Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σόρος και Παπανδρέου. Οι τρεις μοιραίες συμπτώσεις


Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Έχω την γνώμη πως, ο ερχομός του Τζώρτζ Σόρος και η ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σηματοδοτεί την απαρχή της κορύφωσης του δράματος που ζει εδώ και 18 μήνες η πατρίδα μας και ο λαός μας.
Είναι η τρίτη φορά που ο Ουγγροεβραίος διαχειριστής τεράστιων κεφαλαίων, έρχεται στην Ελλάδα. Και, συμπτωματικά, είναι η τρίτη φορά που συναντάται με τον Εβραιοπολωνικής και Εβραιο- αμερικανικής ρίζας, πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Οι δύο προηγούμενες κατέληξαν σε συμφορές για τους Έλληνες και τεράστια κέρδη για τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ο Τζώρτζ Σόρος.
Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η ανησυχία μου ότι «θα τριτώσει το κακό».
Ας δούμε όμως το θέμα πιο αναλυτικά.
Η πρώτη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος, έγινε όταν ακόμη πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και (μόνιμος) υπουργός του ο Γιώργος Παπανδρέου. (Θυμίζω ότι ο Σημίτης έγινε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστική αλλά μη αναμενόμενη υποστήριξη του υιού του Ανδρέα Παπανδρέου. Και θυμίζω ακόμη ότι ο Κώστας Σημίτης, παρέδωσε το δαχτυλίδι της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καταστατικές διαδικασίες, στον Γιώργο Παπανδρέου).
Ήταν τότε που η Αμερική και λιγότερο η Ευρώπη ζητούσαν από την Ελλάδα να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομιών των τέως κομμουνιστικών χωρών των Βαλκανίων. Τα αναγκαία κεφάλαια για το εγχείρημα αυτό, βρέθηκαν από την καταλήστευση των αποταμιεύσεων και των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.
Αν θυμάστε ξεκίνησε μια τρελή κούρσα ανόδου της αξίας των μετοχών των εισηγημένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, χάρις στις τοποθετήσεις αμερικανικών επενδυτικών οίκων (διάβαζε Σόρος). Οι Έλληνες ενθαρρυνθήκαν από τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπερυπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και «αγόραζαν ότι χαρτί έβρισκαν μπροστά τους».
Από τις τεράστιες υπεραξίες που δημιουργήθηκαν και από τον πακτωλό των κεφαλαίων που επενδύθηκαν, δημιουργήθηκε η κεφαλαιουχική βάση επέκτασης των ελληνικών εταιρειών στα Βαλκάνια και όχι μόνον.
Μετά από λίγο, οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, εξαργύρωσαν τα κέρδη τους και αποχώρησαν, με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μετοχών και την απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων για τους Έλληνες Μικροεπενδυτές.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια διατηρήθηκαν και άνθησαν. Έπρεπε λοιπόν και αυτές να απαξιωθούν, ως τίμημα, για να αγορασθούν έναντι πινακίου φακής.
Ανακεφαλαιωτικά την πρώτη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος και την συνάντησή τους με τον Γιώργο Παπανδρέου ακολούθησε «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου» και η απώλεια της οικονομικής βάσης δεκάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών.
Η δεύτερη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος έγινε στην Ελλάδα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Ήταν η εποχή που οι περιβόητες αγορές μας δάνειζαν ακόμη όσα χρήματα θέλαμε και με επιτόκια 2% εώς 3%. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, χρονικά μετά την επίσκεψη Σόρος, όχι μόνο δεν δανείστηκε τα αναγκαία ποσά με ευνοϊκούς όρους, αλλά, επιδόθηκε σε κάθε είδους δυσφήμιση των πιστοληπτικών προϋποθέσεων δανεισμού της χώρας. Θα θυμάστε υποθέτω τα περί «Τιτανικού», «Διεφθαρμένων», «Ψευδών στατιστικών στοιχείων» κ.λ.π. Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι αγορές κουμπώθηκαν.
Ανακεφαλαιωτικά, την δεύτερη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος και την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ακολούθησε η ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ και η επιτυχής βάρβαρη προσπάθεια υποτίμησης της αξίας των ελληνικών επιχειρήσεων (μαζί και των θυγατρικών τους στα Βαλκάνια) και της ελληνικής γης. Συγχρόνως, εξαπολύθηκε μια ανεπανάληπτη εκστρατεία ενοχοποίησης όλων των Ελλήνων και υποβάθμισης του επιπέδου ζωής μας.
Η Τρίτη επίσκεψη του Τζώρτζ Σόρος στην Ελλάδα και η εκ νέου συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε προ ημερών. Αφού προηγουμένως, μας είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου για την ανάγκη πώλησης ή «αξιοποίησης» ακινήτων του δημοσίου, πώλησης ή «στρατηγικής συμμετοχής» ξένων επενδυτών σε κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛ.ΤΑ, Φυσικό Αέριο, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.λ.π). και εν γένει «γρήγορων αποφάσεων για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».
Μετά από όσα, περιληπτικά, προανέφερα, νομίζω ότι δικαιούμαι να πιστεύω πως, η Τρίτη επίσκεψη και συζήτηση Σόρος- Παπανδρέου, σηματοδοτεί την απαρχή της κορύφωσης του δράματος που ζει εδώ και 18 μήνες, η πατρίδα μας και ο Λαός μας.
Το πως θα μεταφραστεί αυτό, θα μάθουμε πολύ σύντομα. Νομίζω ότι θα είναι η πώληση μισοτιμής, ακινήτων, υποδομών και συμμετοχών του δημοσίου.
Αναμείνατε λοιπόν, το αποτέλεσμα της τρίτης επίσκεψης. Της τρίτης και φαρμακερής που λέει ο λαός μας.
(Θα προσέξατε ίσως ότι, απέφυγα να μιλήσω για τις όποιες συμπτώσεις δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα, στην επίμονη προσπάθεια αποεθνοποίησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης των νέων μας και στην διαρκή προσπάθεια αλλοίωσης της δημοσιογραφικής σύνθεσης των Ελλήνων.
Το έκανα συνειδητά γιατί ο χώρος μιας στήλης δεν επαρκεί για να καταγραφεί το σχέδιο που εξελίσσεται, τα όργανα που το υλοποιούν, οι συνένοχοι της προσπάθειας και οι εμφανείς και αφανείς συνέπειες).

Υ.Γ. Το αντίτιμο της εξουσίας
Το άρθρο αυτό, που το έγραψα τον Απρίλιο του 2011 έχει μια αστοχία στην πρόβλεψή του. Την διορθώνω. Οι πωλήσεις "μπιρ παρά", γίνονται μεν αλλά... πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς.
Και κάτι ακόμα. Την προηγούμενη εβδομάδα που είχε έρθει ο Σόρος στην Αθήνα, για τέταρτη φορά, δεν πήγε ο Παπανδρέου να τον συναντήσει. Πήγαν όμως δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Τα συμπεράσματα δικά σας και οι φόβοι δικοί μου…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δάκογλου, αφού όπως διαβάζω όλα τα άρθρα σας βγαίνουν αληθινά μετά από λίγο καιρό, γιατί δεν τα στέλνετε στη Χρυσή Αυγή και στο Εθνικό Μέτωπο για να πάρουν γραμμή;
Γιατί δεν τα δημοσιεύετε σε μεγάλες εφημερίδες για να ξυπνάει ο κόσμος;
Μαρία -Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος είναι ο Δάκογλου που θα δωσει γραμμή σε δυο εθνικιστικα κομματα;
Σταματειστε το γλύψιμο επιτελους

Ανώνυμος είπε...

ο Δάκογλου είναι ο Δάκογλου. Δεν κρύβεται και ούτε κρύφτηκε ποτέ βγάζοντας προσωπικές εμπάθειες και κόμπλεξ μέσα από την ανωνυμία όπως κάνεις εσύ.
Νίκος Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 7:17. Αν θέλεις πραγματικά να πάρεις μια ιδέα για το ποιός είναι ο Δάκογλου, δεν έχεις παρά να μπεις στο koinosparanomastis.blogspot.com
Από εκεί θα πάρεις μια μικρή ιδέα.
Μαρία -Θεσσαλονίκη

















koinosparanomastis.blogspot.com είπε...

Εμείς που έχουμε καταθέσει κομμάτι της ζωής μας στον Αγώνα, γνωρίζουμε τι εστί συν. Δάκογλου. Θα προσθέσω ένα στοιχείο που τεκμηριώνεται, όπως εύστοχα η Μαρία γράφει-μέσα από τον Κοινό Παρονομαστή στην συνάντηση των εθνικιστών στην Λαμία, με αναρτήσεις αλλά και με βίντεο από την συγκεκριμένη συνάντηση. Εκεί που ο συναγωνιστής Δάκογλου με την τοποθέτηση του ουσιαστικά άνοιξε μια πόρτα στο αύριο του εθνικιστικού κινήματος και που πολλοί συναγωνιστές επέλεξαν να περάσουν αυτήν την πόρτα.

εδώ η τοποθέτησή του: https://www.youtube.com/watch?v=IgeXsCQ_BFM

Στο τέλος της συνάντησης αναλογιστήκαμε ότι αν ο συναγωνιστής δεν μιλούσε θα βρισκόμασταν σε αδιέξοδο και ίσως πολλοί να είχαμε εμπλακεί σε δυσάρεστες καταστάσεις. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ο Δάκογλου είναι από τους ελάχιστους, που μπορεί να προτείνει στους εθνικιστές. Η ηγεσία του ΕΝΕΚ προστάτευσε τα μέλη του εκπαιδεύοντας τα και τιθασεύοντας το νεαρό της ηλικίας και το "αίμα που έβραζε" με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε νεκρούς, ούτε και φυλακισμένους. Ακόμα και πριν γίνουν οι δολοφονίες των νεαρών συναγωνιστών στο Ν. Ηράκλειο ο Δάκογλου σε μια εκδήλωση τιμής στον Ίωνα Δραγούμη κάλεσε τους συναγωνιστές να προστατεύσουν τους εαυτούς τους με μια δήλωση - εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rvnJHNQB_MY

Μακάρι να είχε κάνει το ίδιο και ο Νίκος Μιχαλολιάκος..