Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ακύρωσης της Έκτακτης Εισφοράς με τελεσίδικη απόφαση

Ενημέρωση από Επιμελητήριο Λευκάδας.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει για την πρώτη τελεσίδικη απόφαση απο το Διοικητικό Πρωτοδικείο για την ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ του ΑΡΘΡΟΥ 18 του ν. 3758/2009 (ΦΕΚ Α' 68) η οποία απέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών 300.000.000 ευρώ, έκτατη εισφορά.
Το Δικαστήριο έβγαλε την ιστορική απόφαση η οποία αναφέρει ότι "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 παρ.2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ".
Όσοι πλήρωσαν την εισφορά μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Στο Ναύπλιο, το Πάσχα, θα περάσετε ξεχωριστά

Ξεκίνησαν, από την Κυριακή των Βαΐων οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στο Ναύπλιον. Περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, τσούγκρισμα αυγών, χορωδιακά σε ανοιχτούς χώρους, Θεία Λειτουργία σε ιστορικές εκκλησίες, στόλισμα επιταφίων, περιφορά επιταφίων, το φιλί της αγάπης κ.α.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 
 30 Απριλίου ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19.30 (διάρκεια ~ 1.5 ώρα) Θεία Λειτουργία – Ακολουθία του Νυμφίου. Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα, που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.

1η Μαΐου ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
17:00 (διάρκεια~ 1 ώρα) Ιερόν Ευχέλαιον
18:00-19:00 Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη από διπλωματούχο ξεναγό. Σημείο εκκίνησης το κιόσκι στην Πλατεία Καποδίστρια.
19.30 (διάρκεια ~ 2 ώρες) Θεία Λειτουργία – Τη Μεγάλη Τετάρτη αναβιώνουμε τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίες στιγμές του Κυρίου: Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών, και την Προδοσία του Ιούδα.
21.00 -22:00 Η Νεανική Χορωδία και το Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας του Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη, ψάλλει΄Υμνους από την ακολουθία της Μ. Εβδομάδας και το παγκόσμιο θρησκευτικό ρεπερτόριο, μπροστά από το Τριανόν στην Πλατεία Συντάγματος.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στηρίζουν τους Δημότες

Υπάλληλοι του δήμου Ναυπλιέων κατεβάζουν ρούχα και παιχνίδια από το φορτηγό, στον χώρο της Ιματιοθήκης της αγάπης του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.

Τα ρούχα συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και την εντυπωσιακή προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου. Σκοπός της ανθρωπιστικής αυτής πρωτοβουλίας ήταν, να ενισχυθούν με ρουχισμό άπορες οικογένειες και άλλοι δημότες τα έχουν ανάγκη.

Ο Ιερέας του Ιερού Ναού, πατέρας Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία του αυτή.

Θυμίζουμε ότι, με πρωτοβουλία του Ιερέα Ελευθέριου Μίχου, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου σιτίζονται περισσότερο από 3 χρόνια,

Στο Ναύπλιο σας περιμένει ο προσωπικός σας ξεναγός

Ιδιαίτερα θετική εικόνα για το Ναύπλιο δημιουργούν  το τελευταίο διάστημα οι εθελοντές στα δύο σημεία της πόλης (πλατεία Καποδίστρια και Φιλελλήνων), εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους στους επισκέπτες ή δημότες του Ναυπλίου.

Μετά την συμμετοχή στις αναπλάσεις σε διάφορα σημεία, πλέον οι εθελοντές και οι εθελόντριες μετέχουν και στην ενημέρωση των επισκεπτών που τυχόν θα έχουν ερωτήσεις για το Ναύπλιο. Σε αυτή την πρωτοβουλία του δήμου το άκρως ενθαρρυντικό είναι ότι μετέχουν κυρίως νέοι άνθρωποι και μαθητές,

Τα οπωροκηπευτικά των Λαϊκών Αγορών δεν έχουν φυτοφάρμακα

Οι  γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποίησαν ελέγχους (για πολλοστή φορά) στις Λαϊκές Αγορές του Άργους και του Ναυπλίου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε διάφορα προϊόντα, όπως σπανάκι, αρακάς, λάχανο, εσπεριδοειδή κτλ.

Τα δείγματα που συλλέχτηκαν από διάφορους πωλητές -παραγωγούς στέλνονται για ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια.  Όπως τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο γεωπόνος του τμήματος φυτοπροστασίας, Δημήτρης Δήμου «είναι πολύ σημαντικό το ότι οι παραγωγοί δείχνουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των γεωπόνων και πράγματι τους τελευταίους μήνες τα ευρήματα υπολειμμάτων είναι συνεχώς και λιγότερα».
Ο κ. Δήμου επισήμανε ότι οι έλεγχοι

Ο Αντ. Καλοθέου και πάλι στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Μετά από 6 χρόνια ανωμαλιών, οι έμποροι του Άργους κατάφεραν να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν σε εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τον Εμπορικό Συλλόγου της πόλης τους. Η νέα διοίκηση προέκυψε από την συγκρότηση σε σώμα, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., που έγινε ύστερα από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου.
Το νέο Προεδρείο διαμορφώθηκε ως εξης:
Πρόεδρος :
Αντώνης Καλοθέου
Γραμματέας :
Δημήτρης Μητσόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος:
Μιχάλης Αναγνωστόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος
Γιάννης Βύρλος
Ταμίας:
Δήμητρα Κατσάνου
Μέλη

ΑΡΓΟΣ: Τρεις κορυφαίοι μίλησαν με θέμα «Παιδί και Λογοτεχνία»

Η κοινή εκδήλωση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Αφοί Μαλτέζου» και «Νέο Σχολείο» στην ανακαινισμένη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Αργολίδας, το Σάββατο, 20 Απριλίου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία
Δεκάδες γονείς καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, που έγιναν με γενικό τίτλο «Παιδί και Λογοτεχνία».
Πρώτος μίλησε ο κ. Ελευθέριος Μπαρδάκος,

ΕΡΜΙΟΝΗ: Περιβαλλοντική ενημέρωση στους μαθητές του Δημοτικού

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται από το 1970, σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για ένα πιο καθαρό πλανήτη. Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησε επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και ξενάγηση ομάδας Άγγλων επισκεπτών στον υγρότοπο Μουστού.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν τρεις παρουσιάσεις συνοδευόμενες από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στο σχολείο Συγγρού της Ερμιόνης μιλώντας σε περίπου 160 μαθητές. Η θεματολογία των παρουσιάσεων για τους μικρούς μαθητές αφορούσε στους υγροτόπους γενικά, τις λειτουργίες και τις αξίες τους αλλά και τους παράγοντες που τους απειλούν, με έμφαση στον υγρότοπο του Μουστού.

Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, από τη Λακωνία, πλήρωσε τη «νύφη» για την απόδραση των 3 Αφγανών

Χρήστος Αδάμ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της τελευταίας εξέγερσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Κορίνθου και τις δηλώσεις του Προέδρου των Αστυνομικών της Κορινθίας, Χρήστου Αδάμ, «σε περίπτωση συντονισμένης κινητοποίησης οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν», και ένα νέο περιστατικό έρχεται να αποδείξει το μεγάλο κενό πολιτικής.
Τρεις Αφγανοί απέδρασαν, το βράδυ της Παρασκευής, από το στρατόπεδο «φιλοξενίας» της Κορίνθου. Σημαντικές δυνάμεις της αστυνομίας ασχολούνται έκτοτε για να τους ψάχνουν απ’ άκρη σ’ άκρη ακολουθώντας διαταγές ανωτέρων. Ανωτέρων που στάθηκαν ανίκανοι να σχεδιάσουν σωστά σχέδια ασφάλειας και να κατασκευάσουν τις αναγκαίες υποδομές. Την ίδια στιγμή τα κενά στο θέμα ασφάλειας των πολιτών δείχνουν να μην τους απασχολούν στον βαθμό που η εγκληματικότητα  επιβάλλει. Για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ θεωρούνται λογικά, όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά και η διαθεσιμότητα του αρχιφύλακα ο οποίος ήρθε για ένα βράδυ, από απόσταση 200 χιλιομέτρων, και δεν μπόρεσε να προλάβει την απόδραση…
Ο αρχιφύλακας από την Λακωνία έγινε εξιλαστήριο θύμα των ελλιπών μέτρων ασφαλείας στο κέντρο κράτησης παρανόμων μεταναστών της Κορίνθου. 

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΡΓΟΣ: Με επιτυχία η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγων Γονέων

Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου Δημοτικών Σχολείων Άργους, στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άργους.
Η προσέλευση ήταν ενθαρρυντική για την πορεία της προσπάθειας στο μέλλον. Το σημαντικότερο μήνυμα το έδωσαν τα ίδια τα παιδιά με την παρουσία τους, το ενδιαφέρον τους για τη διαδικασία και τη θετική τους αντίδραση απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως η προσφορά αίματος,

Δύο Αντιδήμαρχοι «ξεναγούν» μαθητές στην ιστορία του Άργους

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αχιλλέας Μπαντανάς και Νίκος Νανόπουλος   υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τις μαθητικές ομάδες   του Γεν. Λυκείου Αγ. Τριάδας Αργολίδας και του Λυκείου I.S. Luca Pacioli   από τη Νάπολη Ιταλίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού τους  προγράμματος, με θέμα «Η πολιτιστική επίγνωση ως μέσο συνεργασίας  και επιτυχίας».
Από πλευράς Δήμου έγινε μια ζεστή υποδοχή της αποστολής, με αναφορά προς τους ιταλούς επισκέπτες των δεσμών φιλίας με την αδελφοποιημένη πόλη της Ιταλίας, ΑRDEA. Στη συνέχεια έγινε  συζήτηση, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν σημαντικά στοιχεία από την ιστορία και  τον πολιτισμό  της περιοχής. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων σε ανάμνηση της επίσκεψης.

Η  αποστολή των μαθητών ξεναγήθηκε στις Μυκήνες και

ΑΡΓΟΣ: "Ικέτιδες" από την Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου

Ο Αισχύλος στο έργο του, «Ικέτιδες», ασχολήθηκε με τον αρχέγονο μύθο του Άργους.  Αυτό ήταν και το ερέθισμα που ώθησε την  Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Άργους να παρουσιάσει τις  "Ικέτιδες" του Αισχύλου, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, κατά την έναρξη του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο από μαθητές, σύμφωνα με τους πρωτεργάτες της προσπάθειας,  αποτελεί μια απάντηση, σε καιρούς παγκόσμιας ισοπέδωσης, προς όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεκοπούμε πλήρως από τις ρίζες μας.
Την παράσταση τίμησε με την παρουσία της η διακεκριμένη Βυζαντινολόγος

ΑΡΓΟΣ: Νέα Επίτιμα μέλη του Συλλόγου Αργείων "ο Δαναός"

Αλέξης Τότσικας
Γιάν. Ρηγόπουλος
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργείων "ο Δαναός", αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει ως Επίτιμα μέλη του τρεις διακεκριμένους Αργείους, για την συνεισφορά τους στο πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο του Άργους.

Τα νέα Επίτιμα μέλη του "Δαναού", είναι:
- Γεώργιος Θανόπουλος, Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος ε.α.
Λόγω της εν γένει συνεισφοράς του στην επιμόρφωση των Αργείων με εξειδικευμένα λαογραφικά και άλλα δημοσιεύματα στον Τοπικό τύπο, αλλά και την συνεχή παρουσία του και βοήθειά του στις εκδηλώσεις του «ΔΑΝΑΟΥ».

- Γιάννης Ρηγόπουλος, Εκδότης, Λογοτέχνης 
Λόγω του εν γένει λογοτεχνικού, ποιητικού και εκδοτικού έργο του, που με δεκαετίες προσπαθειών συνεχίζει σε όφελος του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της πόλης. 

- Αλέξης Τότσικας, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Λόγω της εν γένει προσφοράς του στην πολιτιστική, κοινωνική και λαογραφική βιβλιογραφία του τόπου, αλλά και την συνεχή του στήριξη στο έργο του συλλόγου, τιμώντας το βήμα του «ΔΑΝΑΟΥ».

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Βανδαλισμοί αλητών της αριστεράς και της "προόδου"

Έτσι "τιμούν" αυτούς που πολέμησαν τους εισβολείς το 1940, οι "γνωστοί -άγνωστοι" της αριστεράς και της «προόδου»!!!
Η προτομή του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Μπαζιώτη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, βάφτηκε με μπογιά την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2013.

Η αγανάκτηση που εξέφρασαν πολίτες βλέποντάς τους να βάφουν με μπογιά το άγαλμα του ήρωα του 1940, αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Μπαζιώτη, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική πλατεία στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, δεν τους εμπόδισε να ολοκληρώσουν τον βανδαλισμό.
Να θυμίσουμε ότι, η προτομή φτιάχτηκε με χρήματα που συνέλεξαν οι μαθητές σχολείων της πρώτης πρωτεύουσας της απελευθερωμένης από τους Τούρκους, Ελλάδος.

Ενδιαφέρον Σαμαρά για Πελοπόννησο. Συναντήθηκε με τον Πέτρο Τατούλη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Η συνάντηση έγινε χθες Δευτέρα και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, «οι οδικοί άξονες, οι λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και οι αερομεταφορές, ήταν τα κύρια θέματα της ενημέρωσης».
Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να επιλυθεί μια σειρά προβλημάτων και να προωθηθούν τα προγραμματισμένα έργα..
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

90,24% η παράταξη του Ραφαήλ Μπαρού. Ονόματα εκλεγέντων

Ραφαήλ Μπαρού: Και πάλι Πρόεδρος
Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, με επικεφαλής τον Ραφαήλ Μπαρού, κέρδισε τις εκλογές ανάδειξης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 90,24%, των ψηφισάντων.
Να σημειωθεί ότι, η παράταξη Μπαρού, κερδίζει για 8η φορά την διοίκηση του ΕΚΝ-Ε, χωρίς ποτέ να χάσει, από της ιδρύσεώς της πριν από 20 χρόνια.
Η παράταξη Μπαρού εκλέγει 14 μέλη στο Δ.Σ. και η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ εκλέγει έναν σύμβουλο, τον Γιώργο Μαρίνη, που αντικαθιστά τον μέχρι χθες σύμβουλο κ. Καραγιάννη.
Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, με ανακοίνωσή της

Ιωάννης Σιαχάμης: «Ο αστυνομικός πρέπει να είναι και είναι φίλος με τον πολίτη»

Ιωάννης Σιαχάμης
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη στο γραφείο του, τον εκτελούντα χρέη Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας κ. Ιωάννη Σιαχάμη, του οποίου το όνομα, συνδέθηκε τους τελευταίους μήνες, με σημαντικές επιτυχίες, κατά του οργανωμένου εγκλήματος, στην περιοχή.  Ο ίδιος  μας παρέθεσε, την ακόλουθη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Που θα εστιάσει  την προσοχή της,  η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας,  ενόψει των ημερών  Πάσχα;
ΣΙΑΧΑΜΗΣ: Παντού! Όλες οι διαθέσιμες  δυνάμεις αστυνόμευσης,  της περιφερειακής μας ενότητας,  θα είναι «επί ποδός»,  καθ όλη την διάρκεια των εορταστικών ημερών. Συνήθως αυτή την περίοδο,  παρατηρείται μια αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας. Βασικό μας μέλημα,  είναι η φύλαξη  των στόχων παντός «οικονομικού ενδιαφέροντος», όπως των τραπεζικών υποκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων, αλλά και των χώρων  μαζικής προσέλευσης του κόσμου, όπως στους Ιερούς Ναούς , τους σταθμούς που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. Επίσης, θα  τεθούν σε ισχύ,  αυξημένα μέτρα «τροχονόμευσης» σε όλο το οδικό μας δίκτυο. Εφέτος δε, θα είμαστε ιδιαιτέρως αυστηροί, στο θέμα της εμπορίας και χρήσης των βεγγαλικών και των κροτίδων. Θα ήθελα να κάνω έκκληση, απευθυνόμενος κυρίως στους γονείς, να μην επιτρέπουν στα παιδιά  την χρήση τους,  ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.  Οφείλω να τονίσω, πως τόσο η εμπορία, όσο και η χρήση τους, είναι παράνομη και ο ισχύον νόμος,  προβλέπει αυστηρές ποινές και κυρώσεις για όλους τους παραβάτες.»

Σοροβίγκας: «Προλαβαίνουμε για περισσότερα κρουαζιερόπλοια αν …»

Αν ολοκληρωθεί η εναρμόνιση με τον Κώδικα Ασφαλείας (ISPS) και επαναπροσδιορίσουμε κάποια χρηστικά θέματα του λιμένα Ναυπλίου, τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίσουν στην φετινή περίοδο.
Την άποψη αυτή υποστήριξε, εκφράζοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του ότι θα έλθουν τελικά περισσότερα κρουαζιερόπλοια έστω και «την τελευταία στιγμή», ο γνωστός  τουριστικός πράκτορας και σύμβουλος του δημάρχου Ναυπλιέων σε θέματα τουρισμού, κ. Γιάννης Σοροβίγκας.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στην εφημερίδα μας, «Προλαβαίνουμε ακόμη και στο παρά πέντε να έρθουν τελικά περισσότερα από τα 50 -55 πλοία που έχουν προγραμματίσει για φέτος να επισκεφτούν το λιμάνι μας, αρκεί το ISPS να βρει το δρόμο του. Είναι ανάγκη όμως να επαναπροσδιορίσουμε και γενικότερα άλλα πράγματα σχετικά με την χρήση του λιμένα, αφού δρομολογείται και η εκβάθυνση, καθώς για την ώρα ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ,

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πανναυπλιακός Ολέ!

Πανναυπλιακός, στο ΔΑΚ Ναυπλίου νίκησε σε φιλικό με σκορ 3-2 την ομάδα του Αργοναύτη και η ρεβάνς θα δοθεί στο γήπεδο της Νέας Κίου.

τεχνικός της Ναυπλιώτικης ομάδας, ο Νίκος Μητροσύλης κατέβασε πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες και μόνο τρεις βασικούς τους Ηλία Γκολέμη, Ανδρέα Καλιαμούτο και Δημήτρη Μανιάτη.
Τα γκολ της Ναυπλιώτικης ομάδας τα πέτυχαν ο Ηλίας Γκολέμης (δυο) και ο Παναγιώτης – Κώστας Καρέλης.
Μάλιστα η ομάδα του Πανναυπλιακού είχε και δυο υπό δοκιμή νεαρούς παίκτες τον Θανάση Κομνηνό (που από τις μεταγραφές του Γενάρη ήταν στην ομάδα της Προσύμνης) και τον Παναγιώτη Μάκα από την ομάδα του Κεραυνού των Ιρίων.

Τα Δώρα και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε ότι:

Α. Τη Μεγάλη Τρίτη 30-04-2013 θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Β. Τη Μεγάλη Πέμπτη 02-05-2013 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και 06-05-2013. 

Οι πιστώσεις θα γίνουν στους

ΑΡΓΟΣ: Η Ετήσια εορτή του «Δαναού»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Δαναός"
και τ. Δήμαρχος Άργους, κ. Δημ. Παπανικολάου
Την  Τρίτη 7   Μαϊου  2013,  Εορτή του  Αγίου Πέτρου Επισκόπου και Πολιούχου ΄Αργους του Θαυματουργού, και  Προστάτου του «ΔΑΝΑΟΥ», ο Σύλλογος  Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» θα τελέσει την καθιερωμένη ετήσια  Εορτή του.
Από τις 11.15 το πρωί ο Σύλλογος θα υποδεχθεί, στο μέγαρό του, εκπροσώπους των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και φίλους του συλλόγου με ειδικό εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:
- «Χριστός Ανέστη» και Απολυτίκιο Αγίου Πέτρου.
- Προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» κ. Δημ. Παπανικολάου.
- Απονομή τιμητικών διακρίσεων.
- Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ» και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Α.Ε.Ι.
- Απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους Δημοσίων Γενικών Λυκείων ΄Αργους σχολικού έτους 2011-2012 από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ».
Τον Πανηγυρικό της εορτής  θα εκφωνήσει ο Φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς,

Στο Άργος τα τελικά του εφηβικού χαντ -μπολ

Από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη, στο κλειστό γυμναστήριο Άργους, θα διεξαχθεί η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων στο χαντ -μπολ.
Συμμετέχουν έξι ομάδες ο Διομήδης Άργους, ο ΠΑΟΚ, ο Φίλιππος Βέροιας, η Δράμα, η ΧΑΝΘ και ο Δούκας.

Οι αγώνες ξεκινούν την Δευτέρα το απόγευμα και το πρόγραμμα τους είναι.
Μ. Δευτέρα
ΧΑΝΘ -ΠΑΟΚ, Διομήδης -Δράμα και Φίλιππος -Δούκας
Μ. Τρίτη (πρωί)
Δράμα –ΠΑΟΚ, Δούκας –ΧΑΝΘ, Διομήδης -Φίλιππος
(απόγευμα)
ΠΑΟΚ –Δούκας, Φίλιππος –Δράμα, Διομήδης -ΧΑΝΘ
Μ. Τετάρτη
Δράμα –Δούκας, Διομήδης –ΠΑΟΚ, Φίλιππος -ΧΑΝΘ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δραπέτευσαν 3 Αφγανοί από το "Κέντρο Φιλοξενίας"

3 Αφγανοί λαθρομετανάστες που είχαν συλληφθεί και εγκλεισθεί προσωρινά στο Κέντρο Φιλοξενίας Κορίνθου, γιατί είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα και δεν διέθεταν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, δραπέτευσαν χθες από αυτό και είναι άγνωστο το προς τα που κατευθύνονται.
Αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες διενεργούνται, από χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου για τον εντοπισμό και την σύλληψη των 3 Αφγανών.

Οι "φιλοξενούμενοι", αποποιήθηκαν την δωρεάν σίτιση, την παροχή στέγης και ύπνου, την νοσοκομιακής περίθαλψης και υπηρεσιών υγείας και χθες το βράδυ διέφυγαν απο το φρουρούμενο (από μη μόνιμη φρουρά)

ΚΡΑΝΙΔΙ: Κλειστή μέχρι το 2014 η πολεοδομία, εκτός εάν…

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο,  να παραμείνει κλειστή επ΄ αόριστον,  η πολεοδομία της Ερμιονίδας. Το λουκέτο στην νευραλγική αυτή τεχνική υπηρεσία, μπήκε έπειτα από την απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή να τοποθετήσει σε αυτοδίκαιη αργία  (όπως ο νόμος προβλέπει) την προϊσταμένη της,   κ. Αικατερίνη  Δημαράκη (6 Μαρτίου). Έκτοτε  όλοι  οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες (αρχιτέκτονες, μηχανικοί)  στην Ερμιονίδα, βιώνουν τις επιπτώσεις  από τη παύση της λειτουργίας της  υπηρεσίας δόμησης  και μάλιστα σε μια περίοδο, που  ο οικοδομικός κλάδος  έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει,  λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ανεπισήμως… αλλά από «επίσημα χείλη» και πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, βάσει της παρούσας κατάστασης,  στην οποία έχει περιέλθει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας,  δεν προβλέπεται πριν τις αρχές του 2014 (καλώς εχόντων των πραγμάτων) να  υπάρξει ουσιαστική λύση, εν προκειμένω  στο πρόβλημα της αντικατάστασης,  της κ. Δημαράκη. Τα σχετικά προγράμματα «εξορθολογισμού» στο δημόσιο, εκτιμάται πως θα αρχίσουν να υλοποιούνται, από το 2014…

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πάσχα χωρίς σκουπίδια στο «παραπέντε»…

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Περισυλλογή σκουπιδιών
Oι οργανωμένες προσπάθειες, που πραγματοποίησαν σε εντατικούς ρυθμούς, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα  συνεργεία  καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας  φαίνεται ότι έφεραν το «επιθυμητό αποτέλεσμα».
Η καθαριότητα και η  τάξη, έχουν επανέλθει τουλάχιστον στα περισσότερα περίβλεπτα και τουριστικά σημεία της περιοχής, μετά από  μια «βρώμικη παρένθεση»  που διήρκησε  δυόμιση μήνες, λόγω των γνωστών προβλημάτων.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου- υπεύθυνου για την καθαριότητα, κ. Γιάννη Τσαμαδού, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Είμαστε έτοιμοι. Η  Ερμιονίδα είναι πλέον καθαρή και έτοιμη να υποδεχτεί, τους χιλιάδες επισκέπτες της όπως και κάθε Πάσχα. Όλοι οι υπάλληλοι στα συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου, τις τελευταίες ημέρες, αλλά και κάποιες εθελοντικές ομάδες με τις σχετικές τους δράσεις, έδωσαν

Πορτοχέλι: Οι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις της… τελευταίας στιγμής

Πόρτο Χέλι
Αν αναλογιστούμε πως πέρυσι,  σαν σήμερα της εορτής του Λαζάρου, οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του Πορτοχελίου είχαν ήδη ενεργοποιήσει την λίστα αναμονής, για τους υποψηφίους πελάτες  ενόψει του Πάσχα, τότε εφέτος τα πράγματα, διαφαίνεται πως είναι ακόμη ρευστά.
Ο λόγος γίνεται για το ανεξήγητο κατά τους ξενοδόχους, φρενάρισμα που παρατηρείται τις τελευταίες δέκα ημέρες μέχρι και σήμερα, στις κρατήσεις δωματίων στις τουριστικές μονάδες της περιοχής, αν και όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, έγινε μια πολύ καλή αρχή,  πριν από ένα μήνα…
Το Πορτοχέλι αποτελεί την τελευταία 25ετία περίπου, έναν από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, ιδιαίτερα για  την εορταστική περίοδο του Πάσχα και σίγουρα το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες, λίγες μόλις ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, θα φάνταζε μέχρι και την περασμένη χρονιά, σαν ένα πετυχημένο… ανέκδοτο. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στους κύκλους των επιχειρηματιών και των τουριστικών πρακτόρων, που δραστηριοποιούνται στην Ερμιονίδα,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την Μαρία- Aθηνά Φίξ: Τα κατοικίδια, ίσως να «πληρώνουν το τίμημα» της επικυριαρχίας του ανθρώπου…

Μαρία- Aθηνά Φίξ
 Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ερμιονίδα, το φαινόμενο της ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών κακοποίησης και εγκατάλειψης, των κατοικίδιων ζώων.
Για πρώτη φορά δε, στα ελληνικά χρονικά, ορίστηκε αρμόδιος εισαγγελέας για την προστασία των ζώων, ενώ με τον νέο νόμο 4039/2012 τίθενται σε ισχύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες! Από πέρυσι δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πόρτο –Χελίου, η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Γνωρίζω, Αγαπώ, Φροντίζω», με σκοπό την προστασία και την ευημερία των κατοικίδιων ζώων. Η επικεφαλής του εν λόγω Σωματείου, κυρία Μαρία-Αθηνά Φιξ, μίλησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»  για τις προσπάθειες, και τους στόχους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα, στην περιοχή της Ερμιονίδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: κα Φίξ, ποιος είναι ο σκοπός της ίδρυσης της οργάνωσης, «Γνωρίζω Αγαπάω Φροντίζω;
ΜΑΡΙΑ ΦΙΞ: «Ο σκοπός μας είναι η προστασία και η ευημερία των κατοικίδιων ζώων,  αλλά και του περιβάλλοντος, με αυτόν τον τρόπο. Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, να εγκαταλείπονται τα ζώα στους δρόμους, με αρνητικά αποτελέσματα, όπως οι ανεξέλεγκτες γέννες, που το μόνο που επιφέρουν συνήθως, είναι περισσότερα δυστυχισμένα ζώα! Παρατηρούνται πλέον, πολλά κακοποιημένα βρώμικα και πεινασμένα ζώα στο περιβάλλον. Η Χώρα μας έχει εκπολιτιστεί αρκετά και η συγκεκριμένη καταθλιπτική εικόνα των αδέσποτων ζώων στους δρόμους, δεν της αρμόζει».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: τι σας ώθησε  να ασχοληθείτε, με αυτή την δυναμική για την
προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων;


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Διαστημική Πύλη στην Καλαμάτα

Τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26  Απριλίου στην Τρίπολη.
 Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020»  θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια. Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ταξίδι και διακοπές με τους αγαπημένους τετράποδους φίλους

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν κατοικίδια, παίρνουν τους αγαπημένους τετράποδους φίλους τους μαζί τους παντού. Αν ανήκετε σε αυτούς πριν αποφασίσετε να κάνετε διακοπές με το σκύλο ή τη γάτα σας, ξανασκεφτείτε το. Για να πάρετε αυτήν την απόφαση θυμηθείτε ότι θα πρέπει να περάστε καλά και εσείς αλλά και το κατοικίδιό σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το χαρακτήρα του κατοικίδιου, πόσο εξοικειωμένο είναι με το να ταξιδεύει, πόσο υπάκουο και κοινωνικό είναι ώστε να μπορεί να σας συντροφεύσει στο ταξίδι σας χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα τόσο σε εσάς όσο και στους ανθρώπους γύρω σας.

Διαλέξτε το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψετε ώστε να κάνετε και την αντίστοιχη κατάλληλη προετοιμασία.

Χορωδία Τρίπολης: Δίνει το χρώμα των ημερών

Η Χορωδία Τρίπολης, στα πλαίσια των Αγίων Ημερών πραγματοποιεί μια σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων και καλεί το θρησκευτικό και φιλότεχνο κοινό της πόλης (και όχι μόνον), να τις παρακολουθήσει:
Το πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «4ο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τρίπολης»,  την εκτέλεση του «Τροπάριου της Κασσιανής» και την συναυλία Νεανικών χορωδιών «Μουσική Άνοιξη 2913», κ.α.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΖΑΡΟΥ (7.30μμ)
Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, θα λάβει χώρα το «4ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» με τη συμμετοχή τεσσάρων Χορωδιών: Εκτός της Βυζαντινής Χορωδίας της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας «ο Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης», και της Χορωδίας Τρίπολης, θα εμφανιστούν και οι Χορωδίες Ναυπλίου και Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Διαψεύσθηκε η απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών στη Συρία

Διαψεύσθηκε, χθες αργά το βράδυ, η είδηση απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτηυ Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με την επισκοπή της Εκκλησίας οι απαγωγείς φέρεται να ήταν ομάδα αντικαθεστωτικών ανταρτών που είχε συγκροτηθεί από τσετσένους τζιχαντιστές. Ανέφεραι ότι η ένοπλη ομάδα

Καναδοί θα αναλάβουν τη κατασκευή του αεροδρομίου Τρίπολης

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΙΒΙ Group στην Ελλάδα Antulio Richetta στην ημερίδα «Πελοπόννησος: Open for Business», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά και του Invest in Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο, η καναδική κατασκευαστική εταιρεία ΙΒΙ Group με έδρα το Τορόντο, η οποία εξειδικεύεται σε συγκοινωνιακά έργα, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων πληροφορικής θα αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη της μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τη χρηματοδότησή του.
Η εταιρεία έχει εκπονήσει ήδη μελέτη με τις ανάγκες του νέου αεροδρομίου και για τις απαιτήσεις της μετατροπής, έργο το οποίο

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι απαχθέντες μητροπολίτες Χαλεπίου

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί την Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου. Επιβεβαιώνεται και από τη Συριακή Ορθοδοξη Εκκλησία. Επίσημη επιβεβαίωση αναμένει το υπουργείο Εξωτερικών.

 Οι μητροπολίτες απελευθερώθηκαν στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και βρίσκονται στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία του Χαλεπίου.
Σύμφωνα με την επισκοπή της Εκκλησίας οι απαγωγείς φέρεται να ήταν τσετσένοι τζιχαντιστές Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητο των Μητροπολιτών και τους απήγαγε ενώ σκότωσαν τον οδηγό πυροβολώντας τον. Τις πληροφορίες έδωσε ένα άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, (και το οποίο δε θέλησε να κατονομαστεί) σύμφωνα με το οποίο, οι απαγωγείς μιλούσαν αραβικά και έδειχναν ξένοι ενώ του είπαν

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 7+1 σχόλια (24-4-2013)

Το ΙΚΑ (Κρανίδι) ενδεχομένως να ακολουθήσει την τύχη της ΔΟΥ, και να μεταναστεύσει συντόμως…

… ενώ το Κέντρο Υγείας , ανθίσταται, χάριν της ελεημοσύνης που επιδεικνύουν  κατά καιρούς, οι μεγαλόσχημοι της Eρμονίδας…

…Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Κρανίδι,  προς στιγμήν υπολειτουργεί,
Το μοναδικό Αστυνομικό τμήμα, διαθέτει μόνο την μισή του δύναμη (αλήθεια οι υπόλοιποι που βρίσκονται;) από αυτή που προβλέπεται για την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία…

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εντυπωσιακή στήριξη των Δημοτών προς τον Χαρ. Τετράδη

Χαρ. Τετράδης
Με τρόπο συγκινητικό, οι δημότες του Λουτρακίου υπερασπίζονται τον Διοικητή του Α.Τ. Λουτρακίου, Χαράλαμπο Τετράδη, ο οποίος εδώ και 1 μήνα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των γεγονότων της 25ης Μαρτίου που έλαβαν χώρο στο μνημείο ηρώων του Λουτρακίου.
Στην επιστολής τους, (που υπογράφουν 1.500 δημότες), προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, μιλούν για το ήθος και το έργο «του Διοικητή τους», όπως τον αποκαλούν, και  για την αποτελεσματική παρουσία του η οποία έχει εξαλείψει τα φαινόμενα της εγκληματικότητας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
."Είμαστε δημότες του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων και απευθυνόμαστε σε σας για να σας καταστήσουμε κοινωνό της κοινής γνώμης της συ­ντριπτικής πλειοψηφίας του Δήμου μας, σχετικά με τον Αξιωματικό σας κ. Χαράλαμπο Τετράδη, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τον οποίο θέσατε σε διαθεσιμότητα. Είναι αυτονόητο πως γνωρίζετε τον χαρακτήρα, το ήθος, το ύφος, το έργο, καθώς και την εν γένει προσω­πικότητα του κ. Τετράδη.
Όμως, από την πλευρά μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε πως ο κ. Τετράδης θα μπορούσε να είχε προταθεί για να βραβευτεί ως πρότυπο άψογης συμπεριφοράς προς εμάς, τους πολίτες, χωρίς να υστερεί προς τούτο και το υπόλοιπο προσωπικό του Αστυνομικού μας Τμήματος. Όλα αυτά τα χρόνια, που ο κ. Τετράδης υπηρετεί στο Δήμο μας, έχει διαγραφεί ο όρος αστυνομική βία από το λεξικό της καθημερινότητας μας.