Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία των αυτοδιοικητικών στην Ερμιονίδα. Οι κορυφαίοι αποχωρούν ή αμφιταλαντεύονται

Κορυφαίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων του Δημήτρη Καμιζή και του Δημήτρη Σφυρή, δηλώνουν ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα ή ότι «το σκέπτονται πολύ…». Όλοι όμως συμφωνούν ότι, «ο κόσμος δεν θα ανεχθεί άλλη κοροϊδία ή αθέτηση υποσχέσεων».
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» επιχείρησε να  αποτυπώσει ενδεικτικά,  μέσω των αποκαλυπτικών τοποθετήσεων αιρετών του Δήμου Ερμιονίδας, το «ψυχολογικό κλίμα» που επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση….
Διαβάστε τι μας είπαν,  για τις προθέσεις τους σχετικά με τις προσεχείς εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοτήτας Ερμιόνης, κ. Γιάνης Κρητσωτάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοτήτας Διδύμων κ. Πάνος Σερέτης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Νίκος Παππάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας, κ. Πάνος Αποστόλου….


Νίκος Παππάς: Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Νομικού Προσώπου
«Δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα εκ νέου για ως δημοτικός σύμβουλος… Θα επιδιώξω την παρουσία μου, στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, για τον απλούστατο λόγο, ότι θα μπορέσω να προσφέρω περισσότερα στην Ερμιονίδα. Η επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων του Δήμου μας, ανάγεται στην Περιφέρεια. Ο κόσμος βαθύτατα επηρεασμένος, από τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι απογοητευμένος. Παρά όμως τον έντονο προβληματισμό των πολιτών, το να εκτιμάς κάποιον, μέχρι να τον στηρίξεις με την ψήφο σου, για να τον αναδείξεις στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου, σε μια μικρή κοινωνία, έχει απόσταση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην Ερμιονίδα, σε αυτό το σημείο… Είναι όμως θετικό, το γεγονός της ανόδου του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου, σε μια μεγάλη κατηγορία, κυρίως νέων ανθρώπων… Υπάρχει πλέον μια κριτική και ένας ορθός σκεπτικισμός, έναντι στα παραδοσιακά «πολιτικά διπλαρώματα»… Δεν τρέχουν πια όλοι, όπως παλιά, λαμβάνοντας τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις...Από τη άλλη όμως, δεν έχουμε φτάσει και στο σημείο, να είμαστε σε θέση να επιδοκιμάζουμε, εν προκειμένω με την ψήφο μας, όποιον τολμήσει να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας… Είναι δεδομένο πως όλοι οι υποψήφιοι, θα έρθουν όταν αναλάβουν (όποιοι αναλάβουν) σε αντίθεση, με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις… Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, όταν θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τον «καρκίνο» της γραφειοκρατίας και τις τεράστιες ελλείψεις, που έχει ο Δήμος μας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Είναι γνωστό ότι κανείς δεν επέλεξε να έρθει να εργαστεί στην απομακρυσμένη Ερμιονίδα, από τους θεωρητικά διαθέσιμους υπαλλήλους,  μετά την κατάργηση των Νομαρχιών… Εμείς τα ζούμε από μέσα… Υπάρχει μια απογοήτευση …Ιδιαίτερα οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, γνωρίζω ότι είναι αγανακτισμένοι. Η κοινωνία δεν έχει άλλες ανοχές και εφεξής, οι δημότες θα αντιδρούν έντονα, σε όποιον αυτοδιοικητικό, έχουν αμεσότητα…
Για να βγει η περιοχή μας από το τέλμα, την επόμενη πενταετία, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να έχουν ενεργή συμμετοχή στα «κοινά», αν όχι όλοι οι συμπολίτες μας, τουλάχιστον ένας μεγάλος αριθμός… Αυτό το  πρωτοφανές «πολιτικό φαινόμενο» για τα ελληνικά δεδομένα, εμείς το βλέπουμε αυτές τις ημέρες, σε αυτή την Ριζοσπαστική Κίνηση-Συμμετοχή, όπως την έχουμε εύστοχα ονομάσει, γιατί γίνεται μια ουσιαστική διεργασία, που εμπεριέχει κινήσεις συμπολιτών, συναντήσεις, προβληματισμούς και σκέψεις, ακόμη και μέσα και από τα μπλόγκς. Πολλοί συντοπίτες μας, έχουν εκφράσει την αγωνία τους, για τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας και επιθυμούν μέσα από κοινή συλλογική δυναμική, να εμπλακούν στα αυτοδιοικητικά δρώμενα… Εκτιμώ πως η μόνη αισιόδοξη προοπτική, είναι η συμμετοχή περισσότερων νέων και ικανών ανθρώπων, στα κοινά… Ο  «Καλλικράτης» σε αυτό το σημείο βοηθάει… Πλέον δεν θα ανακατευτούν άνθρωποι, που υπολόγιζαν στον παχυλό ή στον δεύτερο μισθό…. Τώρα όσοι θα ασχοληθούν, θα προσφέρουν στον τόπο με ουσιαστικές πολιτικές δράσεις και με ανιδιοτέλεια…»


Γιάννης Κρητσωτάκης: Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Ερμιόνης
«Προς το παρόν αμφιταλαντεύομαι… Πάντως αν θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, αυτή θα είναι υπό προϋποθέσεις… Θα εκτιμήσω πρόσωπα και καταστάσεις… Η Ερμιόνη αντιμετωπίζει προβλήματα στην καθημερινότητα της, όπως όλες οι πόλεις της περιοχής, στους δρόμους, στον ηλεκτροφωτισμό και βεβαίως, με τα σκουπίδια… Αισθάνομαι πως στην πόλη μας, δεν έχουν γίνει ούτε μικρά έργα, ούτε μεγάλα, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κοιτάξτε να δείτε… Η ανοχή των πολιτών της Ερμιονίδας, έχει τελειώσει… Σήμερα, αντιλαμβάνονται όλοι το μέγεθος, της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν ...Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε θα μπορεί κάποιος, να επικαλεστεί άγνοια… Πιστεύω ακράδαντα, πως όποιοι εκλεγούν και διαβούν, το κατώφλι του Δημαρχείου, την επόμενη πενταετία, θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα, να  κάνουν τα λόγια και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, πράξη...Διότι ό κόσμος  αυτή τη φορά, δεν θα τους «χαριστεί»…»

Πάνος Σερέτης: Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Διδύμων
«Δεν πρόκειται να ξαναανακατευτώ… Θα ασχοληθώ μόνο με τα  πολιτιστικά, το Λαογραφικό Μουσείο που φτιάξαμε εδώ στα Δίδυμα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Δεν μας βοήθησε το σύστημα… Το πρώτο λόγο έχουν το Κρανίδι. η Ερμιόνη και το Πόρτο χέλι… Τα χωριουδάκια γύρω- γύρω  σβήνουνε …Να σας  αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα… Το δημοτικό σχολείο μας, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει… Πενήντα παιδάκια, έχουν απομείνει… Θα μπορούσαν να φέρνουν εδώ, τους μαθητές από το «Λουκαϊτι», και εκείνα τα άτυχα παιδάκια από το «Ράδο», που είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν στο Λυγουριό… Δεν γίνεται να μας λέει ο Δήμος, πως η μεταφορά των παιδιών είναι θέμα της Περιφέρειας! Όχι! Να το κάνουμε, δικό μας θέμα… Μας έχουν βάλει εμάς τους Προέδρους των Κοινοτήτων, μπροστά σαν ασπίδα, για να ακούμε τα «μπινελίκια» του κόσμου… Τουλάχιστον ας προσέξουν τα απλά… Εμείς στα Δίδυμα, έχουμε πόρους …Ανεμογεννήτριες, ιχθυοτροφεία, νταμάρια …Φτάνουμε τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, μόνο από αυτά… Ας γυρίσουμε στα παλιά να αυτοδιοικούμαστε ως Βόρεια Ερμιονίδα… Χίλιες φορές! Μαζί,  Δίδυμο –Λουκαϊτι -Ράδο… Αλλιώς σε λίγα χρόνια θα σβήσουμε! Μας έχουν κυριολεκτικά διαλύσει και βεβαία η ευθύνη, βαραίνει κυρίως, τις εκάστοτε κυβερνήσεις»…

Πάνος Αποστόλου: Δημοτικός Σύμβουλος, μείζονος μειοψηφίας
«Το σκέφτομαι σοβαρά...αν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα… Έχουμε κάνει αγώνες, με τους συγχωριανούς μου και δεν σκοπεύω να τους πουλήσω… Έχω δεχτεί προτάσεις αυτό το χρονικό διάστημα και από άλλες παρατάξεις, όμως εγώ δεν είμαι «κωλοτούμπας». Θα στηρίξω τον συνδυασμό του Δημήτρη Σφυρή, αν όμως και την επόμενη πενταετία, κατά την οποία υποθέσουμε ότι εκλεγεί δήμαρχος, δεν δοθεί ουσιαστική λύση και εννοώ την αποκατάσταση της χωματερής, θα βρουν εμένα και όλο το χωριό, απέναντί τους… Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει, πως τα «Δίδυμα» δεν χωρατεύουν… Ανεβάζουν και κατεβάζουν Δήμαρχο … Και η κοροϊδία και η ασυνέπεια προς τους κατοίκους τους, έχουν τα όρια τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: