Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πως μπορείτε να τους εμπιστεύεστε ακόμη;

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Βούλιαξαν την Ελλάδα και φτώχυναν τον Ελληνικό Λαό, πουλώντας Αριστεριλίκι, Προοδευτισμό, Δημοκρατιλίκι και Ευδαιμονισμό. Οι ίδιοι βέβαια είχαν φροντίσει, προηγουμένως, να κατοχυρωθούν με καλοπληρωμένες θέσεις στο Δημόσιο, σε ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) και σε ύποπτα Ιδρύματα του εξωτερικού.
Ρούφηξαν την ικμάδα της οικονομίας και τα στρατηγικά αποθέματα των νοικοκυριών, με την απάτη του Χρηματιστηρίου, για να εφαρμόσουν τα σχέδια του Σόρος, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και ανοικοδομηθούν οι χώρες του καταρρεύσαντος υπαρκτού σοσιαλισμού.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας υποβάθμισαν και μας περιθωριοποίησαν, σαν χώρα και σαν κοινωνία, για να ξεπουλήσουν ευκολότερα Εθνικά Συμφέροντα, Εθνικά Δίκαια,  Ενεργειακά αποθέματα, Ορυκτό πλούτο και Διοικητικές υποδομές.
- Είναι αυτοί που υπογράφουν τους νόμους και τα διατάγματα.
- Είναι αυτοί που στηρίζουν τους προηγούμενους, με την ψήφο τους.
- Είναι αυτοί που εκτελούν, σαν πρόβατα, τις εντολές τους.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7 + 1 σχόλια

Η  έκταση της ΔΕΠΟΣ σήμερα
Αγαπητέ υπουργέ των οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να σας ενημερώσουμε, πως η  έκταση της ΔΕΠΟΣ στο Πόρτο χέλι, «ανήκει πλέον στα σκουπίδια της»…(φωτο)

Την περιφορά της εικόνας, περιμένουν ακόμη, οι μισοί μαγαζάτορες του Πορτοχελιού από την  παραμονή του Ευαγγελισμού…

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Το λουκέτο στην Πολεοδομία συνεχίζεται

Δημήτρης Καμιζής
Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις εβδομάδες, από την  αναγκαστική αναστολή των εργασιών, στην Πολεοδομία της Ερμιονίδας,  λόγω της διαθεσιμότητας στην οποία ετέθη, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή, η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Δημαράκη.

Οι συνέπειες στον οικοδομικό κλάδο αλλά και για τους Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς προς το παρόν, δεν είναι «δυσάρεστες», αρκεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δοθεί λύση, ώστε η πολεοδομία να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της. Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της  αρχιτέκτονος και γραμματέως του Συλλόγου Μηχανικών Ερμιονίδας κ. Σοφίας Ανανιάδη: «Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους, για την ημερομηνία κατά την οποία, θα επαναλειτουργήσει η Πολεοδομία της περιοχής.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

11 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν, σε 10 πολιτικά κόμματα,

11 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν, εντός της εβδομάδας, σε 10 πολιτικά κόμματα, που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της υψηλής χρηματοδότησης, παρότι οι περισσότεροι κομματικοί οργανισμοί βρίσκονται σε κατάσταση στάσης πληρωμών, αφού αδυνατούν να είναι στοιχειωδώς έστω συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και εργαζομένους, ενώ εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Πολλά είναι τα ερωτήματα, λοιπόν, που εγείρονται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει το 50% της ετήσιας χρηματοδότησης και όχι το 25-30% που δινόταν από τον προϋπολογισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στην εφαρμογή της πρόνοιας του νόμου να πάρουν αναλογικά ποσά για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνουν:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Καταρρέουν» οι ξενοδοχειακές μονάδες στο Πόρτο χέλι! Σε απόγνωση επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες…

Σε απόγνωση και  απελπισία, έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι του Πορτοχελίου, ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Η ερεύνα που έκανε η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» συνομιλώντας με τέσσερις εξ αυτών, που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες, στην κατά τα άλλα  «Ελληνική  Ριβιέρα», είναι άκρως αποκαλυπτική.
O Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας και ιδιοκτήτης του «Αλκυών» κ. Μιχάλης Τριγκάκης, με πολυετή πείρα στα «τουριστικά δρώμενα» της περιοχής,   δήλωσε στην  «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τα εξής: « Καταρχήν η απόφαση της Πολιτείας, για την αναστολή της κατασκευής του αεροδρομίου, είχε ως άμεση συνέπεια, την ανακοπή της διαγραφόμενης τουριστικής ανόδου της περιοχής που είχε αρχίσει από το 1970! Στην συνέχεια η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, ΕΟΤ -Τουριστικής Αστυνομίας -ΣΔΟΕ κλπ, ισοπέδωσε  όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και επίτρεψε την δημιουργία «ανεξέλεγκτων καταστάσεων» (παρανομία, «παραξενοδοχεία»). Οι όσες  φιλότιμες και συλλογικές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων,  μέσα από θεσμικούς φορείς όπως, τον Σύνδεσμο  ξενοδόχων Πορτοχελίου -Ερμιονίδας τον Σύλλογο Εστιάσεως και Ποτών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα τελευταία χρόνια την διαφαινόμενη αλλαγή της ταυτότητας του Πορτοχελιού, από τουριστική σε παραθεριστική!

Συνταγή καταπολέμησης της ανεργίας, της φτώχειας και της ανθυγιεινής διατροφής - Ελληνικά προϊόντα από μαγαζιά της γειτονιάς

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος
Αν τα 6.000.000 ενεργού ελληνικού πληθυσμού, αγόραζαν ελληνικά προϊόντα αξίας 5 ευρώ την ημέρα, στα τρία χρόνια της κρίσης, θα είχαμε τροφοδοτήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το τεράστιο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ποσόν, κατά πολύ μεγαλύτερο του τζίρου που έλλειψε από την αγορά και που οδήγησε 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και 350.000 Έλληνες στο δρόμο της –χωρίς ελπίδα- ανεργίας. Συγχρόνως, οι εκμεταλλευτές «εταίροι» μας, θα έβλεπαν (κυρίως η Ολλανδία και η Γερμανία, απ΄ όπου εισάγουμε τρόφιμα και άλλα είδη) τις εξαγωγές τους να κλονίζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται στην διαπραγματευτική μας δύναμη.
Στην έρευνα που κάναμε, με την συμμετοχή επαγγελματιών της Αργολίδας, καταγράψαμε απόψεις που αξίζει να διαβάσετε και, γιατί όχι, να οδηγηθείτε σε αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου που μας έχουν επιβάλλει το σύστημα των συμφερόντων που μας εξουσιάζει.
Εν τω μεταξύ, καταχωρείστε στο μυαλό σας τρεις μικρές φράσεις κλειδιά:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τα Πειθαρχικά Συμβούλια πιάνουν δουλειά στην Πελοπόννησο

Ανακοινώθηκε, στις 20 Μαρτίου, η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για την συγκρότηση των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Περιφερειών όλης της χώρας, που αφορούν τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Τα Πειθαρχικά Συμβούλια θα συνεδριάζουν εντός και εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με την απόφαση θα συνεδριάζει ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού χωρικής αρμοδιότητάς της, που υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν.4057/2012 και ορίστηκαν ως μέλη αυτού οι κατωτέρω:

Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ιακώβου Β΄, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Παρουσία 1500 περίπου πιστών, των Βουλευτών Αργολίδας, του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, σύσσωμης της αυτοδιοικητικής ηγεσίας της Αργολίδας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του τοποτηρητού Μητροπολίτου Μαντινείας - Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και 20 Μητροπολιτών, του Μητροπολίτου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου καθώς και δεκάδων Ιερέων, ξεκίνησε πριν από λίγο η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης της σωρού του θανόντος Μητροπολίτου Ιακώβου Β', στον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου Άργους και εν συνεχεία στον Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, προσήλθαν και προσκύνησαν περισσότεροι από 5.000 πιστοί, από κάθε κοινωνική τάξη και γεωγραφική περιοχή.

Ηλεκτρονικό δίχτυ για εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μεγάλα πρόστιμα

Από τις 15 Απριλίου αρχίζει η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή μεγάλων προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής.
Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και η επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών με επίσπευση της διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων και ποινών θα διενεργείται από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους, και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών.
Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιεί με ηλεκτρονικό τρόπο τη διασταύρωση και επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τη ζεύξη των υπαρχουσών ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων:
Για το σκοπό αυτό, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ή Υπουργεία υποχρεούνται να θέτουν, σε διαρκή βάση, στη διάθεση της Γ.Γ.Π.Σ. τα παραπάνω αρχεία και στοιχεία τους.
Σε περίπτωση που εντοπίζεται ανασφάλιστο αυτοκίνητο, η Γ.Γ.Π.Σ. θα συντάσσει και θα αποστέλλει σχετική Ειδοποιητήρια Επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος, με την οποία θα τον καλεί να προβεί άμεσα και το αργότερο εντός οκτώ ημερών σε ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος ιδιοκτησίας του.
Οι βαρύτατες ποινές που επιβάλλονται και όλες οι σχετικές διαδικασίες αναφέρονται στο ψηφισθέν άρθρο 27 που δημοσιεύεται κατωτέρω:

Τέλος στην παράνομη παρακράτηση μισθοδοσίας από τις Τράπεζες

Τέλος στην παράνομη πρακτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (και κατ’ επέκταση όλων των τραπεζών) βάζει η έκδοση της υπ' αριθμόν 13/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η πρακτική του Ταμιευτηρίου (και όλων των τραπεζών) ήταν η εξής: Με τη λήψη του δανείου (συνήθως στεγαστικό Δημοσίων Υπαλλήλων) ο δανειοδοτούμενος υπάλληλος υπέγραφε και μία πάγια εντολή για παρακράτηση της δόσης του δανείου απ' ευθείας από τη μισθοδοσία του. Ο όρος αυτός παρά το ότι έχει κριθεί παράνομος και καταχρηστικός συνεχίζει να αποτελεί τμήμα των τραπεζικών συμβάσεων. Μάλιστα η Ένωση Καταναλωτών ''ΕΚΠΟΙΖΩ'' έχει υποβάλλει αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με την οποία ζητά να επιληφθεί της τακτικής των τραπεζών για παράνομη παρακράτηση ποσού από το λογαριασμό μισθοδοσίας μετά από καταγγελίες δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Την Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού 1 ώρα μπροστά

Κάθε πότε αλλάζει η ώρα; Διαβάστε δύο κανόνες για να γνωρίζετε πάντα.
Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα. Διαβάστε και μάθετε δύο απλούς κανόνες, ώστε να απαλλαγείτε από αυτόν τον πονοκέφαλο μια και καλή!
Θερινή αλλαγή ώρας
Η Θερινή αλλαγή ώρας γίνεται πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (Στην περίπτωσή μας την Κυριακή 31η Μαρτίου). Τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το ρολόϊ μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00. Αυτό είναι όλο.
Χειμερινή αλλαγή ώρας

Προσκύνημα από τους πιστούς και ταφή του μακαριστού Ιακώβου

Για τελευταία φορά, κλήρος και λαός, υποδέχθηκαν χθες Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το σκήνωμα του μακαριστού ποιμενάρχη τους,  Ιακώβου Β’. Η υποδοχή έγινε στον καθεδρικό  ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους. Το σκήνωμα παρέμεινε για μια ημέρα στο Αργος και σήμερα το πρωί, εν πομπή μεταφέρθηκε στον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιον.
Παρόντες στην υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Ιακώβου ήταν ο Δήμαρχος της πόλης του Άργους –Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο βουλευτής Αργολίδος Γιαννης Ανδριανός. Το τελευταίο Τρισάγιο στην πόλη του Άργους τέλεσε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου και των ιερέων της επαρχίας Άργους.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Έξτρα φόροι για 800.000 επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες «κρύβει» η φετινή φορολογική δήλωση. Η αύξηση του Τέλους Επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων, όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα, ανεβάζουν τον φορολογικό «λογαριασμό» για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012, ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και:
1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:
  • 1% για εισοδήματα από 12.000 - 20.000 ευρώ
  • 2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ
  • 3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ
  • 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ
Με την υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων, ακόμη και αυτών που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς κατά τη διάρκεια του 2012 (τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, μερίσματα εταιρειών κ.λπ.) ή έχουν απαλλαγεί από τη φορολογία εισοδήματος (ΕΚΑΣ, επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, αναπηρικές συντάξεις, κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μετοχές κ.λπ.) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι Βουλευτές Αργολίδος για τον μακαριστό Ιάκωβο Β’

Γιάννης Ανδριανός (Νέα Δημοκρατία)
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την ανάπαυση εν Κυρίω του Μητροπολίτου Αργολίδας κυρού Ιακώβου Β', ο οποίος άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στην Ιερά μας Μητρόπολη με το απαράμιλλο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διακονίας του, ο αοίδιμος Ιεράρχης μας φώτισε την σκέψη των πιστών και θέρμανε τις ψυχές μας. Η μνήμη του θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όλους όσοι είχαμε την σπάνια τύχη να γνωρίσουμε το μέγεθος της προσωπικότητάς του και δεχθούμε τις πατρικές του διδαχές. Αλλά και οι γενιές του μέλλοντος, θα μνημονεύουν το όνομά του με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τόσο για το σύνολο έργο του, όσο και ειδικά, για την μετακομιδή των λειψάνων του προστάτη της Αργολίδας Αγίου  Πέτρου, επισκόπου  Άργους.
Αιωνία η μνήμη του Μακαριστού μας Επισκόπου».

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ)
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την εκδημία του Ποιμενάρχη της Αργολίδας Μητροπολίτη Ιακώβου Β΄, ενός ανθρώπου που με τη σεμνότητα,

ΙΑΚΩΒΟΣ Β’: Το Ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. Δήμου Άργους Μυκηνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26-3-2013 και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄ και αποφασίζει τα κάτωθι:.
1.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την παραμονή του σκηνώματος που θα τεθεί προς προσκύνηση στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την πρωία της 27ης Μαρτίου.
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 12 μ.
3.    Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου, από σήμερα 26-3-2013 έως και την ημέρα της ταφής 28-3-2013.
4.    Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα  των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
5.    Την Πέμπτη 28-3-2013 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά

ΙΑΚΩΒΟΣ Β’: Το Ψήφισμα που εξέδωσε το Δημ. Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου του Β΄ συνήλθαν σήμερα 26-3-2013 σε συνεδρίαση και προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή αποφάσισαν ομόφωνα:
-Την συμμετοχή του Δήμου στο τριήμερο πένθος

-Να κυματίζει  μεσίστια η σημαία ,από σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και μέχρι την ημέρα της ταφής του, ημέρα Πέμπτη  28 Μαρτίου 2013 σε όλα τα δημοτικά κτίρια..
-Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία της διοικητικής Περιφέρειας του Δήμου Ναυπλιέων,  την ημέρα της ταφής, Πέμπτη 28-3-2013 για να παραστούν  στην εξόδιο ακολουθία.
-Να παραστεί σύσσωμο  το Δημοτικό Συμβούλιο 

Δήμαρχος Ναυπλιέων για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδας, Ιάκωβο Β’

...υπηρέτησε την εκκλησία
και την τοπική κοινωνία
Πριν από την έναρξη του προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στην «κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Ιακώβου Β’».
«Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Ιακώβου Β’», ξεκίνησε την τιμητική αναφορά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και συνέχισε. «Επίσης θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και στους οικείους του και θέλω να τονίσω ότι ο Μακαριστός Ιεράρχης υπηρέτησε την Μητρόπολή μας επί 28 ολόκληρα χρόνια. Άφησε πίσω του μια πλούσια και σπάνια παρακαταθήκη, ήταν ένας άνθρωπος απλός, πράος, που υπηρέτησε την εκκλησία και την τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και βρέθηκε κοντά στην κοινωνία μας και στα προβλήματά της. Είχε μια πλούσια και πολύπλευρη προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, αλλά πάνω απ' όλα υπήρξε ένας εξέχων και φωτισμένος Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας με πλούσιο κοινωνικό έργο. Διακρίνονταν για το πνευματικό του κύρος και το εκκλησιαστικό του φρόνημα.
Ως άνθρωπος διακρίνονταν για την προσωπική του λιτή στάση ζωής, την ανιδιοτέλεια, την καλοσύνη, την αγάπη και

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για τις εξελίξεις στην Κύπρο!!!

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο αγαπημένος τραγουδιστής της ελληνικής νεολαίας, Αλκίνοος Ιωαννίδης κατάγεται από την Κύπρο. Κατέγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα τις σκέψεις του για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Σκέψεις που αξίζει να διαβάσετε.
Γράφει μεταξύ άλλων ο Αλκίνοος Ιωαννίδης:
"Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε..."
..."Όταν κλαίγαμε το ’74, κλαίγαμε για τα σπίτια μας. Σήμερα θα κλάψουμε για τις επαύλεις μας; Τότε, κλαίγαμε για το χωριό μας. Θα κλάψουμε σήμερα για την τράπεζα; Τότε, για τους τάφους των γονιών μας. Σήμερα για τα χρέη μας; Τότε, για τις ζωές μας. Σήμερα για τις δουλειές μας; Δεν νομίζω..."
Λίγο πιο κάτω, σημειώνει: "Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε. Ξεχάσαμε. Χωριστήκαμε σε κόμματα και τα ψηφίσαμε τυφλά, διχαστήκαμε με τρόπο αταίριαστο στην ιστορία και την παράδοσή μας. Σε μια σταλιά τόπο, λέγαμε «οι άλλοι». Πήραμε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα κάναμε αξιώματα. Να πάει στο καλό τέτοιος εαυτός, να μην ξανάρθει. Καθόλου μην τον κλάψουμε, καθόλου μη μας λείψει. Στον αγύριστο"!
Μιλάει στα σόψυχα των ηρωικών ανθρώπων σημειώνοντας: «Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ’ ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο»
… «Άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.
Ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει ως εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2013-03-23 ολόκληρη

Ο Ιάκωβος το αξίζει… «Να πούμε το ύστατο χαίρε στον Ποιμενάρχη μας...»

Υπήρξε πάντοτε φίλος των δημοσιογράφων
Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι η σωρός θα τεθεί προς προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους, όπου θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί.

Εν συνεχεία θα μεταφερθεί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου έως την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι οπότε θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Τα Συλλυπητήρια του Δήμου Ναυπλιέων
Τα συλλυπητήρια του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου εκφράζει με τηλεγράφημα του προς τον τοποτηρητή της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτη Μαντινείας Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.
Στο τηλεγράφημα του, ο Δήμαρχος αναφέρει:

ΙΑΚΩΒΟΣ Β’ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: Υπηρέτησε 3 σκοπούς (Ορθοδοξία, Ελληνισμός, ΄Ανθρωποι)

Σήμερα, 26η Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:15 π.μ., στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» των Αθηνών, ανεπαύθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος ο Β΄.
Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος «…Οι πατρικές ευχές Του και οι προς Κύριον πρεσβείαις Του να συνοδεύουν όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ...»
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΤΑΝΤΑ
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄, όπως τον περιγράφει ο Πατήρ Γεώργιος Σελλής, με τίτλο «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους Σημειοφόρος και Θαυματουργός», σε έκδοση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου. (Άργος 2008)
Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄
Ο Θεός αξίωσε την Αργολίδα να έχει  Ποιμενάρχη γαλήνιο, ακάματο, εμπνευσμένο και φιλάνθρωπο.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενημέρωση για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως η θνησιμότητα η οποία οφείλεται στο αλκοόλ αγγίζει παγκοσμίως τους 1,8 εκατομμύρια θανάτους κατ΄ έτος, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 3,2% της παγκόσμιας θνησιμότητας.
Η Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού της γης, καταναλώνει τη μισή ποσότητα αλκοόλ από αυτή που καταναλώνει ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη.
Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί την κύρια αιτία για το 30% περίπου των ατυχημάτων στη χώρα μας.
Η Ελλάδα έχει αναλογικά τους περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνώντας τα τελευταία χρόνια τους 2000 ανά έτος.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από το 6% των θανάτων στο αντρικό φύλο σχετίζονται με το αλκοόλ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες δεν ξεπερνά το 1%.
Μετριοπαθείς πότες τείνουν να έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο από

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Διπολική διαταραχή

Γράφει η Νατάσσα Οικονόμου - Ψυχολόγος
     «Ψυχή που τραμπαλίζεται όπως ένα καράβι,
που μια βυθίζεται στα φουρτουνιασμένα κύματα
και μια προβάλλει στην επιφάνεια προκλητικά και αυθάδικα»
(Α. Πλεύρη, 2008).
Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη. Εμφανίζεται συχνά στην πρώιμη ενήλικη ζωή, μια από τις περισσότερο παραγωγικές περιόδους της ζωής, έχοντας καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική, επαγγελματική και ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς. Η συχνότητά της στο γενικό πληθυσμό είναι μεταξύ 0,5 και 7,5% με πιο συνηθισμένες τις πιο ελαφριές εκφάνσεις της (κυκλοθυμία). Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυΐα, καθώς πολλοί καλλιτέχνες όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση˙ αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ’ ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου η ασθένεια συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε να μην αποτελεί μια ιδεατή κατάσταση.

"YΠΟΤΑΓΗ" Ή "ΒΟΗΘΕΙΑ";

Γράφει ο Ανδρέας Μαζαράκης,
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Αχαΐας

Το να βρεθεί στην ανάγκη το Ελληνικό Έθνος και να αναζητήσει βοήθεια από τη Δύση είναι κάτι που έχει ρίζες, βαθειά μέσα στο χρόνο. Είναι ένα γεγονός που δεν φαίνεται να είναι ούτε σύγχρονο ούτε συγκυριακό. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους θα διαπιστώσουμε ότι οι ''ηγέτες'' αυτού του τόπου πάντα πίστευαν ότι οι διάφορες απειλές εναντίον του Έθνους, της ακεραιότητας του, αλλά και η ίδια η πολιτική του υπόσταση δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν χωρίς τη βοήθεια της Δύσης.
Επισκοπώντας την πορεία του Έθνους μας, τους τελευταίους οκτώ και πλέον αιώνες της ύπαρξής του, ανακαλύπτουμε έκπληκτοι ότι η έννοια της ανάγκης για βοήθεια, ήταν πάντα παρούσα και πάντα ''αναγκαία''. Η ανάγκη αυτή παρουσιαζόταν πάντα από τους ηγεμόνες και τους ''επαΐοντες'' ως η μόνη διέξοδος από την κρίση και ως η αναπόφευκτη λύση για την σωτηρία της Πατρίδας. Στον αντίποδα βρισκόταν από τότε το λαϊκό αίσθημα, που διαισθανόταν ότι η βοήθεια δεν ήταν προϊόν φιλελληνικής προσφοράς ούτε από τους δανειστές, ούτε από τους ''εταίρους'', αλλ' ούτε και από τους ''συμμάχους''. Κι αυτό γεννούσε αντιδράσεις και σαφή επιθετικότητα.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΡΓΟΣ: Ο Σωτ. Κωτσοβός προτείνει Μείωση Δημοτικών Τελών

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ
Δημ. Σύμβουλος 
Αργους-Μυκηνών
Επικεφαλής παράταξης
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αργους –Μυκηνών, κ. Δημήτρη Καμπόσο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρόταση Ελπίδας», προτείνει την μείωση των Δημοτικών Τελών και των Τελών ύδρευσης –αποχέτευσης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΤΣΟΒΟΥ
«Άργος 20/3/2013
κ. Δήμαρχε,
Διανύουμε πραγματικά δύσκολες στιγμές εθνικά και κοινωνικά. Η καθημερινότητα βαραίνει συνεχώς στις πλάτες των δημοτών και προσπαθεί να στηρίζει ο ενας τον άλλο ηθικά και υλικά για να να ξεφύγει από τη μέγγενη της ανέχειας και του άγχους. Ο Δήμος που οφείλει να είναι παρών στις στιγμές αυτές εκτός από τις γνωστές κοινωνικές του παροχές που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες, μπορεί και πρέπει να παρέμβει γενικώτερα στο μέγιστο δυνατό φάσμα της χειμάζουσας κοινωνίας.Τα μηνύματα από τους όμορους Δήμους ήδη δόθηκαν.
Με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων τόσο το Ναύπλιο όσο και η Κόρινθος προχώρησαν σε μειώσεις των δημοτικών τελών όσο και των τιμολογίων ύδρευσης αποχέτευσης σε ποσοστά που ωφελούν από λίγο έως πολύ τον μέσο δημότη. Η ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζεται την ύδρευση/ αποχέτευση πάνω απο το 50% του ελληνικού πληθυσμού προχωρά σε μειώσεις. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σ΄αλλους δήμους της περιοχής. Ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε δελεαστικές αποφάσεις/ προτάσεις μείωσης των δημοτικών τελών, σε όποιον αποφασίσει να κάνει στο σπίτι του κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων,

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ξεκίνησε και λειτουργεί το "Europe Direct" της Πελοποννήσου

Η Επικεφαλής του Κέντρου
Europe Direct Αννα Μαντά
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επέλεξε τα 19 νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct" που θα λειτουργήσουν για την περίοδο 2013-2017 στη χώρα μας. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτουργεί με έδρα το Ναύπλιον, υπό την επωνυμία Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου -Ναύπλιο.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και είναι στην διάθεση των πολιτών, καθημερινά, προκειμένου να απαντά άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της. Τα στελέχη του κέντρου θα παρέχουν επίσης πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επίσης θα διοργανώνει εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο για την ενημέρωση και την ενίσχυση του διαλόγου για τα ευρωπαϊκά θέματα, με το κοινό γενικότερα αλλά και με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο αποτελεί μέρος ενός ενιαίου κέντρου παροχής υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο ο πολίτης μπορεί δωρεάν να απευθυνθεί τηλεφωνικά (0080067891011) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (europa.eu/europedirect) για να λάβει πληροφορίες και νομικές συμβουλές σε οποιαδήποτε από τις επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες,

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει νοθεία στα Εργατικά Κέντρα της Αργολίδας

«Σε πολλές περιοχές της χώρας μας οργίασε η νοθεία στις εκλογές, στα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και εντοπιζόμενο στην Αργολίδα διατυπώνει τις ενστάσεις του.
«Στο Άργος 802 ψήφισαν στην επεξεργασία αγροτικών προϊόντων!!! Άλλοι 898 ψήφισαν στα συσκευαστήρια!!! 410 στα καταστήματα τροφίμων, 247 ψήφισαν από τους φούρνους!! 249 από τον Τύπο και Χαρτί, 268!!! Στις τουριστικές επιχειρήσεις, 334 χειριστές μηχανοδηγοί, 210 μηχανοτεχνίτες, 190 ηλεκτροτεχνίτες, 280 ιδιωτικοί υπάλληλοι, 170 κλωστοϋφαντουργοί!!! (Αλήθεια, υπάρχουν κλωστοϋφαντουργεία στην Αργολίδα!!!) 110 στις ανασκαφές, 110 επίσης πλινθοποιοί – κεραμοποιοί.
Στο Ναύπλιο 304 στην κονσερβοποιία!!! (Από όσο γνωρίζουμε εδώ και καιρό δεν υπάρχουν κονσερβοποιεία!!!) 413 στο καφεζ/ριων και ξεν/χείων ύπνου και μπάρ, 216 σε άλλα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα στην  Ερμιονίδα κ.λ.π. Στο Ναύπλιο από τα 9 σωματεία, τα 5 έκαναν εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο!! Στο Άργος οι καταστάσεις ψηφισάντων και τα μητρώα μελών σε αρκετά σωματεία

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Εξώσεις κακοπληρωτών, στο Μετόχι, από τη Μητρόπολη Ύδρας

Στην διαδικασία των εξώσεων έχει προχωρήσει η Μητρόπολη της Ύδρας  κατά των γεωργών και κτηνοτρόφων που εδώ και πολλές δεκαετίες εκμεταλλεύονται εκκλησιαστικές εκτάσεις στο Μετόχι της Θερμησίας, χωρίς να έχουν καταβάλει έστω και μια φορά το συμφωνηθέν αντίτιμο.
Η πρώτη έξωση, εκτελέστηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου και αφορούσε καλλιεργητή, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εδαφική έκταση που είχε μισθώσει «στον αέρα» από την εκκλησία, όπως αποδείχτηκε, μιας και ο ίδιος ουδέποτε είχε καταβάλει το ποσό που όριζε το μίσθωμα…
Συνομιλήσαμε για αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Ύδρας –Σπετσών –Αιγίνης -Τροιζηνίας και Ερμιονίδας κ.κ. Ευφραίμ ο οποίος  δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τα εξής: «Υπάρχουν μέσα στις εκκλησιαστικές εκτάσεις  τρεις -τέσσερις άνθρωποι ,οι οποίοι είναι συνεπείς ,πληρώνουν το ενοίκιο τους κανονικά  και έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες. Εμείς ως μητρόπολη και από αυτές  τις εισφορές, συντηρούμε μια σειρά από  έργα κοινωνικής ωφέλειας  και ιδρύματα όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, σχολεία… Κάποια στιγμή, πρέπει να μάθουν όλοι να πληρώνουν. Είναι κάποιοι όμως, που εκμεταλλεύονται  πενήντα χρόνια τις εκτάσεις της εκκλησίας και ουδέποτε έχουν πληρώσει.

Με το «Χάρβαρντ» στο λύκειο Κρανιδίου

Με κύριο ομιλητή και συντονιστή τον διευθυντή του κέντρου ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Ιωάννη Πετρόπουλο που εδρεύει στο Ναύπλιο, αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (19:00) στο ΓΕΛ  Κρανιδίου, επιστημονική διάλεξη με θέμα: θεωρία και πράξη στην μελέτη των μύθων- αναλύοντας την περίπτωση του Κύκλωπα Πολύφημου.

Η  εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των δήμων Ερμιονίδας,  Ναυπλιέων,  Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου. Την διάλεξη θα τιμήσει με την παρουσία της αλλά και θα διανθίσει με τις  επιστημονικές αναλύσεις που θα αποδώσει στους παρευρισκομένους, η κ. Ευφημία Καρακάντζα-

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: «Σωσίβιο» για την νεολαία η οργανωμένη ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού

Η  ευρύτερη ζώνη της Ερμιονίδας, αποτελεί μεν μια μικρή κουκίδα στον Ελληνικό χάρτη, όχι όμως και ασήμαντη για τους λόγους που θα αναφέρουμε παρακάτω. Η μορφολογία του εδάφους της, σε συνάρτηση με την γεωγραφική της θέση και το υγρό στοιχείο να δεσπόζει ολόγυρα, δημιουργούν τα τέλεια δεδομένα σίγουρα για real estate, θα λέγαμε χαριτολογώντας, αλλά και για την ασύλληπτη ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού με κύριους αποδέκτες τους κύκλους της νεολαίας όπως και τον εμπορικό και τουριστικό κλάδο της περιοχής. Διότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, χείρα βοηθείας χρειάζονται οι νεότερες γενιές που ήδη παραλαμβάνουν  την «καμένη γη». Το ερώτημα που τίθεται είναι, πως η οργανωμένη ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού θα μπορούσε  εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, να βοηθήσει την νεολαία της Ερμιονίδας…
Είναι δεδομένο, πως ο αθλητισμός με όλες τις κείμενες δραστηριότητες του, επιτρέπει στους νέους ανθρώπους:
α)να διευρύνουν  το σύστημα αξιών τους (εθνικές, ηθικές, ανθρωπιστικές) ώστε να ρυθμίζουν την συμπεριφορά τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.
β) Τους διδάσκει να ελέγχουν και να κατευθύνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο σε στόχους δημιουργικούς και ανθρωπιστικές πράξεις.
γ)να συμπληρώνουν και να συνδυάζουν την κατάκτηση της γνώσης

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια

Δεν είχαν αφήσει  μεταξύ των άλλων, χαλκοσωλήνα για χαλκοσωλήνα, από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, μια σπείρα  διαρρηκτών, αποτελούμενη από αλλοδαπούς που εισέβαλαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε οικίες της Ερμιονίδας.  Όμως κάποια στιγμή, ξαλάφρωσαν κάνα-δύο «λάθος σπίτια» και έτσι «ο θεός» τους τιμώρησε και συνελήφθησαν.
Προσπαθεί να «ξυπνήσει» μετά από τόσα χρόνια και ο Εμπορικός Σύλλογος Ερμιόνης.  Θα επιχειρήσει, υπό την  θεσμική του ιδιότητα, να οργανώσει και να θωρακίσει τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, από τις «κακοτοπιές» που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση, αρκεί τα μέλη του να… εκλέξουν κάποια στιγμή Διοικητικό Συμβούλιο δεδομένου ότι,  μαγειρεύουν την σύνθεση του, εδώ και δύο εβδομάδες…
«Εαρινό» πυροσβεστικό κλιμάκιο, αναμένεται να εγκατασταθεί στον ΧΑΔΑ των Διδύμων, σε καθημερινή βάση … Ειδικά τώρα που θα αρχίσει να «ευνοεί» και η άνοδος της θερμοκρασίας,  «ολημερίς θα την σβήνουνε» και το βράδυ θα την ανάβουνε… (την φουφού)