Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Θ. Κατσανέβας: Οι λαθρομετανάστες βοσνιοποιούν την Ελλάδα

Τα τελευταία  χρόνια, εισέρχονται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παράλια και τα σύνορα μας με την Τουρκία, περίπου 200-300.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες το χρόνο προερχόμενοι από την
Αφρική και την Ασία. Σε είκοσι χρόνια, θα ανέρχονται σε 5-6.εκ. άτομα. Αν προστεθούν οι εδώ κατοικούντες και οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και την υψηλή τους γεννητικότητα, θα έχουν ισοσκελίσει, αν δεν ξεπεράσουν, τα 9 εκ. του υπογεννητικού και γηράσκοντος ελληνογενούς πληθυσμού. Αλλά και σε 8-10 χρόνια, θα έχουν
ξεπεράσει τα 3-4 εκ. άτομα, αποκτώντας τόσο μεγάλη πολιτική ισχύ που θα είναι αδύνατο να αποτραπεί η συνέχιση και διεύρυνση της εισβολής…
Σε αντίθεση με τους μέχρι σήμερα μετανάστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται ομαλά στην ελληνική κοινωνία, οι νεόφερτοι πολυπληθείς
μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, λόγω ισχυρής πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας, δεν είναι ενσωματώσιμοι σε διαφορετικές κοινωνίες όπως είναι γνωστό από πολλά παρόμοια
φαινόμενα. (Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Κύπρος, Λίβανος, Δυτική Θράκη, κλπ). Η τεράστια αριθμητική παρουσία τους, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εκρηκτικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μουσουλμάνων γαλλόφωνων, Γάλλων υπηκόων της Αλγερίας, που πριν από πολλές γενιές μετανάστευσαν στη μητροπολιτική Γαλλία και ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην εκεί
κοινωνία.

Ο Μανιάτης "χάνει έδαφος" στην Αργολίδα

Η από του βήματος της Βουλής διαμάχη του Βουλευτή Αργολίδας (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Μανιάτη, με τους βουλευτές της "Χρυσής Αυγής", δεν οφέλησε τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κ. Βενιζέλου. Ειδικότερα στην Αργολίδα, όπου και εκλέγεται, σχολιάσθηκε αρνητικά.
Παραθέτουμε επιστολή αναγνώστη, που αναρτήθηκε στο mykines.blogspot.gr
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ
"Κύριε Μανιάτη είμαι ψηφοφόρος σας χρόνια.
Είδα μια στημένη και υποκριτική παράσταση, λες και είναι βγαλμένη από θέατρο σκιών στην Βουλή.
Κατηγορήσατε ως φασιστές τους βουλευτές της "Χρυσής Αυγής" και είπατε ότι εσείς είσαστε εκλεγμένος αντιπρόσωπος του νομού Αργολίδας. Άσχετο! Και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι εκλεγμένοι..
Δεν ξέρω αν είναι φασίστες, αλλά αν είναι δεν κρύβονται. Εσείς αλήθεια τι αντιπροσωπεύετε;

Έρχεται το δόγμα Δένδια για επιβολή Νόμου και Τάξης

Με δρακόντειες διατάξεις που προβλέπουν:
- απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις προσώπων που θεωρούνται κατά συρροήν ταραξίες μέχρι και πέντε έτη,
- άμεσες απελάσεις αλλοδαπών για τους οποίους έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής τους σε πλημμελήματα κατά τη διάρκεια ποινικής προδικασίας,
- απαγόρευση εισόδου στη χώρα ξένων που δεν διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο και
- δραστικό περιορισμό των αδειών κρατουμένων από τις φυλακές,
ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επιχειρεί να βάλλει την σφραγίδα του στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η απαγόρευση κατάληψης του οδοστρώματος από μικρές διαδηλώσεις με περιορισμό τους στο πεζοδρόμιο και η ποινικοποίηση της χρήσης για τα μαντίλια, τα κράνη και τις μάσκες που φορούν διαδηλωτές.

ΚΕΜΧ: Αποφύγαμε τα χειρότερα… Δεν εφησυχάζουμε


Η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση της αργολικής αντιπροσωπίας με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, για την υπόθεση του ΚΕΜΧ, παρά λίγο να αναβληθεί.
Λόγος της παρ’ ολίγον αναβολής ήταν η έκτακτη απουσία του Υπουργού από το ΥΠΕΘΑ, λόγω της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, και της κομματικής υποχρέωσης του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου να βρίσκεται στην Βουλή για να ψηφίσει.
Το πρόβλημα λύθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού ο οποίος ζήτησε από την αντιπροσωπεία της Αργολίδας να μεταβληθεί ο τόπος συνάντησης και να συζητήσουν σε γραφείο εντός της Βουλής.
Πράγματι, η 5μελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους τρεις Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντρέα Πουλά και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, μετέβησαν στην Βουλή, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον κ. Παναγιωτόπουλο επί μία περίπου ώρα και αποχώρησαν έχοντας την διπλή διαβεβαίωση ότι:
- δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για το θέμα του ΚΕΜΧ και

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτές και Κωστούρος συναντώνται με Παναγιωτόπουλο για ΚΕΜΧ


Τελικώς, η συνάντηση της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας της Αργολίδας για την υπόθεση του ΚΕΜΧ, δεν θα γίνει με τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η απόφαση του Υπουργού μεταφέρθηκε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τους Βουλευτές της Αργολίδας, οι οποίοι και μεταβαίνουν στην Αθήνα για να τον συναντήσουν, αύριο (Τετάρτη), το μεσημέρι στις 12.45.
Θέμα της συνάντησης είναι η συζήτηση για την τύχη του ΚΕΜΧ, που όπως όλα δείχνουν τελικώς θα διασωθεί και θα συνεχίσει την λειτουργία του, είτε ως  Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είτε ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι, χθες (Δευτέρα) στο Ναύπλιον πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης, με τους αιρετούς του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και τους τρεις Βουλευτές του νομού, όπου ομοφώνως εκφράσθηκε η θέληση της Τοπικής Κοινωνίας για αποτροπή της αναστολής λειτουργίας του στρατοπέδου.

Ο Soros δημιουργεί "Οίκους αλληλεγγύης" για μετανάστες στην Ελλάδα

Την πρόθεσή του για τη δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» στην Ελλάδα για την παροχή σίτησης και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, καθώς και  καταφύγιου στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και στους αιτούντες για ασύλο που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο George Soros.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτά τα «σπίτια αλληλεγγύης» θα χρησιμεύσουν ως κοινοτικά κέντρα τόσο για τον τοπικό πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας - καθώς και για τους μετανάστες που έχουν ανάγκη από τροφή και στέγη. Τα «σπίτια αλληλεγγύης» θα ενισχύσουν επιπλέον τις τοπικές προσπάθειες παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση.
Σύμφωνα με την πολιτική ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρόσφυγες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στη χώρα όπου εισήλθαν στην ΕΕ.

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διακηρύσσουν

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 25η Οκτωβρίου 2012 μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μνημονιακά μέτρα και διακηρύσσοντας την απόφασή τους να αντισταθούν στην περιθωριοποίησή τους και στην χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως μηχανισμό καταστολής των αγώνων των άλλων εργαζομένων.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε, επισημαίνουν ότι οδηγούνται σε οριακή επιβίωση και τονίζουν πως "οι ορέξεις της τρόϊκας δεν ικανοποιούνται παρά μόνο με την ολοκληρωτική  αρπαγή των μισθών μας και την  βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας".
Αναφέρονται σε "πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο" και για "προσχεδιασμένη εξαθλίωση που υπερετεί το πλάνο: οι φτωχοί – φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι".
    
Οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι ετήσιες αποδοχές τους μειώθηκαν από 28,74% έως το 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Στις μειώσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, των μισθολογικών προαγωγών,

Τι διεκδικούν οι Μηχανικοί από την κυβέρνηση

Η ανατροπή που έχει γίνει στην ζωή των Μηχανικών, με τον εκμηδενισμό των εργασιών σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, την εξωφρενική αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών και την φορολογική τους εξόντωση,  "ήρθε και έδεσε" με την τελευταία απόφαση ένταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ.
Το σύνολο των κλάδων, μέσω της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος -Τμήμα Πελοποννήσου, έδωσε στην δημοσιότητα τις διεκδικήσεις του, για τις οποίες και ήδη κλιμακώνει τον αγώνα του.
Τι διεκδικούν οι Μηχανικοί από την κυβέρνηση
* Τη μείωση των πάγιων ασφαλιστικών εισφορών.
* Την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
* Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Ειδικών - Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία ήδη επιδοτούμε.
* Την αποτροπή ένταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ και την παραμονή στο ΕΤΑΑ.

Η 2η «Γιορτή Λαδιού» στο Κρανίδι

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

Με τη συμμετοχή πολλών παραγωγών, τυποποιητών , καθώς και  επαγγελματιών του χώρου εστίασης, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 3 & 4 Νοεμβρίου, η «Γιορτή Λαδιού» στο Κρανίδι Ερμιονίδος.  Η εορτή έχει σαν σκοπό την επαφή και αναβίωση της πλούσιας αγροτικής παράδοσης που διαθέτει ο τόπος, την ανάδειξη μνημείων που σχετίζονται με την ελιά, την αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην ιστορία και στην οικονομία του τόπου και την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας, εξαιρετικής ποιότητας με την ονομασία ΠΟΠ (1996) “ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ”
Σύμφωνα με το πρόγραμμα  της διοργάνωσης θα μιλήσουν  το προσεχές Σάββατο (στις 19:οο) στο τοπικό Λύκειο, ο  πρώην πρύτανης του Γεωπονικού πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ζέρβας και ο γνωστός Γεωπόνος από την περιοχή της  Τροιζηνίας  κ. Γιώργος  Κωστελένος . Η Πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Δήμητρα Μονά, αναφερόμενη στις εκδηλώσεις μας είπε:

Εντόπισαν την χαμένη Ατλαντίδα στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Καναδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την Χαμένη Ατλαντίδα στο Τρίγωνο των Βερμούδων, σε βάθος 183 μέτρων.

Η πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.
Ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ: Απομακρύνεται το μισοβουλιαγμένο τσιγαράδικο

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

 Το κατασχεμένο «τσιγαράδικο» πλοίο  «Σιμπίλλα» , που με την παρατεταμένη  παρουσία του στον πανέμορφο όρμο του Πορτο Χελιού, δημιουργούσε αρνητικά σχόλια, διαφαίνεται πως σύντομα θα αποτελεί μια κακή ανάμνηση.
Το μισοβουλιαγμένο  πλωτό σκουπίδι  υπό σημαία νησιών Μάρσαλ (βλ. φωτό)  παραμένει επί ένα χρόνο περίπου εγκαταλειμμένο αρόδο  και αλλοιώνει την αισθητική του συγκεκριμένου δημοφιλούς προορισμού.
Τις επόμενες μέρες θα αποτελεί παρελθόν σύμφωνα με δηλώσεις του  υπολιμενάρχη Πόρτο Χελιού  Υποπλοίαρχου κ. Γιάννη Κωστόπουλου στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» :  «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από όλες τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές. Υπάρχει και σχετική εισαγγελική εντολή. Έχουν ήδη διενεργήσει αυτοψία στο πλοίο άνθρωποι της αναδόχου εταιρείας και τις επόμενες ημέρες

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το Μνημόνιο, το ΚΕΜΧ, ο Σαμαράς και ο Κωστούρος


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), μετά από συζήτηση  που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης (δεν αναφέρει από ποιόν προήλθε η πρωτοβουλία) διευκρινίσθηκε πως,  για το θέμα αναστολής της λειτουργίας του ΚΕΜΧ δεν έχει ληφθεί καμία  οριστική απόφαση και πως «όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά».
Να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Μηχανικού, στο Ναύπλιον, είχε ανακοινωθεί πως  θα κλείσει, στα πλαίσια των απαιτήσεων της «τρόϊκα» για μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Μείωση η οποία, δεν έπρεπε να πλήττει τις εξοπλιστικές παραγγελίες προς τους «εταίρους και δανειστές μας», αλλά έπρεπε να θίγει το μισθολογικό κόστος, το συνταξιοδοτικό κόστος και τα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων.
Με αυτό το σκεπτικό, έγιναν και θα ξαναγίνουν περικοπές στους μισθούς των αξιωματικών του Ελληνικού στρατού, μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές κατά 30% και αποφασίσθηκε η διακοπή λειτουργίας δεκάδων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Ειδικότερα στην Πελοπόννησο, η νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται (μέχρι τώρα που γράφεται το άρθρο), ως εξής:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Να γιατί, σε λίγο θα μιλάνε τα δίκανα...

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

42 χρόνια πάλευε με τα τοπογραφικά, τις στατικές μελέτες, τις υπογραφές για λογαριασμό άλλων και τα δημόσια έργα. Έφτασε η ώρα να πει "κουράστηκα, ας πάρω την σύνταξή μου".
Πλούσιο το ταμείο του (ΤΣΜΕΔΕ) και λίγοι οι συνταξιούχοι. Πάμπολες οι καταβληθείσες εισφορές από τον ίδιο. Παρ’ όλα αυτά η σύνταξή του, ως Πολιτικού Μηχανικού, καθορίστηκε μόνον στα 840 ευρώ. Πήρε και κάτι από το Επικουρικό, και έφτασε στα 1250 ευρώ.
Όλα αυτά πριν από 15 χρόνια. Έκτοτε, με κάποιες μικρές αναπροσαρμογές, κατάφερε να εισπράττει συνολικά 1540 ευρώ τον μήνα, από τα οποία, αν και δεν είχε κανένα άλλο έσοδο, του κρατούσαν περίπου 200 ευρώ μηνιαίως για φόρο εισοδήματος.
Ας δούμε τώρα την συμπεριφορά του άθλιου κράτους και κάποιων άστοργων και αγράμματων υπαλλήλων, που δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό "κοπρίτες" που τους έδωσε ο αμετροεπής Θόδωρος Πάγκαλος.

Οι Έμποροι παραμένουν οι αιώνιοι αδικημένοι

Κάθε αναφορά στην διαφορετική αντιμετώπιση των πολιτών από το κράτος είναι ταμπού για τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Κάθε αίτημα του ιδιωτικού τομέα για εφαρμογή της ισονομίας αντιμετωπίζεται σαν ο «επάρατος κοινωνικός αυτοματισμός» που πρέπει να αποτραπεί για το καλό της κοινωνίας. Διότι, ως γνωστόν, τα πρόβατα δεν πρέπει να αμύνονται. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε κινδυνεύει η δομή της μεταπολίτευσης και κυρίως η μάσα των προνομιούχων.
Ένα απλό παράδειγμα:
Το ΤΑΕ (Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων), το ΤΕΒΕ (Ταμείο Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος)και το ΤΣΑ (Ταμείο Συντάξεως Αυτοκινητιστών) ανήκουν στο ενιαίο πλέον ασφαλιστικό φορέα του ΟΑΕΕ. Αυτά τα τρία ταμεία δεν έχουν ενιαίο συντελεστή για τον υπολογισμό της σύνταξης. Το ΤΕΒΕ έχει συντελεστή 2,14 περίπου ενώ το Ταμείο Εμπόρων έχει συντελεστή 1. Καλά διαβάσατε ΕΝΑ. Που σημαίνει ότι ο υπολογισμός της σύνταξης του ΤΑΕ γίνεται όχι μόνο απολύτως αναλογικά αλλά ούτε καν τιμαριθμοποιούνται οι εισφορές, υπολογίζοντας συνολικά τις εισφορές από τότε που ο σφαλισμένος μπήκε στην εργασία. Αν προηγουμένως ανήκε και σε άλλο ταμείο (διαδοχική ασφάλιση) χάνει άλλο ένα 30%.

Γ. Τσούρνος: Πρόταση για ένα νέο Διοικητήριο

«Καθ’ οδόν» επληροφορήθηκα  ότι συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  σχετικά με το θέμα του οικοπέδου στο οποίο θα προγραμματισθεί η ανέγερση διοικητηρίου του νομού και ότι ως οικόπεδο για το σκοπό αυτό προκρίνεται το αγρόκτημα το οποίο ένας τέως νομάρχης και στενοί συνεργάτες του είχαν αγοράσει  με μεγάλη καθυστέρηση τότε για την ανέγερση πανεπιστημιακής σχολής.

Κατ’ αρχάς ένα τόσο σπουδαίο θέμα έπρεπε να γίνει περισσότερης δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε. αλλά φαίνεται ότι από την πολύ διαφάνεια απειλούμεθα με «τύφλωση...»

Είχα και τότε αναφερθεί για την πανεπιστημιακή σχολή, με ενυπόγραφο άρθρο στον τοπικό τύπο, επανέρχομαι και σήμερα για το διοικητήριο ότι για το σκοπό αυτό  η πλέον ενδεδειγμένη θέση είναι ο χώρος προς την πλευρά της θάλασσας του αγροκτήματος των αγροτικών φυλακών από το οποίο μπορεί αδαπάνως να παραχωρηθεί το αναγκαίο τμήμα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χειβιδόπουλος: "Η Περιφέρεια μπορεί να αξιοποίησης την έκταση του ΚΕΜΧ"

Αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας του ΚΕΜΧ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος την χαρακτήρισε ως "αιφνιδιαστική εξέλιξη που εγείρει φόβους για προχειρότητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δημιουργεί υποψίες για μικροπολιτικά παιχνίδια στην διαδικασία επιλογής των διατηρηθέντων στρατοπέδων και προφανώς αναδεικνύει ασυνεννοησία μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεθοδεύσεις σαν αυτή του κλεισίματος ενός εν λειτουργία στρατοπέδου πλησίον της Αθήνας (ΚΕΜΧ Ναυπλίου), με παράλληλη επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό".
Δηλώνει την εναντίωσή του στην απόφαση αυτή, "που θα πλήξει την άμεση οικονομία του Ναυπλίου", και απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. τονίζει ότι "το Υπουργείο οφείλει να δώσει άμεσα μια απάντηση για το πώς προτίθεται να αξιοποιήσει την έκταση «φιλέτο» των 370 περίπου στρεμμάτων που στεγάζει αυτή την στιγμή το ΚΕΜΧ".
Με την ανακοίνωσή του ο κ. Χειβιδόπουλος υποβαθμίζει την δυσμενή για την Αργολίδα εξέλιξη, ως αυτή να αφορά μόνον το Ναύπλιον και επιχειρεί "να βάλει χέρι" στα 370 στρέμματα και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Η κρίση μειώνει και τα διαζύγια


Έρευνα: Κώστας Πρώιμος                      
Σύμφωνα με στοιχεία του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, αισθητή είναι η μείωση, που παρουσιάζουν τα διαζύγια το 2012, στην Αργολίδα.
Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν, φαινομενικά τουλάχιστον, πως η βιαία συρρίκνωση των εισοδημάτων έχει θετική επιρροή στα ζευγάρια τα οποία διαφαίνεται πως δυσκολεύονται να …χωρίσουν. 
Η πτωτική τάση στις εκδόσεις διαζυγίων (συναινετικά και αντιδικίες) οφείλεται πρωτίστως στις αρνητικές επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, που μαστίζει την τοπική κοινωνία..
Ενδεικτικά το 2009, που η οικονομική κρίση εισέβαλε στην ελληνική οικογένεια και άρχισε να την καταρρακώνει ως θεσμό, τα διαζύγια σημείωσαν ρεκόρ άνευ προηγουμένου, στην Αργολίδα, αγγίζοντας τα 166.΄Εκτοτε παρατηρείται το φαινόμενο της σταδιακής μείωσης του αριθμού των διαζυγίων ανά έτος, έως σήμερα, που, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται να αγγίξει εφέτος το 40% της τελευταίας τετραετίας.
Ο συνολικός αριθμός λύσεων γάμου την περίοδο 2008-11, σε απόλυτους αριθμούς, ανέρχεται σε 583,

Υπόθεση ΚΕΜΧ: Ο ΑΓΕΣ είπε ψέμματα και ο ΥΠΕΘΑ κρύβεται

Δεκάδες αιρετοί, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές και διοικήσεις φορέων, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, μεταβαίνουν την Τρίτη το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σε μία προσπάθεια συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία τους κρύβεται περισσότερο από ένα μήνα. Στόχος της επιδιωκόμενης συνάντησης η ανατροπή της απόφασης που ανακοινώθηκε και που προβλέπει:
- Κλείσιμο του στρατοπέδου στην Αργολίδα.
- Μετατροπή σε χώρο κράτησης λαθρομεταναστών, του στρατοπέδου στην Κορινθία.
- Διατήρηση του στρατοπέδου στην Λακωνία.
- Αναβάθμιση του στρατοπέδου στην Αρκαδία και
- Άνοιγμα και λειτουργία του στρατοπέδου στην Μεσσηνία.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας συνέχισης της λειτουργίας του ΚΕΜΧ, τονίζει την άμεση ωφέλεια των πέριξ Δήμων (Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας) και καλεί αιρετούς και φορείς στην κοινή προσπάθεια ανατροπής της "πολιτικά διαβλητής" απόφασης διακοπής της λειτουργίας του στρατοπέδου.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εμένα δεν με αγγίζει η οικονομική πλευρά της κρίσης

Είναι αλήθεια ότι εμένα δεν με αγγίζει η οικονομική πλευρά της κρίσης που περνάει η χώρα μας. Να σας εξηγήσω το γιατί.
1.
Γιατί έχω μηνιαίο μισθό  6.100 ευρώ.
2. Γιατί παίρνω σύνταξη 4.880 ευρώ το μήνα μετά από 8 χρόνια εργασίας.
3. Γιατί για συμμετοχή μου σε επιτροπές, παίρνω 250 ευρώ την ώρα.
4. Επειδή ζω στην επαρχία ο εργοδότης μου με ενισχύει με επίδομα ενοικίου μηνιαίως 1.000 ευρώ.
5. Γιατί ο καλός μου εργοδότης αντιμετωπίζει όλους μου τους συναδέλφους το ίδιο. Για παράδειγμα δίνει σε όλους 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους πελάτες τους.Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ...
6. Γιατί δικαιούμαι 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Γιατί μου παρέχει πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, έναν bodyguard, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

Κοδέλας: Η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη θα νικήσουν!

Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μετά την άφιξη της αποστολής “Ένα καράβι για τη Γάζα”, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο Βουλευτής Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) έκανε δηλώσεις όπου, μεταξύ άλλων είπε:

"Η ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε, μέσω μιας γιγαντιαίας στρατιωτικής επιχείρησης, να ανακόψει την πορεία του Estelle, να κατασχέσει το πλοίο και την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στον επι πέντε χρόνια αποκλεισμένο και σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας. Δυστυχώς, γι' αυτήν, ενώ μπόρεσε να οργανώσει αυτήν την πειρατική ενέργεια στα διεθνή ύδατα, δεν κατάφερε να σταματήσει το μήνυμα που μετέφερε το Estelle, ένα μήνυμα ειρήνης, αξιοπρέπειας, ελευθερίας.

Θέλω να τονίσω ότι η συμμετοχή μου, όπως άλλωστε και των υπολοίπων τεσσάρων μελών της ελληνικής αποστολής, δεν ήταν μια επιλογή ατομική ή “ακτιβιστική” αλλά είχε ως στόχο να μεταφέρει την αλληλεγγύη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η Νατάσσα Μποφίλιου για τα ΑμεΑ στο Goodys Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 25 Oκτωβρίου στις 9:00 το βράδυ, τα Goodys Ναυπλίου φιλοξενούν την Νατάσσα Μποφίλιου σε μια συναυλία στήριξης για τον σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες νομού Αργολίδας. 
Για το θέμα αυτό έδωσαν από κοινού συνέντευξη τύπου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος  GOODYS κ. Πουρσανίδης και η πρόεδρος του συλλόγου με αναπηρία Αργολίδος κα. Σούλα Παπαγεωργοπούλου.
Η τιμή της  Πρόσκλησης  είναι 10 ευρώ και τα  έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στον σύλλογο.

Ληστεία με πλούσια λεία στο υποκατάστημα Alpha Bank στο Πόρτο Χέλι

Δύο άντρες μεταμφιεσμένοι με περούκες, φορώντας καπέλα και μαντήλια στα πρόσωπα για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, λήστεψαν το κατάστημα της ALPHABANK στο Πορτοχέλι, λίγο μετά τις 10:00 σήμερα το πρωί.
Οι τρεις κακοποιοί κρατώντας καλάσνικωφ, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και άδειασαν με την ησυχία τους τα γκισέ, από τα οποία άρπαξαν περίπου 40.000 ευρώ! Βγήκαν τρέχοντας από την τράπεζα, επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Nissan και εξαφανίστηκαν.
Αυτόπτες μάρτυρες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που είχε κλαπεί την Τετάρτη από την Αθήνα. Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν από το Κρανίδι, το βρήκε λίγο αργότερα στην Βερβερόντα.

Κωστούρος: Ενεργητική αντίσταση, για το ΚΕΜΧ, και όχι παθητική αντίδραση

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος
Ενεργητική αντίσταση κι όχι παθητική αντίδραση είναι η πρόταση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου.
«Αποτελεί πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία η απόφαση να κλείσει το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, να διατηρηθεί το στρατόπεδο της Σπάρτης και να αναβαθμιστεί αυτό της Τρίπολης. Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε ποια οικονομοτεχνική μελέτη θεωρεί οικονομικότερη την λειτουργία των παραπάνω κέντρων, απ' ότι στο Ναύπλιο το οποίο απέχει μόλις 1 ώρα απ' την Αθήνα και βρίσκεται σε κομβικότερο σημείο, απ' ότι η Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα και η Σπάρτη, εξυπηρετώντας καλλίτερα τους νεοσυλλέκτους και την μετακίνηση των συγγενών των", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κωστούρος.

Το ΚΕΜΧ είναι μέρος της ιστορικής μνήμης της πόλης
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, με τις δηλώσεις του, φωτίζει μία ακόμη πλευρά του ζητήματος, και θέτει όλους τους αιρετούς εκπροσώπους (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς) ενώπιον των ευθυνών τους, οργανώνοντας

Κλείνουν το ΚΕΜΧ στο Ναύπλιον, ενώ κρατούν τη Σπάρτη και την Καλαμάτα

ΚΕΜΧ: Αυτή η Σημαία δεν θα παρελάσει ποτέ πιά
Παρά το γεγονός ότι το ΓΕΣ διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους (19-10-2012)  ότι θα επανεξετασθεί το θέμα, για το οποίο δεν υπήρχε οριστική απόφαση, ο αρμόδιος υφυπουργός, δημοσιοποίησε την απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΚΕΜΧ, εντός του 2012.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού, θα φιλοξενήσει και θα εκπαιδεύσει την τελευταία σειρά νεοσυλλέκτων (2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ) το Νοέμβριο του 2012.
Για το θέμα πιθανής αναστολής λειτουργίας του ΚΕΜΧ, είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Βουλή, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Ανδριανός, στις 28-9-2012. Απαντώντας γραπτώς, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καράμπελας, αποκάλυψε την κυβερνητική απόφαση η οποία είναι προκλητικά άδικη για το Ναύπλιον.
Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Ανδριανός, ο Υφυπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς:
1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής)
2. ΚΕΠΒ (Θήβα)
3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής)
4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
5. ΚΕΥΠ (Λαμία)
6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα)
7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι)
8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση των Νέων Αγροτών Αργολίδας για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Την Κυριακή, 4 Νοε 2012, στις 18.00, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας και οι συμμετέχοντες στην Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θέρμη-Κρούσσια-Πολυκάρπη προσκαλούν τους συμπολίτες Αργολιδείς στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Ναύπλιο 3ο χλμ Ναυπλίου-Κίου), για να μοιρασθούν τις εμπειρίες που είχαν για την καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και την λειτουργία του Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου.
Η Επίσκεψη Μάθησης αυτοοργανώθηκε από την ΕΝΑ Αργολίδας και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Επιδαύρου.
Στην επίσκεψη Μάθησης συμμετείχαν οι: Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (Πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας), Βασίλης Μπιμπής (Δημοτικός Σύμβουλος Επιδαύρου), Βαγγέλης Μπινιάρης (Γραμματέας ΕΝΑ Αργολίδας), Δήμητρα Τσακίρη (Άργος), Δημήτρης Πεπόνας (Ναύπλιο), Κατερίνα Γιαννακοπούλου (Ερμιόνη), Κωνσταντίνα Κωστάκη (Λυγουριό), Γεώργιος Μπινιάρης (Δήμαινα), Βαγγέλης Φραμπασχάλης (Ναύπλιο), Παύλος Στριφτός (Πόρτο Χέλι), Μαρία Μπαλατσού (Θεσσαλονίκη), Χριστιάνα Γαρδικιώτη (Άστρος), Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΠΕΝΑ), Δημήτρης Λιόσης (Λυγουριό), και πολλούς άλλους.

Η Δωδώνη και ο αρχαιοκάπηλος πάππος του Γιώργου Παπανδρέου

Στο περιοδικό Αρχαιολογία, τεύχος 116, Σεπτέμβριος 2010, σελ. 85-92, διαβάζουμε για την «μοναδική συλλογή χάλκινων έργων μικροτεχνίας» που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδος. Ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης, κατέχει μία συγκεκριμένη συλλογή, που δώρισε ο Ηπειρώτης Κ. Καραπάνος. Η δωρεά, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει κυρίως τα χάλκινα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποίησε ο Καραπάνος στο ιερό της Δωδώνης το 1875-76 με άδεια των τουρκικών αρχών. Μερικά όμως χάλκινα ειδώλια που προέρχονται από λαθρανασκαφές στη Δωδώνη πουλήθηκαν σε μουσείο του Βερολίνου…
Ο Αρχαιόφιλος, Ηπειρώτης τραπεζίτης και πολιτικός , Κωνσταντίνος Καραπάνος από την Άρτα, χωρίς να είναι Αρχαιολόγος, κατόπιν αδείας των Οθωμανικών αρχών, ανακάλυψε την Δωδώνη και πραγματοποιήσε ανασκαφές στην περιοχή, με αποτέλεσμα πλήθος ευρημάτων. Ο κ. Καραπάνος, δημοσίευσε τα ευρήματα των ανασκαφών στο έργο του: Dodone et ses ruines, το οποίο εξέδωσε στο Παρίσι σε δύο τόμους και έτσι αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο το ιερό και τα μνημεία της Δωδώνης.
Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι το είδος των λαθρανασκαφών που έγιναν στην Δωδώνη… και από ποιόν!
«Ο Κ. Καραπάνος είχε ως βοηθό του τον Πολωνοεβραίο, πρόσφυγα από την Ρωσία και μηχανικό του τουρκικού στρατού στα Ιωάννινα, Σιγισμούνδο Μινέϊκο.

Να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Μέτωπο Ελληνικής Οικογένειας


Ολομέτωπη επίθεση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια μας την χώρα, δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικογένεια! Η οικογένεια έχει μπει στο στόχαστρο της ξενόφερτης τρόϊκας αλλά και της ντόπιας κυβέρνησης. Όλοι τα 'χουν βάλει με τα ελληνόπουλα τα οποία πλέον αποτελούν τεκμήρια πλουτισμού. Έπαψαν τα παιδιά σε αυτή την χώρα να είναι ...ευλογία Θεού! 'Οσο μεγαλύτερη οικογένεια έχεις τόσο πιο μεγάλη θα είναι η τιμωρία σου. Στην Ελλάδα του 2012 κυνηγάμε το αυτονόητο και παλεύουμε καθημερινά για το λογικό. Δεν πάει άλλο, η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της σταγόνας. Οι γονείς πληγώνονται και κρυφά δακρύζουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους.
Οι μαθητές λιποθυμάνε στα προαύλια των σχολείων ενώ πολλοί είναι οι επιτυχόντες, στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν θα γίνουν ποτέ φοιτητές αφού λεφτά ...δεν υπάρχουν. Ο τελευταίος πυλώνας αυτού του έθνους, η οικογένεια, καταρρέει. Κανένας δε μιλάει για το δημογραφικό πρόβλημα αυτής της χώρας. Η επίσημη απογραφή του 2011 έδειξε ότι η Ελλάδα γερνάει επικίνδυνα και μειώνεται τραγικά.Ο κώδωνας του κινδύνου χτύπησε δυνατά αλλά κανένας δεν κατάλαβε τίποτα. Οι Έλληνες είμαστε ένα εκατομμύριο λιγότεροι από την απογραφή του 2001.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΜΧ: Κωστούρος με Ανδριανό στο Υπ. Εθνικής Αμύνης

Μία ακόμη ουσιαστική κίνηση στήριξης των θέσεων της κοινωνίας του Ναυπλίου για μη απομάκρυνση του ΚΕΜΧ, έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρος.

Από κοινού με τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό επισκεύθηκε χθές, Παρασκευή, στις 18.00 το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προκειμένου δια της προσωπικής του παρουσίας να υποστηρίξει τα όσα καταγράφονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβολίου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου", η Δημοτική Αρχή θα εμμείνει στην κατεύθυνση διατήρησης του ΚΕΜΧ, πλην όμως, έχει ήδη επεξεργασμένή εναλλακτική πρόταση για την περίπτωση που η κυβέρνηση είναι ανένδοτη.
Η πρόταση περιλαμβάνει

ΣΠΑΡΤΗ: 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Αθανάσιος Κριεμάδης
Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ) διοργανώνουν τον προσεχή Δεκέμβριο στη Σπάρτη το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ), το οποίο φέτος έχει ως θέμα:
«Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό:  H απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο».


Έγινα πάμπλουτος ... σε 13 χρόνια

Το 1996 είχα την εξής περιουσία:
- Ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
- Ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη.
- Ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική.
- Ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά, και
- Προσωπικό ετήσιο εισόδημα 55.000 ευρώ.
-  Ακόμη, από κοινού με τη σύζυγό μου είχαμε 12.000.000 δραχμές, 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά φράγκα.
 Η περιουσία της (μη εργαζόμενης) συζύγου μου, το 1996, ήταν:
- Δύο γραφεία.
- Μία εξοχική κατοικία.
- Σε κοινό λογαριασμό με την κόρη της 6.500.000 δραχμές και 142.000 γερμανικά μάρκα.
Το γενικό μας εισόδημα ήταν (τον καιρό της δραχμής) 18.788.190 δρχ.

Το 2009 η περιουσία μου (μαζί και αυτή της συζύγου μου) είχε γίνει:

Αναγνώστου: Ο κ. Γκαργκάσουλας ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Καμπόσου

* Η απάντηση της Δημοτικής Παράταξης "Οι Πολίτες Μπροστά"
Η από πολλών μηνών αναμενόμενη αποχώρηση του κ. Γκαργκάσουλα από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί.
Έκπληξη προκαλεί η προσπάθεια της πλήρους απαξίωσης όλων των δημοτικών συμβούλων, μεταξύ αυτών και πρώην δημάρχων, και του επικεφαλής της παράταξης και η ανάδειξη του εαυτού του σε μοναδικού αντιπολιτευόμενου.
Για να δικαιολογήσει την αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης της παράταξης με την οποία εξελέγη, αφού κανένας από τους εκλεγμένους δημοτικούς Συμβούλους δεν τον ακολουθεί, μιλά για έλλειψη αντιπολίτευσης, για έλλειψη προτάσεων και στρατηγικής για το νέο δήμο. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο κ. Γκαργκάσουλας, με δική του ευθύνη δεν συμμετείχε για περισσότερο από ένα χρόνο στις πολλές  συγκεντρώσεις της παράταξης, ποτέ δεν λειτούργησε συλλογικά και ποτέ  γραπτά η προφορικά δεν έχει εκφράσει μια άλλη πρόταση αντιπολίτευσης στη δημοτική Αρχή.

Γκαργκάτσουλας: Συνεχίζω ως ανεξάρτητος διότι...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 
Συνδημότισσες & Συνδημότες,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου υπέβαλα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Παράταξη "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" του κ. Γιώργου Αναγνώστου.
Οι κυριότεροι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή, είναι οι ακόλουθοι:
1) Η πλήρης έλλειψη αντιπολίτευσης από πλευράς της παράταξης του κ. Αναγνώστου απέναντι στον Δήμαρχο κ. Καμπόσο.
2) Η αδράνεια που επέδειξε ο επικεφαλής της παράταξης, τόσο για την οργάνωση όσο και για την συνοχή του ψηφοδελτίου που κατήλθε στις Δημοτικές εκλογές (δεν έχει ούτε μια  φορά μέχρι σήμερα συνεδριάσει η παράταξη από τις Δημοτικές εκλογές).
3) Η ελλιπής ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις πράξεις και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής, που έχει υποχρέωση και αρμοδιότητα από τη θέση της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Τέλος η ανυπαρξία προτάσεων, θέσεων, στρατηγικής αλλά και οράματος για το μέλλον του Δήμου μας με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή, παρά το γεγονός ότι κατ' επανάληψη είχα τονίσει, αλλά και συγκρουσθεί ακόμη ενδοπαραταξιακά, για την στρεβλή αυτή πορεία της μείζονος αντιπολίτευσης.

Με σεβασμό στους εκτελεσθέντες της Ακροναυπλίας...

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Επειδή η Νέα Δημοκρατία παραμένει (οικιοθελώς) ιδεολογικά αφοπλισμένη σκέφθηκα πως κάποιος θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στα όσα γράφονται και λέγονται, τις ημέρες αυτές, από τους κομμουνιστές, σχετικά με την Ακροναυπλία.
Θυμίζω ότι, την εποχή εκείνη, Κομμουνιστές και Ναζί είχαν συνάψει σύμφωνο μη επίθεσης. Ένα σύμφωνο που έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να καταλάβουν την μισή Πολωνία (την άλλη μισή την κατέλαβαν οι Σοβιετικοί) και να επιτεθούν κατά των Ευρωπαϊκών χωρών, καταλαμβάνοντας όλη σχεδόν την Ευρώπη, έχοντας εξαφαλισμένα τα πλευρά τους.

Γράφει ο Ριζοσπάστης στις 6 Ιουλίου 2010:(…) Από την Ακροναυπλία πέρασαν πάνω από 600 κρατούμενοι, που στην πλειοψηφία τους ήταν ηγετικά στελέχη του Κόμματος και του εργατικού κινήματος. Ο στόχος των αντιπάλων να συντρίψουν σωματικά και ψυχικά τον ηγετικό πυρήνα του ΚΚΕ όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε αλλά η Ακροναυπλία έμεινε διαχρονικό σύμβολο αξιοπρέπειας, περηφάνιας και αφοσίωσης στο δίκιο του λαού.
Και ξαναγράφει στις 8 Ιουλίου 2010:
(…) Η αλήθεια θριάμβευσε στην Ακροναυπλία. Θριάμβευσε, έλαμψε και ποτίστηκε με το αίμα και τη θυσία των αγωνιστών. Από τους 625 μόνο Ακροναυπλιώτες, οι 218 εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που έγινε στην Ακροναυπλία και ξέχασαν να μας το αναφέρουν οι σύγχρονοι παραποιητές της ιστορικής πραγματικότητας.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμαρχος Άργους κατηγορείται για 2.000 απ' ευθείας αναθέσεις

Κώστας Γκαργκάσουλας
Δημήτρης Καμπόσος
Μετά από τις καταγγελίες του Σωτήρη Κωτσοβού και του Γιώργου Αναγνώστου, ο Κώστας Γκαργκάσουλας πήρε την σκυτάλη στον μακρύ κατάλογο των κατηγοριών, που η αντιπολίτευση απευθύνει, κατά του Δημάρχου Άργους -Μυκηνών, για εκατοντάδες αδιαφανείς αναθέσεις σε εταιρείες και επαγγελματίες εκτός της περιοχής του Δήμου.
Ο δημοφιλής Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Άργους, Κώστας Γκαργκάτσουλας, αφιερώνει ένα σημαντικό τμήμα της επιστολής με την οποία αναγγέλει την ανεξαρτητοποίησή του "από τον συνδυασμό του Γιώργου Αναγνώστου", στο να δώσει δείγμα γραφής για το πως σκοπεύει να πολιτευθεί έναντι της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Καμπόσου.
Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου αναφέρει "δίνει πάνω από 2.000 απευθείας αναθέσεις και μάλιστα πάρα πολλές σε εταιρείες και επαγγελματίες εκτός της περιοχής του Δήμου μας, μισθώνει ακίνητα για τις υπηρεσίες του Δήμου κατασπαταλώντας χρήματα των δημοτών μας, χωρίς φειδώ και περίσκεψη".
Για την ανεξαρτητοποίησή του, ρίχνει τα βάρη στον Γιώργο Αναγνώστου στον οποίο αποδίδει "πλήρη έλλειψη αντιπολίτευσης από πλευράς της παράταξης του κ. Αναγνώστου απέναντι στον Δήμαρχο κ. Καμπόσο" Στις κατηγορίες Γκαργκάσουλα, ο Δημήτρης Καμπόσος έχει απαντήσει λέγοντας ότι πολιτεύεται νομίμως και προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών.
Ο Γιώργος Αναγνώστου, ο οποίος έπληροφορήθη την δήλωση Γκαργκάσουλα από δημοσιογράφο της "Ενημέρωσης Πελοποννήσου", απάντησε με δηλώσεις.
Οι δηλώσεις Γκαργκάσουλα και Αναγνώστου, δημοσιεύονται κατωτέρω.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανδ. Πουλάς: Απολύτως ασφαλές το νερό της περιοχής στο Σχίνο Κορινθίας

«Απολύτως ασφαλές το νερό της περιοχής στο Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων»   δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, αρμόδιος για τον τομέα της Υγείας, κ. Ανδρέας Πουλάς.
Μετά τις ανυπόστατες και ανεύθυνες αναφορές, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, για άνω του ορίου ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Σχίνου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη άμεσα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, αποτέλεσμα των οποίων υπήρξε η κατηγορηματική διάψευση των όποιων υπονοιών για αμφίβολης ποιότητας νερό στην εν λόγω περιοχή. 

Οι Λάκωνες στηρίζουν τις ανώτατες σχολές τους

Πραγματοποιήθηκε στις 10 π.μ. στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, σύσκεψη για την πορεία και το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης  και η κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Στρατηγάκος  και ο επιβλέπων  μηχανικός  του ΤΕΙ Γεώργιος Αναστόπουλος. Ο κ. Γρηγοράκος δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων του στη Βουλή.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και αποφασίστηκε η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών με απευθείας παραστάσεις  στην πολιτική ηγεσία του τόπου προκειμένου να εκτεθούν οι λόγοι στήριξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία.

Βράβευση σχολείων που «Αγαπούν και Προβάλλουν τον Τόπο τους»

Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου ώρα 11.00 π.μ, θα τελεστούν από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παπαθεοδώρου, τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου Μερκοβουνίου - παράρτημα του 8ου Ν/γείου Τρίπολης – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο Νηπιαγωγείο.
Στη συνέχεια και ώρα 12.30 μ.μ. η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που  διακρίθηκαν στην πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Στόχος της καμπάνιας αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο, ώστε να αποτελέσει προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα.

ΦΟΔΣΑ: Σε κουβέντα να βρισκόμαστε για τα σκουπίδια

Την 4η Οκτωβρίου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου ζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω σημαντικά θέματα:
1)Ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου
2) Εξέταση αιτήματος του Δημάρχου Νεμέας κ. Ανδριανάκου Ευάγγελου
3) Ενημέρωση σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Μπούρα Παναγιώτη προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου


Στη συζήτηση του πρώτου θέματος αποφασίστηκε:
Α)
Να σταλεί επιστολή στο ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Εσωτερικών, στον Περιφερειάρχη Πελο-ποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο, στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αγγελάκα Μανώλη και στην ΚΕΔΕ, στην οποία θα γίνεται σαφές ότι οι Δήμοι δεν έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη ση-μερινή κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά η διαχρονική απουσία πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και οι καθυστερήσεις όσον αφορά την οριστική λύση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει την αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι Δημοσιογράφοι της ΔΗΜΑΡ κατά αριστεριστών δημοσιογράφων

Η πλειοψηφία του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και φυσικά την ανάγκη των ελλήνων πολιτών για ενημέρωση σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, προχώρησε σε επίδειξη άκρατου αριστερισμού με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανάμεσα στα άλλα παραληρηματικά ζητά: «Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να  απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας». 
Ουσιαστικά ζητά από τους δημοσιογράφους να μην κάνουν τη δουλειά τους, να μην καλύψουν την επίσκεψη ενός ξένου αξιωματούχου επειδή κάποιοι συνδικαλιστές διαφωνούν ιδεολογικοπολιτικά. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους συνδικαλιστές ότι ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν ή της Κίνα του Μάο (που τόσο θαυμάζουν...) οι δημοσιογράφοι κάλυπταν τις επισκέψεις ξένων επισήμων σε Μόσχα και Πεκίνο.  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Νταβούτογλου

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την προσεχή Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα η ώρα 19:00. Χώρος συγκέντρωσης: Οδός Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης μπροστά από το μνημείο των Ιμίων (όπου 3 Έλληνες αξιωματικοί σκοτώθηκαν από την «ελληνοτουρκική φιλία»).
Ο ανεπιθύμητος πολιτικός, που φροντίζει να μας προκαλεί με τις δηλώσεις του σε καθημερινή βάση, αναμένεται στην χώρα μας για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του. Εμείς θα είμαστε εκεί.

Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι ενάντια στην τουρκοφιλία για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ! Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να δώσουν το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Νταβούτογλου και να διαμαρτυρηθούν στο πλευρό μας ενάντια στην συνεχιζόμενη τουρκολαγνία.

Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για τον ερχομό της Μέρκελ

ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άνκγελα Μέρκελ.
Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο». Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρέσβη ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «Λίστας Χριστοφοράκου».

Καλαμίτσης έφα: "Παιδί μου Ηλία.... "

Τί τρόπος ήταν αυτός που φέρθηκες στη Βουλή;
Ήταν κουβέντα αυτή που ξέφυγε από το στόμα σου; Άκου κει «θα έπρεπε ένας ανακριτής να πει στον Βενιζέλο να σκάσει»!
Δεν μπορούσες να πεις ....
«Ανυπομονώ να ζήσω την ημέρα, κατά την οποίαν ανακριτής τις θα πει στον αξιότιμο κ. Βενιζέλο “Κύριέ μου, μήπως θα πρέπει επί τέλους να σιωπήσετε, διότι η ακατάσχετη και κενή περιεχομένου λογοδιάρροιά σας ενοχλεί”»;.
Εάν είχες μιλήσει με αυτόν τον κόσμιο τρόπο, δεν θα είχες προκαλέσει την μήνιν του κ. Μανιάτη και δεν θα εισέπραττες την ευπρεπέστατη πατσαβούρα που σου πέταξε. Θυμήσου τι σου είπε το άτομο. «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο έγινε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στα παγκόσμια χρονικά» [το «παγκόσμια χρονικά» δεν το είπε, αλλά αυτό εννοούσε].

Η απάντηση Λαμπράκη (AND) στον Καρυώτη για τα 600 δισ.

Βρήκαμε την επιστολή -απάντηση του κυρίου Λαμπράκη, προς τον κ. Καρυώτη, την οποία και δημοσιεύουμε προς εξαγωγή συμπερασμάτων . 

"Αγαπητέ Θόδωρε χαίρε καί υγείενε
Τό ότι θά πρόδιδες τήν οργάνωση αργά ή γρήγορα τό είχαμε όλοι εμπεδώσει από τήν πρώτη μέρα πού ήρθες μαζί μας. Στίς αληθινά ελάχιστες συνεδριάσεις πού παραβρέθηκες πάντα αποφεύγαμε νά κάνουμε ουσιαστική συζήτηση μπροστά σου γιατί τίς προθέσεις σου τίς είχες κάνει γνωστές από τήν πρώτη μέρα. Στήν οργάνωση ήρθες μόνον γιά τά χρήματα καί ποτέ γιά κάποιο εθνικό κίνητρο. Επειδή αυτό ήταν οθφαλμοφανές σέ όλους, από πολύ νωρίς πήραμε τήν άποφαση εν απουσία σου (έτσι κι' αλλοιώς ήσουνα απών οκτώ στίς δέκα συνεδριάσεις) νά μήν συζητάμε ποτέ τίποτα σοβαρό μπροστά σου.
Ο λόγος ήταν ότι μόλις έφευγες θά πληροφορούσες τίς μυστικές υπηρεσίες μέσω του επιστήθιου φίλου καί συννενόχου σου γιά τήν καταστροφή της Ελλάδας του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Καί σέ παρακαλώ μήν τό αρνηθείς γιάτί όπως καταλαβαίνεις δέν αρχίσαμε ούτε φέραμε σέ πέρας μιά τόσο δύσκολη αποστολή χωρίς νά έχουμε τίς δικές μας προσβάσεις στίς ίδιες υπηρεσίες.

Μια απρόοπτη εξέλιξη για τα 600 δισ που προσέφερε η AND

Θεόδωρος Καρυώτης
Υποψήφιος Επικρατείας ΠΑΣΟΚ
Θεόδωρος Καρυώτης απολογείται για την επιλογή του να στηρίξει την END

“Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα. Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα. Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ.
Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ελευθερώνουν τα πεζοδρόμια και τα στενά της Παλαιάς Πόλης

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος
Ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων
Γιάννης Τζαρίμας
Δεν είναι πρώτη φορά που μία Δημοτική Αρχή επιχειρεί να επιβάλλει ευταξία στην πόλη του Ναυπλίου, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Μέχρι σήμερα όμως, και παρά τις αρχικές επιτυχίες, η χαλάρωση των μέτρων που επακολούθησε, επέτρεψε το χάος και ο ετσιθελισμός να επικρατήσουν πάλι και πάλι.
Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος (Δήμαρχος ο Γιώργος Τσούρνος) είχε ξυλώσει τις παράνομες τέντες από τα μαγαζιά της Πλατείας Συντάγματος.
Ο Γιάννης Κολιόπουλος, ομοίως ως αρμόδιος αντιδήμαρχος (Δήμαρχος Κώστας Χαραμής) είχε βάλει μια τάξη στα μαγαζιά της οδού Μπουμπουλίνας.
Τώρα, ο Γιάννης Τζαρίμας, αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας (Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος), επιχειρεί να συμμαζέψει τις ταβέρνες και τα καφενεία που έχουν καταλάβει τα στενά του Παλαιού Ναυπλίου με τα τραπεζοκαθίσματά τους.
Η διαφορά με τις προηγούμενες απόπειρες είναι ότι, ο Γιάννης Τζαρίμας διαθέτει προς υποστήριξή του την Δημοτική Αστυνομία και βεβαίως, την σταθερή εντολή του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, "οι δρόμοι να απαλλαγούν από παράνομες ή παράλογες χρήσεις και να αποδοθούν ελεύθεροι, σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα και την ανάγκη να τους χρησιμοποιούν".

Η ιδεολογική ένδεια της συντηρητικής παρατάξεως

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα πριν από χρόνια, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Ιορδανίδη, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «η μάχη στον ιδεολογικό τομέα, στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως εχάθη όχι λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων, αλλά διότι πρακτικώς δεν δόθηκε ποτέ. Η συντηρητική παράταξη λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς και του Κέντρου….»
Θα διαφωνήσω!
Η άποψή μου είναι ότι, η αποκαλούμενη συντηρητική παράταξη δεν λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς. Αντιθέτως, με τους τρόπους που μπορούσε και με την πολιτική παιδεία που είχε, προσπάθησε. Προσπάθησε, όμως, ανεπιτυχώς. Ακριβώς επειδή αντιτάχθηκε, τέθηκε υπό κατηγορία και καταδιώχθηκε. Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε. Επέμεινε επί τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας και στηρίζοντας πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι δεν εντρέποντο να αποκαλούν τα πράγματα με το όνομά τους.
Έκανε όμως τρία λάθη.