Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ο. ΝΕΜΕΑΣ: Ο ιδιοκτήτης της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Γιώργος Περιστέρης

Εν συντομία παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία της... υγιούς επιχειρηματικότητας του ιδιοκτήτη της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.:
- Χρέη στη ΔΕΠΑ ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ εγγυάται από την  πλευρά του κράτους, με σκοπό την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της εταιρείας σε ιδιώτες.  Την ίδια στιγμή που Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν με δημεύσεις, κατασχέσεις ακόμη και  φυλάκιση για ποσά 5 χιλιάδων ευρώ, ο κύριος Περιστέρης όχι μόνο είναι ελεύθερος και ωραίος  αλλά κάνει κερδοφόρες συμφωνίες με το δημόσιο που αν χρειαστεί του πληρώνει και τα χρέη.
- Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς διεξάγουν προκαταρκτικές έρευνες για τις συμβάσεις της ΔΕΗ, η διοίκηση του κ. Αρθούρου Ζερβού αγνοεί επιδεικτικά αυτές τις έρευνες και   υπογράφει συμφωνία -μαμούθ, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, για μια λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα  με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ του κ. Γιώργου Περιστέρη. Το γιγαντιαίο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ που έκλεισε ο  κ. Περιστέρης είναι το μεγαλύτερο έργο που υπογράφηκε την τελευταία πενταετία στη χώρα μας  μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον Γιώργο Περιστέρη στο θέμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 στην Κεντρική Ελλάδα που θα ενώνεται με την  Εγνατία. Ενώ το έργο κρίθηκε στην πορεία ασύμφορο και στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις ώστε να  μην γίνει, ύστερα από αφόρητες πιέσεις της εταιρείας, θα κατασκευαστεί μόνο ένα κομμάτι  του που δεν έχει αρχή και τέλος, για να μπορέσει απλά η εταιρεία να καλύψει τα δάνεια της  στις τράπεζες. Δεν γνωρίζουμε πολλούς Έλληνες πολίτες που έχουν συνάψει τραπεζικά δάνεια  και το κράτος να τους κάνει δώρο στην ουσία την αποπληρωμή στην τράπεζα.
  Αυτός είναι λοιπόν ο κύριος Περιστέρης που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στην περιοχή μας και θα υποσχεθεί ανάπτυξη, οικολογία και κάποιες θέσεις εργασίας. Ένας επιχειρηματίας αφερέγγυος, διαπλεκόμενος και προφάνως ένας από τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες που ρήμαξαν την χώρα και την οδήγησαν στα βράχια, φορτώνοντας στη συνέχεια τις ευθύνες σε όλους εμάς. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανένας και όποιος πει το αντίθετο, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια θεωρεία ύποπτος.
  Διαμηνύουμε στους υπεύθυνους της εταιρείας και στους εμπνευστές της εν λόγω «επένδυσης»  ότι ως κάτοικοι και πολίτες της Νεμέας δεν θα ανεχθούμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε - έστω  και μοντέρνα - χωματερή της Πελοποννήσου έρμαιο στα συμφέροντα των εθνικών μας  «εργολάβων». Προς αυτήν την κατεύθυνση χαιρετίζουμε και το ψήφισμα του δημοτικού  συμβουλίου της πόλης μας που αντιστρατεύεται με κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε της  οποιαδήποτε λογική αυτής της μορφής.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις των πολιτών της Νεμέας και των χωριών της και  θα σταθεί στο πλευρό τους. Όπως στηρίζουμε τον αγώνα που δίνεται στις Σκουριές και σε άλλα  μέρη της Ελλάδας, που παρατηρούνται περιβαντολλογικά και οικονομικά σκάνδαλα το ίδιο θα  κάνουμε εδώ και είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην  δημιουργηθεί ένα έκτρωμα που μόνο δεινά θα φέρει στην περιοχή μας.
 
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: