Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Νίκος Μακρίδης: «Το άριστο κλίμα στην ομάδα και το πάθος των φιλάθλων,«εκτόξευσαν» την Ένωση Ερμιονίδας, στην κορυφή!»

Νίκος Μακρίδης
Το τελευταίο «σφύριγμα» του διαιτητή  Νικολόπουλου, την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Ερμιόνης,  ήταν αυτό που «σφράγισε», την διπλής ιστορικής σημασίας νίκη, της Ένωσης Ερμιονίδας επί του  Παναργειακού, που ως ομάδα, έχει ένα ειδικό βάρος… Για του λόγου το αληθές, τόσο στο Κρανίδι, όσο και στη Ερμιόνη, αλλά και σε κάθε «ποδοσφαιρικό στέκι» της περιοχής, οι φίλαθλοι  είναι ακόμη «μεθυσμένοι», από τον  πρωτοφανή θρίαμβο της τοπικής ομάδας, η οποία όχι μόνο θα εκπροσωπήσει την Ερμιονίδα για πρώτη φορά, στα «ποδοσφαιρικά χρονικά» στην Γ’ Εθνική κατηγορία, αλλά και διότι, κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, αγωνιζόμενη στον 7ο όμιλο του θεσμού, του περιφερειακού πρωταθλήματος Δ’ Εθνική).
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», επικοινώνησε, με έναν εκ των πρωταγωνιστών,  της εφετινής «καταιγιστικής» πορείας των « Κυανέρυθρων» και πρώτο σκόρερ των πρωταθλητών, Νίκο Μακρίδη, ο οποίος μέσα από την ακόλουθη συνέντευξη, μας αποκάλυψε μεταξύ  των άλλων, το μυστικό της  επιτυχίας, που σηματοδοτεί πλέον, νέα δεδομένα για το ποδόσφαιρο και τον  αθλητισμό,  της Ερμιονίδας…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νίκο, ποιοι ήταν οι βασικοί συντελεστές, της διπλής εφετινής ιστορικής επιτυχίας της ομάδας;
ΜΑΚΡΙΔΗΣ:  «Πρώτα από όλα το γεγονός, ότι από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, «δέσαμε» όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια. 


Ένωση Ερμιονίδας: Η στιγμή της αναμνηστικής φωτογραφίας
Διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό και ευέλικτο ποδοσφαιρικό σύνολο. Είχαμε πραγματικά πιστέψει,  στην κατάκτηση του πρωταθλήματος  και στην άνοδο μας στην Γ’ Εθνική»! Η διοίκηση, ήταν συνεχώς δίπλα μας όπως και Δημήτρης Σπανός που είναι ένας αξιόλογος προπονητής.»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: « Έχεις παρελθόν στα «ποδοσφαιρικά δρώμενα» της περιοχής,  μιας και έχεις φορέσει παλαιότερα την φανέλα της ΑΕΚρανιδίου, πριν  δηλαδή την  ιστορική  συνένωση με την Ερμιόνη και την μετονομασία, σε Ένωση Ερμιονίδας. Πιστεύεις πως σε αυτή την περίπτωση, «έκανε δουλειά» το «ισχύς εν τη ενώσει;»
ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Σίγουρα . Εξάλλου, τα  ίδια τα αποτελέσματα, «μιλάνε» από μόνα τους  και δικαιώνουν  την συγχώνευση, των δύο τοπικών σωματείων. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα, που θέτει σοβαρούς αγωνιστικούς στόχους, να είναι όλοι ενωμένοι και να επικρατούν  άριστες σχέσεις, μεταξύ διοίκησης, προπονητή, παικτών αλλά και φιλάθλων! Όλα αυτά τα θετικά στοιχεία, υπάρχουν στην Ένωση Ερμιονίδος»!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  «Η πορεία σας ήταν εξαρχής εντυπωσιακή, δεδομένου ότι οδηγούσατε την κούρσα του πρωταθλήματος,  από το ξεκίνημά του»…
ΜΑΚΡΙΔΗΣ:  «Από την  πρώτη εβδομάδα,  είχαμε συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα! Επικρατούσε στην ομάδα ,η αίσθηση της σιγουριάς και της επιτυχίας. Το θετικό κλίμα, η άριστη συνεργασία όλων,  αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων μας,  οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο γι αυτούς, ό,τι και αν πω θα είναι λίγο! Μέχρι και στα φιλικά μας παιχνίδια, γέμιζαν το γήπεδο! Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, μας ακολουθούσε είτε με κρύα, είτε με βροχές, πάντα ένας σημαντικός αριθμός». Το απίστευτο πάθος που εξέπεμπαν από την εξέδρα, ενίσχυε την αυτοπεποίθηση μας και κρατούσε συνέχεια ψηλά τον ρυθμό,  στις προσπάθειες μας !
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καταφέρατε δε, να τερματίσετε πρώτοι στον 7ο όμιλο, έχοντας στο ενεργητικό σας μόνο μια ήττα και αυτή μάλιστα, στην δύσκολη έδρα του Παναργειακού όπου αν θυμάμαι καλά, ουδεμία ομάδα «γλύτωσε» αυτή την αγωνιστική χρονιά…
ΜΑΚΡΙΔΗΣ:  «Δεν φοβηθήκαμε κανένα παιχνίδι, αν και όλα είχαν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες τους… Από το 1’ μέχρι την λήξη,  στόχος μας ήταν η νίκη,  σε όλους τους αγώνες. Δεν θυμάμαι ποτέ να βάλαμε στο μυαλό μας, ούτε για λόγους τακτικής, κάποιο άλλο αποτέλεσμα, σε καμία αναμέτρηση ! Εμείς μπαίναμε στο γήπεδο, για να κερδίσουμε».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: « Σε λίγους μήνες θα ντεπουτάρετε στην σκληροτράχηλη Γ΄ Εθνική. Μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει με το υπάρχον έμψυχο υλικό, στις υψηλές απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας;
ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τους συμπαίκτες μου. Αυτή είναι δουλειά του προπονητή και της Διοίκησης. Πιστεύω  όμως,  πως η Ένωση Ερμιονίδας θα μπορέσει με το έμψυχο υλικό που ήδη διαθέτει, να «σταθεί» στην Γ΄ Εθνική. Νομίζω πως τα «καλύτερα» για την ομάδα είναι μπροστά και έρχονται..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: