Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος ζητά την ψήφο σας

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Βασίλη Σιδέρη

Τόλμησε "ανοικτή συγκέντρωση και τα κατάφερε καλά


Εκεί που δεν τόλμησαν οι εν ενεργεία Βουλευτές κ.κ. Μανιάτης και Ανδριανός, τόλμησε ο Βασίλης Σιδέρης. "Ο δικός σας Βασίλης", όπως δεσμεύθηκε να μείνει, ενώπιον 400 περίπου πολιτικών του φίλων, -αν με την στήριξή τους εκλεγεί.
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε μία μεγάλη, για τα σημερινά δεδομένα, προεκλογική συγκέντρωση, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής την κεντρική του ομιλία, γεμίζοντας πολύ ικανοποιητικά την μεγάλη αίθουσα του Πανταζή, στην Δαλαμανάρα, αφού προηγουμένως η φιλοξενούσα επιχείρηση είχε απομονώση το 1/3 αυτής.

Για το λιμάνι της Κορίνθου

Φωτό του Τάκη Καρτσωνάκη


 Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων επικρίνει την δημοτική αρχή για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της στο μεγάλο θέμα του λιμανιού της πόλης, απαντώντας σε 4 ερωτήματα, που η ίδια θεωρεί σημαντικά. Στην σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:
"Το 2ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 25η Απριλίου  2012 ήταν:
«2. Λήψη νέας απόφασης για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων.»
ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί χρειάστηκε να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο;

Ομιλία Κοδέλα σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιον


Δημήτρης Κοδέλας
υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Απόσπασμα από την ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

"... Σε λίγες μέρες έχουμε και εκλογές. Λέω και εκλογές, γιατί αυτό που πραγματικά έχουμε στις 6 Μάη είναι μια ακόμα μάχη του ελληνικού λαού απέναντι στους δανειστές, στο νέο καθεστώς της τρόικας και στο πολιτικό σύστημα της χώρας το οποίο με αγωνία περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Δεν μιλάμε απλά για την αύξηση ποσοστών κάποιου κόμματος ή για την τροποποίηση κάποιων εκλογικών συσχετισμών. Αλλά για το κατά πόσο θα νομιμοποιηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν τα τελευταία δυο χρόνια, το κατά πόσο θα συνεχιστεί η επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε αποικία, κοινωνικής ισοπέδωσης, αρπαγής του δημόσιου πλούτου, βιασμού της δημοκρατίας.

Ανοιχτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Κρανίδι


Σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου στο Κρανίδι, στη πάνω πλατεία, στις 20.00 μ.μ, ο "Λαϊκός Σύνδεσμος -Χρυσή Αυγή" θα πραγματοποιήσει την ανοιχτή προεκλογική του συγκέντρωση.

Ο Διομήδης Άργους πήρε την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup

Καμπόσος, Τατούλης, Στεφανόπουλος, Μίχος, Κρίγκος και πολλοί άλλοι αιρετοί, στήριξαν την ομάδα, μαζί με πλήθος φιλάθλων από την Αργολίδα και την Κορινθία
Ο Διομήδης Άργους πήρε παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup εις βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού χάντμπολ με χρυσά γράμματα.


Χθες βράδυ το Δημαρχείο άνοιξε για τους πρωταθλητές
Οι «λύκοι» ήρθαν ισόπαλοι 21-21 με αντίπαλο τους Ισραηλινούς και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου ματς πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.
Η Μακάμπι μπήκε αποφασιστικά και πήρε απο νωρίς το προβάδισμα ακόμα και με 5-1, με εκφραστή των επιθέσεων της τον Μπόσκοβιτς. Οι «λύκοι» αντέδρασαν, κάνοντας ένα δυναμικό come back και με τους Μάλλιο και Μαραγκό να αφυπνίζονται, έφεραν το ματς στα ίσια (6-6).
Οι Ισραηλινοί πήραν ξανά κεφάλι με τους Λάντσμαν και Χαλίφι σκόραραν για την ομάδα τους, με τον Διομήδη να μην απαντά. Ο Νούνγκοβιτς έκανε ότι μπορούσε αλλά οι σωτήριες αποκρούσεις που έκανε δεν μπορούσαν να βάλουν από μόνες τους Αργείτες στο παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να έχουν διαφορά πρόκρισης (+4) στο τέλος του ημιχρόνου όταν ο Νίμροντ Κοέν ευστόχησε σε σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν την λήξη του.

ΑΡΘΡΟ του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Προσέξτε τι ψηφίζετε! Τώρα είναι η ευκαιρία!

Θα ήταν πολύ καλό, αν φυλάγατε αυτό το άρθρο και το διαβάζατε καθημερινά μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μέχρι τότε δηλαδή, που η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, -με την δική σας ψήφο-, θα λάβει τα πρώτα μέτρα εις βάρος μας, χρησιμοποιώντας την γνωστή δικαιολογία «εμείς δεν θέλαμε αλλά η τρόϊκα και η κατάσταση της οικονομίας το επέβαλαν». Το πιο πιθανόν είναι ότι θα μας πουν ακόμη πως, «κάντε υπομονή, τα μέτρα είναι προσωρινά και θα διαπραγματευτούμε την αντικατάστασή τους με άλλα ισοδύναμα».
Κανείς από σας, στο τέλος Ιουνίου, δεν θα έχει καμία δικαιολογία να πει «έκανα λάθος», «δεν ήξερα», «δεν άκουσα», «δεν διάβασα». Μέχρι σήμερα, τα λάθη που κάνατε στις επιλογές σας, τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, είτε από άγνοια είτε από ιδιοτέλεια, τα πλήρωσε η Ελλάδα, κάποιοι Έλληνες, και τώρα τα παιδιά μας. Αυτή τη φορά, το όποιο λάθος θα αποβεί μοιραίο. Γι' αυτό και οι κουβέντες πρέπει να είναι καθαρές και υπεύθυνες.

To μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚικου “σοσιαλισμού”

To μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚικου “σοσιαλισμού”
και η τελετή του κ. Γιάννη Μανιάτη στο Κρανίδι


Απογοητευτικός ο κ. Βουλευτής. Ο λόγος του φοβισμένος για τον ίδιο, τρομοκρατικός και αντιφατικός για τους συμμετέχοντες.
Πήγα εκεί για αντιπαράθεση με επιχειρήματα αλλά πραγματικά πολύ σύντομα βαρέθηκα και έφυγα. Με μια κάποια θλίψη για την σημερινή θέση ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού με σοβαρό λόγο και αξιόλογη παρουσία στο παρελθόν.
Μετά βίας 70 οι συγκεντρωμένοι γνωστοί και φίλοι του βουλευτή, στην σκοτεινή αίθουσα εκδηλώσεων του Β' Δημοτικού. Που είναι τα χρόνια που ο κ. Βουλευτής γέμιζε το Λύκειο στις ομιλίες του. Τώρα το ΚΚΕ μαζεύει περισσότερους.

Προσπάθησε να μας πείσει πως όσοι δεν ψηφίσουμε το κόμμα του, περίπου δεν είμαστε Έλληνες. Πως το χρέος το έφτιαξε η ΝΔ αλλά την άλλη στιγμή πως φταίει η Μέρκελ και πως η κρίση είναι της Ευρωζώνης (ξέχασε την Αμερική και την παγκόσμια οικονομική κρίση).
Προσπάθησε να μας πείσει πως το ευρώ που μας έβαλε ο Σημίτης με τις κομπίνες του είναι μονόδρομος και πως επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει τον θάνατο της χώρας (η οποία χώρα ας σημειωθεί υπήρχε και πριν το 2002 χωρίς μάλιστα να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης)
Μας είπε πως μας καταλαβαίνει που ματώνουμε αλλά θα συνεχίσει να μας ματώνει αν πάρει την κυβέρνηση.

Δύο μετάλλια για Κοσμίδη και Πετρούνια

Δυο μετάλλια κέρδισαν οι Έλληνες γυμναστές, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγιεκ της Κροατίας.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους. Στις γυναίκες, η Βάσω Μιλλούση έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου πήρε την τέταρτη θέση με 13.400 βαθμούς.

Χορωδία Τρίπολης: Η Χορωδία που κάνει την διαφορά

Κι αυτός ο Απρίλης, ο Απρίλης του 2012, ανήκει στη Χορωδία Τρίπολης, αφού μονοπώλησε -παρά το οικονομικό «κραχ»- με τρεις μεγάλες Θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις Άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας! Σ’ αυτό, βοήθησαν όλοι της Χορωδίας Τρίπολης, από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., το Μαέστρο, μα, προπάντων, τους 45 Χορωδούς, που, κατά το προηγούμενο 2μηνο, «θυσίασαν» Οικογένειες και Εργασίες, και έβρισκαν το χρόνο για τις απαραίτητες πρόβες! Έτσι, λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1. Το Σάββατο Λαζάρου, στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, το βράδυ, έλαβε χώρα, το «3ο Θρησκευτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης» υπό την Αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας -και, προσωπικά, του Σεβ. κ.κ. Αλέξανδρου- και με Οργανώτρια τη Χ.Τ. Σ’ αυτό έλαβαν μέρος τρεις Χορωδίες:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ομιλίες Σιδέρη, Ανδριανού, Μανιάτη και Αναγνωσταρά


Κεντρική προεκλογική ομιλία πραγματοποιούν, όπως μέχρι σήμερα έχει ανακοινωθεί, μόνον οι 4 κορυφαίοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόγραμμα των ομιλιών τους έχει ως εξής:


- Κυριακή 29 Απριλίου (21:30 στην Αίθουσα “ROYAL” Πανταζής), ο Βασίλης Σιδέρης.
- Δευτέρα 30 Απριλίου (20.30 στην Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Αργολίδας), ο Γιάννης Ανδριανός.

- Δευτέρα 30 Απριλίου (20.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Κίου), ο Γιάννης Μανιάτης.
- Πέμπτη 3 Μαΐου
(21.00 στην Αίθουσα “ROYAL” Πανταζής), ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς.

Νίκησε και παραμένει παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ζαμπίδης

Ο Έλληνας αθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης έκανε την εμφάνισή του, στον αγώνα απέναντι στον Συροαυστριακό Φατί Μερζά, βοηθούμενος από την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι μέσα στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.
O πρώτος γύρος άνηκε ολοκληρωτικά στον Έλληνα πρωταθλητή, όμως τα πράγματα άλλαξαν στον δεύτερο. Ο Μερζά ήταν ανώτερος. Παρ' όλα αυτά, ο Ζαμπίδης κατάφερε να «περάσει» κάποια χτυπήματα στα πλευρά, προσπαθώντας να του ανοίξει την άμυνα. Στον τρίτο γύρο ο Μιχάλης Ζαμπίδης ήταν ολοκληρωτικά ανώτερος του αντιπάλου του, κάτι που φάνηκε στο εντυπωσιακό «Knock Down» του «Iron Mike»!
Ο αγώνας τελείωσε μετά την ολοκλήρωση και του τρίτου γύρου, με τον Μιχάλη Ζαμπίδη να αναδεικνύεται νικητής, μετά από ομόφωνη απόφαση των κριτών, διατηρώντας έτσι τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή!

Όταν οι άλλοι κορόϊδευαν το λαό

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που πάντα έλεγε και λέει την αλήθεια στο λαό, χωρίς να «ψηφοθηρεί» ή να «χαϊδεύει αυτιά», καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο αυταπάτες και απογοήτευση. Ας θυμηθεί καθένας τι έλεγε το ΚΚΕ στις εκλογές του 2009. Ηταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε για τη θύελλα αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που ακολούθησε και μάλιστα είχε κατηγορηθεί για καταστροφολογία! Σφοδρή επίθεση είχε δεχτεί το ΚΚΕ και όταν την επομένη των εκλογών είχε δηλώσει: Απαντάμε με πόλεμο στον πόλεμο που ετοιμάζουν.
Το ΚΚΕ καλούσε τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία: «Μην ψηφίσετε κανένα από τα δύο κόμματα, γιατί θα νιώσετε μια πολύ βαθιά απογοήτευση, είτε δίνοντας πίστωση χρόνου στη ΝΔ, είτε ελπίζοντας στο ΠΑΣΟΚ. Οχι άλλη απογοήτευση. Γιατί η απογοήτευση είναι τέλμα». Προειδοποιούσε, πως «έρχεται αντιλαϊκή θύελλα συνεχόμενη και όχι διάρκειας δύο χρόνων, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ». Πως από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές «θα τρέχει το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, και σημειωτέον, ότι στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειο, θα οξυνθεί». Πως το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ θέτει ως βασική προϋπόθεση «ό,τι κατακτήσεις έμειναν στην Ελλάδα από τα προηγούμενα χρόνια, να φύγουν. Και δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για εργασιακό μεσαίωνα». Ελεγε ότι θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί, οι συντάξεις, θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, θα γίνουν δραστικές περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, θα έλθει φοροληστεία, καλώντας το λαό σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη στην οποία πρωτοστάτησε. Και, βεβαίως, επιβεβαιώθηκε.

Στον "αέρα" του διαδικτύου το LaosTV.gr

Η διαδικτυακή τηλεόραση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι από χθες στο «αέρα» του internet και καθημερινώς, θα εμπλουτίζεται με περιεχόμενο που αφορά στην προεκλογική εκστρατεία και τα νέα του Κόμματος.
Σε μια νέα δίωρη ζωντανή -καθημερινή- εκπομπή με τίτλο "Ο ΛΑΟΣ στην Ελλάδα", θα παρουσιάζεται από τις 7 μέχρι και τις 9 το απόγευμα ο παλμός, η δράση και η επικοινωνία με τα επτά αυτοκινούμενα προεκλογικά τροχόσπιτα του ΛΑΟΣ, που διασχίζουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη για να μεταφέρουν το εκλογικό μήνυμα του ΛΑΟΣ.
Τα τροχόσπιτα αυτά είναι επανδρωμένα με νέους, ενεργά μέλη της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕ.Ο.Σ.), άριστα καταρτισμένους και με τεχνολογικό εξοπλισμό τέτοιο, έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν on-line με το κεντρικό studio.
Το LaosTV.gr είναι το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό πολιτικό κανάλι που προχώρησε σε αυτή τη δραστηριότητα με 24ωρη ροή εκπομπών.
Χθες Σάββατο (28/4/2012) και σήμερα Κυριακή (29/4/2012), πρόσθεσε στο πρόγραμμά του προεκλογικές ομιλίες του Προέδρου του Κόμματος.
Σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου, στην αντίστοιχη εκπομπή, θα μεταδοθεί ζωντανά η επίσκεψη Καρατζαφέρη στην Πάτρα, και ακόμη, αποσπάσματα από την επίσκεψή του στο Αγρίνιο. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την περιοδεία του Εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κύρτσου σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Λαμία και Θήβα.
Οσοι ενδιαφέρεσθε μπορείτε να συντονιστείτε στη διεύθυνση http://www.laostv.gr/

Όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις εκλογές

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εδώ και δυο χρόνια ζούμε μια πρωτοφανή κοινωνική λεηλασία από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ στο όνομα του χρέους. Ο δημόσιος πλούτος και οι υποδομές έχουν παραδοθεί στους τοκογλύφους με τα Μνημόνια και το αγγλικό δίκαιο που επιβάλλουν. Ένα εκατομμύριο άνεργοι, χιλιάδες απλήρωτοι,  μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, χαράτσια και αυξήσεις σε ΔΕΚΟ και πετρέλαιο. Οι τράπεζες, εφοπλιστές και επιχειρήσεις βλέπουν τα κέρδη να αυξάνουν και τις επιθυμίες τους να γίνονται νομοσχέδια. Όταν συμβαίνουν αυτά δεν δικαιούται κανείς να μιλά για «σωτηρία της χώρας».
Η κοινωνική πλειοψηφία, ο λαός δε δέχτηκε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Πάλεψε και αγωνίστηκε για να μπει φραγμός στην κοινωνική καταστροφή από την Τρόικα. Απέναντι σε αυτόν τον αγωνιζόμενο λαό στήθηκε ένα τείχος αστυνομικής βίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Με τον εκβιασμό ΕΕ ή χάος προσπαθούν να πάρουν το πράσινο φως για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Με το ψέμα ότι μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πρόγραμμα την εμφανίζουν σαν μονόδρομο.
Στην πραγματικότητα η ΕΕ είναι εγγύηση για το χάος με τα απανωτά μνημόνια και τη χρεοκοπία. Το μόνο πρόγραμμα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η μετάφραση των μνημονίων.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από την ΕΕ και το ευρώ. Για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και ο πλούτος της χώρας και η εμπειρία των εργαζομένων και της αγροτιάς, η δουλειά και τα προσόντα της νεολαίας. Υπάρχει άλλος δρόμος …αυτός της ανατροπής!

Γιάννης Σκυνδίλιας
Ιατρός
Υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας

Όχημα με λαθρομετανάστες εμβόλισε τζιπ του «FRONTEX»

Σήμερα τα ξημερώματα, στο νότιο κόμβο Λυκόφης (Εβρος), εντοπίστηκε ομάδα λαθρομεταναστών να επιβιβάζεται σε Ι.Χ.. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό του Τμήματος Συνοροφυλάκων Σουφλίου.
Το όχημα των λαθρομεταναστών, λίγο πριν την είσοδο στην Εγνατία Οδό (κόμβος Αρδανίου) εμβόλισε όχημα του «FRONTEX», στο οποίο επέβαιναν 2 Αξιωματούχοι του «FRONTEX» και 1 αστυνομικός του Τμήματος Συνοροφυλάκων Σουφλίου. Το όχημα του «FRONTEX», εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε σε παρακείμενη αγροτική έκταση και ανεφλέγη. Από την προαναφερόμενη σύγκρουση ουδείς επιβαίνων του τζιπ τραυματίστηκε.
Πολύ κοντά στο Ι.Χ. του δουλέμπορου -διακομιστή, βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι 6 λαθρομετανάστες (4 άνδρες και 2 γυναίκες), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος 2 εξ αυτών.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε προκληθεί, λόγω της σύγκρουσης, στο ΙΧ του δουλέμπορου από την προστρέξασα Π.Υ., εντοπίσθηκε στη θέση του οδηγού απανθρακωμένο το πτώμα ενός άνδρα (πιθανόν του διακινητή).
Οι σοβαρά τραυματισμένοι (2 άνδρες και 2 γυναίκες), νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανοικτή ομιλία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, την Πέμπτη


Με βασικό σύνθημα "Ελάτε... Ακούστε... Αποφασίστε!  Όλοι μαζί ν' αλλάξουμε πορεία! Συνεχίζουμε το έργο μας για την Αργολίδα που όλοι ονειρευόμαστε", ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση προς τους Αργολιδείς την προσεχή Πέμπτη 3η Μαΐου (έναρξη στις 9.00μμ).
Η ομιλία θα γίνει στην μεγαλύτερη αίθουσα της Αργολίδας (Στο PANTAZIS ROYAL, στην Δαλαμανάρα  Άργους).

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας "κέρδισε τις εντυπώσεις" όταν, ως προσκεκλημένος του Αντώνη Φουρλή -σε εκπομπή του MEGA- απάντησε με ευθύτητα και αμεσότητα στις ερωτήσεις που του ετέθησαν.  Επέδειξε ευχέρεια λόγου και δεν μίλησε με ξύλινο παλαιοκομματικό πολιτικό λόγο.
Μέσα σε -περίπου- επτά λεπτά συμπύκνωσε το γιατί πρέπει να προτιμηθεί η Νέα Δημοκρατία και έστειλε μήνυμα προς τους Αργολιδείς ότι, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Βουλευτικών ευθυνών.

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας στην πλατεία Συντάγματος





Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου (9:00 το βράδυ) στη πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιον θα λάβει χώρα ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Το μάθημα» του Ιονέσκο στο θέατρο "Τριανόν"

Το θεατρικό τμήμα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. παρουσιάζει το κωμικό μονόπρακτο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το μάθημα», στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ στις 28 και 29 Απριλίου καθώς και στις 12 και 13 Μαΐου.Ο Γαλλορουμάνος  συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο (1909-1994) είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου. «Λογική είναι η τρέλα των δυνατών» έχει πει και αυτό εκφράζεται ανάγλυφα στο «Μάθημα» -που έχει γραφτεί το 1951.
Στο «Μάθημα», εκφράζονται η αδυναμία της επικοινωνίας και η εξουσιαστική σχέση δάσκαλου μαθητή. Η πρόθεση του Ιονέσκο είναι να παρωδήσει τις κοινές θεατρικές φόρμες και την αστική σοβαροφάνεια του θεάτρου, δημιουργώντας χαρακτήρες –μαριονέτες.
Το έργο έχει μεταφραστεί από τον Ερρίκο Μπελιέ
Για κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 27520 26461 (9:00 πμ- 13:00 μμ εργάσιμες μέρες). Οι κρατήσεις ισχύουν έως μισή ώρα πριν την παράσταση.
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00 μμ.
Τιμή εισιτηρίου:5 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 57 λεπτά

Ειδικός Έπαινος στο 1ο Γυμνάσιο Άργους


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12. Το Βραβείο καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, όπου θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος
Ειδικός Έπαινος για τη δημιουργία ποιήματος, απονεμήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Άργους.

Η Πέμπτη Νεμεάδα αναζητά εθελοντές

Η Πέμπτη Νεμεάδα θα υλοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιουνίου.
Την 15η Μαΐου, λήγει η προθεσμία καταγραφής όλων όσων θα τρέξουν, όπως και εκείνων που προτίθενται να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι Αγώνες να είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών.
Οι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να το δηλώσουν μέσω της ιστοσελίδας: http://nemeangames.org/en/join-help.html, είτε με απλό ή ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο (info@nemeangames.org), ή καλώντας στο τηλέφωνο (27460-24125), 3:30-6:30 κάθε απόγευμα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό εκεί, μπορείτε να αφήσετε μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή).
 Θυμίζουμε ότι Πρόεδρος του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων είναι ο ε.τ. καθηγητής Στέφανος Γ. Μίλλερ, στον οποίο οφείλεται η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Αυτή την Κυριακή καθαρίζουμε τον Υγρότοπο Μουστού

Αυτή την Κυριακή 29 Απριλίου οι Εθελοντές παίρνουν την Ελλάδα στα χέρια τους και αποφασίζουν να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. O Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!» με καθαρισμό της Προστατευόμενης Περιοχής του Υγροτόπου Μουστού από ώρα 9:00 και σημείο συνάντησης το πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων, θα διατεθεί στους συμμετέχοντες κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, μαύρες σακούλες απορριμμάτων κλπ). Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος πρόκειται να διαθέσει ειδικό απορριμματοφόρο όχημα, εξοπλισμό και προσωπικό καθαριότητας.
Στόχος μας είναι να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Καλούμε, λοιπόν, κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη να δώσει το παρόν. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει.
Ας δείξουμε όλοι μαζί την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Στο Ευρωκοινοβούλιο η ανεξέλεγκτη ρήψη σκουπιδιών στα Δίδυμα

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο
για το θέμα σκουπιδιών στο Σταυρό Διδύμων


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μετά από συνεργασία με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ερμιόνης, τον υποψήφιο Βουλευτή Αργολίδας Πέτρο Πέτρου και άλλους κατοίκους, συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (20/4/2012), με θέμα "Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδος".
Σκοπός της ερώτησης είναι να ερευνηθεί η υπόθεση και να δοθεί μια υπεύθυνη πληροφόρηση για το θέμα, δεδομένου ότι αυτό "καλύπτεται από την σιωπή και την κωλυσιεργία τόσο του Υφυπουργού ΠΕΚΑ και των Βουλευτών του Νομού, όσο και του Περιφερειάρχη και των τοπικών Δημοτικών Αρχών",
όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.   
     
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδος»"Στο δημοτικό διαμέρισμα Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας, εντός δασικής έκτασης, εξακολουθεί να υπάρχει Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Πριν από 2,5 περίπου χρόνια οι αρμόδιες αρχές τοποθέτησαν «δεματοποιητή» για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Τα δέματα αυτά όμως παρέμειναν εκεί, σήμερα υπάρχουν περίπου 18.000, στα οποία προστίθενται και άλλα απορρίμματα που δεν έχουν δεματοποιηθεί. Τα προβλήματα έχουν διαπιστώσει τόσο η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όσο και το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Ο Δήμος ενέκρινε αρχικά μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, που όμως προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς η μελέτη προβλέπει την ταφή των απορριμμάτων χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι το έδαφος είναι υδατοπερατό και στην περιοχή υπάρχουν υπόγεια ύδατα που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, αλλά και χωρίς τελικά να υπάρχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η περίπτωση αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Υπό την πίεση της εύρεσης άμεσης λύσης για τα απορρίμματα για να αποφευχθούν τα πρόστιμα της Ε.Ε. για τους χώρους ΧΑΔΑ, προωθείται η (υγειονομική ή μη) ταφή των απορριμμάτων και δε γίνεται κανένας σχεδιασμός για τη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων και τη διαλογή στην πηγή.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Γνωρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση του ΧΑΔΑ στη θέση Δίδυμα Ερμιονίδος;
2. Συγχρηματοδοτεί το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ;
3. Έχει προτείνει στις ελληνικές αρχές να προωθήσουν την πρόληψη και την ανακύκλωση στην πηγή αντί την «δεματοποίηση» και την ταφή των απορριμμάτων;
4. Τι πρόοδο σημειώνει η Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση";
    

Πέρασαν Πασχαλινές διακοπές παίζοντας τένις

Μετά την φιλική συνάντηση με τον όμιλο της Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ο "ΡΗΓΑΣ"- Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Αργολίδας φιλοξένησε για δύο ημέρες μικρούς τενίστες και τενίστριες από την Ερμιόνη.

Την Τρίτη, 17 Απριλίου, έπαιξαν παιδιά των δύο ομάδων ηλικίας 7 έως 10 ετών και την Τετάρτη, 18 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεταξύ παιδιών ηλικίας 11 έως 16 ετών.
Συνολικά, στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν περίπου 50 παιδιά από τους δύο ομίλους, ενώ από τον όμιλο του "Ρήγα" έπαιξαν οι δύο αγωνιστικές ομάδες (7-10,12-14 ετών), καθώς και παιδιά από τις υπόλοιπες παιδικές σχολές.
Το σημαντικό του διημέρου εκτός των αγωνιστικών ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά έκαναν νέους φίλους και φίλες και πέρασαν δύο ευχάριστα πρωινά μέσα στις Πασχαλινές τους διακοπές παίζοντας τένις.

Διομήδης Άργους κατά Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Λουτράκι


Ο ημιτελικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή (29/04, 18:30) στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου.
Ο Διομήδης Άργους υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον δεύτερο ημιτελικό του European Challenge Cup του Handball ανδρών θέλοντας να «σφραγίσει» την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski στο Λουτράκι!


Σήμερα Σάββατο ανοίγει η αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι!30 και πλέον οδηγοί είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη των 5 κατηγοριών για μια θέση στο βάθρο.
Η εκκίνηση του 1ου σκέλους θα δοθεί στις 16.30 σήμερα και του 2ου σκέλους την Κυριακή 29/05 στις 11.00

Καθαρισμός του Ηραίου Λουτρακίου


Αύριο, Κυριακή (29/04) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της περιοχής του Ηραίου Περαχώρας.Στην δράση αυτή συμμετέχουν εθελοντές από τη Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, τον Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Κιάτου "Οικοζωή", την Οικολογική Κίνηση Κορινθίας & το Καταδυτικό Κέντρο "Tech Diving Team".
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου & της παραλίας αλλά και υποβρυχίως από εθελοντές αυτοδύτες.
Το ραντεβού είναι στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 29/4 στον χώρο του Ηραίου και θα πρέπει να έχετε μαζί σας καπέλο, σακούλα, πλαστικά γάντια, νερό και κάτι για σνακ.

Έκδοση ταυτοτήτων το διήμερο των εκλογών

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών εις ότι αφορά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
- Το Σάββατο (5.5.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
- Την Κυριακή (6.5.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφ' όσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr/ / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

300.000.000 κατέβαλε η Ελλάδα στη Φινλανδία


Ποσό ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλαν οι ελληνικές τράπεζες στη Φινλανδία ως εγγύηση για την συνεισφορά της στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, όπως ανακοίνωσε χθες αξιωματούχος της φινλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάϊνεν φέρεται να δήλωσε ότι καταβλήθηκαν τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Παν. Αναγνωσταράς «ξελασπώνει» τη Νέα Δημοκρατία

Τον ψηφίζουν και τον στηρίζουν σε όλη την Αργολίδα
Τελικώς, η παρουσία του -μέχρι προ ολίγων ημερών- Δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, όπως φαίνεται λειτούργησε συσπειρωτικά για τον κοινωνικό περίγυρο του κόμματος και δημιούργησε σημαντικό ρεύμα επανόδου απογοητευμένων τέως ψηφοφόρων.
Το Ήθος του υποψηφίου, η προσήλωσή του στο καθήκον, η αποτελεσματικότητά του σε διεκδικήσεις και η έμφυτη και ανεπιτήδευτη φιλική συμπεριφορά του προς όλους, είναι «τα ατού» με τα οποία συμπληρώνει τις επιστημονικές και διοικητικές του γνώσεις, δημιουργώντας μια ξεχωριστή δυναμική γύρω από την υποψηφιότητά του.
Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, είναι ο μόνος υποψήφιος Βουλευτής της Αργολίδας, που οι πολίτες, από την Θερμησία,  το ΠορτοΧέλι και το Κρανίδι, μέχρι τις Λίμνες, την Προσύμνη, την Λυρκεία και τον Αχλαδόκαμπο, δηλώνουν πως δεν περιορίζονται απλώς να τον ψηφίσουν αλλά και στηρίζουν μαχητικά την εκλογή του.
Σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες πρόσφατα δημοσκοπήσεις, ο Παν. Αναγνωσταράς, είχε παρουσιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνωμών και την μεγαλύτερη προτίμηση στις νέες ηλικίες.

Αλλαγή Δημάρχου από χθες στο Ναύπλιον

Ο Π. Αναγνωσταράς παρέδωσε "τη σφραγίδα του Δήμου"
στον εκλεκτό της πλειοψηφίας της Δημοτικής Παράταξης


Σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες -στην Αίθουσα του Βουλευτικού- η επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς εν μέσω επευφημιών των παρευρισκόμενων συμβούλων της παράταξής του και των υπαλλήλων του Δήμου, ευχαρίστησε όλους για την δεκαετή και πλέον συνεργασία που είχε μαζί τους από την θέση του Δημάρχου.
Ευχήθηκε στον Δημήτρη Κωστούρο καλή επιτυχία απ' την θέση του Δημάρχου Ναυπλιέων και αναφέρθηκε στα έργα που τελέστηκαν τα τελευταία χρόνια και άλλαξαν την όψη του Ναυπλίου. Ο πρώην Δήμαρχος υπογράμμισε και την παρακαταθήκη έργων που έχουν δρομολογηθεί για να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας παράλληλα πως θα βρίσκεται στο πλευρό της δημοτικής αρχής για να την διευκολύνει με την πείρα του στα δημοτικά ζητήματα.
Ιδιαίτερα συγκινημένος από την ζεστή ατμόσφαιρα εμφανίστηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συμβούλους της πλειοψηφίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του αναδεικνύοντάς τον ως Δήμαρχο Ναυπλιέων. Εξήρε το έργο του μέχρι σήμερα δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά τονίζοντας με έμφαση: «Θέλω όμως να πω όμως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μέχρι σήμερα Δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Δεν είναι τυχαίο ότι νίκησε σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις. Αφήνει βαριά παρακαταθήκη σε όλους μας. Πρέπει εμείς, να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τους μεγάλους στόχους που είχε θέσει για την πόλη μας.
Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και δύναμη, για να υλοποιήσουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους συνδημότες μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κωστούρος ανέφερε ότι: «Η μεγάλη πια Συμπολιτεία, το Ναύπλιον, η Ασίνη, η Μιδέα και η Νέα Τίρυνθα, περιοχές με ιστορία, πολιτισμό, φυσικές ομορφιές, θα συνεχίσει να μάχεται, να διεκδικεί, να κερδίζει, να ευτυχεί, από κοινού και συστρατευμένα. Όταν είμαστε μαζί, τα προβλήματα λύνονται ευκολότερα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μαζί θα διαβούμε το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Θα νικήσουμε όλα τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τα εμπόδια».

Από την διαφημιστική "καμπάνια" της Νέας Δημοκρατίας

Ο τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος για τις εκλογές


«Παρόλο που δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις προ των εκλογών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για την πορεία της Ελλάδος, σας μεταφέρω τις ακόλουθες σκέψεις:
Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του καλείται στις επικείμενες εκλογές να εκλέξει την κυβέρνηση που θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Πέρασε και συνεχίζει να περνά δύσκολες στιγμές και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Έχει ανάγκη να βρει εργασία, κυρίως η νεολαία που έχει σήμερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι οι τεράστιες θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια δεν πάνε χαμένες. Έχει ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον, σταθερούς κανόνες λειτουργίας της οικονομίας που θα προσελκύσουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα έχει όμως επίσης ανάγκη θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών για να γίνει σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη που όχι μόνο θα την βγάλει από την κρίση, αλλά που θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τον Ελληνικό λαό.
Πιστεύω ότι έχει ανάγκη την Ευρώπη μέσα στην οποία θα μπορέσει ξανά να καταλάβει ισότιμη θέση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη και πρέπει να αξιοποιήσει τις συμμαχίες της".

Σεμινάριο για τη σεξουαλική υγεία

Οι μαθητές του Λυκείου του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ οργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Σεξουαλική αγωγή στην εφηβεία». Ενα θέμα που είναι βέβαιο ότι απασχολεί τους νέους οι οποίοι θα βρουν απαντήσεις από ειδικούς σε πολλά ερωτήματά τους.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στους μαθητές είναι:
1. "Διαφυλικές Σχέσεις στην Εφηβεία"Ομιλητής: Νικόλαος Αθανασόπουλος, Ειδικευόμενος Ιατρός
2. "Ορμονικές μέθοδοι αντισύλληψης"Ομιλητής: Παντελής Τσίμαρης, Μαιευτήρ-Γυναικολόγος, IFEPAG Fellow
3. "Μη ορμονικές μέθοδοι αντισύλληψης "Ομιλητής: Βασίλειος Καρούντζος, Ειδικευόμενος Ιατρός
4. "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα"Ομιλήτρια: Αικατερίνη Δεληβελιώτου, Μαιευτήρ-Γυναικολόγος, IFEPAG Fellow
5. "HPV-Προληπτικός Εμβολιασμός"Ομιλητής: Κωνσταντίνος Δ. Δημόπουλος, Μαιευτήρ-Γυναικολόγος, IFEPAG Fellow
Συντονιστής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Β΄ Μαιευτικής -Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Δεληγεώρογλου.
 

Επιτυχίες της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόχας

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής της ομάδος των Ανδρών στην Α2 κατηγορία {με συμμετοχή συνήθως με Εφήβους και παίδες} οι επιτυχίες συνεχίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ηλικιών.
Η προκριματική φάση διεξήχθη στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων {13-15 ετών} για την ανάδειξη του Πρωταθλητού Πελοποννήσου στο Ομαδικό καθώς και 4 προκρίσεις για το ατομικό Παίδων και 1 πρόκριση για τις Κορασίδες.
Στο Ομαδικό Παίδων, όπου Συμμετείχαν 13 ομάδες, προκρίθηκαν για τον τελικό στην Αθήνα, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση Βόχας και ο Διαγόρας Βέλου.
Στο Ατομικό Παίδων {Συμμετείχαν περίπου 70 αθλητές}, η κατάταξη ήταν:
1. Σιάχος Νίκος
2. Σωτηρίου Νίκος
3. Παμβουξόγλου Αναστάσιος
4. Παμβουξόγλου Ανδρέας.
Προκρίνονται όλοι στα τελικά καθώς και ο Σιαπκαρας Πέτρος διότι είναι στους 8 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας του {Νο 5}. Ο Πέτρος Σιαπκαράς κατέκτησε το  Χάλκινο Μετάλλιο στους τελικούς Πανελλήνιους αγώνες που έγιναν στο ΣΕΦ (Αθήνα)
Τέλος, στο Ατομικό Κορασίδων, όπου Συμμετείχαν 23 αθλήτριες, η Αχίλλεια Δασκαλοπούλου προκρίθηκε για τα τελικά.

Η ετήσια Εορτή του «ΔΑΝΑΟΥ»

Την Πέμπτη 3 Μαϊου, Εορτή του Αγίου Πέτρου Επισκόπου και Πολιούχου Αργους του Θαυματουργού, και Προστάτου του «ΔΑΝΑΟΥ», ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» τελεί την ετήσια Εορτή του.Την ημέρα της Εορτής (από ώρα 11.15΄ π.μ.) ο Σύλλογος θα υποδεχθεί, στο μέγαρό του Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία και λοιπούς συνεορταστές, με ειδικό εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:
- «Χριστός Ανέστη» και Απολυτίκιο Αγίου Πέτρου.
- Προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» κ. Δημ. Παπανικολάου.
- Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Ιακώβου.
- Απονομή τιμητικών διακρίσεων.
- Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ» και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Α.Ε.Ι.
- Απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους Δημοσίων Γενικών Λυκείων ΄Αργους σχολικού έτους 2010-2011 από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ».
Τον Πανηγυρικό της εορτής  θα εκφωνήσει ο κ. Απόστολος Νικολαϊδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεολογικής Σχολής Αθηνών
Η Εορτή θα κλείσει με την απόδοση δύο στροφών της «Ωδής εις τον Σύλλογον Δαναόν» και τον «΄Υμνο του ΄Αργους» από την Δημοτική Χορωδία ΄Αργους «ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ».

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για το εκλογικό επίδομα

500 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους, 130 ευρώ για τους ένστολους.
"Οι κυβερνώντες μας κατατάσσουν σε υπαλλήλους τελευταίας κατηγορίας, όταν πρόκειται για παροχές και σε πρώτης (!) όταν πρόκειται για υποσχέσεις.
Δυστυχώς, η Πολιτεία για άλλη μια φορά έδειξε πόσο εκτιμά και σέβεται το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του και ας πράξει αναλόγως...
Σε ό,τι αφορά τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών, σας ενημερώνουμε ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί στα μέλη τους θα διατεθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα ορφανά παιδιά οικογενειών συναδέλφων μας, ως συμβολική κίνηση που ευελπιστούμε ότι θα βρει μιμητές, στα μέλη των Ενώσεων και σε όλους τους συναδέλφους.
Για να μην περισσέψει δε η υποκρισία… δηλώνουμε ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, αλλά όχι την κοροϊδία τους.
Όσο γι’ αυτούς που συσκέφθηκαν και σκέφθηκαν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο»  κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο και προσβλητικό για τον Έλληνα Αστυνομικό τρόπο, ένα πράγμα οφείλουμε να επισημάνουμε:
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για όλους..."

Εμπορευόταν Κάνναβη και Κοκαΐνη



Συνελήφθη, χθες (26-04-2012) στο Ναύπλιον, ένας 35χρονος γιατί κατείχε ναρκωτικές ουσίες στο σπίτι του.
Αστυνομικοί του Τ.Α. Ναυπλίου, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 815 gr γραμμαρίων και κοκαΐνη, συνολικού βάρους 6,2 gr.
Επιπλέον, κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία (1) ζυγαριά και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Εν Μαλέω»


Κυκλοφόρησε το νέο  τεύχος του «Εν Μαλέω»! Η Καλλιόπη Λιβανού αναφέρεται αναλυτικά  στις δραστηριότητες του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτών «Ο Καβομαλιάς» για το 2011.
Ο Μηνάς Αναστασάκης κάνει μια ιστορική αναφορά στις ναυτικές τραγωδίες που ενεπλάκησαν Βατικιώτες αλλά και επισυνέβησαν στα Βάτικα.
Με το άρθρο «Κοινωνική Μηχανική – Η παραβίαση του ανθρώπινου εγκεφάλου»,  ο Γιάννης Δελακοβίας μας ενημερώνει για τους κινδύνους αποκάλυψης προσωπικών  στοιχείων και πληροφοριών μέσω της χειραγώγησης στο Διαδίκτυο.
Ο Νίκος Παυλάκης στην εξαιρετική στήλη του «Γενιά τη γενιά»  κάνει αναφορά στο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Γογγύλη.
Στη στήλη «Άνθη μυστικά από το περιβόλι της παράδοσής μας» που επιμελείται ο Γιώργος Αναστασάκης,  ανθολογείται ένα εξαιρετικό κείμενο του Φώτη Κόντογλου με τίτλο «Ανέστη Χριστός, Η δοκιμασία του λογικού» καθώς και το υπέροχο ποίημα  του Αντώνη Σαμαράκη «Ο Χριστός αναστήθηκε στην Δραπετσώνα».
Στο περιοδικό γίνεται αναφορά στη σπουδαία πρωτοβουλία  της Κοινότητάς για μια σειρά από εθελοντικές δράσεις.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φιλικός αγώνας Αστέρα - Παναρκαδικού

Μια πολύ δυνατή δοκιμασία, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τους αγώνες μπαράζ, θα δώσει την Κυριακή το απόγευμα στις 5.00 ο Παναρκαδικός, υποδεχόμενος την επαγγελματική ομάδα του Αστέρα. Ο Αντώνης Μαυρέας θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές του κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος έκανε περήφανο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αρκαδίας με τη φετινή του πορεία στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.
Ενδιαφέρον θα έχει και η «μονομαχία» Τσιώλη -Μαυρέα, καθώς οι δύο τεχνικοί θα μπορέσουν να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές τους ως ποδοσφαιριστές, μιας και βρέθηκαν αρκετές φορές αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.
Η διοίκηση του Παναρκαδικού καλεί τους φιλάθλους της Αρκαδίας να έρθουν στο γήπεδο για να χειροκροτήσουν τις δύο ομάδες και να απολαύσουν ένα καλό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" στο Βουλευτικό

Την Κυριακή 22 Απριλίου, ο "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" πραγματοποίησε στο Ναύπλιον ειδική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Αργολίδας και ανάλυσης των βασικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος.
Την εκδήλωση, που έγινε στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, συντόνισε ο Α' Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας κ. Ιωάννης Καρυανός. Σύντομες "αυτοπαρουσιάσεις" έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές Αργολίδας, κ. Καρβουνιάρη Καλλιόπη, Οικονόμου Κων/νος και Παυλίδης Αριστοκλής. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, κ. Νικόλαος Αλικάκος, στην ομιλία του ανέπτυξε βασικά σημεία του καταστατικού, των αρχών και του προγράμματος του Συνδέσμου και απάντησε σε ερωτήσεις παρευρισκομένων, που ζήτησαν να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τις προεκλογικές κινήσεις του κόμματος και την μετεκλογική του πορεία.
Να σημειωθεί ακόμη η παρουσία του θαρραλέου (παραιτηθέντος) Εισαγγελέα κ. Σακκά.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος μιλάει στην Τρίπολη, την Παρασκευή


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί την Τρίπολη την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Στις 11:30 π.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τρίπολης) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε  της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στις 12:00, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, θα μιλήσει σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Παρουσίαση υποψηφίων της Χρυσής Αυγής




Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20.00, στην αίθουσα του Δημαρχείου Νεμέας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της "Χρυσής Αυγής", οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας.

Ο Πάνος Καμμένος στο Αργος και στο Ναύπλιον


Το Σάββατο, 28 Απριλίου, ο Πρόεδρος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Ελληνες", Πάνος Καμμένος, θα επισκεφθεί την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης.Στις 13.00 θα ξεκινήσει από την πλατεία Δερβενακίων του Αργους και θα περάσει πόρτα -πόρτα όλα τα καταστήματα του κέντρου της πόλης συζητώντας με τους εμπόρους και τους πολίτες. Θα καταλήξει στην Λαϊκή Αγορά και θα συνομιλήσει με τους παραγωγούς και εμπόρους για τα προβλήματά τους.
Μετά την λήξη της επίσκεψης στο Αργος, θα επισκεφθεί και θα περιοδεύσει την πρωτεύουσα της Αργολίδας, Ναύπλιον.

Ο Σαμαράς μιλάει στην Σπάρτη




Την Πέμπτη, 26η Μαΐου 2012, το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του Κόμματος στο Κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο στη Σπάρτη.