Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κοδέλας: «Τι έχει “αρπαχθεί” από τα χέρια των πολιτών της Αργολίδας»

Η ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με την χρηματοδότηση των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους –Μυκηνών, για αγορά κτηρίων μνημιακού ιστορικού χαρακτήρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος και την σχολίασε με έναν ασυνήθιστα, για τον τρόπο έκφρασής του, σκληρό τρόπο.
Το κείμενο της δήλωσης Κοδέλα, έχει ως εξής:
«Με Δελτίο Τύπου υπό τον πηχυαίο τίτλο “Στα χέρια των πολιτών της Αργολίδας με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ - Πράσινου Ταμείου το σπίτι του Τσώκρη στο Άργος και το “Παλαιό Φαρμακείο” στο Ναύπλιο...” ο βουλευτής Αργολίδας και υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης επέλεξε να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις σε σχέση με τα δύο αυτά κτίρια.
Το ύφος της δήλωσης προκαλεί όταν, εδώ και μήνες, υπάρχει εκκωφαντική σιωπή σχετικά με πολύτιμες εκτάσεις και κτίρια που αρπάζει από τα χέρια των πολιτών της Αργολίδας η κυβέρνηση,

Πως κέρδιζαν οι άντρες τις γυναίκες, στην Αρχαία Ελλάδα

Τα χρόνια του Τρωικού πολέμου, οι Έλληνες αποκτούσαν τις γυναίκες με το σπαθί τους, και οι εκστρατείες είχαν σχεδόν αποκλειστικό σκοπό την αρπαγή γυναικών.  Οι σκηνές του Αγαμέμνονα είναι γεμάτες με γυναίκες (Ιλ. Β, 225).
Και ο Αχιλλέας απειλεί ότι θα φορτώσει τα καράβια του με χαλκό, χρυσάφι, σίδερο και όμορφες γυναίκες, και θα φύγει για την πατρίδα του (Ιλ. I, 365).  
Ακόμη, τις κέρδιζαν στους αγώνες, όταν έπαθλο ήταν μια ή περισσότερες γυναίκες. Ένα αμάξι με δυο άλογα ή μια γυναίκα του κρεβατιού αθλοθετεί ο Αγαμέμνων (Ιλ. Ε, 291). Ένα τρίποδα ή μια γυναίκα αθλοθετούν όταν πεθάνει κανένας τρανός (Ιλ. Χ, 164).

Ο σκύλος στο σπίτι διώχνει... τις αλλεργίες των παιδιών

Τα σπίτια με σκύλους έχουν διαφορετικές μικροσκοπικές μορφές ζωής από τα σπίτια που δεν υπάρχουν ζώα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE.
Ο σκύλος στο σπίτι διώχνει... τις αλλεργίες των παιδιών
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες συνέλλεξαν μικροοργανισμούς από 1.300 σπίτια με και χωρίς σκύλους στις ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες εντόπισαν 7.726 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων, τα περισσότερα στα σπίτια με σκύλους και κυρίως στις περιοχές που ακουμπάμε εμείς και το φαγητό μας, καθώς και στις περιοχές που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες σκόνης.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι γυναίκες που ζουν με σκύλο στο σπίτι την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με αλλεργίες,

Ο Νόμος του Μέρφυ δεν μπορεί να αποδειχτεί

Όλοι γνωρίζουν το νόμο του Μέρφυ: "Ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει".
Όλοι επίσης έχουν υποστεί κάποια στιγμή τις συνέπειές του:
- «αν η φρυγανιά πέσει από το πιάτο, θα προσγειωθεί από τη βουτυρωμένη μεριά».
«αν ξεχάσετε την ομπρέλα σας στο σπίτι, είναι σίγουρο ότι θα βρέξει».
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Μέρφυ υπήρξε ιστορικό πρόσωπο.
Ο ταγματάρχης Έντουαρντ Α. Μέρφυ ήταν μηχανικός της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 1940, ενώ διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την επίδραση της απότομης επιβράδυνσης στους πιλότους, ανακάλυψε την εξής γενική αρχή: «Αν υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει κάτι και ο ένας από τους δύο οδηγεί στην καταστροφή, πρέπει να υποθέσετε ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα γίνει».

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Θα ξεπλύνει η «ελιά» τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;

Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στο προσκήνιο δύο θέματα που φαινομενικώς είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Το ξεκίνημα της προσπάθειας να βρεθεί τρόπος το ΠΑΣΟΚ να μην κατεβεί με το δικό του όνομα στις ευρωεκλογές, αλλά υπό το μανδύα μιας ευρύτερης σύμπραξης (όπως η «ελιά» στην Ιταλία) και η δημοσιοποίηση της πληροφορίας σύμφωνα με την οποία τα δύο κόμματα που κυβερνούν είχαν τον περασμένο Ιούλιο (και πιθανότατα έχουν ακόμα), ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ. Γεγονός που συνδέεται άμεσα με το τεράστιο σκάνδαλο των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα οποία ξεπερνούν σήμερα τα 270 εκ. ευρώ.
Τα δύο γεγονότα έχουν άμεση πολιτική και οικονομική σχέση, πριν όμως την αναδείξουμε να υπενθυμίσουμε τι έχει συμβεί με τα δάνεια των κομμάτων, ένα θέμα για το οποίο ο μέσος πολίτης είναι από ελάχιστα έως καθόλου πληροφορημένος.
Κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς χρωστούν σήμερα τα κόμματα. Οι τελευταίοι τους ισολογισμοί (αρχές 2013) έδειχναν 145 εκ. ευρώ χρέη για τη ΝΔ και ένα λίγο μικρότερο ποσό για το ΠΑΣΟΚ. Τι συνέβη έκτοτε καλύπτεται από πέπλο αδιαφάνειας, καθώς ο θεωρητικώς ελέγχων –η Τράπεζα της Ελλάδος- αποκρύπτει τα σχετικά στοιχεία από τη Βουλή επικαλούμενο νομοθεσία περί του απορρήτου.

Οι Ρομά και τα συμφέροντα που αυτοί εξυπηρετούν

Θάνος Τζήμερος
Άρθρο του Θάνου Τζήμερου
Κάθε σοβαρή κουβέντα για την πολιτική σχετικά με τους γύφτους, τσιγγάνους, ρομά, ή όπως αλλιώς θέλετε, πρέπει να ξεκινάει από το ερώτημα: είναι δυνατή η νομαδική ζωή στην πυκνοκατοικημένη Ευρώπη του 2013; Η απάντηση, προφανώς, είναι ΟΧΙ, γράφει ο Θάνος Τζήμερος σε ένα αιρετικό άρθρο στο marketnews.gr.
Η νομαδική ζωή προϋποθέτει αχανείς εκτάσεις, οικονομική δραστηριότητα της εποχής του κυνηγού - τροφοσυλλέκτη, και αραιές διακριτικές επαφές με τους οργανωμένους οικισμούς, έτσι ώστε ο ένας τύπος ζωής να μην ενοχλεί τον άλλον. Προϋποθέτει ποτάμι δίπλα, για να παίρνεις νερό και να πλένεσαι, ξυλεία διαθέσιμη για να έχεις ενέργεια και, δυστυχώς, συνοδεύεται από μεγάλη παιδική θνησιμότητα και μέσο όρο ζωής τα 35.
Αυτός ο τύπος διαβίωσης είναι καθαρός αναχρονισμός. Δεν γίνεται να ζεις νομαδικά στη σημερινή Ελλάδα, όπως δεν γίνεται να κυκλοφορείς έφιππος στην Ακαδημίας ή να παίζεις μπάλα στην Πεντέλης που κάποτε ήταν αλάνα.

Αν λείψει ο «Παλαμήδης» θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό στο Ναύπλιον»

Γιώργος Μαντάς:
Πρόεδρος Προοδευτικού Συλλόγου "ο Παλαμήδης
Συνέντευξη του Προέδρου του «Παλαμήδη» Γιώργου Μαντά στον Κώστα Πρώιμο

Ο δραστήριος   Παναγιώτης Σπυρόπουλος , διατέλεσε το 1946, πρώτος Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου ο Παλαμήδης… Τον διαδέχτηκε δέκα χρόνια αργότερα, ο Δικηγόρος  Πέτρος Κομνηνός, εξίσου ανήσυχο πνεύμα.  Στην συνέχεια την διοίκηση του εν λόγω πολιτιστικού Συλλόγου, ανέλαβε ο αεικίνητος, Παναγιώτης Τούμπας (Δικαστικός υπάλληλος), δίνοντας  την σκυτάλη της διαδοχής, στον  γνωστό Δικηγόρο Γιάννη Ρούτουλα Την τελευταία δεκαετία, στο ιστορικό σωματείο -σήμα κατατεθέν και λίκνο του Πολιτισμού, της πόλης του Ναυπλίου, προεδρεύει ο κ. Γιώργος Μαντάς, συνταξιούχος και τέως Προϊστάμενος, στην Γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών…
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», τον επισκέφτηκε στα γραφεία τους Συλλόγου, στο Ναύπλιον. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη,  που μας παραχώρησε…

Ν.Δ.: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα Πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας και λαθρεμπορίου παράνομων μεταναστών»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους παρανόμους που καταφεύγουν στην ΑΣΟΕΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Είναι αδιόρθωτοι!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα Πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας και αποθήκες λαθρεμπορίου  παράνομων μεταναστών.
Αντί να ακούσουν τον κόσμο που απαιτεί να λειτουργούν ομαλά τα Πανεπιστήμια και να μην πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι των φοιτητών και των οικογενειών τους, συντάσσονται με όσους επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση των Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων.
Αντί να ακούσουν την αγωνία του Έλληνα καταστηματάρχη που αντιμετωπίζει τ

Με νέα Ηγεσία το κόμμα των στρατιωτικών, "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας"

Το ανώτατο πολιτικό συμβούλιο του "Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας", όπως αυτό προέκυψε από το Α' 'Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος, διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Αργύρης Σαρήπαπας 
Α' Αντιπρόεδρος: Κωνσταντία Καλαμπαλίκα
Β' Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χρηστίδης
Γενικός Γραμματέας: Νίκος Αλικάκος
Ταμίας: Μηνάς Κουζούπης
Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας: Γιώργος Τσακίρης
Μέλος ΑΠΣ: Νικόλαος Καρακώστας
Μέλος ΑΠΣ: Δρ. Γεώργιος Κωστόπουλος
Μέλος ΑΠΣ: Πέτρος Δερεζέας
Μέλος ΑΠΣ: Γεώργιος Αϋφαντής
Μέλος ΑΠΣ: Ανδρέας Πετρόπουλος

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εθνικό Μέτωπο Ξάνθης: Εκδήλωση τιμής Θρακιώτη πολεμιστή με διπλό νόημα..

Ὁ κύριος Μεχμέτ Εμλιούκ μὲ τὴν Γραμματέα
τῆς ὀργάνωσης Ἐθνικοῦ Μετώπου Ξάνθης
Μαρία Καραγιάννη καὶ τὸν Γραμματέα  Νεολαίας
 Ἐθνικοῦ Μετώπου Ξάνθης, Σπάρτακο Τανασίδη.
Οι Εθνικιστές του Εθνικού Μετώπου της Ξάνθης, μακρυά από τα πατριδεμπορικά πανηγύρια που οργανώνουν οι Εφιάλτες της πατρίδας για να αλιεύσουν τους ψήφους των Ελλήνων, επέλεξαν να τιμήσουν έναν Έλληνα αγωνιστή - πολεμιστή Θρακιώτη, κάτι που η κυβέρνηση έχει σταματήσει να κάνει, αλλά στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα στην Ελλαδική κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αφήσουν την τύχη της Θράκης ούτε και των Πομάκων στα χέρια του τουρκικού προξενείου, όπως έχει επιλέξει η ίδια με την τακτική της αδιαφορίας. Έτσι λοιπόν:
Τὸ Σάββατο 27/10/13, ἡ ὀργάνωση τοῦ Ἐθνικοῦ Μετώπου Ξάνθης ἀπένειμε τιμητικὴ πλακέτα στὸν ἐνενηντατετράχρονο Πομάκο ἀπόμαχο τοῦ Ἔπους τοῦ ΄40, κύριο Μεχμέτ Ἐμλιούκ τοῦ Ἀχμέτ, κάτοικο τῆς ὀρεινῆς Σμίνθης, γιὰ τὴν προσφορὰ του στοὺς ἀγῶνες τοῦ Ἔθνους.

Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στρατιώτης, του 1940

Στο ύψωμα Καρδάρι στα ηπειρώτικα βουνά, στο φυλάκιο 21 (Γκόλιο), βρίσκονταν ο στρατιώτης Βασίλης Τσιαβαλιάρης από το χωριό Πιαλεία Τρικάλων. Ήταν 28 χρονών και είχε τρία παιδιά, τους Νικόλαο, Γεώργιο και Αλεξάνδρα, και η γυναίκα του ονομαζόταν Ελένη.
Το κρύο ήταν τσουχτερό. Κάθονταν μέσα, μιας και είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι επίκειται επίθεση. Ήταν σκοπευτής πολυβόλου του 5ου λόχου Πυρσόγιαννης του 51ου Συντάγματος. Οι εντολές ήταν ρητές, έπρεπε όλοι να ήταν σε επιφυλακή για την επίθεση. Οι Ιταλοί είχαν εισβάλει από την Αλβανία όπως είχαν κάνει 2.140 χρόνια πριν οι πρόγονοί τους οι Ρωμαίοι στην Ιλλυρία (σημερινή κεντρική και βόρεια Αλβανία) και στην Χαονία (βόρεια Ήπειρος), για να κατακτήσουν την Ελλάδα. Αυτήν την φορά όμως, στα σύνορα υπήρχαν άγρυπνοι φρουροί, οι στρατιώτες μας.
Ο Βασίλης μαζί με τους άλλους περίμενε μέσα στα σκοτάδια την επίθεση. Οι σκοποί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Στο φυλάκιο ο Τσαβαλιάρης είχε πάει εθελοντικά, όταν ένας αξιωματικός ρώτησε τους οπλίτες, ποιος θέλει να πάει στα σύνορα απόψε, ήταν ο πρώτος που πετάχτηκε και ζήτησε να πάει.

Ο Πρώτος νεκρός Έλληνας αξιωματικός στο Αλβανικό Μέτωπο

Αλέξανδρος Διάκος
Ο πρώτος πεσών Αξιωματικός τον Αλβανικού Μετώπου. Ο Αξιωματικός της φωτογραφίας είναι ο Αλέξανδρος Διάκος, ο πρώτος γενναίος Υπολοχαγός, που έπεσε στο Μέτωπο της Αλβανίας την 1η Νοεμβρίου τον 1940, του 4ουΣΠ, από τη Χάλκη Δωδεκανήσου, μαχόμενος ηρωικά, στο ύψωμα Τσούκα, (υψ. 1157) ανατολικά του χωριού Φούρκα 29 μόλις χρονών.

Ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, γεννήθηκε το 1912 στη Χάλκη της Δωδεκανήσου, που ήταν στην κατοχή των Ιταλών, και ήταν μοναχογιός.
Σε τέταρτη αντεπίθεση επικεφαλής του Λόχου του ο ηρωικός Αλέξανδρος Διάκος έπεσε μαχόμενος, ενώ εκραύγαζε με φωνή "Αρεως: «Εμπρός, παιδιά  για μια μεγάλη Ελλάδα και για μια ελεύθερη Δωδεκάνησο»!

Κατά τη μάχη αυτή λίγο αργότερα, σκοτώθηκε και ο αντικαταστάτης του, Έφεδρος Υπολοχαγός Ελευθέριος Ντάσκας από τα Βάνια Τρικάλων και 4 στρατιώτες.

Πιστεύετε ακόμα "την αλήθεια" της συστημικής τηλεόρασης;


ΑΡΓΟΣ: Έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Τα πέτρινα γεφύρια"

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, με έργα της Ελισάβετ Πετροπούλου -Δήμα και θέμα "Πέτρινα γεφύρια της Ελλάδος", έγιναν την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, το μεσημέρι στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου του Άργους.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 5 Νοεμβρίου και λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τη 13.00 και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο.
Η Ελισάβετ Πετροπούλου – Δήμα είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Κατάγεται από το Άργος και είναι η πρώτη της έκθεση.

Η μελαγχολία του φθινοπώρου

Νατάσσα Οικονόμου
Γράφει η ψυχολόγος Νατάσσα Οικονόμου
Κάθε χρόνο, στο τέλος του καλοκαιριού, κάνουμε τις ίδιες σκέψεις. Τελείωσε η περίοδος της ξενοιασιάς, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης, των ηλιόλουστων διακοπών. Τα σχολεία ξεκινούν, τα πανεπιστήμια υποδέχονται τους νέους φοιτητές, οι οικογενειακές υποχρεώσεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι χειμερινές ανάγκες αναδύονται. Όλη αυτή η μεταστροφή δημιουργεί μια μελαγχολία που κυριεύει τον άνθρωπο. Σκέψεις και συναισθήματα μπλέκονται κάνοντας τον χειμώνα να δείχνει πιο τρομακτικός από ό,τι είναι. Η διάθεσή μας αλλάζει, δεν είμαστε το ίδιο ευδιάθετοι, ενώ πολλές φορές δεν έχουμε όρεξη να εμπλακούμε σε καθημερινές δραστηριότητες ή διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας με πιο αργό ρυθμό.

Αναβλήθηκε για αύριο, η σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με Σμυρνιώτη και Καμιζή

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Η συνεχιζόμενη  εμπλοκή, στο θέμα της παράτασης της μεταφοράς των απορριμμάτων, και της εναπόθεσης τους, στην «υπερχωματερή» των Άνω Λιοσίων, αποτελεί τον λόγο  επικείμενης επίσκεψης, αύριο Τετάρτη (30 Οκτωβρίου), τόσο του Δημάρχου Τριπόλεως  κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, όσο και του Ομότιμού του εκ της Ερμιονίδας, κ. Δημήτρη Καμιζή.
Θα συμμετάσχουν αμφότεροι, στην κρίσιμη και καθοριστική σύσκεψη,  που θα πραγματοποιηθεί  εξ ‘ αναβολής, δεδομένου ότι είχε αρχικώς προγραμματιστεί, για την Παρασκευή,  25 0κτωβρίου στο ΥΠΕΚΑ,  στο πλαίσιο της προσπάθειας, για την ανανέωση της  επίμαχης σύμβασης,  ενώπιον του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη,

Ο Φίλαθλος που πάει παντού (2013-10-29)

Γιώργος Χορμής
-Πολύ καλή η επιλογή που έκανε ο νέος προπονητής του Πανναυπλιακού, ο Γιώργος Χορμής να ζητήσει από την διοίκηση την παραμονή του γυμναστή της Ναυπλιώτικης ομάδας, του Γιάννη Νενεκούμη. Ο Κιώτης νεαρός πτυχιούχος φυσικής αγωγής, έχει γυμνάσει τα τελευταία χρόνια τους παίκτες της Ναυπλιώτικης ομάδας καλύτερα από τον καθένα.

-Άλλωστε εκεί που …πονούσε φέτος ο Πανναυπλιακός, δεν ήταν η φυσική κατάσταση των παικτών του, αλλά το αλαλούμ που υπήρχε και κανείς δεν ήξερε σε ποια θέση έπαιζε και γιατί.

-Φυσικά όπως κάθε προπονητής, που αναλαμβάνει μια ομάδα (μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος) μετρώντας μόνο ήττες, δεν έχει κανένα …μαγικό ραβδί να φέρει τα κάτω – πάνω. Χρειάζεται χρόνο και οι φίλαθλοι του Πανναυπλιακού που ελπίζανε ότι αυτός ο χρόνος θα είναι πολύ σύντομος, φαίνονται να δικαιώνονται.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Κύριε Δένδια! Είστε Υποκριτής!

Κύριε Δένδια!  Είστε Υποκριτής! Όλα τα μέτρα που παίρνετε είναι σωστά. Όλα;
Ξεκινάτε με τις αξιόποινες πράξεις των Χρυσαυγιτών. Σωστά. Είναι νεοναζιστές, τραμπούκοι, μερικοί και φονιάδες (όχι όλοι). Σύμφωνα με την λογική του Πολιτικού σας kατεστημένου, είναι επικίνδυνοι για το λαό.
Ποιόν λαό; Αυτόν που σε μια νύχτα, του πήρατε από την τσέπη, τα μισά λεφτά που είχε να ζήσει; Και του τα πήρατε Δημοκρατικά και με νομοθετήματα ψηφισμένα από εσάς,  που εγώ σας θεωρώ μεγαλύτερους Τραμπούκους, μεγαλύτερους Kλέφτες, μεγαλύτερους Eμπόρους ελπίδων;
Εσείς, που αφού μας φτωχύνατε, μας ρίξατε στην ανεργία, στην πείνα και στην αυτοκτονία; Εσείς, που δεν ζητάτε λίστα από την Ελβετία, που δεν ανοίγετε τις λίστες με τα κλεμμένα! Εσείς, που δεν καταργείτε την ασυλία σας.

Η θυσία των Ηρώων των Ιμίων τους στοιχειώνει. Απολύουν την αδελφή του ήρωα Έκτορα Γιαλοψού. Κόβουν και το επίδομα συνόρων

Ο Έκτωρας Γιαλοψός σκοτώθηκε για την πατρίδα.
Η αδελφή του, απολύθηκε από την πατρίδα,
Κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει τους συνεργάτες των τροϊκανών, τα "golden boys" του υπουργείου Οικονομικών, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και να τους πάει στο υπόστεγο όπου φυλάσσεται, ότι έχει απομείνει από το ελικόπτερο AB-212ASW "ΠΝ 21", που οι Τούρκοι κατέρριψαν τη νύχτα των Ιμίων, μήπως και συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να χύνεις το αίμα σου για την πατρίδα αφήνοντας πίσω μια ορφανή οικογένεια.
Και να είναι ημέρες έντασης με τους Τούρκους. Με τον εχθρό να καιροφυλακτεί, να κάνεις το λάθος, για να εισβάλλει. Και την οικογένεια πίσω, να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα λόγω του μισθού πείνας...
Ίσως τότε καταλάβει ο συγκεκριμένος υπουργός ότι αυτό που έκανε, να μην υπογράψει την αίτηση άρσης της "κινητικότητας", δηλαδή την μη απόλυση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της αδελφής του ήρωα των Ιμίων χειριστή του ραντάρ του μοιραίου ελικοπτέρου, αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

Αλεξανδρος Αλεξανδράκης: Ο ζωγράφος του έπους του 1940

Αλεξανδράκης Αλέξανδρος
Πόσοι νεώτεροι γνωρίζουν για τον ζωγράφο Αλέξανδρο Αλεξανδράκη; Γιατί τα συστημικά μέσα δεν μιλούν και δεν γράφουν για τον ζωγράφο που, δικαίως, τον αποκάλεσαν ως «ο ζωγράφος του Αλβανικού έπους;
Πόσοι γνωρίζουν ότι τα έργα του έχουν εκδοθεί σε λεύκωμα με τίτλο «Έτσι πολεμήσαμε».
Και το πιο σημαντικό πόσοι γνωρίζουν ότι ο Έλλην ζωγράφος που απεικόνισε με τόση δύναμη την ένταση των στιγμών του πολέμου, ήταν και ο ίδιος στρατιώτης στη γραμμή του πολέμου, μαζί με τα 5 αδέλφια του;
Διαβάστε για τον Αλέξανδρο Αλεξανδράκη, που έφυγε από την ζωή στα 55 του χρόνια, αφού πρώτα πρόφτασε και εικονογράφησε το αναγνωστικό της 5ης Δημοτικού το 1958.

Ιωάννης Μεταξάς: «Να γιατί είπα ΟΧΙ στους Ιταλούς»

Τις 30 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την άρνηση του να δώσει δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και παραμονής στα Ιταλικά στρατεύματα, απορρίπτοντας το σχετικό τελεσίγραφο που του επέδωσε ο Γκράτσι, ο Ιωάννης Μεταξάς μίλησε στους δημοσιογράφους.
Τους εξήγησε γιατί απέρριψε το ιταλικό τελεσίγραφο. Τους ανέλυσε το γιατί η Γερμανία θα χάσει, τελικώς, τον πόλεμο. Τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έκανε, προκειμένου  η Ελλάδα να μην εμπλακεί στα δεινά του πολέμου. Τους άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον αποκαλύπτοντας ότι, η παρουσία της Ελλάδος στο πλευρό των νικητών θα σήμαινε την απελευθέρωση και ένωση της Δωδεκανήσου (και όχι μόνον). Τους ζήτησε την ελεύθερη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος που θα βοηθούσε τον λαό να υπομείνει και να ανταπεξέλθει στις δύσκολες ώρες που ερχόντουσαν.
Τα όσα είπε φανερώνουν το καθαρό μυαλό αυτής της ιστορικής προσωπικότητας που, απέναντι στις γεωπολιτικές ισορροπίες εκείνου του καιρού έβαλε το συμφέρον και μόνον το συμφέρον της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας ήταν έπρεπε να είναι με τις θαλασσοκράτειρες δυνάμεις…
Πρόκειται για μια ομιλία, το περιεχόμενο της οποίας θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές Εθνικής Άμυνας που διαθέτει η χώρας μας. Μια ομιλία όπου ο Μεταξάς προφητεύει τα μελλούμενα.
Διαβάστε τη. Είναι χρήσιμη και θα σας βοηθήσει να δείτε «με άλλη ματιά» πολλά απ’ όσα μας διδάσκουν.

Έχουμε τα 3 σε 1. Να τους κάνουμε τα 3... 2

Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των Ελλήνων "δεν πέρασε κατοχή". Για την ακρίβεια δεν πέρασε από την τετραπλή κατοχή των Γερμανών, των Ιταλών, των Βουλγάρων και των Αλβανών, και όχι των Ναζί και των Φασιστών, όπως μας λένε τα ενεργούμενα της παγκοσμιοποίησης που με τον τρόπο αυτό αθωώνουν τα αφεντικά τους.
Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των Ελλήνων "δεν πέρασε πείνα". Για την ακρίβεια, δεν αντίκρυσε τα κάρα του Δήμου που μάζευαν τα πτώματα από τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάθε πρωί. Σκελετωμένα κορμιά ανδρών, γυναικών και παιδιών, που είχαν πεθάνει ψάχνοντας να βρούν στα σκουπίδια κάτι για να φάνε ή αναζητώντας τον σκύλο ή την γάτα που θα τους κρατούσαν (μαγειρεμένα χωρίς λάδι), στην ζωή.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Δάκρυσε η εικόνα του Ταξιάρχη στη Ρόδο

Αναστάτωση επικρατεί στη Ρόδο, καθώς από νωρίς το πρωί όταν άνοιξαν τις πόρτες της εκκλησίας, συνειδητοποίησαν ότι οι δυο εικόνες του Ταξιάρχη στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού δάκρυζαν.
Έκτοτε πλήθος πιστών συρρέει στην εκκλησία για να προσκυνήσει την Εικόνα.
Τώρα συνεχίζει να δακρύζει η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη.
Οι πιστοί, όπως και ο εφημέριος του Ναού π. Απόστολος, σκουπίζουν τα δάκρυα του Ταξιάρχη και η εικόνα συνεχίζει ασταμάτητα να δακρύζει.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, ξεκινά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», συνεχίζει και φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά έχουν σαν σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τη χρήση της Βιβλιοθήκης και την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο και τη μάθηση. 
Για το σχολικό έτος 2013-2014 η Βιβλιοθήκη θα συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) – Πανεπιστήμιο Harvard), το Δήμο Ναυπλίου, το Σύλλογο «Θεατροδρόμιο», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την κ. Ιωάννα Κυρίτση και την κ. Μαρία Δοντά.
Τα προγράμματα που πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Βιβλιοθήκης είναι τα εξής:

«Δέκα και βγαίνω», με την προσδοκία να μπορώ ως πελάτης , να …μπαίνω!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων 
–Καφέ-Μπαρ, Ναυπλίου κ. Δημήτρης Μπακρυσιώρης
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

«Δέκα και βγαίνω»!
Σίγουρα είναι πετυχημένο και ευρηματικό το σύνθημα, που επέλεξε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Αναψυκτηριών Καφέ -μπάρ Ναυπλίου.
Επισκεφτήκαμε τον πρόεδρό τους, κ. Δημήτρη Μπακρυσιώρη, ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους, που ώθησαν τριανταπέντε επαγγελματίες του κλάδου του, να συναποφασίσουν και να καθιερώσουν την Πέμπτη ημέρα της Εβδομάδας, ως εκπτωτική σε όλα τα προϊόντα, που σερβίρουν οι επιχειρήσεις τους ….

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Έρχεται «κύμα λουκέτων». Επαγγελματίες, δεσμώτες του ΟΑΕΕ

Έρευνα Κώστας Πρώιμος
Επισκεφτήκαμε επτά  ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας… Συζητήσαμε μαζί τους, για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, αλλά και για τις επιπτώσεις, της πολιτικής που εξακολουθούν οι ιθύνοντες του ΟΑΕΕ, να εφαρμόζουν στους επαγγελματίες ασφαλισμένους, καθιστώντας τα μαγαζιά τους ως μη βιώσιμα και αναπόφευκτα, το μέλλον τους αβέβαιο…
Διαβάστε τι  δήλωσαν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», οι κ.κ. Γιώργος Παλυβός (Καφετέρια) ΕΡΜΙΟΝΗ, Κυριάκος Τζιέρης (Ταβέρνα) ΕΡΜΙΟΝΗ, Γιάννης Κοτταράς (Ναυπηγείο ) ΕΡΜΙΟΝΗ, Δήμητρα Μέξη (Αθλητικά είδη) ΚΡΑΝΙΔΙ, Ο Γιάννης Δαγρές (Εμπορικός αντιπρόσωπος) ΚΡΑΝΙΔΙ, Νίκος Μέξης (Επιχειρηματίας) ΚΡΑΝΙΔΙ και Λευτέρης Χάνος (Πολυκατάστημα οικοδ. Υλικών) ΠΟΡΤΟ-ΧΕΛΙ.

Τα 32 νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών, που θα λάβει η συγκυβέρνηση το 2014

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 32, είναι τα νέα εισπρακτικά μέτρα που θα επιβληθούν μέχρι το τέλος του 2014 από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ. Είναι τα φοροεισπρακτικά μέτρα  για τα οποία, τα συστημικά  ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Πρόκειται περί μιας νέας, απίστευτης σε ένταση και εισπρακτικό ύψος φορολογικής επιδρομής η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό το πρόσχημα «διαρθρωτικών αλλαγών», «εξυγιαντικών παρεμβάσεων», «φορολογικής δικαιοσύνης» και κατάργησης φοροαπαλλαγών.
Τα 32 μέτρα, προκύπτουν, ευθέως ή ως επακόλουθα, από υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και εγγυηθεί δια της υπογραφής τους, οι κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλος και Προβόπουλος, στο δεύτερο μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της Οικονομίας.  
Διαβάστε τον σχετικό κατάλογο, όπως τον καταγράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

Στη... φυλακή όσοι αντιτίθενται σε κανονισμούς της ΕΕ. (Άρθρο Γ. Δελαστίκ)

Απίστευτης ολοκληρωτικής νοοτροπίας είναι η κορυφαίας πολιτικής σημασίας θέση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την οποία επιχειρούν να περάσουν ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για να προστεθεί στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μας προκειμένου να βάζουν στη φυλακή όποιον αντιστέκεται, αντιτίθεται ή απλώς εκδηλώνει τη διαφωνία του με την εξωτερική πολιτική της…ΕΕ!
Έξι μήνες φυλακή το λιγότερο! Το ίδιο θα παθαίνει και όποιος διαφωνεί με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εμπάργκο ή επίθεση σε κάποια χώρα!
Είναι ανατριχιαστικό, παρανοϊκά αυταρχικό, αλλά καθόλου αστείο. Το κείμενο της κυβερνητικής τροπολογίας είναι σαφέστατο:

Υπάρχει σχέση μεταξύ της κομμουνιστικής συνιστώσας "Ρόζα" και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ; Διαβάστε 4 ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις!

Οικονόμου προς "Ρόζα": "Κάτσε να δω τι θα κάνω"
Ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη των αστυνομικών που είχαν εισέλθει για έλεγχο, στις 5 Μαΐου του 2010 (αμέσως μετά τον εμπρησμό της Μαρφίν…), στα γραφεία του γνωστού «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», μετά από μήνυση που τους υπέβαλλαν "τα παιδιά του Σώρος".
Ως μάρτυς, κατέθεσε και ο «συντονιστής του Δικτύου» (όπως δηλώνει ο ίδιος) Νίκος Γιαννόπουλος (γνωστό στέλεχος της κομμουνιστικής συνιστώσας «Ρόζα» του ΣΥΡΙΖΑ και μόνιμος μάρτυρας υπερασπίσεως συλληφθέντων τρομοκρατών…), ο οποίος κατέθεσε ενόρκως τα εξής εκπληκτικά:
«Ακούμε ποδοβολητά από τη σκάλα, ένα μέλος μας τρέχει από την εσωτερική σκάλα και φωνάζει ότι μπήκε η Αστυνομία. Αμέσως παίρνω τηλέφωνο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εκείνη την εποχή, Λευτέρη Οικονόμου. Κλείσε να δω τι θα κάνω, μου λέει.

Οι φυλές του πλανήτη που πεθαίνουν



Το να κερδίσει την προσοχή τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Όμως τελικά ο βρετανός φωτογράφος Jimmy Nelson τελικά τα κατάφερε.

Τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του ταξιδεύει ανά τον κόσμο, προκειμένου να εντοπίσει και να απαθανατίσει τις 35 πιο απομονωμένες ανθρώπινες κοινότητες στον πλανήτη.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7+1 σχόλια (26-10-2013)

«Βαρδινογιάννειος» όρμος … Άντε να δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Και τα ψάρια που κολυμπάνε  εκεί; Πως θα τα μετονομάσουμε; Σε… «Μοτοροϊλόψαρα»; ε; Όχι  να μου πείτε εσείς! Φταίω εγώ τώρα, για αυτά που γράφω;

…Και θα έρθει και ο Λιβανός μεθαύριο, ( και με το δίκιο του) γιατί είναι από τους κυριότερους ευεργέτες της Ερμιονίδας, να ζητάει να «βαφτιστεί» η θάλασσα της Κοιλάδας, ως «Λιβανέζικη»…. Ευτυχώς που δεν θα αλλάξουν και οι χάρτες της γεωγραφίας, γιατί  τότε, θα «χάσουμε», την «υδρόγειο μπάλα» τελείως…

… Μιας και έχουμε αρχίσει την «πλάκα» και για να έχουμε καλό ρώτημα, τον «Σταυρό» των Διδύμων, επιθυμεί κανείς μεγαλόσχημος, να τον «χρεωθεί»; Γιατί δεν δίνει ο Κυριακού για παράδειγμα, λεφτά να φύγουν τα σκουπίδια από κει και να χαρίσουν στην περιοχή, το όνομα του «Μεγαλοκαναλάρχη»; Αν και σε τέτοιου είδους δράσεις, πιο δυνατά «παίζει», ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ…. Να κάνουν οι εθελοντές του, «λαμπίκο» το «Σταυρό» και να μετονομαστεί  η περιοχή εκεί στο μεγαλοβούνι, σε «Αλαφούζειο Δρυμό»… γουάϊ  νοτ; ε;

Τους Ήρωες του ’40 τιμά ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης

Τιμητική εκδήλωση, αφιερωμένη στους Ήρωες του έπους του 1940, διοργανώνει την Κυριακή 27η Οκτωβρίου ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου στο Κρανίδι. (19:00).

Οι φίλοι της μουσικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μια ολοκληρωμένη σύνθεση, με θεματικό αντικείμενο την Εθνική μας Επέτειο, η οποία θα αποδοθεί  μέσω δραματοποιημένων απαγγελιών και μουσικών ερμηνειών.

Η οκταμελής ορχήστρα, μαζί με την Ιωάννα Σκανδάλη, τον Βασίλη Δαπόντε και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κατσαρού και Μάνου Λοΐζου.

Ερμιόνη: Με επιτυχία διεξάγεται, η 3η Γιορτή Ροδιού

Το μοναδικό ρόδι  Ερμιόνης, έχει από χθες την τιμητική του, καθώς άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, με αρωγό τον Δήμο Ερμιονίδας, που αποσκοπούν στην προβολή  και την προώθηση, αυτού του εκλεκτού τοπικού προϊόντος, στις αγορές.
Η 3Η γιορτή ροδιού, αναμένεται να διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία, αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι,  υπάρχει η εκτίμηση από τους διοργανωτές και τους συντελεστές της διοργάνωσης, ότι η συμμετοχή του κόσμου στα πολιτιστικά δρώμενα της εκδήλωσης, θα είναι  «κατά κόρον», αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι.
Το πρόγραμμα της 3η γιορτής ροδιού, έχει ως εξής:

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Συνέδριο κατά του διαβήτη και υπέρ της Καρδιάς στο Αks

Με την συμμετοχή εκατό περίπου, καρδιολόγων διαβητολόγων και παθολόγων, άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, στο  ξενοδοχείο  ΑΚS της  «Χηνίτσας», η  8η επιστημονική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν).

Στο ανωτέρω ιατρικό συνέδριο, θα συζητηθούν οι σύγχρονες απόψεις, στα μεταβολικά νοσήματα, ενώ το πέσιμο της αυλαίας αύριο, επιφυλάσσει εκδήλωση για το κοινό, όπου θα εκτεθούν όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης και οχύρωσης της καρδιάς, από τους αναρίθμητους κινδύνους, που ελλοχεύουν.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Προσφορά Μανιάτη στην Αργολίδα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το σπίτι του Τσώκρη στο Άργος, το «Παλαιό Φαρμακείο» στο Ναύπλιο και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Άργους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, στη χθεσινή του συνεδρίαση στις 24-10-2013, προχώρησε στην έγκριση τριών σημαντικών έργων στους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
Από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων 2013», που αφορά στην απόκτηση διατηρητέων κτιρίων, για το Δήμο Άργους-Μυκηνών η απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου «Οικία Τσώκρη», προϋπολογισμού 237.232,83€ και για το Δήμο Ναυπλίου η απόκτηση του διατηρητέου «Παλαιό Φαρμακείο», κτίριο επί των οδών Β. Κωνσταντίνου και Βελίνη, προϋπολογισμού 390.000,00€.
Από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2012» για το έτος 2013, εγκρίθηκε επίσης η μελέτη για το Πρόγραμμα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Άργους με φορέα υλοποίησης την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (Ε.Α.Χ.Α. Α.Ε.). 
Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Στο «κόκκινο» πάλι, με τα σκουπίδια: Συζητούν για την ανανέωση της σύμβασης, μεταφοράς τους, στην «Φυλή»…

Δημήτρης Καμιζής: Προσπαθούμε να πιστωθούν
πεντακόσιοι τόνοι απορριμμάτων, στο διαθέσιμο
υπόλοιπο του ΕΔΣΝΑ, του Δήμου Τριπόλεως
 
Συναγερμός έχει σημάνει πάλι στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης απορριμμάτων, στους σταθμούς μεταφόρτωσης –απόρροια της λήξης της οκτάμηνης σύμβασης μεταφοράς τους,  στην υπερχωματερή των Άνω Λιοσίων.  
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή σχετικά με τις λύσεις που προβλέπονται στον …ορίζοντα προκειμένου να αποφευχθούν οι αποκρουστικές εικόνες στις γειτονιές των πόλεων κα των οικισμών της περιοχής, μας είπε τα εξής: «Είχαμε στείλει επιστολή στον Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη , ζητώντας του να κηρυχθεί ο Δήμος Ερμιονίδας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκείνος την διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αλλά τελικά δεν κρίθηκε σκόπιμο, προφανώς γιατί βρέθηκε τότε λύση, με την μεταφορά των απορριμμάτων, στα Άνω Λιόσια. Η διαδικασία αυτή  τελείωσε και έχουμε ήδη ζητήσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παράταση. Ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Είχα επισκεφτεί και τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, τον κ. Μανιάτη και ξέρω ότι η βούληση είναι, να συνεχιστεί η μεταφορά, μέχρι να αναλάβει ο ανάδοχος  του εργοστασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, στις αρχές του 2014…

Τα «Άνω Λιόσια», θα βυθίσουν τις πρακτικές τύπου «Γκαίμπελς», στα σκουπίδια;

Κώστας Πρώιμος
Γράφει ο Κώστας Πρώιμος
Όπως είχαμε προαναφέρει και στο «7+1», την σατυρική στήλη της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου» (28 Σεπτεμβρίου) αναμένεται να εγκριθεί οσονούπω, η εξ ανάγκης πολυπόθητη, παράταση της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Τριπόλεως, αλλά και της Ερμιονίδας, (είναι στο ίδιο ΦΕΚ), στην «υπερχωματερή» των Άνω Λιοσίων, στην Αττική… Η εναλλακτική αυτή «διπολική» λύση, αποφασίστηκε εκτάκτως, με ειδική ΚΥΑ (τον περασμένο Μάρτιο),  αφενός λόγω του κλεισίματος του χώρου εναπόθεσης και δεματοποίησης, σύμμεικτων απορριμμάτων στον «Σταυρό» των Διδύμων, (Ερμιονίδα)  ο οποίος σταδιακά μετατράπηκε σε παράνομη χωματερή, και αφετέρου λόγω  της κατάργησης του σκουπιδότοπου, στη θέση «Πλάτωμα», που βρίσκεται στα όρια της Αρκαδικής Πρωτεύουσας,  έπειτα από την θετική έκβαση, του δικαστικού αγώνα, των ντόπιων κατοίκων, για το κλείσιμο του…  Ωστόσο  τα τεκταινόμενα, ίσως  αποδειχθούν  «προεκλογικό σωσίβιο», για  αρκετούς… κατά «συρροή και εξακολούθηση» αιρετούς, καθώς με την θεσμική της … μονιμοποίηση, παρά τον …προσωρινό της χαρακτήρα ως λύση, δημιουργεί αισθήματα ευφορίας και ανακούφισης, στους κύκλους των  Δημοτικών και των Περιφερειακών Αρχών, πρωτίστως… αλλά και στους πραγματικούς δικαιούχους, που αφορά η εν λόγω απόφαση, τους κατοίκους δηλαδή, της Τρίπολης και της Ερμιονίδας.

Έκτακτη σύσκεψη για σκουπίδια, αύριο στο ΥΠΕΚΑ, με Σμυρνιώτη και Καμιζή

Η διαφαινόμενη εμπλοκή, στο θέμα της παράτασης της μεταφοράς των απορριμμάτων, και της εναπόθεσης τους, στην «υπερχωματερή» των Άνω Λιοσίων, αποτελεί τον λόγο της αυριανής επίσκεψης, τόσο του Δημάρχου Τριπόλεως  κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, όσο και του Ομότιμού του εκ της Ερμιονίδας, κ. Δημήτρη Καμιζή.

Θα συμμετάσχουν αμφότεροι, στην κρίσιμη και καθοριστική σύσκεψη,  που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΕΚΑ,  στο πλαίσιο της προσπάθειας, για την… «εκ των ων ουκ άνευ», ανανέωση της  επίμαχης σύμβασης,

Έρχεται στο Ναύπλιον ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών

Σεργκέϊ Λαβρόφ
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ έρχεται στην Ελλάδα, για να παραστεί στους εορτασμούς των 185 χρόνων από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας και από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας -Ρωσίας.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Τρίτης, 29ης Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο, ξεκινώντας με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια από τους συμμετέχοντες φορείς και αγήματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο «Βουλευτικό», την πρώτη Βουλή των Ελλήνων.