Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δημ. Κωστούρος: Η στρατηγική εκλογής και τα πρώτα του βήματα

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Η στρατηγική την οποία ακολούθησε ο Δημήτρης Κωστούρος, για να εκλεγεί από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης (ιδρυτής και αρχηγός της οποίας, παραμένει ο Παν. Αναγνωσταράς), ως Δήμαρχος Ναυπλιέων, υπήρξε εξαιρετική και κυρίως επιτυχής.
Μελέτησε -εγκαίρως- τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των όποιων πιθανών διεκδικητών. Μελέτησε, όμως και τις δικές του δυνατότητες και αδυναμίες.
Αξιοποίησε, στο έπακρον, αλλά χωρίς προκλητική συμπεριφορά, τις αδυναμίες των αντιπάλων του και φρόντισε να υποβαθμιστούν οι «οπλικές τους δυνατότητες».
Μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα σε πεδίο δικής του επιλογής και με συνεργάτες που διαμόρφωσαν θετικά την εικόνα του.
Η έντονη και αποτελεσματική ενασχόληση του με τα Δημοτικά, η προσηνής συμπεριφορά, η παροχή βοήθειας σε κάθε αίτημα Δημοτικού Συμβούλου (για τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου) και η έξυπνη επιλογή «διανομής ρόλων ευθύνης», προς τους μελλοντικούς του συνεργάτες, τον κατέστησαν ως «τον εκλεκτό» των δυναμικότερων εκ των Δημοτικών Συμβούλων.

Χαράτσι στους αγρότες από την Ε.Α.Σ. Αργολίδας

Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών έως και 80 ετών πηγαίνουν από τις 2, τις 3 και τις 4 τα ξημερώματα στην Ε.Α.Σ. με την ελπίδα να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας και να προλάβουν να πάρουν ένα από τα 250 νούμερα που τους διαθέτουν ημερησίως για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Η δοκιμασία τους είναι απερίγραπτη, καθώς πολλοί αναγκάζονται να περιμένουν όρθιοι, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν καν να εξυπηρετηθούν!
Από την άλλη πλευρά, η αναλγησία των διοικούντων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και λογική. Ο πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε απλά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι οι αγρότες πρέπει να δείξουν υπομονή και κατανόηση και όλα θα πάνε καλά! Ακούγεται πραγματικά αστείο, αν σκεφτεί κανείς πως όλη αυτή η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν απλώς έβγαιναν συνεργεία στα χωριά, ώστε να μη συνωστίζονται όλοι οι αγρότες της Αργολίδας στα γραφεία της Ένωσης.

Τροχαία ατυχήματα: "Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας"!

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιείται από χθες, 30 Μαΐου, έως και σήμερα, 31 Μαΐου, στο Ναύπλιον.
Το σεμινάριο οργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Το παρακολουθούν μαθητές, εκπροσώποι συλλόγων δασκάλων και καθηγητών, εκπροσώποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, επαγγελματίες οδηγοί, προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και σε όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης.
Χθες, Τετάρτη, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε προσομοιωτές οδήγησης.
Σήμερα, Πέμπτη (ώρα 19:00), στο «Βουλευτικό» του Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Ανδρέα Κορδολαίμη, καθώς και από άλλους εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα οδικής ασφάλειας.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) συμμετείχε σε άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης πυρκαγιάς (ευρείας κλίμακας) «ΠΥΡΣΟΣ 2012», στην περιοχή “Ραπούνι” του δήμου Γορτυνίας, με 15 εθελοντές, 4 οχήματα, 2 βυτιοφόρα κατασβεστικά και πλήρη ατομικό εξοπλισμό αντιμετώπισης πυρκαγιάς (επινώτια κατάσβεσης, αλυσοπρίονα, πτυοσκέπανα κλπ.).
Η άσκηση οργανώθηκε και διεξήχθη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος  «PROTECT».

Γιατί θέλουν το ΚΚΕ σε λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς»;

Άρθρο του Γιώργου Αντωνίου
Υπάρχει πλέον η εμπειρία των διερευνητικών εντολών. Το ΚΚΕ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά, αλλά όσα έγιναν είναι μια χρήσιμη για το λαό εμπειρία για να κατανοήσει για ποιο λόγο επέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση «της αριστεράς», όπως τη χαρακτηρίζουν.Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ εύκολα θα μπορούσε να κάνει αυτό που έλεγε προεκλογικά. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, για «να δώσει ανάσα στον τόπο», όπως έλεγε. Μάλιστα, θα είχε εξασφαλίσει την ανοχή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (σ.σ. είναι ένα θέμα το πόσο εύκολα τα δύο αστικά κόμματα της πλουτοκρατίας δήλωσαν ότι στηρίζουν μια τέτοια κυβέρνηση...). Κάτι που δεν το έκανε. Παρά την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι δε συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση - λαιμητόμο για το λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι θέλει και το ΚΚΕ. Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ; Οτι με 71 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ) θα ήταν ευάλωτο το κυβερνητικό σχήμα, θα την έριχναν μια τέτοια κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι: Τι 71, τι 97, αν προσθέσουμε δηλαδή και τους βουλευτές του ΚΚΕ; Και πάλι ευάλωτη δε θα ήταν; Και πάλι δε θα την έριχναν - πάντα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ - αφού και πάλι δε θα ήταν πλειοψηφία;
Γιατί τότε η εμμονή με τη συμμετοχή του ΚΚΕ;

Χαλαζόπτωση στο Ανυφί και το Αργολικό

Ισχυροί άνεμοι, δυνατές βροχές και κατά τόπους χαλάζι, πλήττουν αυτή την στιγμή την Αργολίδα.
Ειδικότερα, στην περιοχή των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ανυφίου και Αργολικού Μιδέας, του Δήμου Ναυπλιέων, το χαλάζι που έπεσε είναι μεγέθους αμυγδάλου και έστρωσε τα χωράφια, καταστρέφοντας κηπευτικά και πληγώνοντας τα δέντρα που είναι σε κατάσταση ανθοφορίας.
Ζημιές αναφέρθηκαν και από κατόχους Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων που είδαν στις λαμαρίνες των αυτοκινήτων τους να δημιουργούνται βαθουλώματα.
Ζημιές επίσης έγιναν στους καρπούς των βερυκοκιών.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ: Οι Αργείοι τον υποδέχθηκαν "με τιμές Παναργειακού"

Ο "Διομήδης", που κατέκτησε το Challenge Cup στην Ελβετία, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ Τουν, είναι ο πρώτος σύλλογος από την ελληνική περιφέρεια με ευρωπαϊκό τίτλο στο HANDBALL.
Χθες, 29η Μαΐου, η ομάδα των λύκων επέστρεψε με το τρόπαιο στα χέρια και έγινε δεκτή από τους κατοίκους του Αργους -και όχι μόνον- "με τιμές ηρώων", όπως είπε ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρhς Καμπόσος, στην προσφώνησή του.
Παρώντες στην υποδοχή σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης και οι πολιτικοί του νομού. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο επικεκεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κωτσοβός, ο τ. πρόεδρος του Παναργειακού Δημήτρης Καρυάμης και πολλοί άλλοι.

100 λόγοι να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!!

1. Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί.
2. Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα "ορντέβρ".
3. Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες.
4. Γιατί "καμάκι" και "σουβλάκι" είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε.
5. Γιατί μπροστά στο ραβανί τι να μας πει το μιλφέιγ.
6. Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι.
7. Γιατί "λουλουδοπόλεμος" δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα.
8. Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει αυτό.
9. Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας.
10. Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι.
11. Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί.
12. Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζουκάκι θα το πάμε.

"Ανεξάρτητοι Έλληνες": Να διαγραφούν πρόστιμα -τόκοι των Μικρομεσαίων

Οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έδωσαν στην δημοσιότητα συμπληρωματική πρότασή τους για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η εφαρμογή της πρότασης, η οποία αναγνωρίζει την δραματική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα -στην πράξη- εις ότι αφορά την ενδυνάμωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την ανάταξη της οικονομίας, με δευτερογενές αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων του κράτους. Προβλέπει την συνολική καταγραφή όλων των επιχειρήσεων προς το κράτος (ΦΠΑ, Φόροι, Πρόστιμα, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ), με την δημιουργία ενός "Εθνικού λογαριασμού οφειλετών του δημοσίου". Την εξάλειψη του συνόλου σχεδόν των προστίμων και προσαυξήσεων, την εξόφληση των υπολοίπων που θα προκύψουν σε 100 έως 240 δόσεις, την αναστολή λειτουργίας του "Τειρεσία", την παροχή Φορολογικής Ενημερότητας και Παραστατικών στοιχείων στις επιχειρήσεις, το κούρεμα των τόκων των επιχειρηματικών δανείων καθώς και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην σύνταξη και την περίθαλψη καθώς και τη αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και διοικητικών κυρώσεων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Η συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών

Μόλις ένα μήνα πριν  τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και κάθε μέρα, όλο και περισσότερο  οι “κυρίαρχες” πολιτικές δυνάμεις της χώρας διολισθαίνουν, στο όνομα της ψήφου, σε πιο λαϊκίστικες,  αλλά τελικά και πολύ επικίνδυνες για την ίδια την υπόσταση της χώρας ρητορικές. Συναγωνίζονται  για το ποιο κόμμα θα διαπραγματευτεί καλύτερα με την Ευρωπαική Ένωση τη βελτίωση των όρων του μνημονίου. Και είναι βέβαιο ότι μια τέτοια επαναδιαπραγμάτευση είναι όχι μόνο επιτακτική ανάγκη για τη χώρα, αλλά σήμερα μοιάζει και εφικτή με τις νέες πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Οι πολίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν υποστεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια οικονομικό αρμαγεδώνα, περιμένουν τη “σωτηρία” μόνο από την καλή διάθεση των πιστωτών μας.Κανείς όμως πλέον δεν μιλά για την επώδυνες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα με η χωρίς μνημόνιο, με λίγο η με περισσότερο μνημόνιο.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Σαμαράς συγχαίρει τον "Διομήδη"

Φωτο αρχείου, από παλαιότερη επίσκεψη στο Αργος.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συγχαρητήριά μου στο “Διομήδη Άργους”, την ομάδα χειροσφαίρισης (handball), που επάξια κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup. Ευχαριστούμε τα παιδιά του Διομήδη, τους προπονητές τους, τους επικεφαλής του Σωματείου, όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθειά τους. Σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία και μας έκαναν όλους περήφανους. Για πρώτη φορά, στα 35 χρόνια ιστορίας της χειροσφαίρισης (handball), μια ελληνική ομάδα κατακτά την κορφή. Μια ομάδα από την Ελληνική Περιφέρεια, χωρίς μέσα και εφόδια, αλλά με πίστη στο σκοπό, με πνεύμα ομαδικό και συστηματική προετοιμασία, κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό ευρωπαϊκό σκαλοπάτι. Το παράδειγμά τους εμπνέει και διδάσκει όλους τους Έλληνες".

Ο Διομήδης στην Κορυφή της Ευρώπης. Κατέκτησε το Challenge Cup

Το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ πανηγυρίζει ο Διομήδης Άργους και μαζί του, η Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κατέκτησε και το Τσάλεντζ Καπ (Challenge Cup), παρά την ήττα με 22-20 από την ελβετική Βάκερ. Ο Διομήδης είχε επικρατήσει με τρία γκολ διαφορά στον πρώτο τελικό, με 26-23.
Ο Νίκος Σαμαράς θέλησε να αφιερώσει αυτή την κούπα σε όλη την Ελλάδα που «πυροβολείται» από τους πάντες όπως είπε ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε πως "είναι μία μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό".
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε για τον θρίαμβο της ομάδας του: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο".

ΚΟΔΕΛΑΣ: "Με αφορμή την επίσκεψη Βενιζέλου στην Αργολίδα"

Το εντυπωσιακό με τον κύριο Βενιζέλο δεν είναι ότι κορόιδευε τόσο καιρό τον ελληνικό λαό, αλλά το ότι νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να τον εξαπατά.Ξαφνικά ο πρόεδρος ενός «σάπιου», κατά τον ίδιο, κόμματος θυμήθηκε να ανεβάσει τους τόνους (κι αυτό όχι πολύ, για να μην παρεξηγηθούμε...) απέναντι στην εκπρόσωπο – Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Λαγκάρντ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις της. Ποιός; Ο κ. Βενιζέλος! Ο άνθρωπος που της έστειλε πριν λίγους μήνες μια κατάπτυστη επιστολή, δηλώνοντας την πλήρη συμμόρφωσή του προς  «τας υποδείξεις», δεσμευόμενος, μεταξύ άλλων, να μειώσει το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και να προχωρήσει σε απολύσεις, υποσχόμενος, από κοινού με το συνεργάτη του κ. Σαμαρά, να λάβουν πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ τουλάχιστον.
Τα παραπάνω μέτρα, που σήμερα καταγγέλλει ως αντι-αναπτυξιακά και εξοντωτικά, λίγες βδομάδες πριν τα δικαιολογούσε ως αναγκαία, αφού παρατηρούσε ότι πρόκειται  για “τεράστιες θυσίες από τον Ελληνικό λαό» οι οποίες είναι «αναγκαίες για να διορθώσουν παραλείψεις πάρα πολλών ετών»!
Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την υποτέλεια, το “Ναι σε όλα”, τη διαπλοκή (θυμηθείτε ενδεικτικά μόνο τις υποθέσεις Proton και Λαυρεντιάδη, ρύθμιση για την υπόθεση της SIEMENS), την εκποίηση της χώρας, έρχεται σήμερα λίγες μέρες μετά την εκλογική συντριβή του κόμματός του, να μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων. Μια επαναδιαπραγμάτευση κι αυτή “κούφια” και αόριστη, αφού δεν αμφισβητείται ο πυρήνας των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ενώ οι δανειστές παρουσιάζονται λίγο πολύ ως ευεργέτες!

Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και Εφοδίων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι, ξεκίνησε η λειτουργία του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.
Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών θα πρέπει -υποχρεωτικά- να σπεύσουν και να εγγραφούν.
Συγκεκριμένα όσοι:
- Αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πέταξα στα μούτρα τις καρέκλες που μου τάξανε στη Νέα Δημοκρατία

Μετά τα τελευταία γεγονότα, και αφού οι δηλώσεις μου περί «αυγών και γιαουρτιών» έκαναν τον γύρο των καναλιών, με κάποιους να μιλούν περί «ακροτήτων», εξηγούμαι για να μπαίνουν οι έννοιες στην θέση τους.
1) Ακρότητα είναι το να οριοθετείς τις πολιτικές σου επιλογές προεκλογικά, διευκρινίζοντας προς τους ψηφοφόρους σου πως δεν πρόκειται να πάς στην Ν.Δ. και μετά από τρείς εβδομάδες, αφου έχεις υφαρπάξει την ψήφο τους, να μετακομίζεις αμέριμνος στην «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη».
2)
Ακρότητα είναι να θεωρείς πως αυτοί που σε κουβάλησαν στην πλάτη για να εκπροσωπήσεις τον αγώνα τους,  χύνοντας αίμα (στην κυριολεξία) και ιδρώτα, σου έχουν δώσει λευκή επιταγή, ακόμα και για να πετάξεις αυτόν τον αγώνα στα σκουπίδια.  Ακρότητα είναι να θεωρούνται ιδέες για τις οποίες έχουμε φάει κρατητήρια, για τις οποίες δεκάδες Εθνικιστές μετράμε ράμματα στα σώματά μας, για τις οποίες κάποιοι έχουν χάσει περιουσίες και έχουν κλείσει σπίτια, ως προϊόν δειγματισμού για την συγκέντρωση προσφορών. 
4) Δεν ήταν και δεν είναι επιλογή μας να ωθήσουμε τον κόσμο μας στα κάγκελα. Επιλογή δική σας ήταν να τους κοροϊδεύετε στα μούτρα και είναι τουλάχιστον αφέλεια να θεωρείτε πως αυτός ο κόσμος που τώρα ξεπουλάτε, θα σας κουνάει το μαντήλι και θα σας στέλνει ευχετήριες κάρτες για καλό ταξίδι…

10 ερωτήματα προς σκεπτόμενους Πολίτες

Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μην χρειάζονται σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέϊτ, 54% το Μπαχρέϊν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

ΚΩΤΣΟΒΟΣ: Το τέλος του κ. Φώτη και οι ευθύνες του Δημάρχου Άργους

Έχουμε κατηγορηθεί -πάντοτε άδικα- ότι ασκούμε δόλια και υστερόβουλη κριτική στις ενέργειες του δημάρχου και της πλειοψηφίας του, με μοναδικό γνώμονα μια στείρα αντιπολίτευση, αν και έχουμε δυστυχώς δικαιωθεί σε όποιες αντιρρήσεις μας.Αυτή είναι η μοναδική επωδός κάθε δελτίου τύπου ή τηλεοπτικής εμφάνισης του δημάρχου και των συναφών δημοτικών φορέων της πλειοψηφίας, στην οποιαδήποτε αντίθετη άποψή μας. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός αφού η αδυναμία άρθρωσης ορθών επιχειρημάτων δεν είναι πρόσφατη αλλά μόνιμη αδυναμία τους.
Με την ίδια λοιδορία και επιθετικότητα αντιμετωπιστήκαμε ως παράταξη, όταν την 12 /9/2011 δηλ. πριν από εννέα περίπου μήνες με την ήδη γνωστή επιστολή μου προς τον κ. Δήμαρχο, ζήτησα διευκρινίσεις για την παρουσία και λειτουργία του κ. Φώτη ως υπερπροϊσταμένου στα δημοτικά γραφεία χωρίς καμιά ενημέρωσή μας και κατέληξα «.. Παρακαλώ να μου γνωρίσετε άμεσα τις πλήρεις αρμοδιότητες του εν λόγω κυρίου, πώς και πότε αυτές του εκχωρήθηκαν και εάν είναι έμμισθος,τον χρόνο και τον τρόπο της πρόσληψής του..»

Aιμορροΐδες: Οριστικό τέλος στο πρόβλημα

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες, που αντιμετωπίζει ένας στους δύο Έλληνες, βάζει η νέα ελάχιστα τραυματική  χειρουργική θεραπεία  με  τη χρήση υπερήχων !
«Πρόκειται για μία αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και χωρίς επιπλοκές θεραπεία , η  οποία διαρκεί μισή ώρα και δίνει οριστικό τέλος στο επώδυνο πρόβλημα των αιμορροίδων. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες» αναφέρει ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας γενικός χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ο οποίος ήδη εφαρμόζει τη μέθοδο τα τελευταία χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.
Η νεα χειρουργική θεραπεία απασχόλησε το 1ο Πανελλήνιο Συνεδριο Γενικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη από την Επαγγελματική Ένωση Γενικών Χειρουργών Ελλάδας.
«Η αιμορροϊδική νόσος, σύμφωνα με τον κ Ξιάρχο, που παρακολούθησε το συνεδριο, ταλαιπωρεί το 50-80% του ενήλικου πληθυσμού   και μπορεί να  επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής και το «ευ ζείν» αυτών που πάσχουν».

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ενημέρωση Αναγνωστών



Για λόγους ανώτερους της θελήσεώς μας,
η ανάρτηση νέων ειδήσεων, άρθρων και σχολίων
θα επαναληφθεί -και πάλι- από την Τρίτη 29η Μαΐου.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Σχέδιο δημιουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Μετά από πρόταση ομάδας νέων εκπαιδευτικών, την οποία αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρος, και με την βοήθεια του Δήμου, ξεκίνησαν ενέργειες για την δημιουργία και λειτουργία "Κοινωνικού Φροντιστηρίου", κατά τα πρότυπα του "Κοινωνικού Παντοπωλείου", ή της "Κοινωνικής Ιματιοθήκης".
Ο σχεδιασμός αφορά στην δημιουργία ενός «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» το οποίο θα παρέχει αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές αποβλέποντας στην στήριξη και ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνη και αλληλέγγυα προς την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνει και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία με σχετική απόφασή της αναλαμβάνει να προσφέρει την βοήθεια που χρειάζεται ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, με την παραχώρηση αιθουσών και την με κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

ΑΡΘΡΟ: Φτου σκοληκομερμηγκότρυπα…

Φίλε ψηφοφόρε.
Επειδή έχεις μπερδευτεί με όλα αυτά που γίνονται αποφάσισα να σε βοηθήσω. Να σου εξηγήσω με απλά λόγια το τι συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό ώστε να έχεις ξεκάθαρη άποψη στις 17 Ιούνη που θα ξαναπάς να ψηφίσεις. Λοιπόν, έχουμε και λέμε! 
Ο Σαμαράς, πριν από καιρό διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε «ναι» στο μνημόνιο ενώ αυτός ψήφισε «όχι». Μετά, στο δεύτερο μνημόνιο, αυτός ψήφισε «ναι» ενώ κάποιοι βουλευτές του ψήφισαν «όχι» και γι' αυτό τους διέγραψε. Τώρα και αυτούς που ψήφισαν «ναι» και αυτούς που ψήφισαν «όχι» τους λέει να έρθουν πίσω στο κόμμα. Ακόμα και στην Ντόρα!

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Η πόλη των νερών» και «το νερό της ζωής»

Την Κυριακή 20 Μαΐου 23 μέλη των πληρωμάτων του Ράλλυ Ακρόπολις θα επισκεφθούν το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου. Θα δοκιμάσουν μερικά από τα  προγράμματά του, για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, στα νερά της πόλης που δικαίως έχει αναγνωριστεί ως «η πόλη των νερών» αφού συνδυάζει το Ιαματικό, το φυσικό μεταλλικό νερό και τη θάλασσα.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, αναφερόμενος στην επίσκεψη των διασήμων, δήλωσε:

ΑΡΚΑΔΙΑ: 3 σχολεία κέρδισαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε (Τετάρτη 16 Μαΐου) η παρουσίαση των μαθητικών σχεδίων που έλαβαν μέρος στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών και μιας πρώτης επαφής τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.
Όλες οι προτάσεις που παρουσίασαν οι μαθητές είχαν δουλευτεί με πολύ μεράκι από τα παιδιά και διέθεταν πρωτοτυπία και φαντασία που σπάνια απαντάται στους «μεγάλους» επίδοξους επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα όλη η εργασία τους διακρίνονταν από σοβαρότητα και επαγγελματισμό που εξέπληξε την Επιτροπή. Η αξιολόγηση και η επιλογή των καλυτέρων ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία για την Επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη την ιδέα αυτή καθ' εαυτή, την παρουσίαση, την καινοτομία, το ρεαλισμό και την αρτιότητα του σχεδίου κάθε σχολείου.
Μετά από σχετική ψηφοφορία και με πολύ μικρές διαφορές, τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας έχουν ως εξής:

Liu Yun: «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού»

O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun, της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του, συναντήθηκε σήμερα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδοπούλου.
Σκοπός της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ήταν η υπογραφή Συμφώνου Φιλίας. Η συμφωνία επισφράγισε το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τις δύο πλευρές στις 15 Ιουλίου 2011.
Και οι δύο άντρες τόνισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Γιατί δεν εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ένα από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους κατοίκους της Αργολίδας, το βράδυ της Κυριακής των εκλογών έλεγε; "Γιατί δεν εκλέχθηκε ο Αναγνωσταράς, με την Νέα Δημοκρατία; "

Θεωρητικά, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς είχε όλα τα δεδομένα για να εκλεγεί.
Τι έφταιξε; Γιατί ο κόσμος δεν τον ψήφισε;
Γιατί δεν νίκησε έναν βουλευτή που ψήφισε το μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο που ταλαιπωρούν την ζωή μας;
Γιατί πήρε λιγότερες ψήφους από έναν Περιφερειακό Σύμβουλο μικρότερης αναγνωρισιμότητας;
Τι πλήρωσε;
Θα επιχειρήσω, στα πλαίσια ενός άρθρου, να καταγράψω τα αίτια της μη εκλογής του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, ως Βουλευτού Αργολίδας, στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επαναλειτουργεί το Κέντρο Νεοσυλέκτων

Κέντρο Νεοσύλλεκτων Κορίνθου
Το ιστορικό Κέντρο Νεοσύλλεκτων της Κορίνθου επαναλειτουργεί από την Δευτέρα. Ήδη παρουσιάσθηκαν 300 νεοσυλλέκτοι
Αυτή η εξέλιξη σίγουρα αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Ο αγώνας του Επιμελητηρίου Κορινθίας και άλλων φορέων «μέτρησε» στην απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής γύρω από το στρατόπεδο, αλλά και της Κορίνθου, ζητάνε αυτή η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην είναι προσωρινή. Παράλληλα όμως, τοπικοί φορείς δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

ΣΠΑΡΤΗ: Ζητούνται μέτρα κατά της εγκληματικότητας των τσιγγάνων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών, ασχολήθηκε -για μια ακόμη φορά-, με το σημαντικό θέμα της αυξανόμενης παραβατικής και εγκληματικής συμπεριφοράς των τσιγγάνων.
Το θέμα ήρθε για συζήτηση και λήψη αποφάσεων μετά από αίτημα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων που τα χωριά τους πλήττονται όλο και περισσότερο.
Τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τις συνεχείς περιπολίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αποδεικνύονται ανεπαρκή. Στο Δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης συζητήθηκε η λήψη συμπληρωματικών μέτρων, για την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως η δημιουργία ομάδων πολιτών που θα κάνουν περιπολίες στα χωριά του Δήμου Σπάρτης.

ΑΡΓΟΣ: Αποκτά κολυμβητήριο, «κλειστό», και Πνευματικό Κέντρο

Δημήτρης Καμπόσος
Μιλώντας προς εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κ. Δημ. Καμπόσος αναφέρθηκε στις συμβάσεις που υπέγραψε με την «Αναπτυξιακή», οι οποίες αφορούν την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή:
 -Κλειστού κολυμβητηρίου
-Κλειστού γυμναστηρίου 2.000 θέσεων και
- Πνευματικού Κέντρου με αίθουσα κινηματογράφου -θεάτρου χωρητικότητας 500 ατόμων.
Η κατασκευή των έργων, όπως διευκρίνισε, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους.
Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει ότι στα τέλη Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μέχρι τέλους του έτους θα έχουν τελειώσει οι προβλεπόμενοι διεθνείς διαγωνισμοί προκειμένου το πρώτο τρίμηνο του 2013 να ξεκινήσουν τα τρία έργα που το Άργος τα ονειρεύεται επί δεκαετίες.

Η «Ένωση Πολιτών Ενάντια στην Διαφθορά», για τις εκλογές

Παύλος Δαγρές
Οδηγούμεθα σε Εθνική Τραγωδία όπως το 1922. Δυστυχώς ανίκανοι, κομπλεξικοί, απάτριδες, πολιτικάντηδες, κύριοι υπεύθυνοι της τραγικής κατάστασης, που έχει περιέλθει η χώρα, αντί να συνετιστούν, συνεχίζουν το εθνοκτόνο έργο τους, διχάζοντας επικίνδυνα δια των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων τον δύσμοιρο και επιπόλαιο ελληνικό λαό.
Όταν μάλιστα σήμερα οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στρατεύματα στον Έβρο έτοιμοι να καταλάβουν εδάφη Ελληνικά.
Εάν άμεσα δεν εμφανισθεί ένας νέος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει νέα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.Για τη νέα επερχόμενη εθνική τραγωδία, ο Ελληνικός λαός δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών, αφού συνεχίζει ακόμα και ακολουθεί τους απάτριδες πολιτικάντηδες.

Ναύπλιο 16-5-2012
Παύλος Δαγρές
Εκπρόσωπος Σωματείου "Ενωση Πολιτών κατά της Διαφθοράς"
Κων/νου Παλαιολόγου 9 -Ναύπλιο -τηλ. 6973908454

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΛΑΚΩΝΙΑ: Μπλόκα στους παράνομους μετανάστες

Αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος στο φαινόμενο της διαμονής παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών, σε χώρους ελληνικής ιδιοκτησίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, πραγματοποιήσε την Τρίτη (15-5-2012) αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας.
Η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη πενήντα έξι ατόμων για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
* Ένας52χρονος ημεδαπός, γιατί εκμίσθωνε κατάλυμα σε τρεις αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Χώρα, έναντι του χρηματικού ποσό των 50 ευρώ για τον καθένα.
* Ένας 50χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε για εργασία, με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, δεκαεπτά αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Απαγόρευσαν την συμμετοχή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Στις εκλογές του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, 10 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες απαγορεύθηκε η υποψηφιότητα της παράταξης Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., αν και αρχικά είχε εγκριθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, δεδομένου ότι είχε κατατεθεί σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λακωνίας, καταγγέλοντας το γεγονός, "αυτό είναι αποτέλεσμα των μεθοδευμένων ενεργειών ατόμων που κατείχαν θέσεις στο απερχόμενο Δ.Σ. με σκοπό την εξυπηρέτηση των ψηφοθηρικών τους συμφερόντων".

Αναζητούν την χρυσή τομή στην χρήση του λιμένος Ναυπλίου

Σύσκεψη για το λιμάνι Ναυπλίου. (ΦΩΤΟ B&G)
Σε ειδική σύσκεψη, στην οποία μετείχαν, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Μαρίνος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Αυγουστόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακά στελέχη, εξετάστηκαν -σήμερα- θέματα ασφαλείας των χώρων και των διακινουμένων στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου και προσεγγίζουν ολοέν και περισσότερα κρουαζιερόπλοια.  Δεδομένου ότι οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, το ζητούμενο ήταν η προκήρυξη των έργων και η έναρξη της εκτέλεσής τους, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει εντός του έτους.
Οπως τόνισαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, σύμφωνα με σχετικό νόμο, "αν δεν προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια (κώδικας ISPS), έχει δικαίωμα ο αρμόδιος Υπουργός να αναστείλει κάθε λειτουργία του λιμανιού και να επιβάλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις". 

ΕΚΛΟΓΕΣ: "Οι άλλοι φταίνε" λένε οι συστημικοί αρχηγοί

Αμέσως μετά την αποτυχία της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, οι 5 πολιτικοί αρχηγοί (από τους 7 που ο Ελληνικός Λαός -και το εκλογικό σύστημα- επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο), έκαναν δηλώσεις με τις οποίες εποποιούντο της ευθύνης και επέριπταν τα βάρη στους άλλους.
Η κα Αλέκα Παπαρήγα είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή στην σύσκεψη και ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν είχε καν προσκληθεί, στα πλαίσια μιας πρωτοφανούς ενέργειας που δείχνει το πως αντιλαμβάνονται τα κόμματα του κρατούντος συστήματος, την λειτουργία του πολιτεύματος.
Διαβάστε τις δηλώσεις τους:
ΣΑΜΑΡΑΣ: «Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας»
ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πήρα με αξιοπρέπεια την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες του ελληνικού λαού».

Ένας… απολίτιστος που μας χάλασε την εικόνα!

Κυριακή πρωί.  Φεύγουμε από το Ναύπλιο με άλλους τρεις φίλους και φτάνουμε στο Σύνταγμα της Αθήνας. Στόχος μας να επισκεφθούμε το μουσείο της Ακρόπολης. Ως Έλληνες και εμείς να δούμε από κοντά τα θαύματα των προγόνων μας και να νιώσουμε υπερηφάνεια για την ανωτερότητά μας ως λαός. Ειδικά τώρα που βαλλόμαστε πανταχόθεν.
Ανεβαίνοντας την Διονυσίου Αεροπαγίτου και συζητώντας για την Ακρόπολη, το νέο τσιμεντένιο μουσείο, τις Καρυάτιδες, τα κλεμμένα μάρμαρα και
διάφορα άλλα σχετικά, βλέπουμε μπροστά μας έναν ρακένδυτο  τύπο να μαζεύει αποτσίγαρα και να τα βάζει μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι του νερού!
Η πρώτη μας σκέψη είναι πώς του επιτρέπουν να τριγυρίζει μπροστά στην Ακρόπολη έτσι! Κανονικά θα έπρεπε να τον έχουν απομακρύνει! Χαλάει την εικόνα μας ο απολίτιστος! Η δεύτερη σκέψη μας, πιο ψύχραιμη  είναι: Κρίμα τον κακομοίρη, μαζεύει τα αποτσίγαρα για να τα καπνίσει επειδή δεν έχει χρήματα να αγοράσει τσιγάρα!

Με ελεύθερη είσοδο το Μουσείο της Ακρόπολης


Το Μουσείο της Ακρόπολης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου), με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την Παρασκευή το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Στις 11 το πρωί ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στον Μάνο Χατζηδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη και στις 7 το απόγευμα το κουαρτέτο του θα παίξει μουσική της Ευρώπης της Μεσογείου.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Δημιουργήθηκε Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, προχώρησε στη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει να καλύψει όλο το φάσμα των  αναγκών των Λακώνων, που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και κοινωνική θέση, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Η στελέχωση του Δικτύου ξεκίνησε αρχικώς με  επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς)  που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες  ενημέρωσης, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, βιώνοντας έντονα συναισθήματα ανασφάλειας, φόβου, απομόνωσης και αδυναμίας, λόγω της άσχημης οικονομικής και κοινωνικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει. 
Οι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο, ανά Δήμο, είναι οι κατωτέρω:

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διάγγελμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Το διάγγελμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις αποφασίσθηκε η διεξαγωγή των εκλογών, καταλήγει με την φράση: "Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο".
Στο ίδιο διάγγελμα, ζητά:
"...Να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα μας κρατούν δέσμιους με το  παρελθόν: Σπατάλη, Διαφθορά, Αναξιοκρατία, Ατιμωρησία, Πελατειακές  σχέσεις και Κρατισμός". Και τονίζει:
"...Απέναντί μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και  υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Απέναντί μας, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους".
Και προτείνει ως κατάλληλους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων:
"...τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η  Ελλάδα στα πόδια της".
Ομως, αξίζει να καταγραφεί μια φράση του Αντώνη Σαμαρά, όπου καταγράφεται μια πραγματικότητα χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται καμία αναφορά σε όλους όσους δημιούργησαν την πραγματικότητα αυτή:
"Η απόγνωση των ανέργων, η απελπισία των πολιτών που αδυνατούν να  σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η φυγή των νέων μας και η εξόντωση των  επιχειρήσεων δεν μπορούν να συνεχιστούν
".
ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Δημοτικός Σύμβουλος οδεύει προς διαγραφή!

Η εκλογή  του Δημήτρη Κωστούρου, ως νέου Δημάρχου, από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του  Δήμου Ναυπλιέων, σηματοδότησε όπως ήταν φυσικό μία σειρά αλλαγών.
Ήδη, από την ομάδα των υπαρχόντων Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου, απομακρύνθηκαν οι τρείς εξ αυτών (Τσούρνος, Καζάς και Χρόνη).
Στο χώρο της διαχείρισης του υλικού και των προμηθειών καθιερώθηκαν και εφαρμόζονται νέοι κανόνες.

Αναγνώστου: "Καταστρέφετε τους χώρους του πολιτισμού"

Ο Γιώργος Αναγνώστου σε σπάνια στιγμή οργίλης αντίδρασης.
Δεν είναι ιδιαίτερα δυναμική η αντιπολίτευση που ασκεί στην δημοτική αρχή Καμπόσου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου. Είναι όμως πάντοτε τεκμηριωμένη. Παρουσιάζουν λοιπόν ενδιαφέρον τα όσα επισημαίνει και σίγουρα χρίζουν απαντήσεων οι πρόσφατες δηλώσεις του που αποδίδουν στον Δημήτρη Καμπόσο την κατηγορία της "υποβάθμισης χώρων πολιτισμού".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
"Τους  τελευταίους μήνες η Δημοτική Αρχή με πρόσχημα, άλλοτε την έλλειψη χώρων για τη στέγαση του προσωπικού, άλλοτε  οικονομίες που θέλει να κάνει από τα ενοίκια που πληρώνει ο δήμος και άλλοτε για λόγους συμφέροντος του δήμου, όπως για την μετεγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας ή στην υποβάθμιση  χώρων πολιτισμού που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη τετραετία. Χώροι πολιτισμού που έλειπαν από το δήμο για δεκαετίες και στόχο είχαν την διάσωση και προβολή  του πολιτισμού, την δωρεάν πρόσβαση των πολιτών και κυρίως των παιδιών

Προς Σαμαρά: Κατηγορίες για πολιτικό κανιβαλισμό και ανηθικότητα

Αντώνης Σαμαράς:
Χάνει τους υποστηρικτές του,
τον ένα μετά τον άλλο.
Ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα, με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει "αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με την δική μου περίπτωση".
Ο πρώην βουλευτής, ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά και ένας εκ των 50 που υπέγραψαν ζητώντας την εκλογή του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
ο πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε
Γνωρίζετε ότι υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και πως δεν έλειψα από καμιά εκλογική αναμέτρηση. Εξελέγην επτά φορές πρώτος στο νομό Λέσβου, σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων. 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Δημήτρης του SUPER, παντρεύτηκε με την Αντριάνα


Η κλασική φωτογραφία, μετά τον γάμο, στην Ακροναυπλία.

Η ευτυχία, ο έρωτας και η αφοσίωση ήταν συναισθήματα αποτυπωμένα στα πρόσωπά τους, από την ώρα που στάθηκαν μπροστά στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, μέχρι την ώρα που οι φίλοι και συγγενείς τους αποχαιρέτησαν, μετά το κλασσικό τραπέζι του γάμου.
Ο κορυφαίος Έλληνας εικονολήπτης, Δημήτρης Ευσταθιάδης, που έχει παρουσιάσει δεκάδες αποκλειστικά ρεπορτάζ σε πανελλαδικά και παγκόσμια κανάλια, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αντριάνα, την Κυριακή το απόγευμα στο Δημαρχείο Ναυπλίου.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θυμούνται και τιμούν τον Παπαφλέσσα

Την Κυριακή, 27 Μαΐου και ώρα 10.15 π.μ., ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμός Πατρών τιμώντας την  μνήμη του Γρηγορίου Δικαίου -Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, που έπεσαν ηρωικώς κατά την ιστορική μάχη του Μανιακίου την 20η Μαΐου 1825, θα τελέσει Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.

Εν συνεχεία (στις 11.30 π.μ.) στην ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται παραπλησίως -Πλατεία Παπαφλέσσα, θα τελεσθεί Τρισάγιο στην μνήμη των Πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Προτομή του Ήρωα.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Δημ. Κοδέλας ευχαριστεί

Με ένα κείμενο πολιτικό αλλά και προσωπικό, ο εκλεγείς Βουλευτής Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, ευχαριστεί τους πολίτες της Αργολίδας και μεταξύ άλλων τονίζει:"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους, αν και δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μας υποδέχτηκαν φιλόξενα, μας άκουσαν και συζήτησαν μαζί μας.
Προσωπικά νιώθω μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με ψήφισαν και στα βαριά καθήκοντα που ανακύπτουν για ένα βουλευτή της αριστεράς σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσω, για όσο διάστημα βρεθώ σε αυτή την θέση, να μη σας απογοητεύσω και να εκφράζω πάντα αυτό που νιώθω και αυτό που πιστεύω υπερασπιζόμενος το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον! ...Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι η πρώτη μου είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) συνοδεύτηκε από ανάμικτα συναισθήματα. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (αρκετές δεκάδες και από την Αργολίδα) στο Σύνταγμα, κάτω από τόνους χημικών, δηλώναμε την άρνησή μας στη δανειακή σύμβαση που υποθηκεύει τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Συνεργασία Γονέων και Δήμου

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων των 1ου και 2ου Γυμνασίων Ναυπλίου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων προκειμένου να του παρουσιάσουν πρόταση διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου των συστεγαζόμενων αυτών σχολείων.Τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, έθεσαν σειρά ζητημάτων, που απασχολούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Μετά το τέλος  της συνάντησης ο κ. Κωστούρος δήλωσε «Η συνεργασία με τους  Συλλόγους Γονέων θα έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα, προς όφελος του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του ενιαίου Δήμου. Βρίσκω εξαιρετική την πρωτοβουλία των συλλόγων.

Συνεχίζεται το 1o Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης

Την Τρίτη 8 Μαΐου άνοιξε η αυλαία στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο για τη μεγάλη ανοιξιάτικη καλλιτεχνική γιορτή της μαθητικής κοινότητας, το 1ο  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους -Μυκηνών, που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ με τη συνεργασία του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Πολλά σχολεία του Δήμου πλαισιώνουν με τη φαντασία των μαθητών και τη γνώση των δασκάλων και καθηγητών αυτή την καλλιτεχνική συνάντηση που θα τελειώσει σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου.

Στα πλαίσια των δράσεων του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζονται έργα όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό & Επαγγελματικό Λύκειο) τα οποία στηρίζονται στη βιωματική μάθηση, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και θετικού συναισθήματος για τη μάθηση και την τέχνη.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Που πήγαν οι χαλασμένοι κάδοι του Ναυπλίου;

Την πληροφορία ότι πιάστηκε, στον Ισθμό, ένα φορτηγό γεμάτο με παλαιούς κάδους του Δήμου Ναυπλιέων τους οποίους τους πήγαιναν να τους πουλήσουν για παλιοσίδερα, άνθρωποι που δεν τους είχαν αποκτήσει νομίμως, την είχα πριν από μήνες αλλά δεν είχα δώσει σημασία.
Έλα όμως που μου την επανέφεραν, με μεγάλη έμφαση και περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη φορά!

ΣΧΟΛΙΟ: Φήμες για τρικλοποδιές Καμπόσου εις βάρος Αναγνωσταρά

Οι πολιτικοί φίλοι του Παν. Αναγνωσταρά κατηγορούν τον Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο γιατί δεν περιορίστηκε να πριμοδοτήσει τον Σιδέρη και τον Ανδριανό αλλά προχώρησε ένα βήμα πάρα πάνω κόβοντας δεκάδες σίγουρους ψήφους από τον Ναυπλιώτη υποψήφιο. Λένε μάλιστα πως ο ίδιος φυλάχτηκε, εκτός από δύο καραμπινάτες περιπτώσεις, και έβαλε μπροστά τρεις αφοσιωμένους και δημοφιλείς Αργείους συμβούλους του. (Για την ακρίβεια δύο Αργείους και έναν "ορεινό").