Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Καλλιέργειες Φαρμακευτικών -Αρωματικών Φυτών

Στις 27 Απριλίου, στο Κρανίδι (Αργολίδα), διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα «Καλλιέργειες Φαρμακευτικών -Αρωματικών Φυτών (Ντόπιες ποικιλίες, ενδημικά φυτά, βιοποικιλότητα)».
Κεντρική εισηγήτρια είναι η Δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ), Επιστημονικώς υπεύθυνη του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών & Ανθοκομικών Ειδών.
Την Ημερίδα, οι εργασίες της οποίας οποία θα διεξαχθούν στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ερμιονίδας και η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας.Η Πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας, κα Γ. Δρόσου -Παγίδα, εκτιμά ότι μετά την πρώτη παρουσίαση των Ιερών Βοτάνων (Λυγουριό,) και της δεύτερης ενημέρωσης για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών (Κρανίδι, 27/4/2012) θα ακολουθήσει η προσπάθεια ενημέρωσης για την οργάνωση λειτουργούντων Βοτανικών Κήπων, κυρίως στην Ελλάδα.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας εκτιμά ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες έναρξης εργασιών υλοποίησης του οράματος του Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: