Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Λέτε να γίνουμε και οι Έλληνες "προστατευόμενο είδος"


ΣΧΟΛΙΟ: Στο Ναύπλιον, ορίσθηκε αντιδήμαρχος από την αντιπολίτευση


Μπορεί ο Καλλικράτης να προβλέπει ότι οι αντιδήμαρχοι, πρώτον αμοίβονται και δεύτερον είναι σύμβουλοι της παράταξης που νίκησε στις εκλογές, αλλά στον Δήμο Ναυπλιέων το έχουν δει αλλοιώς το θέμα.

Η αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Κούτσελα, πληρεί μόνον το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο το παραβιάζει συνεχώς. Δηλώνει παντού (με λόγια και έργα) ότι συμπορεύεται με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο που είναι αντιπολιτευόμενη παράταξη.

Μήπως θα έπρεπε να καταθέσει και μια δήλωση στο Προεδρείο για να αποκατασταθεί η τάξη;
Να ξέρουμε και μεις ότι την βαβούρα την κάνει η αντιπολίτευση και όχι μια αντιδήμαρχος που κάθε τρείς και λίγο φωνάζει "Μου κλείνει το τηλέφωνο ο Βαμβακάς" και ο Βαμβακάς της απαντάει με την βροντώδη φωνή του ...όπως της απαντάει κάθε φορά,

ΣΧΟΛΙΟ: Το δίδυμο Κούτσελα - Χρόνης

Όσοι Πολίτες παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ναυπλιέων, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα. Χάνεται πολύτιμος χρόνος και δημιουργείται ατμόσφαιρα "χάβρας", γιατί η αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Κούτσελα δεν σέβεται τον κανονισμό λειτουργίας και ο Πρόεδρος Κώστας Τσιόδρας παραείναι ανεκτικός και ευγενής μαζί της.

Αν σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα, όπου η αντιδήμαρχος συμπεριφέρεται σαν να μιλάει στον ψυχολόγο της και του λέει τα παράπονά της και αμέσως μετά ο Νίκος Χρόνης κατηγορεί (τουλάχιστον 5 φορές ανα συνεδρίαση) τον αντιδήμαρχο Βαμβακά για ενέργειες που κάνει (πανομοιότυπες με αυτές που έκανε και ο ίδιος όταν ήταν αντιδήμαρχος), καταλαβαίνετε γιατί η αγανάκτηση και η οργή κάποιων άλλων Δημοτικών Συμβούλων, διογκούται και εκδηλώνεται με "ολίγον ευπρεπή τρόπο".

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Γραμματικόπουλος ακολούθησε τα βήματα του Ρόμνεϋ

Ήταν εμφανής ο εκνευρισμός του Χρήστου Γραμματικόπουλου, κατά την διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο,  χάνοντας –χωρίς λόγο- την ψυχραιμία του, να υποπέσει στο «ολίσθημα Ρόμνεϋ».
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ρόμνεϋ, αντίπαλος του Ομπάμα για την Προεδρία των ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να υποτιμήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, δήλωσε κάποια στιγμή «μα τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που τον ψήφισαν». Αμέσως μετά ο Ομπάμα εκτινάχθηκε 4 μονάδες μπροστά από τον αντίπαλό του, γιατί οι Αμερικάνοι δεν ανέχθηκαν την προσβλητική γι’ αυτούς φράση του Ρόμνεϋ.
Για να επανέλθουμε στα δικά μας, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος εκνευρισμένος, κάποια στιγμή, αναφώνησε απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο: «…Λυπάμαι γι’ αυτούς που σας ψήφισαν να γίνετε Δήμαρχος». Αστραπιαία δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα συσπείρωσης των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας γύρω από τον Δημήτρη Κωστούρο και

Απονομή βραβείων του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 6.30μμ θα γίνει απονομή των βραβείων του «2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας".

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε και αθλοθετεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αριστοτέλης για την τυρανία


Δημ. Σφυρής: Ολιγωρία Καμιζή για την κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου

Δημήτρης Σφυρής
Με τίτλος "Αναστολή λειτουργίας της ΔOΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ", ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Δημ. Σφυρής κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο επιστολή, με την οποία:
ΠΡΩΤΟΝ: Θέτει υπό κατηγορίαν τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή για τον τρόπο που (δεν) χειρίσθηκε το κορυφαίο πρόβλημα της κατάργησης της ΔΟΥ Κρανιδίου.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Παραθέτει πλήθος στοιχείων και επιχειρημάτων με βάση τα οποία μπορεί να αιτηθεί η ανάκληση αυτής της απόφασης και
ΤΡΙΤΟΝ: Προτείνει την άμεση ανάληψη υποχρέωσης εκ μέρους του Δήμου, της καταβολής του αναγκαίου ενοικίου, για την στέγαση της ΔΟΥ Κρανιδίου, προκειμένου να καταρηφθεί το επιχείρημα των μνημονιακών περί δήθεν περιστολής των εξόδων του κράτους.

Η επιστολή της "Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας υπενθυμίζει ακόμη "την μην κατάργηση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής και τον μακροχρόνιο αγώνα που έγινε από όλους μας ώστε να διατηρηθεί.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ




Νέο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ στο Άργος


Πραγματοποιήθηκε, χθες, η πρώτη συνάντηση 80 στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Δήμο Άργους –Μυκηνών μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη.
Στόχος της συνάντησης των 80 στελεχών ήταν η επανασύσταση του Κινήματος και το ξεκίνημα σε νέες βάσεις με επιδίωξη την στενότερη επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών.
Στη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.


"Πρόταση Ελπίδας" για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Άργους -Μυκηνών

Σωτήρης Κωτσοβός
Η Δημοτική Παράταξη "Πρόταση Ελπίδας", αρνήθηκε να επικροτήσει την ουσία του Επιχειρηματικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άργους -Μυκηνών.
Ψήφισε όμως κατ΄αρχήν το κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, "που αφορά μόνον τις άκρως τυπικές διαδικασίες εφαρμογής του και το σκέλος που αποκλειστικά αναφέρεται στα οικονομικά, διοικητικά και ιστορικά στοιχεία και δεδομένα του Δήμου", όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επί κεφαλής της, Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Κωτσοβός.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κωτσοβός, επισημαίνει ότι "Οι επικαλούμενοι ως άξονες -προτάσεις, στην εισήγηση του συγκεκριμένου σχεδίου, θεωρούμε ότι βασίζονται σε μια τυπική, γενικόλογη και αμφισβητούμενη αναφορά, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, εμπλουτισμένες είτε με αφορισμούς είτε με ευχολόγια".

Η "Πρόταση Ελπίδας, για το θέμα αυτό, εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου σειρά προτάσεων που αναφέρονται σε λειτουργικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως:
- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής των δημοτών.
- Διοικητική ικανότητα του Δήμου και σχέση με τους Δημότες.
- Κοινωνική πολιτική, Πολιτισμός και Αθλητισμός
- Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες
.
Η πλήρης πρόταση της Δημοτικής Παράταξης "Πρόταση Ελπίδας", δημοσιεύεται στην συνέχεια.




Κωνσταντινόπουλος: Ένα Εφετείο για την Πελοπόννησο με έδρα την Τρίπολη


Επιστολή μέσω της οποίας ζητά να γίνει σύσκεψη στην οποία θα παρίστανται τόσο εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Αρκαδίας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, οι τοπικοί βουλευτές και οι δικηγόροι της Αρκαδίας, προκειμένου να συζητήσουν  και να διαμορφώσουν μια ενιαία γραμμή για το που θα πρέπει να εδρεύει το Εφετείο Πελοποννήσου για να τη γνωστοποιήσουν εν συνεχεία και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει ότι ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ υιοθετεί και προωθεί την άποψη του ενός και μοναδικού Εφετείου για ολόκληρη την Πελοπόννησο και πήρε την πρωτοβουλία "χάραξης κοινής διεκδικητικής γραμμής" από όλους τους Πολιτικούς, Αυτοδιοικητικούς και Παραγωγικούς φορείς της Αρκαδίας, για καθορισμό ως έδρας, της πρωτεύουσας του Μωριά.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμμετέχει στην Γενική Απεργία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, υποστηρίζει & συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο, Τετάρτη 26-9-2012 , με στάση εργασίας μετά τις 12 το μεσημέρι στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα καλύπτοντας αντίστοιχα τους συναδέλφους που θα απεργήσουν, με βασικά συνθήματα:
- Όχι στη κατάργηση Νοσοκομείων και Κλινικών.
- Όχι στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας.
- Κατάργηση του ΕΟΠΥΥ που αντί να καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τους Έλληνες καλύπτει τα ελλείμματα του Κράτους.


Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδος, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα όλους εκείνους που εκπονούν και υπογράφουν προγράμματα εφημεριών στα 2 Νοσοκομεία της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την οικονομία, χωρίς να ενδιαφέρονται για την έλλειψη εφημερευόντων σε βασικές ειδικότητες.
Όπως τονίζει στην

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δικαστικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν το Σάββατο οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Oι δικαστικοί θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση στην προγραμματισμένη λήξη των κινητοποίησεων, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, οι δικαστικοί αποφάσισαν:

Αυτοπυρπολήθηκε 34χρονος στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων!


Ένας 34χρονος αυτόχειρ άφησε την τελευταία του πνοή αργά, το Σάββατο το απόγευμα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Υπέκυψε στα βαριά εγκαύματα, που προκάλεσε η αυτοπυρπόλησή του και στα τραύματα που υπέστη από την πτώση του από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων!


Κοδέλας: "Ο κ. Μανιάτης, αποτελεί κλασσική πλέον περίπτωση «καθεστωτικού» βουλευτή"

Γιάννης Μανιάτης
Δημήτρης Κοδέλας
Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, δεν χαρίσθηκε στον βουλευτή Αργολίδας και Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, για τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τον αποκαλεί "καθεστωτικό βουλευτή" και θυμίζει ότι "είναι από τους λίγους βουλευτές μέσα στο Κοινοβούλιο που έχει στηρίζει ανεπιφύλακτα το νέο τροϊκανό καθεστώς από το ξεκίνημά του και έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια".
Θυμίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την σκόπιμη διάλυση του υπάρχοντος (με άριστα αποτελέσματα) Τομέα Έρευνας Υδρογονανθράκων και του θέτει το ερώτημα αν είναι σύμφωνος με την κατεύθυνση Τσίπρα για "ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ. Καθώς και η αναβάθμιση του ΙΓΜΕ που το διέλυσε το μνημόνιο.”
Το σχόλιο -απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Μανιάτη, δημοσιεύεται κατωτέρω:

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ναυπλιέων;

Όσο ο χρόνος προχωρά και ο Δημήτρης Κωστούρος αποκτά τον έλεγχο του Δήμου, ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα.
Πρώτον, οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό Αναγνωσταρά, δείχνουν με την τακτική που ακολουθούν αν θα τον ακολουθήσουν ή όχι στην Δημοτική Παράταξη που μοιραία θα δημιουργήσει για να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών του, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
Δεύτερον, η Δημαρχία «θα παιχθεί», μεταξύ Κωστούρου και Γραμματικόπουλου, με τον Τάσο Σαλεσιώτη, αυτή την φορά να μην μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΟ: Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος!

Άξιος μαθητής του μακαριστού Χριστόδουλου και συνεπής προς την εντολή του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Ιακώβου, ο ιερέας του Αγίου Αναστασίου, πατέρας Διονύσιος.
Σεβόμενος την θυσία του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, προστάτη Άγιου της πόλης του Ναυπλίου, υπενθύμισε με σεμνότητα και διακριτικότητα στο ποίμνιό του, την ανάγκη να προστατευθεί από την τουρκική χαζοκουλτούρα που του σερβίρουν οι τσοντοκαναλάρχες.
Το μνημείο του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως που βασανίσθηκε και εκτελέσθηκε από τους τούρκους, βρίσκεται δύο μόλις μέτρα από την πύλη της εκκλησίας. 

ΣΧΟΛΙΟ: Δήμαρχος όλων των Ναυπλιέων!


Έχουν ένστικτο οι ένστολοι της Αργολίδας και έχουν καταλάβει ποιος είναι ο αιρετός που μιλάει πάντοτε την γλώσσα της αλήθειας δεν κοροϊδεύει τους πολίτες. Γι’ αυτό και δεν τερμάτισαν την πορεία τους (ήταν στ’ αλήθεια μαζική, πειθαρχημένη και με παλμό) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, αλλά πήγαν στο Δημαρχείο του Ναυπλίου.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, τιμώντας τον αγώνα τους, δεν είπε στείλτε μου μια αντιπροσωπεία να μου δώσει το ψήφισμά σας. Κατέβηκε στην πλατεία και έγινε ένα με τους διαδηλώνοντες  Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς. Συνομίλησε μαζί τους και έκανε αυτό που μπορούσε και που του επέτρεπε ο θεσμικός του ρόλος. Τους στήριξε και τους ενίσχυσε ηθικά.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Σύσκεψη των Ν.Ε. Πελοποννήσου της ΔΗΜ.ΑΡ.


Την Τετάρτη 26η Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ολων των Νομαρχιακών Επιτροπών Πελοποννήσου  της ΔΗΜ.ΑΡ., των υποψηφίων βουλευτών και μελών της, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.
Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία του Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη, του βουλευτή Γιάννη Πανούση και του μέλους της Ε.Ε. Σάκη Παπαθανασίου.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Σχολικά είδη για άπορες οικογένειες

O Δήμος Ναυπλιέων, εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2012-2013 συγκέντρωσε σχολικά είδη όπως: σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία, βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, σε καλή κατάσταση, με σκοπό να διατεθούν σε μαθητές, οι οποίοι χρήζουν στήριξης.
Ο κ. Δημήτριος Μπακέας δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΟΚΟΙΠΑΝ, δήλωσε πως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθημερινά και ότι συγκεντρώνεται θα τα δίνουν σε οικογένειες με οικονομικό πρόβλημα.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Κύριοι Βουλευτές, τι λέτε για την Ρόμβη;

Στον κατάλογο των 40 νησίδων που θα διατεθούν προς ενοικίαση και αξιοποίηση σε ιδιώτες επιχειρηματίες και ξένα συγκροτήματα, περιλαμβάνεται και η νησίδα Ρόμβη, στον κόλπο του Τολό.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι τον τροφοδότησαν με το κατάλογο των 40 νησίδων, αποδείχθηκαν προχειρολόγοι και αδιάβαστοι.
Ειδικά για την νησίδα Ρόμβη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Τολό (οι επισκέπτες και οι κάτοικοι πηγαίνουν κολυμπώντας ή με θαλάσσια ποδήλατα, η γκάφα αποδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη. Εκτός και αν δεν είναι γκάφα αλλά είναι "κομπίνα παραχώρησης" σε κάποιον κολλητό.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού, επικουρώντας τον Δήμο Ναυπλιέων που εξέφρασε ήδη την αντίθεσή του, απέστειλαν κατατοπιστική επιστολή στους 3 βουλευτές της Αργολίδας, ζητώντας συγχρόνως την ενεργή παρέμβασή τους προς αποτροπή της σχεδιαζόμενης παραχώρησης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κήρυξαν ως ανεπιθύμητους τους βουλευτές κ.κ. Ανδριανό και Μανιάτη

Με ανοικτή επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα, οι εργαζόμενοι της Ναυπλίας και της Ερμιονίδας, "τρίζουν τα δόντια" στους βουλευτές Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό (Ν.Δ) και Γιάννη Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ), λόγω της στάσης τους στην υπόθεση "φτωχοποίησης της Ελλάδας" και τους δηλώνουν ότι:
"Είναι δύσκολο να υποδεχόμαστε στις αίθουσες και στις εκδηλώσεις μας αυτούς που καταστρέφουν κατ’ εξακολούθηση τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τον εργασιακό μας πολιτισμό, τα χαρακτηριστικά της πατρίδας μας".

Συγχρόνως τους προειδοποιούν ότι:
«Αν ψηφίσετε έστω και μια διάταξη από το καταστροφικό και αντεθνικό μνημόνιο, θα είσθε ανεπιθύμητοι στην Εργατική Τάξη της περιοχής μας και πλην του ότι θα σας απαγορεύσουμε την είσοδο στους χώρους μας αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε σε άλλους χώρους, σας επιφυλάσσουμε και άλλες εκπλήξεις".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα των 11,5 δισ.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΝ-Ε
Ραφαήλ Μπαρού
Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίας -Ερμιονίδας, οργανώνει Δημοψήφισμα, με το ερώτημα "Δέχεσαι ή όχι τα νέα μέτρα που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση";

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΝ-Ε "Η συμμετοχή σου σ’ αυτό το άτυπο κοινωνικό δημοψήφισμα θα δυναμώσει την φωνή όλων μας προς αποτροπή της περαιτέρω κοινωνικής καταστροφής".

Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΝ-Ε


Στου κουφού την πόρτα …

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχει τόσο πόνος και τόσα αδιέξοδα, έξω στην κοινωνία, που είναι να απορεί κανείς για το πόσο απόμακροι έχουν γίνει οι αιρετοί και οι διορισμένοι «υπάλληλοί μας», ώστε να μην τα βλέπουν.
Από τις 2 το πρωί , οι μη προνομιούχοι, «πιάνουν στασίδι» έξω από το ΙΚΑ, μήπως και προλάβουν να εξεταστούν (αν δεν λείπει ο γιατρός ή αν δεν έχουν απεργία). Οι εργαζόμενοι όμως, επιστημονικό και μη προσωπικό, θα ξεκινήσουν στις 7, στις 8 και στις 9. Θα έχουν την ζεστασιά τους, τα φρεσκοβαμμένα δωμάτιά τους και τα καινούργια γραφεία. Θα εξυπηρετήσουν όσους προβλέπει «η νόρμα τους» (άντε και κανένα δικό τους εκτός σειράς) και σε επτά ώρες θα φύγουν. Έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι και το σύστημα λειτουργεί. Όμως σε λίγα χρόνια, θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι και θα πιάνουν και αυτοί ουρά από τα ξημερώματα.
Μπαίνουν φυλακή άνθρωποι, λόγω συνωνυμίας ή λάθους. Κάποιος δεν έγραψε τα σωστά ή τα πλήρη στοιχεία (ίσως γιατί έχασε η ομάδα του ή είχε φάει περισσότερα παϊδάκια, την προηγούμενη ημέρα) και κάποιοι άλλοι την πληρώνουν με ευτελισμό και καταστροφή.

Κατάσχεση λογαριασμών μισθοδοσίας για χρέη του Δήμου σε προμηθευτές

Ένα πρόσφατο κρούσμα κατάσχεσης λογαριασμού μισθοδοσίας είχαμε στο δήμο Γόρτυνας. Σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου κατάσχονται χρήματα που προορίζονται για τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του δήμου. Το συνολικό ποσό που κατάσχεται ανέρχεται στις  81.000 ευρώ. Το Εφετείο δικαίωσε ιδιώτη για οικονομική οφειλή που αφορούσε την προμήθεια αρδευτικών συστημάτων από τον πρώην δήμο Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο τα κονδύλια που χρησιμοποιούνται για μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζονται ως «γενικό έσοδο» το οποίο και μπορεί να κατασχεθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οφειλών υπέρ τρίτων.
Αντίθετα δε μπορεί να συμβεί το ίδιο για περιπτώσεις χρημάτων που βρίσκονται σε κωδικούς που αφορούν στην κάλυψη δαπανών για ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς έδωσε λύση στο πρόβλημα εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου

Το θέμα της εκβάθυνσης του λιμανιού, ως "εργαλείο ανάπτυξης" του Ναυπλίου και της ενδοχώρας της Αργολίδας (Μυκήνες, Επίδαυρος, Μιδέα, Λέρνα), είχε αναδειχθεί ως κορυφαίο αίτημα από τις παραγωγικές ομάδες τον Δήμο και το ΕΒΕΑ, με σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχαν στα χέρια τους έτοιμη μελέτη καθώς και δέσμευση Τατούλη ότι "αν όλα εξελιχθούν σωστά και ο φάκελος συμπληρωθεί πριν από το τέλος του 2012, θα εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την χρηματοδότηση".

Όμως, η εκβάθυνση του λιμανιού, προκειμένου να είναι δυνατή η προσέγγιση μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων, "είχε κολήσει" σε αντιρρήσεις της Αρχαιολογικής υπηρεσίας (Ενάλιες αρχαιότητες) και όλα έδειχναν ότι θα ήταν μία ακόμη χαμένη υπόθεση. Την ώρα που το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την λύση.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί μισθοί των Μητροπολιτών

Πολλοί είναι οι συνοδικοί Μητροπολίτες που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα των ιεραρχών, ώστε να αποφεύγονται οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους αριστερούς πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι τους εμφανίζουν να παίρνουν μεγάλους μισθούς από το κράτος.
Πολλοί είναι οι ιεράρχες που αυτοβούλως έσπευσαν να προχωρήσουν σε δημοσίευση της προσωπικής τους μισθοδοσίας.
Πρώτος απ' όλους ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος, από ότι φαίνεται, λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.931 ευρώ. Ο μόνος που λαμβάνει από τα μέλη της Ιεραρχίας μεγαλύτερο μισθό είναι ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, του οποίου φτάνει τα 2.100 ευρώ.
Οι 100 αρχιερείς που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και υπηρετούν στην ελληνική επικράτεια λαμβάνουν, σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 και μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια τους, τα εξής χρήματα:

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού και... αφέθη ελεύθερος


Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, οι Αρχές στην Κιργιζία συνέλαβαν τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι στη λίστα για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, το 1996,  και την οποία έχει στα χέρια της η Interpol.

Στην λίστα αυτή βρίσκονται άλλα δέκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο τότε αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων Ερσάν Κουντακσί.
Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Κιργιζία χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του Αρικλί ανυπόστατες.
Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς

1.000.000 Ευρώ μηνιαίως σε 3.103 αλλοδαπούς ως πολυτεκνικό επίδομα!


Η ερώτηση του βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", Γιώργου Γερμενή, έβγαλε λαυράκι.
Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι υπάρχουν 3103 μετανάστες που επιδοτούνται με επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.
Από αυτούς, το 38% είναι Αλβανοί, το 11% είναι Ρουμάνοι, το 10% είναι Βούλγαροι και οι υπόλοιποι ανήκουν σε 15 ακόμη διαφορετικές εθνικότητες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 171 Γερμανοι και 43 Γάλλοι.
Αναλυτικά, κατά χώρα καταγωγής οι επιδοτούμενοι είναι:
- Αλβανία: 1241,
- Ρουμανία: 334
- Βουλγαρία: 324,
- Γερμανία: 171,
- Αγγλία: 161,
- Πολωνία: 155,
- Γαλλία: 43,
- Πρώην Γιουγκοσλαβία: 46,

Γυρίστε πίσω τα λεφτά του κράτους

Δεν τους έφτανε η κρατική επιχορήγηση και η επιδότηση των ιδρυμάτων των τέως πρωθυπουργών, θέλανε και ειδικά κονδύλια για να κάνουν εκλογές. Έτσι, τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εισπράτουν ένα τσουβάλι λεφτά (από το υστέρημα των Ελλήνων).
Με τα χρήματα της ετήσιας επιδότησης ταΐζουν μια στρατιά υπαλλήλων, δημοσιογράφων, αργομίσθων, τομεαρχών εφημερίδων και καναλιών. Με τα χρήματα των εκλογών, αλλοιώνουν τους όρους του "παιχνιδιού".
Όμως, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό των δαπανών τους, κάποια κόμματα, τα περισσότερα, βρέθηκαν με περίσσευμα, από τις εκλογές. Δεν θα έπρεπε, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που τους εδόθησαν (γνωστοποίηση στους πολίτες του προγράμματός τους), να επιστραφούν στον κρατικό κορβανά;
Για την ιστορία, διαβάστε τι τσέπωσε το κάθε κόμμα

Το άρθρο του Κασιμάτη που δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και η σιωπή της ΕΣΗΕΑ

Την Κυριακή, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δημοσίευσε ένα άρθρο του κ. Στέφανου Κασιμάτη. Το άρθρο με τίτλο "Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για την δημοκρατία".
Το άρθρο, τολμηρό κατά κάποιους, απαράδεκτο κατά κάποιους άλλους, εύστοχο για μερίδα των αναγνωστών του. Όπως δηλαδή συνηθίζεται με άρθρα που δημοσιεύονται στον Τύπο από την εποχή του Γουτεμβέργιου. Το άρθρο έκανε ειδική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόταν στην πολιτική βια απ' όπου και αν προέρχεται. Και από την Αριστερά.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με επιστολή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο κ. Σκουρλέτης εγκαλεί την εφημερίδα αλλά και τον δημοσιογράφο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
"...Με τις παραπάνω σκέψεις, θα ήθελα να διατυπώσω το ερώτημα, αν τελικώς οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας και αν τιμούν και αντιστοιχούν στη διαχρονική πορεία μιας ιστορικής κατά τα άλλα εφημερίδας, όπως η Καθημερινή. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα."
Για την ιστορία, η ΕΣΗΕΑ δεν έχει πάρει θέση ακόμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος του δημοσιογράφου να γράφει ελεύθερα την άποψή του...
Άλλωστε όπως πρεσβεύει και στην ιστοσελίδα της "Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος άραγε είναι «ο αφέντης και ο κυρίαρχος» που αποφάσισε να ξεθεμελιώσει τον τόπο;

«Θα κατεβούμε απ’ το δρόμο με το πράσινο χαλί» όριζε ο παππούς. Το μονοπάτι από την πηγή έως τη δημοσιά ήταν στρωμένο με μούσκλια. Δεν πάταγες καθόλου χώμα. Και παίζαν τα μικρά ποδαράκια να πατάνε μόνο στο χαλί, γιατί βασιλιάδες τώρα αυτοί, γύριζαν πίσω με δόξες και τιμές, αφού σκότωσαν τον κακό δράκο της πηγής, ελευθέρωσαν το νερό και οι υπήκοοί τους τους είχαν στρώσει το χαλί της υποδοχής.
 
Η λήθη, εκείνη η εχθρός της μνήμης, με τα χρήματα και την αδελφή εξουσία αποφάσισε να ξεθεμελιώσει τα λόγια του παππού, να κόψει τη συνέχεια στις μνήμες των παιδιών. Η φύση ήταν ένθεη όχι μόνο για τους αρχαίους αλλά και για όσους την σέβονται και την αγαπούν. Ποιος άραγε είναι «ο αφέντης και ο κυρίαρχος» που αποφάσισε να ξεθεμελιώσει τον τόπο; Και υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο Εισαγγελέας, Δασαρχείο, Περιφέρεια, Δήμος; Λειτουργούν θεσμοί; Ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα: «μπορεί ο κάθε πολίτης, που διαθέτει χρήματα, να πάρει μια μπολντόζα και να ξεθεμελιώσει τον τόπο;».
 Ένα από αυτά τα μονοπάτια, το μονοπάτι Αγιά Μαρίνα-Κελί ξηλώθηκε πετρούλα πετρούλα. Το μονοπάτι φάρδυνε, όπως φαρδαίνουν οι άνθρωποι της καταναλωτικής κοινωνίας, κι έγινε δρόμος.

Προσλήψεις υψηλόμισθων στην ΕΡΤ εν μέσω κρίσης!

Προσλήψεις, υψηλόμισθων, δικών μας κυρίως παιδιών, στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τη σχετική λίστα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Παρόν, οι μισθοί για τους (εκλεκτούς) νεοπροσλαμβανόμενους είναι άνω από 3000 ευρώ!
Διαβάστε τη λίστα και βγάλτε συμπεράσματα:
- Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ μικτά),
- Γιώργος Μπράμος συντονιστής ΕΤ1 (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ μικτά)
- Βασίλης Θωμόπουλος, (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),
- Μενέλαος Σεβαστιάδης ως συντονιστής αθλ. ραδ. προγράμματος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),
- Μανόλης Κοττάκης, παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),
- Ανθή Σαλαγκούδη (3.500 ευρώ μικτά),
- Γιώργος Κουβαράς (3.500 ευρώ μικτά),
- Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (3.500 ευρώ μικτά),

Οι Αρκάδες θυμούνται και τιμούν την Άλωση της Τριπολιτσάς

Η 23η Σεπτεμβρίου είναι μέρα γιορτής για την Τρίπολη. Η ηρωική κατάληψη από τους Έλληνες της περήφανης καρδιάς του Μωριά γιορτάζεται με δοξολογία και παρελάσεις. Ο αέρας δονείται από την ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς τους Αθάνατους Έλληνες.

Η Τριπολιτσά ήταν πριν την επανάσταση το διοικητικό, οικονομικό και στρατιωτικό κέντρο της Πελοποννήσου. Η πόλη ήταν περίτειχη, με υψηλούς πύργους και μεγάλες σιδερόφρακτες πύλες.
Το συμβούλιο των οπλαρχηγών, με την έναρξη της επανάστασης, έβαλε ως στόχο της κατάληψη της Τριπολιτσάς. Κι αυτό γιατί ήταν στρατηγικής σημασίας μεγαλούπολη, αλλά και γιατί θα ήταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην παραπαίουσα οθωμανική αυτοκρατορία.
Στην πολιορκία από τους Έλληνες πήρε μέρος ο ανθός της επανάστασης. Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Μπουμπουλίνα, Κεφάλας, Μαυρομιχάλης, Γιατράκος, Αναγνωσταράς, Λόντος.

3ωρη κατάληψη των Δημαρχείων Ναυπλίου και Άργους

Σε συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων Ναυπλίου και Άργους προχώρησαν σήμερα, από τις 10:00 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου προκειμένου "να μην περάσουν τα νέα «βάρβαρα» μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων".
Τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας δημιουργούν σειρά ερωτημάτων για τα οποία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητούν απαντήσεις", αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, που καταλήγει, "πρώτη προσπάθεια οργάνωσης του κοινού αγώνα που πρέπει να δώσουμε, να γίνει την Παρασκευή στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άργους, όπου όλοι μαζί θα συζητήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν:

Έτσι θυσίασαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από την αρχή του 2010 έως και το τέλος του 2011, οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, η ίδια η ΤτΕ και αρκετοί ιδιώτες αποταμιευτές, αγόρασαν πολύ μεγάλο αριθμό ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (αύξηση 51,2%).

Την ίδια ώρα μειώθηκε εντυπωσιακά το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών (από 141 δις € την αρχή του 2010 σε 45,9 δις € στο τέλος του ίδιου έτους και σε 35 δις € το τέλος του 2011). (Υπενθυμίζεται ότι, εκείνη την περίοδο η τότε κυβέρνηση -ΠΑΣΟΚ- έλεγε ότι ήταν αντίθετη με την επιλογή της αναδιάρθρωσης (PSI) του ελληνικού χρέους - την οποία όμως αργότερα ψήφισε, με συνεργό την αξιωματική αντιπολίτευση -Ν.Δ.-).
Το ερώτημα είναι: γιατί οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία δέχονταν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, δεδομένης της πανθομολογούμενης επισφάλειας τους;

Γιάφκα με όπλα και εμπρηστικούς μηχανισμούς στο Γύθειο

Γιάφκα με όπλα, ασυρμάτους, κουκούλες και εμπρηστικούς μηχανισμούς ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο Γύθειο, με αφορμή τη διερεύνηση του θανάσιμου τραυματισμού πριν 15 ημέρες ενός 38χρονου βομβιστή.

Θυμίζουμε ότι, στις 31 Αυγούστου, είχε σημειωθεί έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη. Μεταφορέας της βόμβας – που αποτελείτο από γκαζάκια, μπαταρίες και άλλα υλικά – ήταν ένας 38χρονος υπάλληλος καφετέριας – ο οποίος διέμενε στο Περιστέρι και στην Αιγιά Λακωνίας, ο οποίος από την έκρηξη υπέστη καθολικά εγκαύματα και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Αυτοκαταστροφική τύφλωση

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Σε μια εποχή όπου «άγνωστα κέντρα» επιδιώκουν να αποκόψουν, την ενοποιούμενη με αργά βήματα Ευρώπη, από τις ρίζες της, είναι λογικό και οι εντόπιοι συνοδοιπόροι τους να πρωταγωνιστούν στην καταφορά πληγμάτων σε πρόσωπα και θεσμούς που φύλασσαν την Κιβωτό των Ελληνικών Αξιών.
Από την Συνταγματική Συνθήκη της Ενωμένης Ευρώπης απαλείφθηκε, ήδη, η αναφορά στις χριστιανικές της ρίζες. Όχι γιατί οι πατρώες θρησκείες κατήγαγαν νίκη σπουδαία και επιστρέφουν κραταιές, αλλά γιατί το θρησκευτικό συναίσθημα και η μεταφυσική πίστη αποτελούν εμπόδιο επιβολής των λαών εκείνων εκείνων που έχουν ως διαμαντόπετρα στο σύστημα αξιών τους το χρήμα και ως όργανο απομύζησης των Λαών, τα τραπεζικά ιδρύματα και τον έλεγχο του χρήματος.
Οι προσπάθειες αποκοπής του Ιστορικού παρελθόντος της Ευρώπης (Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, Ρωμαϊκοί Χρόνοι, Βυζάντιο) ακόμη δεν έχουν επικρατήσει πλήρως.