Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Τύμπανα πολέμου» και πάλι στα Δίδυμα της Ερμιονίδας, με αιτία και αφορμή την συζητούμενη χωροθέτηση για τα σκουπίδια…

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Πάνος Αποστόλου: Να χωροθετήσουν, στο «Λουτρό» -«Καταφύκι»! «Χρωστάει» βοήθεια ο κ. Σφυρής στα Δίδυμα! Τα όσα μας υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Καμιζής, «αποδείχτηκαν λόγια του αέρα»… Εάν  τολμήσουν να φέρουν σκουπίδια στα Δίδυμα, η Ερμιονίδα θα βυθιστεί, στο σκουπίδι!

Γιώτα Σαμπάνη -Μπάρδη:  Τα μικροκομματικά συμφέροντα, έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται,  μπροστά στον κίνδυνο που ελλοχεύει, για τις ζωές των παιδιών μας!  Καταδικάζουν ένα ολόκληρο χωριό!  Αυτή τη φορά θα ανέβουμε, προς την…Περιφέρεια…
Πάνος Σερέτης: «Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, έχουν καταντήσει αγγαριομάχοι! Δεν γίνεται να είμαστε εμείς ο σκουπιδοτενεκές της Ερμιονίδας! Στις επόμενες εκλογές, μπορεί να «κατεβάσουμε ρολά» στα Δίδυμα!» 
Την είσοδο της χωματερής  στον Σταυρό των Διδύμων, απέκλεισε συμβολικά χθες το απόγευμα, ομάδα κατοίκων του χωριού.
Σερέτης και Αποστόλου
πρωτοστατούν στην κατασκευή του φυλακίου
Η ανακατασκευή  της σκοπιάς που πραγματοποιήθηκε ενώπιον μας, στο σημείο της κατάληψης, καταδεικνύει  ότι το «ποτήρι της οργής» έχει ξεχειλίσει για τους «Διδυμιώτες»,  οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι, ακόμη και να  απέχουν από τις επόμενες …δημοτικές εκλογές. «Και όχι μόνο» αν δεν επιλυθεί άμεσα, όπως επισημαίνουν, το φλέγον ζήτημα, που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την …επικυριαρχία στην καθημερινότητα τους,  της παράνομης χωματερής του «Σταυρού»…  Την οποία δυστυχώς οσμίζονται επί 24ώρου βάσεως, εκτός από εκείνες τις ημέρες, που ο άνεμος, είναι ευνοϊκός… Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων, κ. Πάνος Σερέτης, εκδήλωσε την αγανάκτηση του, μέσα από δηλώσεις που έκανε, στην  εφημερίδα μας:

«Μας είπαν ότι ζητάνε, άλλα είκοσι στρέμματα! Δεν πρόκειται να τους τα δώσουμε! Με τίποτα! Με τίποτα! Εμείς εδώ θα είμαστε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει μέσα στην χωματερή, τίποτα! Δεν πάει άλλο! Να το πάρουν χαμπάρι! Στις επόμενες εκλογές μπορεί να «κατεβάσουμε ρολά», εδώ στα Δίδυμα! Να μην ασχοληθούμε με κανέναν!  Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, έχουν καταντήσει αγγαριομάχοι! Αισθάνομαι σαν αλεξικέραυνο, απέναντι στην Δημοτική Αρχή! Η σημερινή μας κατάληψη, είναι προμήνυμα του τι θα επακολουθήσει… Δεν γίνεται εμείς να είμαστε ο σκουπιδοτενεκές της Επαρχίας… Ας το ξεχάσουν το  σχέδιο της εγκατάστασης του κομποστοποιητή στα Δίδυμα! Και να σας πω  και κάτι: Κανείς δεν πρόκειται να δεχτεί μόνο ένα κομποστοποιητή, ούτε ο Κρανιδιώτης, ούτε ο Ερμιονίτης ούτε ο Πορτοχελιώτης…. Μετά  από αυτά που είδαν εδώ πάνω»!

Η τέως Αντιδήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας, κ. Γιώτα Σαμπάνη -Μπάρδη, είπε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Δεν έχουμε σταματήσει να διατυμπανίζουμε στους ιθύνοντες  της Περιφέρειας και από το Δήμο, και εδώ από το χωριό, ότι σκουπίδια στο Σταυρό των Διδύμων… Τέλος!  Είναι σχιζοφρενικό, ένα χωριό που βρίσκεται στην είσοδο της Ερμιονίδας, μακριά από τις πόλεις και υπόλοιπα χωριά της περιοχής, να δέχεται τα σκουπίδια όλης της Επαρχίας! Δεν είναι σωστό να υπάρχει μόνο ένας χώρος, εναπόθεσης και διαχείρισης. Εγκαταστάθηκε και δούλεψε στον Σταυρό, ένας δεματοποιητής, του οποίου το προϊόν το δέμα δηλαδή, δεν είχε και δεν έχει αποδέκτη!  Το κόστος της δεματοποίησης μέχρι σήμερα έχει υπερβεί τις τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ, και έχουμε το σκουπίδι εδώ να το βλέπουμε! Καλωσορίζει τον επισκέπτη, στην είσοδο της Ερμιονίδας..Αυτό είναι μεγάλη  ντροπή για εμάς… Ήταν τεράστιο αυτό το σφάλμα…  Έχουν παραδεχτεί τα λάθη τους… Τώρα επειδή ακούγονται «ψίθυροι», για τα είκοσι επιπλέον στρέμματα, που υπάρχουν στην έκταση της χωματερής…. Ούτε να τους περνάει από το μυαλό, πως θα χρησιμοποιηθούν για την κομποστοποίηση ή όποια άλλη λύση σκεφτούν… Έχουν γίνει επανειλημμένως οχλήσεις προς την Περιφέρεια και έντονα διαβήματα, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Δεν υπάρχει  πολιτική βούληση… Καταδικάζουν, ένα ολόκληρο χωριό! Εάν δεν υπάρξει λύση, θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα μαζευτούμε με την προτροπή του προέδρου του κ. Σερέτη, θα κάνουμε γενική συνέλευση και θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις. Αυτή την φορά, θα ανέβουμε  προς την …Περιφέρειa, η οποία έχει αποκλειστικά την ευθύνη! Το καλό και το παρήγορο, είναι πως τα «μικροκομματικά» συμφέροντα των δημοτικών παρατάξεων, έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται από τον κόσμο, μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει, για εμάς και τις ζωές των παιδιών μας!



Η κατασκευή του φυλακίου ολοκληρώθηκε.
Οι πρωταγωνιστές, κάτοικοι των Διδύμων,
φωτογραφίζονται για την "Ενημέρωση Πελοποννήσου"
που ήταν και πάλι κοντά τους 
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και κάτοικος Διδύμων κ. Πάνος Αποστόλου, εκ των  πρωτοστατούντων, της συμβολικής κατάληψης στην είσοδο της χωματερής μας δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχει ένα σημείο, « Λουτρό-Καταφύκι», εκεί που χύνονται τα νερά του βιολογικού Κρανιδίου. Είναι σε δασική έκταση, έχει οδική πρόσβαση, ενώ δεν έχει ιδιοκτησίες, σε κοντινή απόσταση…. Είναι μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης, στις πόλεις που παράγουν τα περισσότερα απορρίμματα. Έχω πληροφορίες πως αυτήν την έκταση, έχουν ήδη επισκεφτεί και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Σφυρής. Ο τελευταίος, μέσα από κουβέντες που έχουν γίνει, δείχνει να συμφωνεί ως προς την χωροθέτηση αυτού του σημείου, για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ερμιονίδας… Στο κάτω κάτω ο κ. Σφυρής,  χρωστάει στα Δίδυμα  μια βοήθεια, γιατί αυτός επέλεξε πρώτος τον χώρο στον Σταυρό. Βέβαια ο άνθρωπος, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτήν την εξέλιξη, αλλά όπως και να ‘χει, τα Δίδυμα τον έβγαλαν Δήμαρχο Όσο για τον κ. Καμιζή, τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά στους κατοίκους των Διδύμων, ότι θα τα έπαιρνε τα σκουπίδια από ‘κεί και θα χάριζε τον δεματοποιητή, αποδείχθηκαν «λόγια του… αέρα»!

Ήρθε η ώρα, να αναλάβει η Περιφέρεια τις ευθύνες της. Οι περιβαλλοντικές μελέτες στις οποίες στηρίζονται οι εγκρίσεις  του Σταυρού, ως χώρος εναπόθεσης και κομποστοποίησης είναι διάτρητες! Σας δηλώνω ότι εάν τολμήσουν και προσπαθήσουν, να φέρουν σκουπίδια στα Δίδυμα, τότε η Ερμιονίδα. θα «βυθιστεί» στο σκουπίδι…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ξεκουμπιστουν τα σκουπιδια απο την επαρχια μας

Ανώνυμος είπε...

και τα πολιτικά μαζι

Ανώνυμος είπε...

αλλάζουνε τα κόζα ε; εχει ακόμη τρατο χοντρο...