Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

2013: Η χρονιά που ο Κωστούρος έγινε Δήμαρχος!

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ας μην βιαστούν μερικοί να με ειρωνευτούν λέγοντας πως «ο Δημήτρης Κωστούρος ορκίσθηκε το 2012 και όχι το 2013».
Το 2012 ο Δημήτρης Κωστούρος (αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος επί δύο θητείες, και κατ’ αξίαν αντιδήμαρχος για άλλες τρεις), ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης που διοικούσε τον Δήμο ως αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Δημάρχου Παν. Αναγνωσταρά.
Διοίκησε εφαρμόζοντας προϋπολογισμό που είχε καταρτισθεί και ολοκλήρωσε έργα που είχαν προγραμματισθεί από τον παραιτηθέντα Δήμαρχο, ο οποίος είχε άλλους στόχους. Διοίκησε με συνεργάτες που «κληρονόμησε» και υπαλλήλους που είχαν μάθει «σε άλλο τρόπο διοίκησης». Έπρεπε να ενημερωθεί για τις μεγάλες ανατροπές που είχαν επιφέρει ο Καλλικράτης και η κρίση. Έπρεπε να δημιουργήσει τους δικούς του διαύλους  επικοινωνίας με εκείνους που μπορούσαν να δημιουργούν ή να λύνουν προβλήματα του Δήμου Ναυπλιέων. Το 2012, εκ των πραγμάτων, ήταν η χρονιά της προσαρμογής και της προετοιμασίας.
Το 2013, ο Δημήτρης Κωστούρος, απέδειξε ότι είχε και σχέδιο, και γνώσεις και ικανότητες. Ότι είχε δυνατότητα να αντιμετωπίζει κρίσεις, να κτίζει συμμαχίες και τέλος, είχε το χάρισμα να μετατρέπει τις ιδέες που θεωρούσε χρήσιμες για τον τόπο του, σε πράξη.
Κατάρτισε ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Χωρίς ποτέ να χρησιμοποιεί με έπαρση τη λέξη ΕΓΩ, συνεργάσθηκε με τους κατάλληλους ανθρώπους και μέσα σε ένα χρόνο έφερε σε στάδιο υλοποίησης έργα και στρατηγικές που οι προηγούμενοι συζητούσαν και πάλευαν επί 20 χρόνια.
Το Μπούρτζι, που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης του Τάκη Αναγνωσταρά, είχε βαλτώσει, ξεμπλόκαρε. Η ανακατασκευή και η πολιτιστική και τουριστική αξιοποίησή του μπήκε σε φάση υλοποίησης και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Το λιμάνι του Ναυπλίου που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ελλιμενισμού (άρα και προσέλκυσης) συγχρόνων κρουαζιερόπλοιων, εκσυγχρονίζεται. Η ανακατασκευή του και η τουριστική του αξιοποίηση μπήκαν σε φάση υλοποίησης και εντάχθηκαν και αυτά σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Το ίδιο έγινε με την πολυπόθητη μαρίνα εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών, την επίλυση του μεγάλου ζητήματος της ανακύκλωσης και  της κατάργησης του σκουπιδότοπου της Καραθώνας. Οι πλακοστρώσεις και πεζοδρομήσεις στην Παλαιά πόλη ολοκληρώθηκαν.
Ανακόπηκε η δυσμενής πορεία απομάκρυνσης του ΚΕΜΧ και του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ελευθερώθηκε η χρήση της πλαζ Αρβανιτιάς από την επαχθεί σύμβαση που την κρατούσε δέσμια και βρώμικη. Μπήκαν τα θεμέλια επαναξιοποίησης του χώρου της πισίνας του Αμφιτρίωνα. Διασώθηκε ο υπό κατάρρευση θεσμός του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου. Παρέμειναν, εν ώρα κρίσης και περικοπών, αλώβητες οι υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Παράλληλα έγινα πολλά μικρά έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών. Από την απλοποίηση διαδικασιών μέχρι  την ασφαλτόστρωση και επούλωση δρόμων, σε όλη την επικράτεια του Καλλικρατικού Δήμου. Από την ανάπτυξη των ποδηλάτων μέχρι την πληρωμή των οφειλών (πολλών εκατομμυρίων) σε μικροεπαγγελματίες, συνεργάτες και προμηθευτές του Δήμου.
Και τέλος, για να μπορέσει να μιλήσει για το δικό του όραμα και να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο Ναύπλιον, δημιούργησε την δική του Δημοτική Παράταξη (με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΝΑΥΠΛΙΟ η επόμενη μέρα»), με την οποία και θα διεκδικήσει την πρώτη του εκλογή ως επικεφαλής συνδυασμού και την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων, στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, της νέας εποχής, ευκαιριών, που έρχεται για τον τόπο.
Το 2013, ο Δημήτρης Κωστούρος απέδειξε ότι μπορεί να είναι Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων.
Είναι λογικό λοιπόν, ο αιρετός που έδωσε διέξοδο στο διοικητικό κενό του 2012 και λειτούργησε ως επιτυχημένος Δήμαρχος το 2013 να δικαιούται να πιστεύει ότι οι Δημότες του Ναυπλίου και των συνενωμένων Δήμων (Ασίνης, Μιδέας, Τίρυνθας) θα τον επιλέξουν, το 2014,  ως τον Δήμαρχο που θα βάλλει τα θεμέλια για το Ναύπλιο της επόμενης μέρας.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας γεμισες σαλια!! σαλιαρηηη!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Κωστούρος δεν βγάζει στον αέρα την δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και τον δείχνει μπροστά από τον Γραμματικόπουλο 18 μονάδες, για να τελειώνουμε μια και καλή με κάποιους;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τι μας λες ρε Δάκογλου; Να ψηφίσουμε Κωστούρο;

Ανώνυμος είπε...

Αν γράψω ένα άρθρο που να λέει τα προσόντα του Γραμματικόπουλου και γιατί πρέπει να τον κάνουμε δήμαρχο, θα το αναρτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοσκόπηση της ΝΔ για την Πελοπόννησο - Ποιος παίρνει κεφάλι και που!

0Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νυν δήμαρχος Τρίπολης στην μέτρηση που έκανε η MRB φαίνεται να προηγείται πάνω από 15 μονάδες από τον 2ο Δημήτρη Παυλή ενώ στο Ναύπλιο φαίνεται πως από τον 1ο γύρο παίρνει το Δήμο ο Δημήτρης Κωστούρος.
Διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από την μέτρηση που έκανε η MRB για λογαριασμό της ΝΔ ο Χρήστος Γραμματικόπουλος φαίνεται να είναι πίσω από το νυν Δήμαρχο πάνω από 15 μονάδες!!!!
Ενώ βέβαια τα μεγαλύτερα ποσοστά από τους δήμους της περιφέρειας κάνοντας κυριολεκτικά περίπατο φαίνεται ότι συγκεντρώνει ο νυν Δήμαρχος Καλαμάτας ο οποίος εξασφαλίζει πάνω από το 57% των προτιμήσεων των Καλαματιανών αφήνοντας πίσω τον επόμενο υποψήφιο πάνω από 30 μονάδες!
Στο Δήμο Κορίνθου φαίνεται σαφές προβάδισμα του νυν Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού έναντι της πιθανής υποψηφιότητας του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλου ενώ αρκετά χαμηλά είναι και η υποψηφιότητα από πλευράς Κίνησης Πολιτών του κυρίου Κασσίμη.
Στο δε Δήμο Άργους – Μυκηνών ο Δημήτρης Καμπόσος χωρίς έως τώρα να έχει κάποια υποψηφιότητα απέναντί του , φαίνεται να κινείται κοντά στο 35% ενώ ένα ακόμα 35% φαίνεται να μην τον ψηφίζει .
Στην δύναμη των κομμάτων φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΝΔ να είναι λίγο πάνω από το 20% ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 5% η Χρυσή Αυγή γύρω στο 11% οι δε υπόλοιποι κινούνται μεταξύ 2,5% και 4%.
Ενώ η συσπείρωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερβαίνει το 66% .
Στη δε Περιφέρεια φαίνεται να προηγείται ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με ποσοστά σύμφωνα με πληροφορίες μας λίγο κάτω από το 30% με 2η την Φεβρωνία Πατριανάκου και τρίτο το Θανάση Πετράκο.
Στη μέτρηση για την περιφέρεια η MRB φαίνεται να έχει βάλει ερωτήματα του στιλ: «θα τον ψηφίζατε ή μάλλον θα τον ψηφίζατε;» από τη μια πλευρά και «δεν θα τον ψήφιζα» απ την άλλη ενώ δεν υπήρχαν στις υποψηφιότητες ως προς την πρόθεση ψήφου υποστηρίξεις από κόμματα ή χρίσματα κομμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρά πληροφορημένος ή αποφάσισε να μας δουλέψει με σοβαροφάνια. Εγώ πιστεύω πως ισχύει το δεύτερο.
Κάποιος αντικαμποσικός τίναι που προσπαθεί να περάσει μήνυμα ότι ο Καμπόσος έχει χάσει τη μισή του δύναμη και μάλιστα χωρίς αντίπαλο. Άσε μας ρε φίλε

Ανώνυμος είπε...

Νερό γιατι δεν εχουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΑΛΕΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

επιτελους. Σύμφωνα με το Δάκογλου βρηκαμε τον τέλειο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά αγαπητοί ανώνυμοι συνσχολιαστές αλλά επί της ουσίας το άρθρο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τέλειος δεν είναι αλλά πολύ καλύτερος από απομιμήσεις του παρελθόντος είναι. Και επιτέλους ένας αιρετός που δουλεύει περισσότερο από όσο μιλάει.

Ανώνυμος είπε...

σωστός ο προηγούμενος γιατί εμείς σε αυτή την χώρα έχουμε μάθει να ερωτευόμαστε τους παραμυθάδες σαν τα κοριτσάκια του σχολείου...

prefadoros είπε...

Αν θέλετε τον αντίλογο: http://www.prefadoros-blog.com/2014/01/blog-post_12.html

Ενημέρωση Πελοποννήσου είπε...

Προτρέπω τους αναγνώστες του άρθρου να μεταβούν στο blog του Πρεφαδόρου, αξιοποιώντας τον σύνδεσμο που ανάρτησε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο προηγούμενο σχόλιο, και να διαβάσουν την κριτική κατά των όσων ενυπογράφως δημοσίευσα.
Επισημαίνω μόνον ότι, αυτό το δικαίωμα ελεύθερης δημοσίευσης δεν το δίνει στους αναγνώστες του, ο Πρεφαδόρος στο δικό του Blog.
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σου ρε φίλε . Έφτιαξε δυό τρία blogs και βρίζει τον Κωστούρο. Ούτε σχόλια αναρτά ούτε αντίλογο αλλά αυτός θέλει. Σε έχουνε πάρει χαμπάρι όλη περακοκλωνάκι αλλά τι περιμένεις. Ξέρεις ένα βιβλίο του Μάλοτ που λέγεται "Χωρίς Αξιοπρέπεια";

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Περράκης χρησιμοποιεί τα σχόλια;Αφού στα μπλογκ του δεν τα επιτρέπει; Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

60% θα πάρει ο Κωστούρος με Περράκη , Πιτσάκη , Καζά να τον βρίζουν. Άρθρο και μονάδα . Άμα σε έχει φτύσει ο κόσμος παράτα τα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Πολύδωρο που αφήνει ελεύθερα τα σχόλια αναγνωστών. Είναι το μοναδικό μπλογκ. Ακόμα και τα παραπολιτικά λογοκρίνουν όλα τα σχόλια και αφήνουν μόνο ως συνήθως τα κατά Καμπόσου (είναι γνωστή η εμμονή τους).
Η ψυχή όμως του φίλου μου Πολύδωρα δεν συμφωνεί απολύτως με το άρθρο. Γνωρίζει καλύτερα από μένα πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και επειδή ελπίζει σε Αναγέννηση και Εθνική Ανάταση όπως όλοι εμείς που το πιστεύουμε, την προκείμενη στιγμή η λύση είναι αυτή. Δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον.

prefadoros είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια, μάλλον από τον ίδιο προέρχονται.

Θα παρακαλούσα τον "αξιοπρεπή" άγνωστο να μου πει συγκεκριμένα, σε ανάρτηση μου έβρισα τον Κωστούρο ή όποιον άλλο συμπολίτη.

Έχω συνηθίσει, εδώ και τριάντα χρόνια να τρώω λάσπη, όπως τόνους έφαγα και για τον Αναγνωσταρά που ο φίλος μου ο Πολύδωρος υποστήριζε "εργολαβικά" από το 1998.

Τώρα βέβαια που δικαιώθηκα για τον Αναγνωσταρά και αυτά που έγραφα, καμία "κότα" που με λάσπωνε δεν βγαίνει να πει πως είχα δίκιο και ότι με αδίκησε.

Δεν πειράζει, δύσκολο να πηγαίνεις κόντρα, αλλά για μένα είναι απόφαση ζωής.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ο Πολύδωρος δεν πρέπει κάποτε να "απολογηθεί" γι΄αυτά που τόσα χρόνια έγραφε και έλεγε;

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το κάνει.

Πάντως για την ουσία των θεμάτων που ξεκίνησαν με το άρθρο του Πολύδωρου και τον δικό μου αντίλογο δεν άκουσα λέξη.

Καταλαβαίνω ότι εντάσσεται στο σχεδιασμό, "δεν απαντάμε στην ουσία, απαξιώνουμε τα πρόσωπα".

Υβριστικά σχόλια δεν αναρτώ, όπως και προπαγανδιστικά των άκρων, τα άλλα ευχαρίστως.

Prefadoros

Ανώνυμος είπε...

Μην απορείτε που ο κύριος Δάκογλου στην εφημερίδα γλείφει τον κύριο Δήμαρχο και στο κανάλι αβαντάρει προκλητικά και αναιδώς το ΚΚΕ. Παλιός εθνικιστής είναι κι αυτός, διάβαζε Ελλαδέμπορας (άλλωστε είναι πολλά και τα έξοδα, παιδιά). Έπειτα είναι υπόδειγμα του τι παθαίνει κανείς όταν πίνει νερό του Δήμου Ναυπλιέων.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ξύπνησες για τα σχόλια Περάκη. Τόσο καιρό τι έγινε; Τώρα χάσου μέσα στην αναξιοπιστία που σου ¨χάρισε¨ Η οικονομική σου σχέση με τον ¨κλώνο¨. Είσαι άξιος της μοίρας σου ....

Ανώνυμος είπε...

μην τα μπερδεύεις φιλαράκο η σχέση δεν είναι έμμισθη, έχει να κανει με άσπρες ποδίτσες γαντάκια και λιλιά. μασονάκια είναι και οι δύο στην ίδια στοά

Ανώνυμος είπε...

Για ποιούς λες ότι ειναι μασονοι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αν και δε γνωριζω πολλα καταλαβα. Ο ενας θα φορά σίγουρα γραββατα. εσυ πως δεν καταλαβες?

Ανώνυμος είπε...

βρε "ψευτοπροχώ" όλοι μάθατε και περο μασόνων...στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια άνοιγε σε κάθε γειτονιά και απο μια στοά και η κουτσή Μαρία μπήκε δήθεν στο κόλπο...Παει και αυτό μόδα ήταν και πέρασε...Εκτός απο την διαβόητη στοά στην Αχαρνών για όσουν ξέρουν...Αει σιχτίρ τσαντίζομαι με όλους τους ψευοειδήμονες περι μασονίας και τεκτονισμού!Νούμερα!!Ε,Νούμερα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΑΦΟΥ Ο ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.