Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο Γιάννης Πιτσάκης μετά από μήνυση του Δημάρχου Ναυπλιέων

Ο συλληφθείς Γιάννης Πιτσάκης
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από άνδρες της Ασφάλειας Άργους ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτσάκης, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εναντίον αυτού και της εκδότριας της εφημερίδας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ που φιλοξένησε «το συκοφαντικό και υβριστικό για την πολιτική και ηθική του υπόσταση», δημοσίευμα.

Τον Γιάννη Πιτσάκη, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, αναζητούσε από χθες η Ασφάλεια Άργους, μετά από εισαγγελική παραγγελία, πλην όμως δεν τον εντόπισαν στα συνηθισμένα στέκια του, ούτε και στο γραφείο του (η εφημερίδα χθες δεν εκδόθηκε).

Το δημοσίευμα που έφερε την υπογραφή του, δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου αλλά, ως γνωστόν, τα δια του Τύπου αδικήματα θεωρούνται ως διαρκεί και γι’ αυτό και συνεχίσθηκε η αναζήτηση, μέχρι και τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Το δημοσίευμα όπου ο Πιτσάκης παρουσιάζει τον Δήμαρχο Ναυπλιέων (γνωστό για το πολιτικό του ήθος) ως «πράσινο», «φίλο των νεοναζιστών», «αγκαλιαζόμενο με τους φασίστες» και «άνθρωπο του Μανιάτη», προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία του Ναυπλίου λόγω των ανακριβειών και του υβριστικού απαξιωτικού του ύφους. Είναι χαρακτηριστική η φράση «το φλερτ του «πράσινου» δημάρχου με τους «μαύρους φασίστες»  γίνεται ολοένα και πιο έντονο». Μια αναφορά που δεν αφήνει αμφιβολίες για τον επιδιωκόμενο στόχο πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης του Δημάρχου Ναυπλιέων.
Πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν τον Δήμαρχο να στρέφεται εναντίον των υπευθύνων του δημοσιεύματος και με αστική αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση που όπως δηλώνει θα διαθέσει υπέρ του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου και των συσσιτίων της εκκλησίας.
Η είδηση της σύλληψης του Γιάννη Πιτσάκη δεν «φιλοξενήθηκε» από κανένα blog της Αργολίδας, για λόγους που κατανοούν οι γνωρίζοντες, πλην του cobra, που έγραψε «συγκαλυμμένα:   

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ".
ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ!
Τοπικός πασίγνωστος δημοσιογράφος που η ειδικότητα του είναι να αναλαμβάνει εργολαβίες λάσπης εναντίον των πολιτικών αντιπάλων των αφεντικών του, κρυβόταν όλη μέρα χθες για να γλυτώσει το αυτόφωρο μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που του έκανε κορυφαίος αιρετός του νομού.
Δεν γνωρίζουμε πια θα είναι η κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, πάντως ο εν λόγω "δημοσιογράφος" με διατριβή και στα "χτυπήματα κάτω από τη μέση" με κίτρινα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε τοπική εφημερίδα αλλά και με αναδημοσιεύσεις σε τοπικό μπλόγκ, θα συνεχίσει όπως μαθαίνουμε να έχει προβλήματα με την Δικαιοσύνη.

by cobra

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του του δημάρχου που συγκρούεται και βάζει όρια. Όλο το Ναύπλιο αηδίασε με το δημοσίευμα γιατί τον Κωστούρο τον ξέρουν όλοι.
Επίσης ξέρουν και ποιοι έχουν προσλάβει τον κύριο "δημοσιογράφο" μαζί με τον άλλο στο διαδίκτυο που τον βρίζει συνέχεια. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει....

Ανώνυμος είπε...

Μόλις ανέλαβε ο Κωστούρος είχα γράψει σε σχόλιο περιμένετε να δείτε. Πέταξε Χρόνη Κούτσελα κλπ απέναντι στον Γραμματικόπουλο. Το δημαρχείο δουλεύει καλύτερα και το βλέπουν όλοι άσχετο αν τον βρίζουν κάποιοι υπάλληλοι. Τώρα αν ξεβρωμίσει και τον τύπο μπράβο του . Ο κόσμος τον στηρίζει πάντως πολύ

Ανώνυμος είπε...

Ο συληφθείς έχει ευθύνη μεγάλη όμως ευθύνη έχει και το αφεντικό του. Ρωτήστε κ Δάκογλου για τον παλιό επικοινωνιολόγο του Αναγνωσταρά που έχει το ίδιο αφεντικό με τον συληφθέντα τι λέει ο κόσμος; Θα σας πω εγώ όλοι τον απορρίπτουν ούνα φάτσα ούνα ράτσα.

δικηγόρος είπε...

Ο Γραματικόπουλος να κοιτάξει το συνδυασμό του που διαλύεται μετά τον ερχομό των λαμογιών του Αναγνωσταρά όπως τους έλεγε ο ίδιος Χρόνη Κούτσελα . Είναι πρόβλημα να φεύγουν οι σύμβουλοι από τη μία και να σου συλλαμβάνουν τους υπαλλήλους από την άλλη. Ποιός έχει άραγε σειρά;
Μισέλ πες αλεύρι;

Βλάχος είπε...

Διαβάστε τις ειρωνείες για τους βλάχους που έγραφε....τώρα;
Τα παράπονά του στο Χρόνη

Δικηγόρος είπε...

Μισέλ: Αλεεύριιιιι
Δικηγόρος: Ο υπηρεσιακός γυμναστής Ρουμανίας σε γυρεύει να με ακούς εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Δικαιολογημένη η αντίδραση του Κωστούρου πέρα για πέρα. Ο Πιτσάκης γνωρίζει τον άνθρωπο που έβρισε; Ξέρει πόσο μακριά από τις περιγράφές του είναι;
Νομίζω όμως ότι η περιγραφή του cobra είναι κατατοπιστικότατη.
Γραμματικόπουλε Χρόνη Σαλεσιώτη είσαστε ικανοποιημένοι με ότι καταφέρατε;
Δικηγόρε αναφέρεσαι στονΑργοναυπλία;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με καθυστέρηση την είδηση και τα σχόλια. Έχω να πω λοιπόν ότι ο Πιτσάκης θα βγεί λάδι και πάλι. Οπως έγινε και με τον Καμπόσο. Οταν είδε πως ο Καμπόσος τον είχε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, άρχισε να τον γλύφει μέχρι αηδίας και να βάζει τους κολητούς του να μεσολαβούν.
Τώρα που έκαναν συμφωνία -όπως όλα δείχνουν-, αυτός μεν είναι καλοταϊζόμενος και ο Καμπόσος βρωμο-προβαλόμενος.
Συμπέρασμα. Σε λίγο καιρό ο Κωστούρος θα προβάλλεται από τον δημοσιογράφο και ο Πιτσάκης θα έχει βοηθήσει το οικονομικό του πρόβλημα.
Οσο για τη μήνυση... θα τα βρούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας. Βαλθήκατε όλοι να τον ξεσκίσετε. Γιατί ψέμματα είπε; Δεν είναι κολητός με τον Μανιάτη; Δεν ήταν πράσινος; Δεν τα λέει με τον Δάκογλου και τον Αργυρίου; Οι αντιδήμαρχοί του δεν είναι τακίμια με την Σωτηρία;
Στο δικαστήριο, ο Καρούζος θα σας ξεφτιλήσει.
Αλλά τέτοια φασιστόμουτρα είσαστε όλοι.
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ρε Μ.Π δεν πας καλάς και να κοιταχτείς φιλικά στο λέω. Ο άνθρωπος είναι μισθοφόρος το ξέρεις και μη το αρνήσε. Έχει προσληφθεί με συμβόλαιο λάσπης. Ξέρεις από ποιον...Εγκρίνεις αυτή την τακτική. Σίγουρα όχι . Άρα πίσσα και πούπουλα και στο αφεντικό και στο μισθοφόρο. Αυτά στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσουν.