Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Επικήρυξαν για 1000 ευρώ τους φονιάδες των αδέσποτων

Η μαζική δηλητηρίαση δεκάδων αδέσποτων ζώων στην Ερμιονίδα είχε σαν αποτέλεσμα την κινητοποίηση των ζωόφιλων και την συσπείρωση Ζωοφιλικών Οργανώσεων, Κυνηγητικών Ενώσεων και Δημοτικής Αρχής.

Η κλιμάκωση αυτής της αποτρόπαιης οργανωμένης εγκληματικής δράσης,  προκάλεσε την έντονη αντίδραση της φιλοζωικής οργάνωσης ΓΑΦ, η οποία  δια στόματος της Προέδρου της, κ. Μαρίας-Αθηνάς  Φίξ δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»:
«κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι, που υποθέτω ότι εξωτερικά μοιάζουν με …ανθρώπους,  αλλά είναι μάλλον υπάνθρωποι, θανατώνουν  αυτά τα υπέροχα πλάσματα του θεού..
Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν,  ότι η πράξη τους πλέον είναι αξιόποινη, βάση νόμου και ότι τους έχουμε ήδη επικηρύξει,  εμείς και η fase,  προσφέροντας αμοιβή χιλίων ευρώ!»!


 ΓΑΦ: «Επικήρυξη και  αμοιβή χιλίων ευρώ, 
για την σύλληψη των φονιάδων»!

 Μαρία-Αθηνά Φίξ: «Είναι εξοργιστικό να μεριμνούμε ως φιλοζωική,  για αυτά τα υπέροχα πλάσματα του θεού και κάποιοι υπάνθρωποι,  να τα θανατώνουν «ελαφρά τη καρδία».
Λευτέρης Σαμιώτης: «Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρανιδίου,  καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και τάσσεται στο πλευρό των φιλοζωικών οργανώσεων, της Ερμιονίδας».

Γιάννης Τσαμαδός: «Καταδικάζουμε ως Δήμος, αυτές τις εγκληματικές πράξεις! Δεν φταίνε σε τίποτα, τα ζωάκια! Θα παραχωρήσουμε στις φιλοζωικές, χώρο φιλοξενίας».

Την οργή και την αγανάκτηση, των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων της Ερμιονίδας, έχει προκαλέσει  η δράση, του  (των) κατά συρροή όπως διαφαίνεται,  μανιακού δολοφόνου,  σκυλιών και γατιών στην Περιοχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεκάδες ανυποψίαστα και ανυπεράσπιστα ζωάκια,  έχουν βρει φρικτό θάνατο από  φόλες,  στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα,  της Ερμιονίδας. 
Η κλιμάκωση αυτής της αποτρόπαιης οργανωμένης εγκληματικής  δράσης,  προκάλεσε την έντονη αντίδραση της φιλοζωικής οργάνωσης ΓΑΦ, η οποία  δια στόματος της Προέδρου της, κ. Μαρίας-Αθηνάς  Φίξ δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Είναι άκρως εξοργιστικό, να δραστηριοποιούμαστε ως φιλοζωική οργάνωση  και να μεριμνούμε εθελοντικά,  για την ευημερία των ζώων,  αδέσποτων και μη και ταυτόχρονα κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι,  που υποθέτω ότι  εξωτερικά μοιάζουν με …ανθρώπους,  αλλά είναι μάλλον υπάνθρωποι, να θανατώνουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα του θεού… Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν,  ότι η πράξη τους πλέον είναι αξιόποινη, βάση νόμου και ότι τους έχουμε ήδη επικηρύξει, εμείς και η fase,  προσφέροντας αμοιβή χιλίων ευρώ! Δεν πάει άλλο! Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους άτυχους φιλόζωους, οι οποίοι έχασαν τα ζωάκια τους από φόλες, να αναφέρουν το τραγικό συμβάν στην αστυνομία, για ευνόητους λόγους»!
Στο πλευρό της ΓΑΦ και της fase, συμπαραστέκεται εμπράκτως και ο σύλλογος των Κυνηγών Κρανιδίου, σε μια κοινή προσπάθεια, ώστε να  βρεθούν οι υπαίτιοι, όλων αυτών των εγκληματικών πράξεων,  σε βάρος των αθώων ζώων,  στην Ερμιονίδα.
Ο πρόεδρος τους, κ. Ελευθέριος Σαμιώτης μας είπε: «Έπειτα από πληροφορίες πού είχαμε, τους τελευταίους μήνες και αυτοψίες που κάναμε,  διαπιστώσαμε ότι σε πολλές  περιοχές της Ερμιονίδας, είχαν τοποθετηθεί φόλες, με συνέπεια τον τραγικό θάνατο, πάρα πολλών σκυλιών! Μιλάμε για την χρονική περίοδο, από τις αρχές Μαΐου 2013, μέχρι και σήμερα. Ο κυνηγετικός Σύλλογος Κρανιδίου, καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, των διάφορων «ανεγκέφαλων» και τάσσεται στο πλευρό, των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν, ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, με την άμεση δράση και την διενέργεια εντατικών ελέγχων, του ομοσπονδιακού θηροφύλακα, της Γ΄ΚΟΠ της Επαρχίας Ερμιονίδας,  κ. Στάγια Θεόδωρου»
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν οι δηλώσεις επί του ανωτέρω θέματος, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»,  του καθ΄ υλιν αρμοδίου Αντιδημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Τσαμαδού: «Καταδικάζουμε αυτές τις και εκ του νόμου, εγκληματικές πράξεις! Δεν φταίνε σε τίποτα τα ζωάκια! Ο Δήμος Ερμιονίδας, δυστυχώς δεν διαθέτει υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων ζώων, ώστε να μπορούσε σε γενικές γραμμές,  η κατάσταση λίγο, να εξομαλυνθεί..Ωστόσο είναι μέσα στις προθέσεις μας, να παραχωρήσουμε ένα χώρο, στις φιλοζωικές οργανώσεις της Ερμιονίδας και να συμμετέχουμε ως Δήμος,  στις δαπάνες της φιλοξενίας, των αδέσποτων ζώων!»

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΈ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΛΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ