου, κάτοικος Άργους, 
12.  Ανδρέας Κορολής του Εμμανουήλ, κάτοικος Άκοβας, 
13.  Χρήστος Τσαμπάσης του Δημητρίου, κάτοικος Άργους, 
14.  Άννα – Γεωργία Τσαμπάση του Χρήστου, κάτοικος Άργους, 
15.  Ελένη Τσαμπάση του Χρήστου, κάτοικος Άργους, 
16.   Νίκη σύζυγος Χρήστου Τσαμπάση, κάτοικος Άργους, 
17.   Παναγιώτης Κουγιάς του Γεωργίου, κάτοικος Άκοβας, 
18.   Ιωάννα σύζυγος Γεωργίου Κουγιά, κάτοικος Άκοβας, 
19.  Γεώργιος Φιλιππίδης του Στεφάνου, κάτοικος Άργους, 
20.  Νικόλαος Ρέσκος του Σταύρου, κάτοικος Άκοβας, 
21.   Αναστασία σύζυγος Νικολάου Φούρλα, κάτοικος Άργους, 
22.   Παναγούλα Κωτσαντή του Βασιλείου, κάτοικος Άργους, 
23.  Δημήτριος Μπούτσικος του Γεωργίου, κάτοικος Άκοβας, 
24.   Νικόλαος Φούρλας του Παναγιώτου, κάτοικος Άργους, 
25.  Εμμανουήλ Κορολής του Ανδρέα, κάτοικος Άκοβας, 
26.  Νικόλαος Καπετάνιος του Παναγιώτη, κάτοικος Άκοβας,  
27.  Αναστάσιος Καραντζούλης του Κωνσταντίνου, κάτοικος Άκοβας, 
28.   Πετρούλα Κάτσουδα του Ιωάννου, κάτοικος Άκοβας, 
29.   Κωνσταντίνος Ασήμης του Θεοδώρου, κάτοικος Άκοβας, 
30.   Γιώργος Λειβαδίτης του Βασιλείου, κάτοικος Άκοβας, 
31.  Ηλίτσα Καραντζούλη του Αθανασίου, κάτοικος Άκοβας, 
32.   Γεώργιος Κουγιάς του Παναγιώτου, κάτοικος Άκοβας, 
33.   Πέτρος Αναγνωστόπουλος του Ευαγγέλου, κάτοικος Άργους, 
34.  Κωνσταντίνα Μποζονέλου του Ηλία, κάτοικος Άργους,
35.  Παναγιώτης Καπετάνος του Ανδρέου, κάτοικος Άκοβας,
36.  Γεώργιος Γιαγός του Παναγιώτου, κάτοικος Άκοβας, 
37.   Δήμητρα Χριστοπούλου του Κωνσταντίνου, κάτοικος Άκοβας, 
38.   Ιωάννης Καμουζής του Αλεξάνδρου, κάτοικος Άκοβας, 
39.    Ιωάννης Τσεβόπουλος του Παναγιώτου, κάτοικος Άργους, 
40.     Σοφία σύζυγος Ιωάννου Τσεβόπουλου, κάτοικος Άργους, 

Για την ακρίβεια των στοιχείων και τα γνήσια των υπογραφών των αναφερομένων Πολιτών   

Ρήγας Αναγνωστόπουλος
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω,
κάτοικος Άργους, Καραϊσκάκη 12 

        ( 2751029900 - fax 2751061610,

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι να αναφέρονται τα ονόματα των ιδιοκτητών που προφανώς θέλησαν να εκδικηθούν τους γείτονες αλλά και τα ονόματα των συμβολαιογράφων που δεν εξετάζουν τις κοινωνικές επιπτώσεις αλλά στο βωμό του χρήματος βάζουν την υπογραφή τους. Όμως εμένα μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν έχει βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο και αφήνει να συμβαίνουν τέτοιες παραβατικές καταστάσεις. Δεν ελέγχεται ο αγοραστής ή ο πωλητής φορολογικά; Η συντεταγμένη Πολιτεία τι κάνει;