Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ: άρθρο 2ον. «Υπάρχει σχέδιο»

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
«Υπάρχει σχέδιο». Μια ακόμη φράση- κλειδί που χρησιμοποιούσε κατά τη  προεκλογική περίοδο ο Γιώργος Παπανδρέου, στην προσπάθεια του να κερδίσει τις ψήφους των Ελλήνων.
«Υπάρχει σχέδιο» έλεγε και απαντούσε στις κατηγορίες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και άρα δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει.
Η Νέα Δημοκρατία, συνέχιζε να κάνει το ίδιο προεκλογικό λάθος και να διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας».
Μεγάλο λάθος. Λάθος που επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και στην ομάδα στήριξής του, να προωθήσουν ανενόχλητοι το σχέδιο, για την εφαρμογή του οποίου τους δόθηκε η εξουσία.
«Υπάρχει σχέδιο» έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου από τα μπαλκόνια, χωρίς όμως να το παρουσιάζει. Και αφού ο Κώστας Καραμανλής επαναλάμβανε διαρκώς «πέστε μας κ. Παπανδρέου τι θα κάνετε για την οικονομία», ο κόσμος πίστευε ότι το σχέδιο για το οποίο μιλούσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αφορούσε την οικονομία. Λάθος! Μεγάλο λάθος!
Η οικονομία της Ελλάδος δεν ήταν η πρώτη προτεραιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Η πρώτη προτεραιότητα ήταν η αλλοίωση και ο αφανισμός της ελληνικής ταυτότητας των, εν γένει ανυπότακτων, Ελλήνων. Η ενσωμάτωσή τους στον μηχανισμό της παγκοσμιοποίησης (με την έννοια της απώλειας της εθνικής τους ιδιαιτερότητας) και η υποταγή τους στα κελεύσματα του μεγαλοσιωνιστή Τζώρτζ Σώρος, συνομιλητής του οποίου υπήρξε και συνεχίζει να είναι, ακόμη και σήμερα, ο τρίτης γενεάς πρωθυπουργός, της δυναστείας με το όνομα Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε αλήθεια όταν διακήρυττε ότι «σχέδιο υπάρχει». Και το σχέδιο αυτό το έθεσε σε εφαρμογή από την ίδια ημέρα της μεγάλης ήττας της Νέας Δημοκρατίας.
Κατήργησε τα Υπουργεία Μακεδονίας Θράκης και Αιγαίου. Όλους δηλαδή τους κρατικούς φορείς που δήλωναν με το όνομά τους και την παρουσία τους, την ελληνικότητα των αμφισβητούμενων περιοχών της πατρίδας μας.
Κατήργησε ακόμη και την συνταγματική υποχρέωση παροχής Εθνικής Παιδείας και απάλειψε τον όρο «Εθνικής» από τον τίτλο του Υπουργείου που έχει ως αποστολή την παροχή Παιδείας στους Έλληνες. Τον αντικατέστησε με τον όρο μάθηση. (Θυμάστε τον Σημίτη που είχε καταργήσει τον όρο εργαζόμενος και τον είχε αντικαταστήσει με τον όρο απασχολήσιμος); Κινήσεις υψηλής σημειολογικής πολιτικής σημασίας.
Προώθησε σε θέσεις αποφασιστικών αρμοδιοτήτων ανθρώπους με δεδομένες απόψεις, που πολλοί χαρακτηρίζουν από ελαστικές έως αντεθνικές.
Ήδη τα αποτελέσματα από την παρουσία τους στα Υπουργεία Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και στις κρίσιμες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θράκης έγιναν άμεσα εμφανή.
Μια, υπουργός, μια υφυπουργός και μια ειδική γραμματέας με δεδομένες τις ανθελληνικές τους απόψεις για θέματα Γλώσσας, Εθνικής Συνέχειας και Ελληνικότητας της Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει τον χώρο της Παιδείας.
Μια άλλη, και ας βοά το παρελθόν της, έγινε υφυπουργός στην συμπρωτεύουσα, που όπως προβλέπεται, σε δημοσιευμένη έκθεση της CIA, θα έχει πληθυσμό 4.000.000 κατοίκων, μετά το 2015 (1.500.000 Έλληνες και 2.500.000 Eλληνοποιημένους).
Μια άλλη ανέλαβε να ποδηγετήσει τη Θράκη ως Γενική Γραμματεία Περιφέρειας. Με δημόσια διατυπωμένες απόψεις που μόνον ως εθνικές δεν μπορούν να εκληφθούν.
Πέντε γυναίκες σε ρόλους Σειρήνων και Κίρκης ανέλαβαν την υλοποίηση του σχεδίου, των Παπανδρέου και Σια, που έχει στόχο την μετατροπή του Ελληνικού Λαού ...σε πληθυσμό της Ελλάδος. Δηλαδή, σε σύνολο ανθρώπων οι οποίοι κατοικούν σε ένα τμήμα του γεωγραφικού χώρου ο οποίος, από καταβολής κόσμου, αποτελούσε το λίκνον του Ελληνισμού.
(Αν διερωτάσθε, για την Κύπρο και την Μακεδονία, η αποστολή που είχε ανατεθεί στον διορισμένο από τον Γ.Α.Π. υφυπουργό κ. Δρούτσα, προβλέπω να ολοκληρωθεί το 2015).

Σχέδιο υπάρχει. Οι ρόλοι έχουν μοιρασθεί. Οι θεατές είναι άφθονοι (όλοι σχεδόν οι Έλληνες). Και μάλιστα θεατές που διαμαρτύρονται για το ακριβό εισιτήριο που πληρώνουν (αυξήσεις τελών και φόρων) και δεν διαμαρτύρονται για το έργο το οποίο παρακολουθούν (Ελληνοποίηση λαθρομεταναστών, αναγνώριση και δημιουργία μειονοτικών προβλημάτων, απώλεια στοιχείων εθνικής κυριαρχίας, κατάργηση κάθε στοιχείου εθνικής αυτογνωσίας και συνείδησης κ.λ.π, κ.λ.π ).
Σχέδιο, λοιπόν, υπάρχει. Σατανικό και καλά εφαρμοζόμενο.

(Αναδημοσιεύω ένα άρθρο που είχε πρωτοδημοσιευθεί στις 19 Ιανουαρίου 2010. Δυστυχώς, σε λίγο καιρό θα πρέπει να γράψω ένα άλλο όπου θα δείχνω την αλήθεια της φράσης Σαμαρά "Οι Έλληνες μπορούν" και θα εξηγώ "τι και τι και τι μπορούν ακόμη")!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το είχα διαβάσει όταν πρωτοδημοσιεύτηκε και μου ειχε κάνει εντύπωση. Το πρώτο όμως που είχε τίτλο "Λεφτά υπάρχουν" ήταν το κάτι άλλο. Ευρηματικό και αποκαλυπτικό.
Βλέπω να γράφετε για τριλογία, Θα μπορούσατε να αναρτήσετε και το τρίτο για να το διαβάσω γιατί έφυγα από το Ναύπλιο το Γενάρη του '10 και το έχασα.
Ευχαριστώ
Μαρία -Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Νοιώθω την ανάγκη να επαναλάβω αυτή τη φράση σου όπου με απόλυτο τρόπο περιγράφεις τους σημερινούς έλληνες και τη σημερινή Ελλάδα
"θεατές που διαμαρτύρονται για το ακριβό εισιτήριο που πληρώνουν (αυξήσεις τελών και φόρων) και δεν διαμαρτύρονται για το έργο το οποίο παρακολουθούν (Ελληνοποίηση λαθρομεταναστών, αναγνώριση και δημιουργία μειονοτικών προβλημάτων, απώλεια στοιχείων εθνικής κυριαρχίας, κατάργηση κάθε στοιχείου εθνικής αυτογνωσίας και συνείδησης κ.λ.π, κ.λ.π )".
Είμαι σε άλλο πολιτικό στρατόπεδο από σένα αλλά μπράβο σου.