Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Άρθρο του Πολύδωρου Δάκογλου

Θα ψηφίσουμε κάποιον από τους 199 που είπαν «Ναι σε όλα»;

"Αυτά τα καθάρματα έκαναν αυτό που οι πιο έμπειροι από εμάς, περίμεναν ότι θα κάνουν.
Αυτά τα καθάρματα κατέστρεψαν τη ζωή και το μέλλον εκατοντάδων Ελλήνων.
Αυτά τα καθάρματα εκμεταλλευόμενα την έλλειψη αντίδρασης, λεηλάτησαν τους κόπους μιας ζωής και έστειλαν στην ανεργία τους εργαζομένους στα 175 καταστήματα που έκαψαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς" (Αντώνης Σαμαρά).

Αυτά τα καθάρματα, όπως πολύ σωστά τα χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς, και όχι «μπαχαλάκηδες» ή «νεαροί» όπως τους αποκαλούν οι αριστεροί δημοσιογράφοι, έδρασαν ατιμώρητα και ασύδοτα υπηρετώντας συμφέροντα ξένων. Και το τονίζω αυτό γιατί, όπως αποδείχθηκε, ο ένας στους τρεις που συνελήφθησαν ήταν αλλοδαπός.

Την ίδια ώρα, μέσα στο φυλασσόμενο κτήριο της Βουλής -από εκατοντάδες ένστολους, σύμφωνα με το σχέδιο-, 199 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ψήφιζαν δηλώνοντας «Ναι σε Όλα» και νομιμοποιούσαν όλα όσα θα μας συμβούν τα επόμενα χρόνια «για το καλό μας».
Κάποιοι άλλοι, 101 Βουλευτές, θεώρησαν ότι η εκβιαστική προσπάθεια υποκλοπής της ψήφου τους δεν πρέπει να περάσει και είπαν ΟΧΙ, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.
Για τις συνέπειες της Ψήφου αυτών των 199 Βουλευτών, και για το γεγονός ότι -πλην Βουδούρη- οι Πελοποννήσιοι βουλευτές ήταν μέσα στους 199 θα αρθρογραφήσουμε στο μέλλον.
Νοιώθω όμως την ανάγκη να καταγράψω πως, μου έκανε εντύπωση ο βουλευτής -γραμματέας που διάβαζε τον κατάλογο των βουλευτών και έλεγε:
«Νομός Λακωνίας», «Νομός Αργολίδας», «Νομός Κορινθίας» κλπ.
Ο άνθρωπος, δεν γνώριζε ότι πριν δύο χρόνια, με εντολή Ραγκούση, είχε ψηφίσει το νόμο Καλλικράτη με βάση τον οποίο καταργήθηκαν οι νομοί και στη θέση τους, δημιουργήθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες;
Μου έκανε ακόμη εντύπωση ότι κάθε φορά που διάβαζε το όνομα ενός βουλευτή, που ακολουθούσε τη γραμμή τον προέδρων του ΠΑΣΟΚ ή Νέας  Δημοκρατίας έλεγε, π.χ.
«Γιάννης Μανιάτης, ΝΑΙ σε ΟΛΑ»
«Γιάννης Ανδριανός, ΝΑΙ σε ΟΛΑ»
Και το «Ναι σε Όλα», το τόνιζε πολύ έντονα.
Λες και ήθελε να ακούσουν, αυτοί που έπρεπε να ακούσουν, ότι «τα πάντα γίνονται όπως τους ζητήθηκαν»: «ΝΑΙ σε ΟΛΑ»!

Με τη σκέψη, στους 110 ένστολους τραυματίες, που νοσηλεύονται στα διάφορα νοσοκομεία κτυπημένοι από 40 τόνους σπασμένα μάρμαρα, δεκάδες φωτοβολίδες και 500 Μολότωφ που τους πέταξαν τα γνωστά καθάρματα, αναρωτιέμαι:
«Σ΄ αυτούς τους 199 που είπαν ΝΑΙ σε ΟΛΑ, εμείς θα πούμε, στις εκλογές του Απριλίου, «ΟΧΙ σε ΟΛΟΥΣ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: