Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

27 στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν παράταξη για τον Δήμο Ναυπλιέων

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Ναύπλιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για την άσκηση μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο.
Μέσα στη ζοφερή κατάσταση της μνημονιακής πραγματικότητας, δηλαδή της ανεργίας, της φτώχιας, της ύφεσης, της βάναυσης υπερφορολόγησης και της περαιτέρω υποβάθμισης του επιπέδου ζωής και ενώ το κοινωνικό κράτος απαξιώνεται και διαλύεται, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η άσκηση κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου, με συγκεκριμένες δομές που θα απαντούν στις τωρινές ανάγκες.
   
Επιπλέον, οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη απειλή: Μια σειρά δημόσιων χώρων του Δήμου παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ (Καραθώνα, Κονδύλι, δημόσια κτίρια, οικόπεδα) με στόχο την εκποίησή τους, εντασσόμενα και αυτά στον γενικότερο σχεδιασμό για ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και χωρίς η Δημοτική αρχή να κόπτεται για την διαφύλαξή τους.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εμείς, πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. με σκοπό να υπερασπιστούμε το κοινόχρηστο χαρακτήρα των δημόσιων χώρων και να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησής τους.
Σαν ένα κάλεσμα γι'αυτή την συνέλευση δηλώνουμε ότι:
Οι ίδιες δυνάμεις, που για χρόνια τώρα, σε τοπικό επίπεδο, αφήνουν αναξιοποίητη τη δημόσια περιουσία, απαξιώνοντάς την, τώρα μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση της.
Οι ίδιες δυνάμεις που οδήγησαν τον τόπο στην χρεωκοπία και στα μνημόνια,
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ με διάφορα προσχήματα να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και να μας αφήσουν χωρίς κοινωνικές δομές.
Δεν πήραν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών για την στέγαση δημόσιων υπηρεσιών και την ύπαρξη δημοτικών δομών αλληλεγγύης.
Δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφθούν πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης.
Θέλουν μόνο να δώσουν σε «επενδυτές» τη δημόσια περιουσία, πιστοί στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις τους και για να είναι αρεστοί στις απαιτήσεις των δανειστών, επιχειρούν να στερήσουν από την τοπική κοινωνία μια σειρά ζωτικών, για αυτήν, δημόσιων χώρων.
Ο λαός όμως δεν θέλει το ξεπούλημα. Ο λαός απαιτεί την επανίδρυση ενός κοινωνικού κράτους, με δημοτικές κοινωνικές δομές.
Μόνο η ενεργή λαϊκή συμμετοχή μπορεί να τους σταματήσει. Είναι καιρός να μιλήσουν οι πολίτες.
Γι αυτό απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς κάθε δημότη του Ναυπλίου, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να συμβάλλει ο Δήμος:
Σε ένα μέτωπο αντίστασης κατά του ξεπουλήματος και της υπανάπτυξης,
Στη δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και όσων πλήττονται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές.
Ναύπλιο, 21/1/14

Ονόματα καλούντων (με αλφαβητική σειρά):
Αργείτης Γιάννης, Βασιλείου Δημήτρης, Βενετσανόπουλος Βασίλης, Βλαχάκης Ευάγγελος, Γαβρήλος Γιώργος, Γκιόλας Γιάννης, Δεληγιάννης Γιώργος, Δήμας Βασίλης, Ηλιάδης Τάσος, Καββεζού Αγγελική, Καραμπής Κώστας, Καραντζούλης Χρήστος, Κατσούρης Δημήτρης, Καψούρος Γιώργος, Κοκκινόπουλος Παντελής, Λέκκας Μήτσος, Μάντζιου Νότα, Μερμύγκης Παναγιώτης, Μπινιάρης Γιώργος, Νταή Δανάη, Ντάνης Βαγγέλης, Παπαδημόπουλος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Ηλίας, Σάββας Κώστας, Σωτηρόπουλος Γιάννης, Χατζόπουλος Γιώργος, Χατζοπούλου Αγγελίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: