Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οι 2 επίδοξοι ληστές και ο συνεργός οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Έξω από την εισαγγελία. Φωτο Studio B &G
Τελικώς η Ασφάλεια Ναυπλίου «έδεσε την κατηγορία» και σε χρόνο μόλις 32 ωρών, παρέπεμψε στον εισαγγελέα Ναυπλίου  τρεις, με την κατηγορία συμμετοχής στην ένοπλη απόπειρα ληστείας της Alpha τράπεζας, στην οδό Αμαλίας, στο Ναύπλιο, χθες το πρωί.
Θυμίζουμε ότι οι δύο εξ αυτών, που έφτασαν στην τράπεζα με κλεμμένη μηχανή, την άφησαν αναμμένη και μπήκαν από την πλαϊνή είσοδο. Υπό την απειλή όπλου αποπειράθηκαν «να αδειάσουν τα ταμεία». Η αποτυχία τους οφείλεται στην ύπαρξη χρονοκαθυστέρησης στο χρηματοκιβώτιο της τραπέζης που επέβαλε την βεβιασμένη αποχώρησή τους, μετά την πληροφόρηση από εξωτερικό συνένοχο ότι περιπολικό της αστυνομίας και άνδρες της ομάδας «Δίας» έφταναν σε «μηδενικούς χρόνους» και συγχρόνως ένας ψύχραιμος πολίτης τους έσβηνε την μηχανή διαφυγής τους αφαιρώντας και το κλειδί.


Εδώ είναι το μοιραίο μπλόκο. Φωτό Studio B&G
Στην προσπάθεια διαφυγής τους, κατευθύνθηκαν τρέχοντας στα στενά της Παλαιάς πόλης και από εκεί επιχείρησαν να διαφύγουν από τον κλοιό που δημιούργησαν οι ένστολοι της ομάδας «Δίας» (αν και περιπολούσαν με μειωμένη επιχειρησιακή σύνθεση λόγω των υπαρκτών υπηρεσιακών κενών). Στο ύψος των παλαιών σφαγείων, έπεσαν σε ένα από τα μπλόκα της αστυνομίας που αναπτύχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Θεωρήθηκαν ύποπτοι και έγινε προσαγωγή τους στην Ασφάλεια Ναυπλίου.

32 ώρες μετά και αφού προηγήθηκε εξαντλητική ανακριτική διαδικασία, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, σήμερα αργά το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να τους αποδοθεί κατηγορία σύστασης εγκληματικής συμμορίας, ληστείας με χρήση πυροβόλου όπλου και συνέργειας στην προσπάθεια διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: