Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κούστας και Τσαμαδός απαντούν σε Σφυρή που τους αποκάλεσε «λαμόγια»

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρη Σφυρή σε έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως «Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια».

Θα ξεκινήσουμε από σήμερα να παρουσιάζουμε στοιχεία –ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο χαρακτηρισμός που μας απέδωσες ταιριάζει γάντι σε σένα και την παρέα σου. Και αυτό γιατί εμείς δεν είμαστε δικομανείς, ούτε το επιτρέπει ο χαρακτήρας μας, αλλά ούτε και η τσέπη μας να συρθούμε στα δικαστήρια μαζί σου κάνοντάς σου μήνυση.
Θα ξεκινήσουμε από τα μικρά και θα προχωρήσουμε σιγά –σιγά και στα μεγάλα.

Οδηγίες της ΔΕΗ για το διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η ΔΕΗ παρέχει τιμολόγιο μειωμένο έως 42% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ’ οίκον μηχανική υποστήριξη.
Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) υπεγράφη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε ήδη σε ισχύ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας της  ΔΕΗ.
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς, Δευτέρα έως Παρασκευή 7 πμ- 10 μμ και Σάββατο 7 πμ- 3 μμ.
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, πρέπει να γνωρίζουν:

Εντάσσονται και ξενοδοχεία 3* κάτω των 100 κλινών στο πρόγραμμα ΜΜΕ των ΠΕΠ

Δημ. Πολλάλης,
Πρόεδρος Ξενοδόχων Λακωνίας
Μετά από αίτημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη στους δικαιούχους προγραμμάτων των ΜΜΕ των ΠΕΠ και των ξενοδοχειακών μονάδων  3*, (αντίστοιχης δυναμικότητας με αυτά των ξενοδοχείων 1* και 2*, δηλ έως 100 κλίνες ),  και παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, έγινε δεκτό  το αίτημα του κλάδου για  υπαγωγή  των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων 3* με δυναμικότητα κάτω των 100 κλινών στα νέα ΠΕΠ.
Οπότε, αναμένεται σύντομα η σχετική τροποποιητική απόφαση για τη διεύρυνση των δικαιούχων του προγράμματος για τις ΜΜΕ του τουρισμού.

Η κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή στο ΄Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2013-01-26


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΙΜΙΑ: Η Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης κ' Δράσης Ζακύνθου τίμησε τους ήρωες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27-1-2013 στην Ζάκυνθο η εκδήλωση που διοργάνωσε η "Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης κ' Δράσης Ζακύνθου" για να τιμήσει την επέτειο των Ιμίων και την θυσία των 3 αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτωρα Γιαλοψού και Παναγιώτη Βλαχάκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ζάκυνθο.
Από νωρίς το απόγευμα, αγωνιστές προσήλθαν στο τόπο της εκδήλωσης για να προετοιμάσουν και να διαφυλάξουν τον χώρο, όπου δεκάδες πατριώτες και εθνικιστές προσήλθαν ανταποκρινόμενη στο δημόσιο κάλεσμα.
Η "Πρωτοβουλία" είχε προσκαλέσει στην εκδήλωση τις Τ.Ο των κομμάτων (Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσή Αυγή, ΛΑ.Ο.Σ) ,εκ των οποίων μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

ΙΜΙΑ: Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας τίμησε τους ήρωες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα εκδήλωση προς τιμήν των τριών ηρώων που έπεσαν στα Ίμια, για την πατρίδα, προδομένοι απ' το Ελληνικό κράτος.
Οι Έλληνες πατριώτες έδωσαν βροντερό παρών στην Καβάλα, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης & στην πορεία που διοργάνωσε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας στη μνήμη των τριών ΗΡΩΩΝ Ελλήνων αξιωματικών, Έκτωρα Γιαλοψού, Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, που έπεσαν τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι τον Ιανουάριο του 1996, στα Ίμια.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Δράμας, η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ξάνθης, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρούπολης, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας, ο Ιερός Λόχος 2012, η Εθνική Αλληλεγγύη, ο Δεσμοί Ελλήνων και η Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες και

Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής: Η τελευταία συνέντευξη!

H φωνή του ακούγεται δυνατή, τραντάζοντας τους τοίχους του μικρού κελιού του, σα να δίνει παράγγελμα, όπως τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967 στους στρατιώτες του: "Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδος".
Παρότι έχει υπερβεί το 90ο έτος της ηλικίας του, ο τελευταίος πολιτικός κρατούμενος της Ελλάδος φλέγεται από ενθουσιασμό όταν μιλάει για το Έθνος.
Για τον στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή τον "παππού" όπως τον αποκαλούν οι συγκρατούμενοί του στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, τρεις είναι οι αξίες που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας: η πίστη προς την πατρίδα, η Ορθοδοξία που αποτελεί το πνευματικό καταφύγιο και η οικογένεια που αποτελεί τον ιερότερο θεσμό.
Ο "ΕΚ" βρέθηκε παραμονές της επετείου της εθνικής επανάστασης στο δωματιάκι που έχει παραχωρηθεί στον τελευταίο εν ζωή, κρατούμενο "Απριλιανό".
Σε ένα διάλογο – ποταμό που είχε μαζί του ο ίδιος το ξεκαθάρισε: "δηλωσίας δεν πρόκειται να γίνω ποτέ". Στο ερώτημά μας γιατί παραμένει έγκλειστος επί 38 συναπτά χρόνια μετά από εκείνη την δίκη – παρωδία απαντάει κοφτά: "Έχω μία αποστολή. Να υπερασπιστώ την στρατιωτική τιμή". Και συμπληρώνει σφίγγοντας το δεξί του χέρι: "Αυτό το είπα και στον Παπαδόπουλο, όταν προέβλεψα ότι έχει μόνο πέντε μήνες ζωής, όπως και τελικά δικαιώθηκα".
Για τον γηραιό πολεμιστή, "ο εχθρός του ελληνικού Έθνους είναι η παγκοσμιοποίηση", ενώ με πικρία διαπιστώνει ότι "η χώρα στερείται ταγών".
Μιλώντας για την νεολαία, τόνισε πως "την αφήνουν επίτηδες αγράμματη".

Η Τοπική Οργάνωση Πειραιά του Εθνικού Μετώπου τίμησε τους ήρωες των Ιμίων

Η Τοπική Οργάνωση Πειραιά του Εθνικού Μετώπου τίμησε τους ήρωες αξιωματικούς που έπεσαν για την πατρίδα στα Ίμια (πριν 17 χρόνια), προδομένοι όμως από τους ελλαδίτες πολιτικούς, με μια δυναμική συγκέντρωση -εκδήλωση. Αν και νεοσύστατη η Τοπική Οργάνωση Πειραιά, δυόμιση μήνες από τον Οκτώβριο του 2012 πέτυχε να αποδώσει πραγματική τιμή στους ήρωες των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψό, Παναγιώτη Βλαχάκο και Χριστόδουλο Καραθανάση, κατ΄αντίθεση με την υποβαθμισμένη (σε σύγκριση με άλλες χρονιές) εκδήλωση του Δήμου Πειραιά..
Οι Έλληνες Εθνικιστές της Τοπικής Οργάνωσης του Εθνικού Μετώπου ξεκίνησαν με πορεία από τα κεντρικά γραφεία (οδός Καραΐσκου 111) στο κέντρο του Πειραιά και έφτασαν στην πλατεία Τερψιθέας, όπου και το άγαλμα του Παναγιώτη Βλαχάκου, ενός εκ των πεσόντων αξιωματικών μας στα Ίμια, για να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων, εν μέσω επιδοκιμασιών του κόσμου πεζών και αυτοκινήτων. Μάλιστα υπήρξαν και πολίτες που ακολούθησαν την πορεία και παρακολούθησαν την τελετή μνήμης. Το σύνθημα "Κρατάμε ζωντανή την μνήμη των ηρώων" αντηχούσε παντού.
Όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία, σημείο της τελετής, ο κόσμος από τα γύρω σπίτια και μαγαζια αγκάλιασε τους εθνικιστές και τίμησε μαζί τους την μνήμη των ηρώων.
Μετά την κατάθεση στο άγαλμα του Βλαχάκου,

Αλ Μπατίρ Νιους (26 Ιανουαρίου 2013)

Φίλοι αναγνώστες τό κουτί τής Πανδώρας είχε από χρόνια διαροές. Τώρα άνοιξε τελείως. Ας τά πάρουμε μέ τήν σειρά. Πρίν μερικά χρόνια ένας μεγαλοδημοσιογράφος κάποιου καναλιού είχε καλεσμένο τόν Πρόεδρο όπως ονόμαζε τόν εαυτόν του, τών Αλβανών στήν Ελλάδα. Σέ μιά φραστική αντιπαράθεση ο εν λόγο κύριος τού είπε μέ έμφαση. «Προσέξτε καλά τί λέτε καί μήν ξεχνάτε πώς είμαστε 1.000.000 στήν χώρα». Ο δημοσιογράφος τού είπε μόνο τό εξής. «Αυτό νά τό εκλάβουμε ώς απειλή»;
Πρίν 3 μήνες ο ίδιος δημοσιογράφος στό ίδιο κανάλι είχε καλεσμένο τόν πρόεδρο όπως λέει τών Πακιστανών στήν Ελλάδα. Κατά τήν συζήτηση ο πακιστανός απαίτησε τήν παραίτηση τού πρωθυπουργού. Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τί είναι αυτά πού λέτε, αυτός τού είπε «προσέξτε γιατί είμαστε πάνω από 1.000.000 στήν χώρα». Ο δημοσιογράφος τού είπε τήν ίδια φράση. «Αυτό νά τό εκλάβουμε ώς απειλή»;
Εγώ ρωτώ ποιός καί γιατί στηρίζει αυτούς πού έχουν τό θράσος νά απειλούν τήν χώρα μου καί νά απαιτούν τήν αποπομπή τού Ελληνα πρωθυπουργού; Πρίν μιά εβδομάδα έγινε τό επεισόδιο

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7+1 σχόλια

.κ. Καμιζή, σύμφωνα με  έγκυρες πηγές,  ο κ. Τατούλης σας περίμενε «πως και πως» την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο  του, μα εσείς πουθενά… Μήπως έχετε ξεχάσει το δρόμο; (Υπάρχουν και τα GPS)…

.…Την ίδια τακτική, ακολουθήσατε και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ,το περασμένο Σαββατόβραδο στο Πόρτο Χέλι , που πραγματοποίησαν τα συστεγαζόμενα σωματεία του  «κτιρίου της αμαρτίας»  ( ΜΙΛΗΣΗ).  Μέχρι και που καθυστέρησαν την έναρξη της εκδήλωσης κατά δύο ολόκληρες ώρες, υπό την παρουσία μάλιστα 350 ατόμων, αλλά εσείς πουθενά… Συμπεραίνουμε λοιπόν εύλογα, πως  διαθέτετε τον τρόπο να αποφεύγετε τις κακοτοπιές…

.Θα θέλαμε να αντικρύσουμε το ύφος του κ. Αγγελάκα, όταν (με το καλό), φτάσει στο γραφείο του για έγκριση και υπογραφή, η σύμβαση, που θα προκύψει από την προκήρυξη του Δήμου για τα απορρίμματα, που μεταξύ των άλλων, από τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα πέρυσι, εφέτος εκτοξεύτηκε στα επτακόσια πενήντα…

. «Μύλο» τους έκανε όλους στην Ερμιόνη, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον «Μύλο».

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σφυρής σε Κούστα και Τσαμαδό: «Είστε λαμόγια και κάντε μου μήνυση»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, της 26ης Ιανουαρίου, σημαδεύτηκε από τρία τινά:
ΠΡΩΤΟΝ: Την απουσία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τον χαρακτηρισμό «είσαστε λαμόγια», που απηύθυνε ο τελευταίος Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου, Δημ. Σφυρής κατά του τέως και του νυν αντιδημάρχων καθαριότητας κ.κ. Κούστα και Τσαμαδού.
ΤΡΙΤΟΝ: Από την χωρίς ύπαρξη μελέτης, υπερψήφιση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ανάθεσης έργου ύψους 750.000 ευρώ, σε ιδιώτη εργολάβο, για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Η επιβάρυνση των δημοτών με το τεράστιο αυτό ποσόν (που θα εμφανισθεί με την μορφή αυξημένων τελών καθαριότητας) προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Τζανή.
Διαβάστε πως περιγράφει πολύ παραστατικά την το σχετικό θέμα το ειδησεογραφικό blog «Εικονοσκόπιο».

Μιχ. Χασάπης: Ας αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των κατοίκων της Αργολίδας

Ο αρμοδιότερος όλων, για να μιλήσει σχετικά με την απένταξη του έργου αποχέτευσης της Λέρνας, είναι ο τελευταίος Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Λέρνας που συνέλαβε και προώθησε την ιδέα εξυγίανσης του υδροφόρου ορίζοντα, απ’ όπου διέρχεται το νερό που καταλήγει στον χώρο άντλησης για ύδρευση του Ναυπλίου, του Άργους και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών των δύο πόλεων.
Στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Μιχάλης Χασάπης, μόνον σε ένα θέμα φαίνεται να έχει άδικο, σ’ αυτό όπου αποδίδει ευθύνες στον Δήμαρχο Άργους για την απένταξη. Έχει όμως, χίλια δίκια, επισημαίνοντας ότι ο Δημήτρης Καμπόσος αδιαφόρησε να προκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσμα του οποίου θα ήταν η κοινή διεκδίκηση της ένταξης του έργου σε υφιστάμενο ή εμφανιζόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Μιχάλη Χασάπη
«Τις τελευταίες ημέρες η Αργολίδα υπέστη ένα ισχυρό πλήγμα. Απεντάχθησαν από το Ε.Σ.Π.Α ( χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση ), δύο έργα. H απoχέτευση της δημοτικής ενότητας Λέρνας προϋπολογισμού πάνω από 9 εκατ. euro και η αποχέτευση του Δρεπάνου προϋπολογισμού πάνω από 2 εκατ. euro.
Για τα έργα αυτά έγιναν πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, από εκπροσώπους αρκετών θεσμικών φορέων, σε διάφορα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ο κ. Αναγνώστου, ως επικεφαλής της παράταξής μας, απέστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό θα δινόταν στον δήμαρχο η ευκαιρία να ενημερώσει, τους δημοτικούς συμβούλους, ολοκληρωμένα και υπεύθυνα, για τα φαινομενικά και αθέατα ίσως αίτια της απένταξης του έργου.

Στρατηγός Νίκος Ντερτιλής: Ο θάνατος του έδωσε την ελευθερία του

Πολέμησε το 1940 ενάντια στους εισβολείς για την Ελλάδα, πολέμησε στην εθνική αντίσταση κατά την διάρκεια της κατοχής για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Συνελήφθει από τους Γερμανούς και φυλακίστηκε στο Χαϊδάρι. Δραπέτευσε και συνέχισε την αντίσταση.
Μετά την απελευθέρωση συνέχισε να πολεμάει. Τώρα εναντίων της κομμουνιστικής ανταρσίας για την σωτηρία της Ελλάδας από την κομμουνιστική τυραννία. Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα, δηλώνει ότι επιθυμεί εθελοντικά να μεταβεί με το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορείται για την ανδρεία του.

Την Πέμπτη στις 10 πμ η κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή

Την έβαλαν πρωί, για να μην έλθει κόσμος
Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει τελικά η κηδεία του Στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή που απεβίωσε χτες. Γύρω από την μέρα και τον τόπο αυτής δημιουργήθηκε ένα παρασκήνιο, καθώς έγιναν προσπάθειες ώστε αυτή να μην γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο, αλλά σε κάποιο περιφερειακό, ώστε και κόσμος να μην συγκεντρωθεί αλλά και ο Στρατηγός να μην τύχει των πρέπουσων τιμών.
Τα όσα έλαβαν χώρα χτές έγιναν, ώστε να παρεμποδισθούν οι χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να αποχαιρετήσουν τον Στρατηγό στο τελευταίο του ταξίδι. Γι' αυτό και καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να παρευρεθούν την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Α΄ Νεκροταφείο και με την παρουσία τους εκεί να απευθύνουν το ύστατο αντίο σε έναν άνθρωπο που θα τον κρίνει η Ιστορία και όχι τα πολιτικά συμφέροντα της

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: "Δεν άξιζαν την εντολή που τους έδωσαν οι Αργείοι"

Αντίστροφη μέτρηση πλέον και φτάσαμε στο τελευταίο δεκαεξάμηνο της Δημοτικής Αρχής. Μεγάλες οι προσδοκίες των πολιτών πριν από δύο χρόνια, απογοήτευση σήμερα για το ύφος της διακυβέρνησης,  για όλα όσα έγιναν, αλλά και γι αυτά που δεν έγιναν, ενώ μπορούσαν. Οι κυβερνώντες, παρά την συνεχή και προκλητική προβολή τους από την τηλεόραση, δεν μπορούν να πείσουν, παρά ελάχιστους, ότι τελικά άξιζε η "εντολή των πολιτών" που τους δόθηκε.
Από το "πορτοκαλί του πορτοκαλιού του Άργους"  για την  Lamborghini, στο τελεφερίκ του Κάστρου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που θα έφτιαχνε ο δήμος μόνος του, στα λουκέτα που θα "έβγαιναν" από τα μαγαζιά, στο "εργοστάσιο του Μαρίνου" που θα γίνονταν κολυμβητήριο, στα εκατοντάδες λεωφορεία των επισκεπτών του Άργους, στο Σχέδιο Πόλης που θα ολοκληρώνονταν, στις δουλειές που θα "άνοιγαν" για τους νέους, στους συνενωμένους δήμους που ισότιμα θα χρηματοδοτούνταν από τον κεντρικό δήμο, στα λεφτά που "έφευγαν" από το δήμο ενώ "εμείς" θα δίναμε δουλειές μόνο σε ντόπιους.
Ο πολιτικός χρόνος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή τελειώνει και ο πανικός είναι έκδηλος σε πράξεις και συμπεριφορές.


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ποιος ήταν ο στρατηγός Νίκος Ντερτιλής - Η πολεμική του δράση

Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής που πέθανε σήμερα, πολέμησε ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64 στην Κύπρο και κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες, σε επίθεση εφ'όπλου λόγχης, το τουρκοκυπριακό προγεφύρωμα της Μασούρας αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..
Στην κατοχή, αξιωματικός του Στρατού, γιος αντιστρατήγου, σε ηλικία 21 ετών, ο Ν.Ντερτιλής, μετέχει ενεργά στην εθνική αντίσταση, συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι. Δραπετεύει και εντάσσεται στις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Από το 1946, παίρνει μέρος σε πολλές μάχες του ανταρτοπολέμου, υπηρετώντας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού.

Απεβίωσε ο Στρατηγός Ντερτιλής

Απεβίωσε ο Στρατηγός Ντερτιλής.
Φυλακισμένος από μια πατρίδα που μεγάλωσε!

Στον Ερυθρό Σταυρό απεβίωσε πριν λίγο ο Στρατηγός Ντερτιλής. Φυλακισμένος από μια πατρίδα που τον μεγάλωσε, πολιτικός κρατούμενος για 39 χρόνια. Η Δημοκρατία που παρέδωσε την χώρα που αυτός μεγάλωσε στην διεθνή χλεύη και στον εξωτερικό έλεγχο, έβγαλε πάνω του όλη την εκδικητική της μανία, αφηνοντάς τον να πεθάνει με τις χειροπέδες στα χέρια, διότι ήταν "επικίνδυνος".

Το Εθνικό Μέτωπο τίμησε την μνήμη των Ηρώων που σκοτώθηκαν στα Ίμια

Η Τοπική Οργάνωση Πειραιά του Εθνικού Μετώπου τίμησε τους ήρωες αξιωματικούς που έπεσαν για την πατρίδα στα Ίμια (πριν 17 χρόνια), προδομένοι όμως από τους ελλαδίτες πολιτικούς, με μια δυναμική συγκέντρωση -εκδήλωση. Αν και νεοσύστατη η Τοπική Οργάνωση Πειραιά, δυόμιση μήνες από τον Οκτώβριο του 2012 πέτυχε να αποδώσει πραγματική τιμή στους ήρωες των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψό, Παναγιώτη Βλαχάκο και Χριστόδουλο Καραθανάση, κατ΄αντίθεση με την υποβαθμισμένη (σε σύγκριση με άλλες χρονιές) εκδήλωση του Δήμου Πειραιά..
Οι Έλληνες Εθνικιστές της Τοπικής Οργάνωσης του Εθνικού Μετώπου ξεκίνησαν με πορεία από τα κεντρικά γραφεία (οδός Καραΐσκου 111) στο κέντρο του Πειραιά και έφτασαν στην πλατεία Τερψιθέας, όπου και το άγαλμα του Παναγιώτη Βλαχάκου, ενός εκ των πεσόντων αξιωματικών μας στα Ίμια, για να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων, εν μέσω επιδοκιμασιών του κόσμου πεζών και αυτοκινήτων. Μάλιστα υπήρξαν και πολίτες που ακολούθησαν την πορεία και παρακολούθησαν την τελετή μνήμης. Το σύνθημα "Κρατάμε ζωντανή την μνήμη των ηρώων" αντηχούσε παντού.

«Έφυγε» ο πρωταθλητής body building Θανάσης Κετούγιας

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές Bodybulding, ο Θανάσης Κετούγιας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 χρόνων.
Ο άτυχος αθλητής είχε να δώσει σημεία ζωής δύο ημέρες, ενώ το γεγονός που ανησύχησε πολύ τους οικείους του ήταν ότι το γυμναστήριο που διατηρεί στο Αγρίνιο, παρέμεινε κλειστο σήμερα, έτσι με την βοήθεια κλειδαρά οι φίλοι του μπήκαν στο γυμναστήριο και τότε εντόπισαν νεκρό τον 60χρονο.
Η αιτία του θανάτου του δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Ο Θανάσης Κετούγιας,  γεννήθηκε το 1953 και ξεκίνησε την γυμναστική στα 19 του χρόνια.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Το μήνυμα των Ιμίων, σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ

Τον Ιανουάριο του 1996 μια βαθιά εθνική κρίση συγκλόνισε την Ελλάδα. Μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας οδήγησε σε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας επί των στρατηγικής σημασίας βραχονησίδων των Ιμίων.

Η υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το εθνικό έδαφος από μία ομάδα τούρκων βατραχανθρώπων, σε συνδυασμό με την καλά ενορχηστρωμένη ενδοτικότητα της Ελληνικής κυβερνήσεως, οδήγησε στη μόνιμη αμφισβήτηση από την Τουρκία της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, με το καθεστώς των γκρίζων ζωνών.
  • Ο τρόπος ενάρξεως και κλιμακώσεως της κρίσεως, Η ύποπτη αδράνεια και απάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως, Ο θάνατος με ύποπτες συνθήκες όλων των τούρκων στρατιωτικών που μετείχαν στις επιχειρήσεις, Οι «αδιευκρίνιστες» συνθήκες πτώσεως του καταρριφθέντος ελικοπτέρου, δίνουν αφορμή για σενάρια διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος
Την ώρα της ντροπής που ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος «βάφτιζε» την υποσταλείσα ελληνική σημαία «πανί που το πήρε ο άνεμος» και ο Πρωθυπουργός Σημίτης, ευχαριστούσε δημοσίως τις ΗΠΑ που του επέβαλλαν να απεμπολήσει ξεδιάντροπα την εθνική μας κυριαρχία, τα σύνορα του Ελληνικού κράτους ορίστηκαν ανεξίτηλα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τρόπο που γνωρίζουν καλά εδώ και χιλιετίες. Με το αίμα των ηρώων του έθνους!
Τρείς αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, κατερρίφθη, σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες, από τα τουρκικά πυρά.

Εκδηλώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

ΠΑΣΟΚ: Η συγκέντρωση του Άργους
Στα πλαίσια της πορείας για το Συντακτικό 9ο Συνέδριό του, η Ν.Ο.Ε.Σ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αργολίδας, πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις, στο Άργος και στο Κρανίδι.

Στο Άργος, προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος (μέλος της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών), ενώ στο Κρανίδι ήταν ο τ. υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης.


Όπως ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Αργολίδας «στοχεύοντας στο μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό και συλλογικό κόμμα – που θα εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - προχωρούμε αποφασιστικά στις διαδικασίες για το συντακτικό 9ο Συνέδριό μας.

Ενέργεια Μανιάτη για στήριξη των συσσιτίων της Ευαγγελίστριας

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ε. Λιβιεράτο, με την οποία αιτείται μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκκλησιαστικά συσσίτια και κοινωνικές δομές, μεταξύ των οποίων και στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Έγινα πρόσφατα αποδέκτης αιτήματος του Ιερού Ναού  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, όπου λειτουργεί από ετών, μια σπουδαία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Πατέρα Ελευθέριου Μίχου, με καθημερινό συσσίτιο για 150 συνανθρώπους μας και με τη λειτουργία «Ιματιοθήκης της Αγάπης», παρέχοντας ένδυση σε πάνω από 450 ανθρώπους το μήνα.
Ο Ιερός Ναός της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου πληρώνει κάθε μήνα περισσότερα από 1.000€ για κατανάλωση ρεύματος στη Δ.Ε.Η. με δύο παροχές ρεύματος. Μία για το συσσίτιο (μαγειρεία) και μία για τις αποθήκες τροφίμων και την «Ιματιοθήκη της Αγάπης».

Σ. Κωτσοβός: "Προκαλούν με την απόφαση μισθοδοσίας του Ν. Κανέλλου»

Σωτήρης Κωτσοβός
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δημοτικός Σύμβουλος ΄Αργους – Μυκηνών κ. Σωτήρης Κωτσοβός, με ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην ηθική και πολιτική πρόκληση της πρόσληψης ως εμμίσθου στην υπερχρεωμένη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών, του αποτυχόντος υποψηφίου του συνδυασμού Καμπόσου, Νίκου Κανέλλου, την χαρακτηρίζει ως «κοινωνικά & ηθικά προκλητική απόφαση». Συγχρόνως, εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτει την ύπαρξη μηχανισμού βολέματος ημετέρων, καθώς μιλά για «διαφαινόμενη προσπάθεια του δημάρχου και των περί αυτόν να καταλαγιάζουν τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους με την – πάση θυσία - δημιουργία έμμισθων θέσεων».
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο, στις προθέσεις και κατηγορίες που του αποδίδονται δημοσίως.
   
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΤΣΟΒΟΥ
«Με αφορμή την κοινωνικά & ηθικά προκλητική απόφαση του νέου ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να οριστεί το μέλος της και αποτυχών σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νίκος Κανέλλος ως έμμισθος στην επιχείρηση, οφείλουμε να γνωρίσουμε στους δημότες τα εξής:
Η διαφαινόμενη προσπάθεια του δημάρχου και των περί αυτόν να καταλαγιάζουν τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους με την – πάση θυσία - δημιουργία έμμισθων θέσεων, εκ του αποτελέσματος καταλήγει στις πλάτες των φορολογουμένων δημοτών.


«Aναστήθηκε» ο Επαγγελματικός Σύλλογος Εστιάσεως και ποτών Πορτοχελίου

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια αναστολής  των δράσεων του, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Εστιάσεως και ποτών Πορτοχελίου,  θα επιχειρήσει να ξαναβρεί την χαμένη του υπόσταση. Γι αυτό τον λόγο, με πρωτοβουλία μιας ομάδας επαγγελματιών της περιοχής ,τα μέλη του ανενεργού μέχρι πρότινος  σωματείου, προσέφυγαν στις κάλπες το βράδυ της περασμένης Πέμπτης , ώστε να αναδείξουν διοίκηση.
Η εκλεγείσα διοίκηση, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

- Ιωάννης Δρούζας (Πρόεδρος), 
- Χρύσα Κυπραίου  (Αντιπρόεδρος)

- Νίκος  Παπαδίας  (Γραμματέας),

Γυρίζουν πίσω στα θρανία αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, λειτουργεί στο Κρανίδι εδώ και επτά χρόνια. Eχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν,  άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, που διαθέτουν απολυτήριο Δημοτικού, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την βαθμίδα της υποχρεωτική εκπαίδευσης, Έτσι λοιπόν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, έχουν ουσιαστικά, μια δεύτερη ευκαιρία, μέσα από δυο κύκλους σπουδών (Α κύκλος: η πρώτη χρονιά και Β΄ κύκλος: η δεύτερη χρονιά) να παρακολουθήσουν σε ταχύρυθμα μαθήματα, ένα μεγάλο μέρος της μαθησιακής του ύλης, και να αποκτήσουν εκ των υστέρων, το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Η πρώτη περίοδος μάθησης, άρχισε ήδη τον Ιανουάριο, και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο τοπικό Γυμνάσιο, κατά τις απογευματινές ώρες (από 5:00 μμ έως 9:00 μμ). Το Σ.Δ.Ε. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) στο Κρανίδι, λειτουργεί ως παράρτημα του Σ.Δ.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟ, και στελεχώνεται από καθηγητές πολλαπλών ειδικοτήτων.
Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας  κ. Αναστάσιο Λάμπρου ο οποίος με την ιδιότητα του καθηγητή -εκπαιδευτή του Σ.Δ.Ε.,  μας δήλωσε τα εξής:

«Πρόσω ολοταχώς» για Μαρίνα στο Πόρτο Χέλι

Καθυστέρησε εδώ πολλές δεκαετίες, με ανυπολόγιστο κόστος για το Πόρτο Χέλι,  αλλά επιτέλους εγκρίθηκε. Ο λόγος γίνεται, για την Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ανοίγει πλέον τον  δρόμο, για την κατασκευή της πολυπόθητης Μαρίνας.  Πράγματι, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, το «πράσινο φώς» για την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου, δυναμικότητας 149 σκαφών αναψυχής ,και χερσαίων χώρων, που θα διαμορφωθούν, μέσω της προώθησης του παραλιακού μετώπου κατά 35μ. επί των βορειοδυτικών ακτών  του  όρμου Πορτοχελίου.
Το συνολικό μήκος της συγκεκριμένης κατασκευής σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, θα αγγίζει τα 280μ,και θα καλύπτει θαλάσσια επιφάνεια συνολικού εμβαδόν 49.830τμ,  ενώ το χέρσο τμήμα του θα ανέρχεται στα 8.530τμ.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερμιονίδας κ. Άρης Δημαράκης  δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» για την αναγκαιότητα  αυτού του αναπτυξιακού έργου που πρόκειται να υλοποιηθεί στο Πόρτο Χέλι:

Ερμιόνη: Συναινετική κίνηση για την σωτηρία της Βιβλιοθήκης

Η ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης  είναι πλέον γεγονός, ενώ διαφαίνεται, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποκτήσει και νομική υπόσταση. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος , ουσιαστικά για την δημιουργία μιας «ασπίδας» προστασίας , αλλά και των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των λειτουργιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης, αποδέχτηκαν συνολικά 27 άτομα από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων αρκετά « ηχηρά ονόματα» και δημόσια πρόσωπα, όπως ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σταύρος Κούστας, Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παππάς, και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΠΟΕΡ, κ. Θάνος Δημαράκης.

Βασικό μέλημα της προαναφερόμενης πολυμελούς ιδρυτικής ομάδας, αφού τύχει της τυπικής έγκρισης, για την ίδρυση της, από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου και συγκροτηθεί σε σώμα, θα είναι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»  και η δημιουργία νέων τμημάτων.

Και ο Ανάργυρος Λεμπέσης στην πίτα της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας

Μέσα σε ένα ζεστό και εορταστικό κλίμα η Δημοτική  Συνεργασία Ερμιονίδας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την περασμένη Τρίτη, στην καφετέρια ΑΙΓΛΗ της Ερμιόνης.


Ο τέως Δήμαρχος Κρανιδίου και Αρχηγός της Δημοτικής  Συνεργασίας  Ερμιονίδας κ. Δημήτρης  Σφυρής  κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επεσήμανε ενώπιον όσων είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει την ΑΙΓΛΗ, τα σοβαρά πολιτικά ολισθήματα στα οποία έχει υποπέσει η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της μέχρι και σήμερα.
Αίσθηση προκάλεσε, η παρουσία του κ. Ανάργυρου Λεμπέση,  Δημάρχου του τέως Δήμου Ερμιόνης, ο  οποίος 

Στο Κρανίδι, η κοπή της πίτας των Τριτέκνων Αργολίδας

Φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση.
Δεύτερος από αριστερά, ο Πρόεδρος των
τριτέκνων Αργολίδας κ. Γιάννης Σοροβίγκας.
Οι  τρίτεκνες οικογένειες της Ερμιονίδας  διαφαίνεται πως έχουν την τιμητική τους, έπειτα από την απόφαση του αντίστοιχου Συλλόγου  της Αργολίδας, να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της πίτας , την προσεχή Δευτέρα (17:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου στο Κρανίδι.

Σκοπός του θεσμικού φορέα των τριτέκνων Αργολίδας, είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, και η εγγραφή νέων, καθώς επίσης και  η ενημέρωση, στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις περισσότερες τρίτεκνες οικογένειες, της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι  έχοντες τρία τέκνα,  για να κριθούν δικαιούχοι στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που θα υλοποιηθεί στο τέλος του 2013, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του ομώνυμου Συλλόγου, είναι τα ακόλουθα:


7+1 σχόλια… για την Ερμιονίδα (1)

* Οι ντόπιοι στο Πόρτο χέλι υποστηρίζουν, πως έχουν το δικό τους «τρίγωνο των Βερμούδων»… που ορίζεται νοητά  ως ακολούθως: Άγιος Παντελεήμονας -Νikki Μπητς  - κτίριο «Μίληση…»

 * Μίνι -Αεροδρόμια και διάφορα άλλα  μεγαλεπήβολα σχέδια, για την ΔΕΠΟΣ στο Πόρτο Χέλι έχουν παρά ταύτα κάποιοι, στην άκρη του μυαλού τους… Τον Γαλούνη όμως δεν τον έχουν λογαριάσει και ας είναι ο  “ξενοδόχος”…

*  «Φωνάζουν» στο Πόρτο Χέλι, γιατί αν και το ίδιο αποτελεί την οικονομική ραχοκοκαλιά της Ερμιονίδας όπως λένε, δεν έχει εκλέξει  ούτε έναν Xελιώτη, κεντρικό Δημοτικό Σύμβουλο… (Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα)…

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο Γιάννης Πιτσάκης μετά από μήνυση του Δημάρχου Ναυπλιέων

Ο συλληφθείς Γιάννης Πιτσάκης
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από άνδρες της Ασφάλειας Άργους ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτσάκης, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εναντίον αυτού και της εκδότριας της εφημερίδας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ που φιλοξένησε «το συκοφαντικό και υβριστικό για την πολιτική και ηθική του υπόσταση», δημοσίευμα.

Τον Γιάννη Πιτσάκη, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, αναζητούσε από χθες η Ασφάλεια Άργους, μετά από εισαγγελική παραγγελία, πλην όμως δεν τον εντόπισαν στα συνηθισμένα στέκια του, ούτε και στο γραφείο του (η εφημερίδα χθες δεν εκδόθηκε).

Το δημοσίευμα που έφερε την υπογραφή του, δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου αλλά, ως γνωστόν, τα δια του Τύπου αδικήματα θεωρούνται ως διαρκεί και γι’ αυτό και συνεχίσθηκε η αναζήτηση, μέχρι και τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ο Λάμπρος Μπούκλης δεν μας εκφράζει πλέον

Με απόφαση που έλαβε στις 17 Ιανουαρίου και δημοσιοποίησε σήμερα, η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου (ΟΠΠ) ανακάλεσε την πολιτική υποστήριξή της προς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη, τον οποίο είχε υποστηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη της Περιφερειακής Κίνησης «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου, την οποία υπογράφει ο Συντονιστής Πελοποννήσου των Οικολόγων Πράσινων, Πάνος Σουκαράς, έχει ως εξής:

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Προεκλογική κυβερνητική απάτη, με θύματα 5 Δήμους της Πελοποννήσου

Αν η αστυνομία είχε αρμοδιότητα, θα έπρεπε να συλλάβει και να παραπέμψει στην δικαιοσύνη 2 κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες των κυβερνήσεων συνεργασίας, με την κατηγορία της εξαπάτησης των Δημάρχων 5 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι δύο αυτοί, κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες, με παραινέσεις και υποσχέσεις, λίγο πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, έπεισαν τους Δημάρχους, Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων,  Γόρτυνος, Αρφαρών και Ξυλοκάστρου, να δαπανήσουν χρήματα των δήμων τους, προκειμένου να επιτύχουν την ένταξη έργων αποχέτευσης σε ένα πρόγραμμα   επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος, που όμως ήταν ήδη υπερκαλυμμένο, εις ότι αφορά τους πόρους χρηματοδότησής του.
Εν συνεχεία, και παρά τις επανειλημμένες και πιεστικές ενοχλήσεις των 5 Δημάρχων, με παρελκυστική τακτική, «ροκάνιζαν τον χρόνο», μέχρι το τέλος του 2012, οπότε και αποκαλύφθηκε η πολιτική και οικονομική εξαπάτηση των Δήμων. Πολιτική, διότι όπως είναι φανερό, απέβλεπαν σε εκλογικό όφελος και οικονομική διότι ώθησαν τους 5 Δημάρχους να διαθέσουν χρήματα των δήμων τους για αναγκαίες υπηρεσίες τεχνικών συμβουλων, λόγω του εμφανισθέντος κατεπείγοντος «της ευκαιρίας ένταξης».
Τα έργα, χάρις στην πληρότητα των φακέλων τους έλαβαν την αρχική προέγκριση αλλά… τελικώς δεν εντάχθηκαν «λόγω υπερδέσμευσης πόρων» και διότι δεν είχαν προτεραιότητα. (Η Λέρνα και το Δρέπανο, θεωρούνται με βάση τα ισχύοντα στην Ε.Ε., ως οικισμοί 3ης κατηγορίας άρα ήσαν εκτός προτεραιότητας  και οι αρμόδιοι που χειρίζονται το πρόγραμμα είχαν προεγκρίνει ανάλογα έργα τριπλάσιας αξίας από τα δεσμευμένα και διατιθέμενα χρήματα).
Τα στοιχεία αυτά ήσαν γνωστά στους υπό κατηγορία πολιτικούς, πλην όμως, προεκλογικά μεν έλεγαν στους Δημάρχους «στείλτε Τεχνικό Δελτίο», μετεκλογικά τους ώθησαν σε πραγματοποίηση σημαντικών δαπανών και εν συνεχεία «άκρα του τάφου σιωπή», μέχρι την 21η Δεκεμβρίου οπότε και ανακοίνωσαν την απένταξη των έργων για τους λόγους που ήδη αναφέραμε..
Αξίζει να σημειώσουμε ότι  οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους –Μυκηνών, είχαν ολοκληρωμένους φακέλους και παρακολουθούσαν το θέμα από κοντά, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον είχαν δείξει και οι βουλευτές της Αργολίδας. (Υπάρχει η σχετική αλληλογραφία και τα έγγραφα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας).
Λόγω ακριβώς της κυβερνητικής  κοροϊδίας που υπήρξε, υποχρεώθηκε να παρέμβει και η Κεντρική  Ένωση Δήμων  (ΚΕΔ) που, «βάζει τα πράγματα στη θέση τους», αποδίδοντας ευθύνες και προτείνοντας λύσεις για την τελική πραγματοποίηση των εγκεκριμένων έργων που οι μικρές κοινωνίες τα έχουν μεγάλη ανάγκη.
ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ




Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η διαμάχη για το κτίριο «Μίληση» εξελίσσεται σε σύγκρουση

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το κτίριο «Μίληση», μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και  της Μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας. Το  πανέμορφο και προνομιακό απ’  όλες τις απόψεις νεοκλασικό  Δημοτικό κτίριο, εξακολουθεί να αποτελεί το «μήλο της Έριδος» για επιχειρηματίες. Αναδεικνύεται όμως και ένα ακόμη ζήτημα. Αυτό της δημιουργίας και λειτουργίας του ψηφιακού μουσείου, το οποίο επιχειρείται (σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σφυρή) να απομακρυνθεί από το Πορτοχέλι, με ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής. 
Θυμίζουμε ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε προσφάτως στην απόφαση της Δημοπράτησής του κτηρίου για χρήση επιχείρησης τουριστικού ενδιαφέροντος, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων κυρίως στην τοπική κοινωνία του Πορτοχελίου για λόγους, τους οποίους έχουμε καταγράψει σε παλαιότερα δημοσιεύματα, με εκτενή αναφορά.  Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  κ. Δημήτρης Καμιζής, τον οποίο αναζητήσαμε, απουσίαζε στην Αθήνα και μας παρέπεμψε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Τάσο Λάμπρου που, «ως ο κατεξοχήν αρμόδιος για το θέμα του κτιρίου «Μίληση» θα μας ενημέρωνε πλήρως».
Ο κ. Λάμπρου, απαντώντας σε ερωτήσεις μας,  μας δήλωσε τα εξής: