Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αστυνομικοί από Αργολίδα και Κορινθία προσφέρουν από το υστέρημά τους

Δώρα και διάφορα είδη παρέδωσαν χθες, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Αργολίδας και Κορινθίας, στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και στο Χαμόγελο του Παιδιού αντίστοιχα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Η συγκέντρωση των δώρων και των ειδών αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρωτοχρονιάτικες ευχές του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημ. Καμπόσου

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με κακοτυχίες και οικονομική δυσχέρεια, μια χρονιά που μας δυσκόλεψε και μας στενοχώρησε.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, χωρίς να την αξίζουμε και χωρίς να φταίμε, αντλούμε δύναμη από αυτές τις άγιες μέρες και τη θετική σκέψη που τις συνοδεύει ώστε με ομόνοια και αγάπη, να πορευτούμε με μοναδικό στόχο το καλό των δημοτών μας.
Είναι πολλά αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε από τη χρονιά που φεύγει. 

Το σχολείο… του σχολίου… (31-12-2013)

Άργησες Βύρων
Πως ακριβώς το είπε ο Βύρων Πολύδωρας;  «Ν’ αφήσω να πεθάνουν τα παιδιά μου»; Και πότε ακριβώς το είπε; Αφού πρώτα ψήφισε το μνημόνιο 2 και τα δύο μεσοπρόθεσμα και μερικά ακόμη «θανατηφόρα νομοσχέδια». Και βέβαια, αφού πρώτα αυτοκτόνησαν 5.000 Έλληνες. Προφανώς, αυτοί δεν ήταν παιδιά του…
Π.Δ.
Άδωνις ο αμετροεπής
Βρε παιδί μου, όλα τα περίμενα εκτός από το να με πουν «υποστηρικτή των λαθρεμπόρων πετρελαίου». Ναι, ομολογώ. Ζητάω να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο, και μέχρι τότε θ’ ανάβω το τζάκι ακόμη και όταν έχει αιθαλομίχλη. Αλλά βρε Άδωνι,

Σκάσε επι τέλους! (31-12-2013)


Οι συνήθεις ύποπτοι… έφτιαξαν συνωστισμό!

Ο Αντώνης Σαμαράς, αξιοποιώντας τα Χριστούγεννα, ξεκουράσθηκε για δύο ημέρες στο σπίτι του στο Ναύπλιον, μαζί με την οικογένειά του. Όπως είναι λογικό το έμαθαν οι κομματικοί και έτρεξαν να δώσουν παρουσία.
Έτσι  το «Negro», η καφετέρια που είναι κάτω από το σπίτι του Σαμαρά, και λιγότερο η Ταβέρνα του «Αραπάκου», έκαναν «χρυσές δουλειές». Όσον αφορά τον Μάκη, τον Δημήτρη, τον Γιάννη κλπ, ναι τον είδαν και του ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά»!
Ήταν και κάποιος ακόμη αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μου είπαν αλήθεια ότι ήταν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αργολίδας….

Ο Αντώνης Καλοθέου απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των εμπόρων του Άργους

Φωτογραφία από παλαιότερη Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Άργους
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους, και υπογράφουν όλα τα μέλη του Δ.Σ., με αφορμή προσωπική επίθεση που έγινε από blogers κατά του Προέδρου του συλλόγου, επιβεβαιώνεται η απόλυτη στήριξη στον Πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Καλοθέου και δηλώνεται, μεταξύ άλλων ότι:
"φαινόμενα κατασυκοφάντησης και λασπολογίας σαν αυτά που συνέβησαν μέσω του διαδικτύου τις προηγούμενες ημέρες χαλυβδώνουν και ενισχύουν την εσωτερική συνοχή - όχι μόνο του Δ.Σ. του Συλλόγου- αλλά και της τεράστιας πλειοψηφίας των μελών του...."
Την ανακοίνωση υπογράφουν τα κάτωθι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει όνομα και σήμα, από 1ης Ιανουαρίου 2014

Με επιστολή την οποία έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, το επίσημο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει από ΣΥΡΙΖΑ -Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε… ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς”.

Η παραπάνω αλλαγή είχε αποφασιστεί στο προ μηνών ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το έμβλημα του κόμματος είναι ένα πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος – κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται

Το παραμύθι των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στην Τρίπολη

Ο Δήμος Τρίπολης γιόρτασε τη γέννηση του Χριστού και ετοιμάζεται για την υποδοχή του 2014.
Στολισμένοι δρόμοι, ιπτάμενες και φωτιζόμενες ομπρέλες και άλλα ιπτάμενα  στολίδια ζωντανεύουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών.
Φωταγωγημένες πλατείες με δεκάδες χριστουγεννιάτικα δεντράκια, με μια τεράστια χριστουγεννιάτικη καμπάνα και ένα επιβλητικό καράβι δίνουν μια μοναδική αίσθηση εορταστικής  μαγείας.

Τρυφερές ιστορίες για τα καλικατζαράκια που αγαπούν τις τρέλες και τις σκανταλιές, από τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου

Η παράδοση των καλικάτζαρων είναι συνυφασμένη με τις πρώτες μέρες του χρόνου. Έτσι, κλείνοντας το 12ήμερο των Χριστουγέννων και κοντά στη ζεστασιά του τζακιού, τέσσερις παραμυθούδες θα ξεδιπλώσουν τρυφερές ιστορίες για όλα τα καλικατζαράκια που αγαπούν τις τρέλες και τις σκανταλιές…
Η Γιάννα Βασιλείου, η Ερασμία Ηλιοπούλου, η Φωτεινή Βασιλείου και η Σοφία Ασλανίδου, σας περιμένουν στο Φουγάρο σε μια μοναδική αφήγηση με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στις 6.30μμ.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο

Η ανατολή της νέας χρονιάς βρίσκει την χώρα μας βυθισμένη στην κρίση, αλλά και με την φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο να δυναμώνει.
Το Ναύπλιο της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και του εθελοντισμού προσπαθεί και τα καταφέρνει να κρατήσει σε υψηλό βαθμό τις παροχές προς τους πολίτες και να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού στην επούλωση των πληγών.
Το νέο έτος μας καλεί όλους να συμβάλλουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ή συχνά και πέρα απ’ αυτές, στο να παράγει ο τόπος μας περισσότερα, να προσφέρουμε περισσότερα σ’ αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πετυχημένο «3 με 3» από Αρκαδικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά «3 με 3» που διοργάνωσε ο Αρκαδικός στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης για τα τμήματα υποδομής του.

Περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στα μονά και στους διαγωνισμούς περνώντας ευχάριστα με το μπάσκετ, απολαμβάνοντας παράλληλα τη χαρά του παιχνιδιού και γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα το άθλημα.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 7 + 1 σχόλια (30-12-2013)

'Ερχεται οσονούπω, κατά Ναύπλιο μεριά, το χαρτί που θα μπλέξει και τον Τάσο, με τα “Κουνούπια” ...Έτσι είναι αυτά τα πράγματα... Όταν αρχίζεις τους ψεκασμούς καθυστερημένα... Θεριεύουν τα αιμοβόρα και “τσιμπάνε” αδιακρίτως, μέσα στο καταχείμωνο.... (κατά προτίμηση αυτοδιοικητικούς ή καθ ύλιν αρμοδίους, Αντιπεριφερειάρχες).

Ότι τα  Χριστούγεννιάτικα δέντρα, υπήρχαν  ως θεσμός και στην αρχαία Ελλάδα, ελικρινά δεν το γνωρίζαμε....Μέχρι που πρόσφατα, ανακάλυψαν ένα στο Καρακάσι και μάλιστα σε αρίστη κατάσταση ....(Ουάου)!

Στην απόκοσμη  Αλάσκα, εκεί στις παγωμένες ερημιές του ...πουθενά... με τις αρκούδες και τους λύκους, είχε περισσότερους επισκέπτες από την Ερμιονίδα, αυτά τα Χριστούγεννα. ...Εντάξει... μπορεί να μην την προτιμάει ο κόσμος, επειδή δεν έχει χιονοδρομικό κέντρο, αλλά αυτό το εφετινό κακό, που θυμίζει πυρηνικό όλεθρο, δεν το ‘χουν ξαναδεί... Έτσι έλεγαν στην πιάτσα, οι περισσότεροι επαγγελματίες στα πηγαδάκια που έστηναν μεταξύ τους....

Η ΔΗΜ.ΑΡ επιστρέφει 145.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση του 2013

Όπως ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, αποφάσισε για το έτος 2013,  να μην χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ περίπου που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών.
Με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του γνωστοποιεί την επιστροφή του αντίστοιχου ποσού, από την τακτική κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει.
Επιστροφή από κόμμα του Κοινοβουλίου, χρημάτων της κρατικής χρηματοδότησης, μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ποτέ.

Τα αντιμνημονιακά του Γιάννη Παμπόρη (30-12-2013)

1.Εγκληματική Οργάνωση
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ο μπατζανάκης του κουμπάρου του οδηγού του υποψήφιου πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες.
Επίσης μάθαμε ότι και η συννυφάδα της εξαδέλφης της γυναίκας του οδηγού της κυρίας Ζαρούλια, συνελήφθη και αυτή με την υπόνοια χρήσης πλαστής πινακίδας.
Οπότε, ο μπατζανάκης και η συννυφάδα, μαζί με τον υποψήφιο πολιτευτή και την κυρία Ζαρούλια, αποτελούν Εγκληματική Οργάνωση.
Ο κ. Δένδιας, θα δώσει εντολές στην αντιτρομοκρατική να ενεργηθεί γρήγορα;

2.Διάλογος στην ουρά για το συσσίτιο…

Αυτοκτόνησε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου Στέργιος Νεαμονιτάκης

Σ. Νεαμονιτάκης
Τέλος στη ζωή του με τη χρήση όπλου έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου Στέργιος Νεαμονιτάκης.
Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου, απομονώθηκε στο υπόγειο του Δημαρχείου Χίου, χώρος όπου η φιλαρμονική κάνει πρόβες, και αυτοπυροβολήθηκε.
Τον αυτόχειρα εντόπισαν εντός του κτιρίου φιλικά του πρόσωπα που τον αναζητούσαν από το μεσημέρι της Κυριακής. Παρά τις επίμονες κλήσεις ο Σ. Νεαμονιτάκης δεν απαντούσε γεγονός που κίνησε τις υποψίες συγγενικών και φιλικών του προσώπων.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν ανταλλακτικά

Για διαλυτήρια πλοίων και πώληση σκραπ, είχαμε ακούσει. Για διαλυτήρια αυτοκινήτων όμως;
Οι κλέφτες δεν έκαναν διάκριση ανάμεσα σε ΙΧ επιβατικά και ΙΧ φορτηγά, ούτε είχαν κάποια προτίμηση σε ακριβές μάρκες.
Η αστυνομικοί που συνέλαβαν, τους δύο άντρες 44 και 45 ετών αντιστοίχως, εκτός από τα διαλυμένα και μισοδιαλυμένα αυτοκίνητα, βρήκαν και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, 15 σφαίρες και ένα κουτί με καθαριστικά όπλου, ένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος αυτοκινήτου, κ.α.
Τα αυτοκίνητα τα έκλεβαν από την Αθήνα για να μην προκαλούν υποψίες, τα έκρυβαν σε ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο χωριό τους, όπου και τα διέλυαν.

ΙΑΚΩΒΟΣ: Πέρασαν κι όλας 9 μήνες ...

Την Πέμπτη 26η Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώθηκαν εννέα μήνες, από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου. 

Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχη, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Στο μνημόσυνο ήταν παρών και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αναστασίου ήταν κατάμεστος από πιστούς που ήρθαν για να προσευχηθούν για τον επί πολλά έτη ποιμενάρχης τους κυρό Ιάκωβο, καθώς και πολλούς ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας.

Προπονητές… Διαιτητές …και άλλα

Γιάννης Δουβίκας
Γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο το …μάρμαρο για τυχόν αποτυχίες το πληρώνει ο προπονητής. Δεν μπορεί στην μέση της αγωνιστικής περιόδου που χρειάζεται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και να μην πληρώσει την …νύφη ο προπονητής. Να αλλάξει δηλαδή το κλίμα της ομάδας που δεν τα πηγαίνει καλά.  Και τι θα αλλάξει, εδώ ο πρόεδρος, η διοίκηση οι παίκτες δεν γίνεται. Έτσι, αλλάζει η τεχνική ηγεσία.

Ακόμα δεν είχαμε συγκλονιστικές αλλαγές προπονητών στους  πάγκους των ομάδων (παρά το γεγονός ότι έχουμε διανύσει το μισό πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία). Και αφού πρόλαβαν κατ’ αρχάς να κάνουν παρέλαση, μετά να φάνε και γαλοπούλα προβλέπω να συνεχίσουν έτσι και στον δεύτερο γύρο την νέα χρονιά.

Τύπος και εξουσία (Το τελευταίο άρθρο της χρονιάς)

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Η πολιτική και Οικονομική εξουσία προϋπήρξαν κάθε άλλης (πλην Θεού και φύσης). Όλες οι άλλες αποτελούν παραφυάδες στις οποίες έχουν εκχωρηθεί «στοιχεία εξουσίας» των δυο πρώτων, με σκοπό την υπηρέτηση των πολιτικών και Οικονομικών δυνάμεων. Οι άνθρωποι του τύπου κορδακίζονται ότι αποτελούν «την τέταρτη εξουσία» και εθελοτυφλούν μπροστά στην πραγματικότητα, που είναι τελείως διαφορετική.
Είναι αλήθεια ότι ο τύπος και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας αποτελούν ελπίδα για την διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης και ανθρώπινης κοινωνίας. Συγχρόνως, όμως, αποτελούν και «Δούρειο Ίππο» στα σπλάχνα της αενάως διαμορφούμενης κοινωνίας των ανθρώπων.
Ο τύπος και τα Ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας σήμερα, είναι ελεύθερα μόνο για:
- να μιλούν για δικαιώματα (όχι όμως να τα υπερασπίζονται).

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΓΡΕΣ: Γκρεμίστε τώρα τα παράνομα κτίσματα Κυριακού

Παύλος Δαγρές
Παρά την τελεσίδικη απόφαση να γκρεμιστούν τα παράνομα (καθ’ υπέρβαση δομημένα) κτίσματα στην βίλλα του Μηνά Κυριακού, στον Άγιο Αιμιλιανό του Πορτοχελίου, η πολιτεία δια των εντεταλμένων οργάνων της «αρνείται να προχωρήσει στην καθαίρεσή τους», προφασιζόμενη την έλλειψη κονδυλίων για εκτέλεση της απόφασης αυτής.

Η «Ενωση Πολιτών κατά της Διαφθοράς», δια του εκπροσώπου της, με επιστολή της προς την Κτηματική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ζητά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου κατεδάφισης και δηλώνει την πρόθεσή της, σε περίπτωση μη ύπαρξης κονδυλίου, να αναλάβει αυτή τα έξοδα της κατεδάφισης.
Διαβάστε την επιστολή

Τρίτεκνοι δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία

Με μία δραματική κίνηση υψηλού συμβολισμού, οι τρίτεκνοι δείχνουν στην κοινωνία το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή των παιδιών τους, μετά την άθλια εξαπάτησή τους από τις κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου.
Απευθυνόμενοι στους θεσμικά κορυφαίους του πολιτεύματος της χώρας, (Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βουλής), καταθέτουν προς αυτούς αίτημα αποδοχής υιοθεσίας των παιδιών τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «εμείς λόγω των αποφάσεών σας φτάσαμε στο σημείο να αδυνατούμε να θρέψουμε και να μορφώσουμε τα παιδιά μας, ενώ εσείς με τις επιχορηγήσεις που ψηφίσατε, υπέρ σας, στηρίζετε πολύ ικανοποιητικά τους θεσμικούς σας ρόλους.
Διαβάστε την επιστολή των τριτέκνων όπου διατυπώνουν το αίτημα υιοθεσίας των παιδιών τους από τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες της πολιτείας.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε Χριστούγεννα στο Ναύπλιον (Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα).

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη διαμονή του Πρωθυπουργού
Ο Σαμαράς ξεκουράζεται από χθες στο σπίτι του στο Ναύπλιον, μαζί με την οικογένειά του.
Όπως είναι λογικό το έμαθαν οι κομματικοί και έτρεξαν να δώσουν παρουσία.
Έτσι  το Negro, η καφετέρια που είναι κάτω από το σπίτι του Σαμαρά, και λιγότερο η Ταβέρνα του Αραπάκου, έκαναν «τρελλές δουλειές».
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε κατ’ ιδίαν και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος τον εξέπληξε όταν απαντώντας στο καλωσόρισμα Σαμαρά που του είπε: «Δήμαρχε όλα είναι εν τάξει; Λιμάνι και Μπούρζι τακτοποιήθηκαν», απάντησε λέγοντας «Ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε! Αυτά προχωρούν όπως μας είχατε υποσχεθεί! Υπάρχουν όμως δύο θέματα που μας καίνε και που μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε εντολές…».

Πανναυπλιακός Ολέ (26-12-2013)

Το πόσο καλή ήταν τελικά η επιλογή που έκανε ο προπονητής του Πανναυπλιακού, ο Γιώργος Χορμής να ζητήσει από την διοίκηση την παραμονή του γυμναστή της Ναυπλιώτικης ομάδας, του Γιάννη Νενεκούμη, φαίνεται από τα αποτελέσματα που έχει φέρει η Ναυπλιώτικη ομάδα, όταν άλλαξε την τεχνική της ηγεσία  Ο Κιώτης νεαρός πτυχιούχος φυσικής αγωγής, έχει γυμνάσει τα τελευταία χρόνια τους παίκτες της Ναυπλιώτικης ομάδας καλύτερα από τον καθένα.

Εκεί που …πονούσε φέτος ο Πανναυπλιακός, δεν ήταν η φυσική κατάσταση των παικτών του, αλλά το αλαλούμ που υπήρχε και κανείς δεν ήξερε σε ποια θέση έπαιζε και γιατί. Τώρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και αν δεν υπήρχαν οι εκάστοτε απουσίες (λόγω τιμωριών από τις κάρτες) τότε οι Ναυπλιώτες σίγουρα θα είχαν και άλλους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης πάνω από έναν χρόνο που υπηρετούσε την πατρίδα ο Βασίλης Δρυμούρας. Του έλειπαν σίγουρα παιχνίδια και φυσική κατάσταση Τώρα που τα απόκτησε και τα δυο, αρχίζει να δείχνει τον παλιό του καλό εαυτό και σκορπάει τον …πανικό σε κάθε αντίπαλο άμυνα, σκοράροντας συνεχώς.

Απέκτησε προσωρινή στέγη, η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων και ξεκινά προσπάθεια δημιουργίας Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης

Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ.
της Ε.Κ.Σ. κ. Γιάννης Μπάρτζης 
Βασικός στόχος, και του νέου Δ.Σ., της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» παραμένει η δημιουργία σε κεντρική θέση στην πόλη της Κορίνθου μιας Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης, η οποία θα συμπεριλάβει (εν καιρώ) όλα τα βιβλία, όλων των συγγραφέων που έχουν καταγωγή από όλη την Κορινθία ή διαμένουν για πολλά χρόνια στην Κορινθία. Το Δ.Σ. της εταιρείας χαρακτηρίζει την προσπάθεια ως «Έργο ζωής, κορυφαίας πνευματικής αξίας για την Κορινθία, μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα».
Σε αυτή τη βιβλιοθήκη και στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Κορινθιακής Ιστορίας, θα συμπεριληφθούν με τον καιρό και όλα τα κείμενα που αναφέρονται στην Κορινθία (ιστορικά, γεωγραφικά, μυθολογικά, λαογραφικά κλπ) ακόμα κι αν δεν έχουν γραφτεί από Κορίνθιους συγγραφείς.

«Μπαλώνουν» τα παλιά τους παπούτσια οι Τριπολίτες

Στροφή στις μεταποιήσεις έχει κάνει πολύς κόσμος και ειδικότερα στις μεταποιήσεις υποδημάτων.
Όπως δήλωσε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr ο επιδιορθωτής υποδημάτων Γιώργος Καχριμάνης, (διατηρεί κατάστημα στην Τρίπολη), καθημερινά μπαίνουν 150 οικογένειες για το σκοπό αυτό!
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις υποδημάτων, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί να βγάζουν τα παλιότερα παπούτσια από τα πατάρια τους και να τα επιδιορθώνουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουν.
Συχνό φαινόμενο είναι οι μεταποιήσεις των μυτερών παπουτσιών για τις γυναίκες, παπούτσια δηλαδή που ήταν κάποτε στη μόδα και πολλές επιλέγουν να τα ξαναχρησιμοποιήσουν, αφού τους αλλάξουν λίγο την όψη.

Αρχαιολογικά ευρήματα της Σπάρτης υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία

Με αυτόν τον ευρηματικό τίτλο, ξεκινά την ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση» του Δήμου Σπάρτης.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α. με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του «Σωματείου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης» το οποίο καταγγέλλει τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων της πόλης στο στρατόπεδο του Κ. Ε. Ε. Μ., τοποθετείται επί του θέματος «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης» και καταλογίζει ευθύνες στον Δήμο, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια για τη στασιμότητα που έχει επικρατήσει στην προσπάθεια κατασκευής του νέου Μουσείου στην πόλη.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: «Το Μηδέν εις το Πηλήκιον» δεν είναι εφόδιο για το μέλλον.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Προϋπόθεση για την λειτουργία της Δημοκρατίας και ειδικά της καθολικής ψηφοφορίας είναι η εγγύηση των δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν. Αυτό το δικαίωμα στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν γνωρίζουν.
Είχαμε μια μεθοδευμένη συστηματικά αντιδημοκρατική επιβολή και όχι δημοκρατική εκλογή. Επεβλήθηκαν οι εξωθεσμικές κινήσεις με όργανα την τηλεκρατία, την γκαλοποκρατία, την ελεγχόμενη δημοσιογραφία.
Πρόκειται για μεθοδεύσεις που προσβάλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και συνιστούν την Ελληνική σύγχρονη ανωμαλία. Μια κοινωνία συντηρούμενης σύγχυσης είναι μια εύκολα χειραγωγήσιμη κοινωνία.
Οι χειραγωγημένες κοινωνίες στερούνται την κινητήρια δύναμη της αυτοπεποίθησης. Γιατί η αυτοπεποίθηση προϋποθέτει την αυτοεκτίμηση η οποία απουσιάζει.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

«Ξύπνα Άνθρωπε του 21ου αιώνα»! Το τελευταίο συγκλονιστικό μήνυμα του Χριστόδουλου των Ελλήνων, τα Χριστούγεννα 2007

Ο Χριστόδουλος των Ελλήνων
Τα λόγια του Χριστόδουλου, προφητικά, περιέγραφαν την πραγματικότητα που ερχόταν.
"Κύτταξε όμως γύρω σου. Πείνα και ασθένειες για τους αδύνατους, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, διάσπαση της ενότητος του γένους, απουσία αγάπης, κυριαρχία των συμφερόντων.
Ένα τέτοιο κόσμο ετοίμασες για τα παιδιά σου, όπου και αυτή η φύση συστενάζει και διαμαρτύρεται για τις καταχρήσεις σου".
Οι Έλληνες σήμερα μοιάζουν να είναι αποστεωμένοι από έμπνευση, από ελπίδα, φορτωμένοι με απέλπιδα προοπτική για το μέλλον τους
Τα λόγια του Χριστόδουλου, όμως, έδειχναν και τον δρόμο!
"Ξύπνα άνθρωπε!" καλούσε μεταξύ άλλων στο συγκλονιστικό του τελευταίο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα το 2007 ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ήταν ένα μηνύμα που λες και γράφτηκε για σήμερα...
Διαβάστε τι είπε τα Χριστούγεννα 2007 για τον αλαζόνα άνθρωπο, τη διαφθορά, την παρακμή και όλα αυτά που οδήγησαν στη σημερινή κατάληξη:

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ τσίμπησαν 9 που έπαιζαν ζάρια

Η 35χρονη ιδιοκτήτρια της καφετέριας είχε επιτρέψει να παίζουν στο μαγαζί της ζάρια, και μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, είχε διαμορφώσει ένα ειδικό τραπέζι.

Χθες βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας τους έπιασαν όλους στα πράσσα.

Οι 9 παίκτες και η ιδιοκτήτρια της καφετέριας συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν 6 ζάρια και 1.785 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Ο Γιάννης Μπάρτζης Νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων

Γιάννης Μπάρτζης
Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Κόρινθο, στη Γενική Συνέλευση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» στις 17-12-2013, ακολούθησε συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20-12-2013 στον Άσσο, όπου ομόφωνα ορίστηκαν ως:
Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης (Αρχαία Κόρινθος)
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Κιάτο)
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Νεμέα)
Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλλη) Σπηλιοπούλου (Κάτω Διμηνιό)
Ταμίας: Γιώργος Κασκαρέλης (Κιάτο)
Μέλος: Γιάννης Σώκος (Διμηνιό)
Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου (Άσσος)
Ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Μπάρτζης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλα τα μέλη, τα ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών της «ΕΚΣ».
Το νέο Δοικητικό Συμβούλιο ξεκινά τη δεύτερη τριετία του Σωματείου των Κορινθίων Συγγραφέων σε καιρούς δύσκολους, επιμένοντας, παρά τους αρνητικούς οιωνούς, στα αρχικά δημιουργικά του οράματα.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Συνδέονται από σήμερα με ηλεκτρικό ρεύμα όλα νοικοκυριά που τους είχε γίνει διακοπή και περιλαμβάνονται στην κατάσταση που παρέδωσε ο Δήμος στην ΔΕΗ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη διαμαρτυρία πολιτών,
στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ναύπλιο.
Με καθυστέρηση 2 ετών η κυβέρνηση "άκουσε..."
Εις εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, και μετά την προσκόμιση των αναγκαίων στοιχείων από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, η ΔΕΗ προχωρά σε επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, όπου αυτό είχε διακοπεί για λόγους οικονομικής αδυναμίας.
Σήμερα το πρωί, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κούστας, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου, Δανιήλ Τσαλδάρη και του παρέδωσε τον φάκελο με τα σχετικά δικαιολογητικά για τα προς σύνδεση του ρεύματος, νοικοκυριά.
Ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ, παλαιό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους, επί δημαρχίας Βασίλη Μπούρη) και γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία, έδωσε αμέσως εντολή για αυθημερόν (αν αυτό είναι δυνατόν) επανασύνδεση, στο γραφείο της επιχείρησης στο Κρανίδι.

Στις νίκες επανήλθε η Ένωση Λέρνας με 1-0 το Παναρήτι, με γκολ του Γρηγόρη Ταραντίλη

Ένωση Λέρνας
Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το έτος που φεύγει, η ομάδα της Ένωσης Λέρνας, όπου στην έδρα της νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο Παναρητίου. Έτσι οι Ενωσίτες της Λέρνας (που είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, αλλά στην συνέχεια έκαναν …κοιλιά) επανήλθαν στις νίκες για να βρεθούν με την λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στην Α1 κατηγορία σταθερά στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη πλευρά της ομάδας του Παναρητίου είχαμε το ακριβώς αντίθετο,

Ο ΠΑΟΚ στο Κουτσοπόδι πήρε την νίκη 2-0, κόντρα στο Δρέπανο, με δυο γκολ από πέναλτι του Κώστα Μουζακιώτη

ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Με νίκη τελείωσε, μια εποικοδομητική ποδοσφαιρική χρονιά, ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. Στην έδρα του νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Δρεπάνου και έτσι οι Κουτσοποδιώτες βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ελπίδες για τίτλο, αλλά έξι βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Κιβεριώτες με έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο στην διάθεσή τους για κάτι καλύτερο να πετύχουν.
Ο πρώτος σκόρερ της Α1 κατηγορίας ο Κώστας Μουζακιώτης (μετά τον τραυματισμό του που τον είχε φέρει εκτός αγωνιστικής δράσης) επανήλθε δριμύτερος και μάλιστα πέτυχε και τα δυο γκολ της νίκης για την ομάδα του ξεφεύγοντας έτσι ακόμα περισσότερο στον πίνακα των σκόρερ και φτάνοντας στα 18 τέρματα (έξι με πέναλτι).

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες στην Α1 και Α2 κατηγορία

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες στην Α1
(15η αγωνιστική. Τέλος του πρώτου γύρου)
Αργοναύτης – Δίδυμα  2-1
Κουτσοπόδι – Δρέπανο  2-0
Κοιλάδα – Μέθανα  4-0
Σπέτσες – Λυγουριό  0-2
Ασκληπιός – Παμμιδεατικός  3-0
Ίρια – Τροιζηνιακός  5-0
Ποσειδώνας Πόρου – Κιβέρι  1-3
Ένωση Λέρνας – Παναρήτι  1-0

Η βαθμολογία σε 15 αγωνιστικές

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αποτελέσματα και Βαθμολογίες 4ου ομίλου (11η αγωνιστική)

Αποτελέσματα στον 11 αγώνα
Κόρινθος – Πανναυπλιακός  3-1
Ατρόμητος Αχαίας – Παναρκαδικός  1-1
Σαγκεϊκα – Μεσολόγγι  2-2
Αμαλιάδα/Πανόπουλο – Μεσσηνιακός  0-1
ΠΑΟ Βάρδας – Μανωλάδα  2-0
Άρης Αιτωλικού -  Α Ε. Καραϊσκάκη  2-3
Καλαμάτα – Αχαϊκή  1-0
Παναργειακός – Ένωση Ερμιονίδας 0-1

Η επόμενη 12η αγωνιστική
(στις 5 του Γενάρη, ώρα 15.00)

ΑΡΓΟΣ: Δωρεάν σεμινάρια απο σολίστ μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών


Σολίστ, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έχουν προσφερθεί και θα διδάξουν σε σεμινάρια, στο Άργος, για όσους ενδιαφέρονται, έγχορδα, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, και κρουστά.

Από τους συμμετέχοντες, θα προκριθεί ένας ταλαντούχος νέος μουσικός, ο οποίος θα λάβει την στήριξη της Κ.Ο.Α. στις σπουδές του, με μία ετήσια υποτροφία ή την παροχή οργάνου.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Άργος, την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11, και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.
Πληροφορίες:

ΔΙΗΓΗΜΑ: Χριστούγεννα στο Χιλιανδάρι

Γράφει ο Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Ο Σλάβα ήταν πρόσφυγας από την Κράϊνα, Σέρβος, Χριστιανός Ορθόδοξος, που άφησε το χωριό του ένα μουντό ξημέρωμα, καθώς το καταύγαζαν οι φλόγες που έζωναν τα λιγοστά του σπίτια. Όχι, την εκκλησία δεν την έκαψαν. Τι να κάψουν άλλωστε από ό,τι είχε απομείνει όταν οι όλμοι σταμάτησαν να σφυροκοπούν το κέντρο του χωριού...
Τελευταίες εικόνες, που κράτησε σφιχτά στην μνήμη του, να τον τυραννούν και να τον πληγώνουν, οι αλαφιασμένες ματιές των γειτόνων του, που έτρεχαν μαζί του στο ρουμάνι να καλυφθούν. Και μετά η προσφυγιά. Να μείνει στις σέρβικες περιοχές της Βοσνίας ούτε λόγος. Να κάνει τι; Εδώ δεν είχαν να ζήσουν οι ντόπιοι, όχι οι πρόσφυγες. Κατηφόρισε για τη Νέα Γιουγκοσλαβία. Ούτε και εκεί είδε χαΐρι. Και τι να κάνει εκεί, αυτός ο ανέστιος; Μόνο το βαποράκι ή τον νταβατζή, ίσως.
Κάποιοι θέλησαν να τον συμβουλέψουν: «Μην κάθεσαι εδώ, αγόρι μου, κάνε κατά την Ελλάδα καλύτερα».

Αυτός είναι ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης
από τη Θεσσαλονίκη. Μόλις 26 ετών

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης πήρε το βραβείο γιατί η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και «πράσινων» πρακτικών
Είναι μόλις 26 ετών αλλά ο Χρήστος Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ανακηρυχθεί ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013 και να κερδίσει το σχετικό βραβείο στην ημερίδα «Ελληνική γεωργία οι συντελεστές της αλλαγής» που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας το περασμένο Σάββατο.
Ο κ. Παναγιωτίδης επελέγη νικητής διότι η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά πολυλειτουργικότητας, βιωσιμότητας, «πράσινων» πρακτικών και κοινωνικής προσφοράς.
Στα 800 στρέμματα του οικογενειακού αγροκτήματος στον οικισμό «Πλατεία» Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει μια καθετοποιημένη γεωργική και κτηνοτροφική βιολογική μονάδα (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία). Τα ζώα του αγροκτήματος Παναγιωτίδη προέρχονται από αυτόχθονες φυλές και

Διάλεξη και συζήτηση στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard: Από τους Αχαιμενίδες έως τον γερμανικό εθνοσοσιαλισμό

Tην Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, έγινε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, η δεύτερη διάλεξη στο πλαίσιο της σειράς Εκδηλώσεων Events Series 2013-2014 «Κλασικά πρότυπα και η πρόσληψή τους: Από τους Αχαιμενίδες έως τον γερμανικό εθνοσοσιαλισμό».
Η διάλεξη της Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κυρίας Αικατερίνης Πολυμέρου – Καμηλάκη είχε θέμα “ “Κρυμμένη στην πολύπαθη τη Ρωμιοσύνη, σα να ξανοίγω την βασίλισσα Ελλάδα”. Σκέψεις πάνω σ' ένα δίστιχο του Παλαμά ”. Η κυρία Πολυμέρου - Καμηλάκη πραγματεύτηκε τη δημόσια διαφωνία του ποιητή Κωστή Παλαμά με τον λαογράφο Νικόλαο Πολίτη, σχετικά με τη χρήση του ονόματος «Ελλάδα» και «Ρωμιοσύνη».

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: «Αυτοί είμαστε, Έτσι σκεπτόμαστε, Ελάτε να αγωνιστούμε Μαζί»!

Ο Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης
Ερμιονίδας – Συμμετοχή Κώστας Λυμπερόπουλος 
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, έδωσε στην δημοσιότητα τις βασικές αρχές επί των οποίων συμφώνησαν τα ιδρυτικά της μέλη, μετά από προεργασία και συμμετοχικές διαδικασίες τριών μηνών. Στην σχετική ανακοίνωση, απευθυνόμενοι προς τους Δημότες –πολίτες της Ερμιονίδας, τονίζουν ότι:
- Η Κίνησή τους είναι δημιούργημα ώριμης ανάγκης να εκφραστεί προς άλλη κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική η κοινωνία της Ερμιονίδας.
- Κύριος στόχος της Κίνησης είναι να ανατραπεί το τελματωμένο σκηνικό στα Δημοτικά πράγματα της Ερμιονίδας.
- Η κίνησή ξεκίνησε, θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συμμετοχική διαδικασία των πολιτών.
-Αναφέρεται στην περιβαλλοντική προτεραιότητα και τονίζει πως
- τώρα είναι η ώρα να έρθουμε σε ρήξη με αυτό το παρελθόν, να το ανατρέψουμε.
Άξιο επισήμανσης είναι ακόμη η ειδική, αλλά διακριτική αναφορά της αναγκαιότητας να καλυφθεί το πολιτικό κενό που υπάρχει στα τοπικά δρώμενα, στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ερμιονίδας.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ