Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ποιοί θα καθίσουν φέτος στους πάγκους των 16 ομάδων της Α1 κατηγορίας

Λένε πως οι προπονητές αλλάζουν όπως τα πουκάμισα. Και αυτό είναι ευνόητο, αφού αν κάτι πάει στραβά σε μια ομάδα, τότε για να αλλάξουν τα πράγματα δεν καταφεύγουν σε αλλαγή που είναι δύσκολο να γίνει. Για παράδειγμα, δεν αλλάζει η διοίκηση (για τις τυχόν λάθος επιλογές της), δεν αλλάζουν οι παίκτες και το πιο εύκολο να αλλάξει είναι ο προπονητής. Αλλά για την ώρα και λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, στις δέκα έξι ομάδες της Α1 κατηγορίας, να δούμε ποιοι προπονητές θα καθίσουν στους πάγκους των.
Φυσικά και με την προϋπόθεση να μην πληρώσει κανείς την …νύφη και γίνει πολύ γρήγορα παρελθόν και όπως στο ποδόσφαιρο λέμε, να κάνει την πρώτη παρέλαση.

1.Τροιζηνιακός:
Αλλαγή θα έχουμε από φέτος στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Αργολίδας, τον Τροιζηνιακό. Ως γνωστόν πέρσι η ομάδα του Γαλατά πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή έχοντας στον πάγο της τον Νίνο Φάσια και στα μπαράζ για την άνοδο στη  Γ’ εθνική την καθοδήγησε ο Λουκάς Κούρος. Τώρα προπονητής στον Τροιζηνιακό, ανέλαβε ο περσινός παίκτης της Γιάννης Καλυβόπουλος, (που έχει περάσει ως ποδοσφαιριστής και από τον Παναργειακό), κάνοντας ο ντόπιος προπονητής τα πρώτα του προπονητικά βήματα.

2.Κορωνίδα Κοιλάδας:
Στην ομάδα της Κορωνίδας Κοιλάδας που πέρσι στον πάγκο της ήταν τεχνικός η παλιά δόξα του Αργολικού ποδοσφαίρου,

ο Γιώργος Χορμής και την οδήγησε (για πρώτη φορά στην ιστορίας της στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μια …ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου) έγινε αλλαγή στην θέση του προπονητή. Από την Αθήνα ο νέος τεχνικός της Κορωνίδας Κοιλάδας που ονομάζεται Ανδρέας Ματζούνης. Έχει δουλέψει σε ομάδες μα παίκτες μικρής ηλικίας (κάτω των είκοσι ετών) σε Καλλιθέα, Ηρακλή.

3.Ερμής Κιβερίου:
Παραμένει στον πάγκο της Κιβεριώτικης ομάδας ο πολύ –τιτλούχος προπονητής της Αργολίδας ο Λουκάς Κούρος, καθηγητής φυσικής αγωγής. Ανάλαβε πέρσι αλλά μετά από δυο αγώνες του πρωταθλήματος (με δυο ήττες ήταν η ομάδα του Κιβερίου) και λίγο έλειψε να πάρει και εδώ το πρωτάθλημα. Φέτος ο πρώην άσος του Παναργειακού (στην θέση του τερματοφύλακα) αφού ξεκινάει από την αρχή της χρονιάς με τις δικές του επιλογές σε ότι αφορά την απόκτηση παικτών, αναμένεται ότι σίγουρα θα φτάσει σε έναν ακόμα τίτλο στη πλούσια πολύ τιτλούχο καριέρα του.

4.Ποσειδώνας Διδύμων:
Αλλαγή προπονητή έχουμε στην ομάδα του Ποσειδώνα Διδύμων και την θέση του Γιάννη Πάλη θα πάρει ο ντόπιος ποδοσφαιριστής και μεγάλη δόξα του Διδυμιώτικου ποδοσφαίρου, ο Βαγγέλης Μπροδήμας. Έχει προσφέρει πάρα πολλά ως παίκτης, τόσο στον Ποσειδώνα, όσο και στην γειτονική ομάδα του Ερμή Ερμιόνης και του Κρανιδίου (στο περιφερειακό πρωτάθλημα) αλλά ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, του τον έφερε πολύ πίσω. Όμως αφού τον ξεπέρασε συνέχισε να παίζει μπάλα στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, στα Δίδυμα και τώρα αποφάσισε να κάνει εκεί τα πρώτα του προπονητικά βήματα.

5.ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου:
Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, ο καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Ηλίας Βουβούσιας. Αφού κρίθηκε ότι προσέφερε έργο στην περσινή του θητεία, αλλά περισσότερο ανέδειξε ντόπια ταλέντα για την ενίσχυση της Κουτσοποδιώτικης ομάδας, η διοίκηση τον έκρινε ως μόνο κατάλληλο να συνεχίσει, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη και απόλυτη στήριξη.

6.Αργοναύτης:
Εδώ είχαμε αλλαγή στην θέση του προπονητή. Πάρά το γεγονός ότι πέρσι πέτυχε το ντόπιο προπονητικό δίδυμο (Χρήστος Πούλος και Βασίλης Ταμπούκος) που ήταν και οι δυο παλιές δόξες του Κιώτικου ποδοσφαίρου σε εποχές που μεσουρανούσε, (στην Δ’ εθνική) εν τούτοις η διοίκηση έκρινε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στον πάγκο του Αργοναύτη. Στην θέση τους ήρθε ο Τομ Κίκιλης, που για ένα χρόνο είχε περάσει παίκτης της Κιώτικης ομάδας. Κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της προπονητικής.

7.Αστέρας Δρεπάνου:
Στην ομάδα του Αστέρα Δρεπάνου, παραμένει προπονητής ο ντόπιος Νούλης Καχριμάνης, που άλλωστε πάει να στεριώσει σε αυτή την θέση. Και εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει κάτι το καλύτερο από την παλιά δόξα της Δρεπανιώτικης ομάδας, που να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πρόσωπα και πράγματα γύρω από την ομάδα του τόπου καταγωγής του. Καλύτερα παπούτσια από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένα.

8.Αριστείωνας Λυγουριού:
Ένας από τους καλύτερους νέους προπονητές (που παρά το γεγονός ότι πέρσι έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα και βγήκε από τις κορυφαίες μορφές του πάγκου των ομάδων της Α1 κατηγορίας) ο ντόπιος Βασίλης Οψιμούλης, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του. Αφού πέτυχε απόλυτα πέρσι, γιατί να μην κάνει το ίδιο και φέτος;

9.Ένωση Λέρνας:
Εδώ είχαμε αλλαγή στον πάγκο της Ένωσης Λέρνας, κάτι που δεν φάνταζε με τίποτα ότι κάποτε θα γίνει. Και αυτό γιατί στην θέση του Σταύρου Αλεξίου (που επί σειρά ετών ήταν τα πάντα για την ομάδα του και ως Ηρακλής Μύλων παλαιότερα και ως Ένωση Λέρνας, όπως μετενομάστηκε νεότερα μετά την συγχώνευση με την Θύελλα Σκαφιδακίου), ήρθε η παλιά δόξα του Παναργειακού, ο Δημήτρης Μπατάκος. Φυσικά έχει περγαμηνές αφού κάθισε και στον πάγκο των «Λύκων» σε εθνική κατηγορία. Χαμηλών τόνων ο Δημήτρης Μπατάκος και πάρα πολύ δουλευταράς στον πόστο του.

10.Ασκληπιός:
Αλλαγή είχαμε στον πάγκο της ομάδας από την παλαιά Επίδαυρο. Την θέση του πετυχημένου περσινού προπονητή του, Γιώργου Κολλιατσόπουλου, την πήρε ο Δημήτρης Κρεμμύδας. Παλιά δόξα της ομάδας, που έχει προσφέρει τα πάντα από την θέση του ποδοσφαιριστή, όχι μόνο ως επιθετικός (έχοντας στο …αίμα του το γκολ) αλλά και σε όποια θέση κλήθηκε να προσφέρει και σε όποια ομάδα αγωνίστηκε. Φέτος αποφάσισε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας του τόπου καταγωγής του και από τον πάγκο της.

11.Μέθανα:
Στα Μέθανα που πέρσι είχαμε δυο αλλαγές στον πάγκο της (μάλιστα στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο) έχουμε αλλαγή και φέτος στην θέση του προπονητή. Πέρσι ως γνωστόν ξεκίνησε ο Νίκος Φάσιας (και στην πορεία πήγε στον πάγκο του πρωταθλητή Τροιζηνιακού) για να αναλάβει προπονητής και παίκτης ο Γιώργος Πάνου. Φέτος ήρθε …ξένος προπονητής (μετά την ομάδα της Κοιλάδας, ο δεύτερος …ξένος τεχνικός, δηλαδή εκτός Αργολίδας). Πρόκειται για τον Δημήτρη Τζωρτζίδη, που κατάγεται από τον Πειραιά, έχει εργασθεί σε ομάδες, όπως στους Νέους της Ευγενείας και σε ομάδες της Β’ Εθνικής στην Κύπρο, Επίσης έχει πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα σε ομάδα της Α’ εθνικής Ελλάδας, όπου βρισκόταν κάποτε ο Εθνικός του Πειραιά.

12.Κεραυνός Ιρίων:
Αφού τελικά ένεκα των αναδιαρθρώσεων η ομάδα του Κεραυνού των Ιρίων παραμένει στην Α1 κατηγορία. αποφάσισε την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Έτσι την θέση του Χρήστου Βουρνάζου (του Δρεπανιώτη κόουτς) ανέλαβε ο μέχρι προ τινος παίκτης της Ιριώτικης ομάδας και έχοντας προσφέρει πάρα πολλά ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, ο Αποστόλης Κατσίγιαννης. Φυσικά κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του και φυσικά θα πρέπει να κριθεί με κάθε επιείκεια.

13.Ποσειδώνας Πόρου:
Φέτος ως πρωταθλητές στην Α2 κατηγορία οι νησιώτες κέρδισαν την άνοδό τους στην Α1 κατηγορία. Έτσι ο επί σειρά ετών τεχνικός τους και παλιά δόξα του Ποριώτικου ποδοσφαίρου, ο Σπύρος Κρητικός επόμενο ήταν να μην αλλάξει με τίποτα. Έχει προσφέρει τα πάντα στην ομάδα της καταγωγής του και συνεχίζει απτόητος το πλούσιο έργο του.

14.Μπουμπουλίνα Σπετσών:
Στην ιστορική ομάδα του νησιού των Σπετσών (που η απουσία της έγινε αισθητή τα τελευταία χρόνια από την Α’ κατηγορία) αλλά επανήλθε ως δευτερο πρωταθλήτρια της Α2 κατηγορίας), φυσικό ήταν να συνεχίσει στον πάγκο της, ο περσινός προπονητής, ο Σπύρος Μιχαλάκης. Και στο νησί αποφάσισαν να τηρήσουν το ρητό, που λέει ότι συνταγή που έχει πετύχει δεν την αλλάζεις.

15.Ατρόμητος Παναρητίου:
Από την στιγμή που οι Παναρητιώτες έμαθαν ότι λόγω των αναδιαρθρώσεων πάνε και αυτοί στην Α1 κατηγορία (αφού είχαν πάρει την τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας πέρσι στην Α2 κατηγορία) κοίταξαν να πάρουν προπονητή με περγαμηνές. Έτσι προτίμησαν τον καταξιωμένο Γιώργο Κολλιατσόπουλο, που έχει βγει πρωταθλητής στην γειτονική μας Αρκαδίας, έχει εργαστεί προσφέροντας έργο σε ομάδες του νομού (πέρσι ήταν στον Ασκληπιό) και παλιά δόξα του Αργολικού ποδοσφαίρου, τόσο στην ομάδα του τόπου καταγωγής του. στον Παμμιδεατικό, όσο και αργότερα στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα και στις δυο μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Αργολίδας, σε Πανναυπλιακό και Παναργειακό.

16.Παμμιδεατικός:
Την τελευταία στιγμή, πήρε την μεγάλη απόφαση η ομάδα της Αγίας Τριάδας να λάβει συμμετοχή στην Α1 κατηγορία, αφού υπήρχε μια θέση άδεια. Έτσι τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών έτρεχε και δεν έφτανε να βρει παίκτες και να ενισχυθεί ανάλογα. Αλλά σίγουρα στην θέση του προπονητή δεν υπήρξε κανένα ανάλογο …τρέξιμο, αφού παραμένει ο ντόπιος και πάρα πολλά έχων προσφέρει στο Μπερμπακιώτικο ποδόσφαιρο, ο Δημήτρης Μαστοράκος (Μαυρίκης).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: