Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αποκατάσταση λογικής στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ

Ουσιαστικό γνωμοδοτικό ρόλο είχε ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην κατάργηση του νυν ισχύοντος καθεστώτος των "στρατιωτικών-δημοσίων υπαλλήλων", όπου πολλοί υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, όχι επειδή θέλουν να γίνουν στρατιωτικοί, αλλά απλά γιατί τυχαίνει να εισαχθούν σε κάποια παραγωγική σχολή μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων!
Επιπλέον θα αλλάξει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις “υπερεξουσίες” που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.
Αιτιολογώντας σε συνεργάτες του την εισήγησή του ο Τ.Μπαλτάκος σημείωνε ότι "Δεν μπορεί κάποιος να γίνεται στρατιωτικός επειδή δεν πέτυχε να γίνει αρχιτέκτονας μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο ή επειδή δεν μπόρεσε να γίνει γιατρός. Πρέπει να έχει σκοπό ζωής να γίνει στρατιωτικός.Γιατί ο στρατιωτικός δεν παίρνει μόνο πτυχίο. Παίρνει και σπαθί. Και το σπαθί το παίρνει για να το χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί, δεν είναι αξεσουάρ αναμνηστικό από τα φοιτητικά χρόνια"...

Μέχρι τώρα εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές όχι αναγκαστικά όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές αλλά και αυτοί που τις είχαν ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει. Και έμεναν απ'έξω κάποιοι που ήθελαν να γίνουν στρατιωτικοί, αλλά τύχαινε να έχουν χαμηλότερες βάσεις από τους πρώτους.
Να πούμε ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης, ο Τ.Μπαλτάκος, έχει την δική του "αγωνία" αυτή την στιγμή: Ο γιος του, πρόσφατα ορκισθείς σημαιοφόρος του ΛΣ/Ακτοφυλακής,βρίσκεται στην ειδική μονάδα του του Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ) και ετοιμάζεται για να περάσει την εκπαίδευση στα ΟΥΚ την ερχόμενη εβδομάδα. Με τέτοια ιδανικά στην οικογένεια, πως να μην εχει "μάχιμο" πνεύμα και ο ίδιος ο Τ.Μπαλτάκος;
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ένας εθνικά σωστός στην κυβέρνηση.